Φωτό από τον χώρο σας

Μια που μηλαμε για χωρους, Αποθηκογκειμοεργαστηριων, και μετα απο βαθυ στοχασμο, κατεληξα στο συμπερασμα οτι οσοι απο εμας διαθετουμε πατρικο, δεν πρεπει να δωθει για κανενα λογο. Τουλαχιστον μεχρι και την δικη μας αναχωριση. Δεδομενου του οτι τα πολυ αγαπημενα μας ηχοκονσολοκομπιουτεροειδη συστηματα, εχουν, (δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω, γιατι) χαμηλο WAF (wife's acceptance factor) γεγονος που οδηγει σε γρινιες, μικροκαυγαδες, τσιριδες και στην πιο μησιτη φραση που εχω ακουσει εβερ "να βαλεις ακουστικαααααα". Οχι, σας ερωτω, ειναι η δεν ειναι σεξιστικη, σε βαρος μας ενεργεια, αυτο το πραμα?
Ενταξει δεν εχω αντιμετωπισει σοβαρα προβληματα με την επι του παροντος, συμβιαζουσα συγκατοικο, εκτος απο δυο φορες που εγινε παρατηριση, χαμηλωσε το γιατι θελω να δω τηλεοραση. (καλα, ρε πουτη μου, με τα αυτια βλεπει τηλεοραση?) Τες πα, αφου αποφασισαμε να συγκατοικισουμε, πρεπει να κανουμε και αμοιβαιες υποχωρησεις. Εγω εχω αποδεκτει οτι δεν θα μπορεσει ποτε της να χειριστει τον ηχο της TV μεσω ηχοσυστηματος. Κι εκεινη οτι δεν θα μπορεσω ποτε να πλεξω πουλοβερ με βελονες η σεμεδακια με το βελονακι.
Αν και νοικιασα το πατρικο στο Κορωπι (4 δωματια+βοηθιτικοι χωροι) κρατησα ενα δωματιο (4x4) για τις κονσολες, ρε γμτ. Προς το παρον εχει καρφωθει η εσωτερικη πορτα, να μην επικοινωνει με το υπολοιπο σπιτι, το παραθυρο στην βεραντα εγινε πορτα με μεγαλο τζαμι, μπηκε πτυσομενο καγκελο, βαφτηκε τζι τζι. Στο μελλον θα γεμισω τους τοιχους ραφια και κανα δυο ντουλαπια, just in case. Εν καιρω ειρηνης προετιμαζεται κανεις για πολεμο. Αν μελλοντικα υποστω περισσοτερη σεξιστικη καταπιεση, εχω ζαλωθει το game room, οπως ειναι μαζυ με τα ντουβαρια και την εχω κανει κατα Κορωπι μερια. Γι αυτο σας λεω το πατρικο σας και τα ματια σας
 
Εδω και πολλα χρονια ηθελα να αναδιοργανώσω τον χωρο που αποθηκεύω την συλλογη μου. Εδω ειναι μερικες φωτογραφίες απο το 2015 και απο τοτε εχει αυξηθεί σημαντικά.

Βασικο προβλημα ειναι οτι δημιουργώντας τους πυργους με τα πλαστικα κουτια, το βαρος των απο πανω σταδιακα καταστρέφει τα αποκατω. Για να μην εχουμε καταρρεύσεις, μεταφερω τα χαλασμενα απο το κατω μερος στο πανω, με αποτέλεσμα να χαλανε και τα υπολοιπα κουτια. Τελικα εχω φτασει σε ενα σημειο που ειναι επικίνδυνο να σπασει κατι και να γκρεμιστεί καποιος πυργος. Επισης, τα ραγισμενα και σπασμενα κουτια δεν κανουν πλεον σωστα την δουλειά τους, να προφυλάσσουν τα περιεχόμενά τους.

Ενα ακομα προβλημα, ειναι αυτο της προσβασης. Οταν χρειαστώ κατι που βρισκεται καπου χαμηλα, πρεπει πρωτα να μετακινήσω ολα αυτα απο πανω κουτια για να φτασω σε αυτο. Συν οταν ψαχνω κατι που δεν ειμαι σιγουρος που μπορει να ειναι, πρεπει να κανω ολοκληρη ιστορια μεχρι να το πετυχω.

Ετσι ειπα και εγω να ξεφορτωθώ το γραφειο που δεν εξυπηρετεί καποιον σκοπο και να τοποθετήσω δυο ραφιερες οπου θα εχουν ολους τους υπολογιστές, οθονες και πλαστικα κουτια ετσι ωστα να ειναι ευκολα προσβάσιμα και να μην χρειαζεται να εχω τρελους πλαστικούς Πυργους της Πιζας παντου.

Αυτο ειναι κατι που το σκεφτομουν εδω και πολλα χρονια και ημουν ετοιμος να το ξεκινησω οταν ηρθε ο κορονοιος και μου χάλασε τα σχεδια. Πλεον εφόσον σιγα σιγα μπαίνουμε ξανα σε μια σειρα ειπα να το υλοποιήσω τελικά.

Πρωτο θεμα ηταν να αδειάσω τα συρταρια του γραφειου που ηταν γεματα τονους χαρτια και ψιλολοϊδια. Ετσι αγορασα μερικα ακομα πλαστικα κουτια.



Επόμενο βημα να μεταφέρω οτι ειναι πανω στο γραφείο αλλου για να μπορει να φυγει το γραφειο.




Επειτα το φοβερο στρατηγικό μου σχέδιο ηταν να χαρίσω το γραφειο σε εναν συναδελφο για να εχω τον χωρο να δουλέψω. Ακομα περιμενω να ερθει να το παρει. :banghead: Ειπα να προσπαθήσω να προχωρήσω ως εχει βαζοντας προσωρινά το γραφειο σε μια ακρη. Ηδη τα πραγματα ειχαν αρχισει να φευγουν εκτος ελεγχου, αλλα με την αισιοδοξία που χαρακτηρίζει τους απελπισμένους προχώρησα στο επομενο βημα.

Προμηθεύτηκα δυο ραφιερες Bulle 610403 με διαστάσεις 120x50x200. Γαλβανιζέ με πέντε ραφια η καθε μια. Το κόστος φαινοταν πολυ λογικό και τις βρήκα σε τοπικη εταιρια οποτε μπορουσα να τις παραλάβω ο ιδιο και να γλυτώσω έξοδα αποστολης. Ειχε και 6 ατοκες δοσεις.

Ειχα προβλέψει να ρωτησω τις διαστάσεις της συσκευασίας για να ειμαι σιγουρος οτι χωρανε στο αυτοκινητάκι μου, αλλα μου διέφυγε να ρωτήσω το βαρος, οποτε με περιμενε μια δυσάρεστη εκπληξη και χρειάστηκα ενισχυσεις για να τις μεταφέρω στο χωρο μου.

Και δεν ηταν η τελευταια δυσάρεστη εκπληξη. Αφου δεν ειχα καταφερει να ξεφορτωθώ εγκαίρως το γραφειο, εγινε ενας χαμος στον χωρο και ηταν πολυ δύσκολο να αποκιβωτησω και συναρμολογήσω τις ραφιερες. Η παρακάτω φωτογραφική σύνθεση εχει τιτλο, Χιροσιμα-Ναγκασακι 2 σε 1! :help::wacko:



Δυστυχώς υπηρχε πολυ καλος λογος που οι συγκεκριμένες ραφιερες ειναι τοσο φτηνές. Ειναι γιατι ειναι άθλιες. Εξαιρετικά δύσκολες στην συναρμολόγηση, με ασαφείς οδηγίες και οχι ιδιαίτερα ασφαλείς αν δεν βιδωθούν τα διαφορα κομμάτια μεταξυ τους. Φυσικα βιδες δεν παρέχονται οποτε επρεπει να κανω ενα ακομα εξοδο για βιδες, παξιμάδια και δυο κλειδιά. Αν ψάχνετε για ραφιερες, μακριά απο αυτες. Μαζέψτε περισσοτερα λεφτα και αγοράστε κατι που να κοστιζει σχεδον τα διπλάσια. Φαίνονται πολλα, αλλα οταν θα ερθει η ωρα να τις συναρμολογήσετε θα με θυμηθείτε.

Αργα αργα άρχισα να κανω λιγη πρόοδο.



Μετα απο πολυ blood, sweat and tears (και ακομα περισσοτερες βωμολοχίες :bash::bananafuck: ) οι ραφιερες εχουν ολοκληρωθεί. Εχουν βιδωθεί ολα τα κομματια και εχω βιδώσει και τις δυο ραφιερες μεταξύ τους. Ακομα δεν εχουν στερεωθεί στον τοιχο, αλλα αμα καταλήξω 100% για το τι πάει που, θα γινει και αυτο.






Αμα τα βαλω ολα στην τελικη τους σειρα θα βγαλω μερικες ακομα φωτογραφίες. Φυσικα ακομα και τοτε δεν τελείωσα γιατι σταδιακά θα αρχίσω να αντικαθιστώ τα σπασμένα πλαστικά κουτιά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ λίγα ρετρό μηχανήματα έχεις....... :alien:
 
  • Haha
Reactions: PT8
Μερικες φωτογραφίες απο την τελική (για την ωρα τουλάχιστον) διάταξη.








Να και μερικα παραδείγματα απο σπασμένα πλαστικα κουτιά. Αδυνατο σημειο ειναι κυριως τα καπακια, αλλα σπανιότερα σπανε και τα ιδια τα κουτιά.





Η ελπιδα μου ηταν οτι θα χωρέσουν ολα, αλλα οπως φαινεται εδω, περίσσεψαν μερικα. Βεβαιως δεν ειναι ολα σχετικα με retrocomputing/retrogaming, οποτε ειναι καποια πράγματα που ιδανικα θα ηθελα να τα βαλω αλλου. Δεν ειμαι σίγουρος ακομα πως θα το αντιμετωπίσω αυτο το θεμα.



Στην συνεχεια θα καταγράψω ολα τα σπασμένα κουτια για να αρχισω να τα αντικαθιστώ. Μετα σειρα εχουν οι ετικέτες για ολα τα κουτιά.
 
Ειπα να χρησιμοποιήσω το σουπλα Pac-man που ειχα αγορασει προσφατα για να ενισχύσω το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, για διακόσμηση.

Χρησιμοποίησα κολλητική ταινια διπλης οψης 3M VHB. Πρωτη φορα βλεπω κολλητική ταινία με κουτι και οδηγίες χρήσης. :shocked:



Το τελικο αποτελεσμα.




Το γιορτασα με λιγο Pac-Man 25th Anniversary Edition για Commodore 64.



Δεν ειμαι και ο πιο φανατικός του να γεμιζω τους τοίχους με πραγματα, αλλα οπως ολοι οσοι ζουν μονοι τους τρωω στην πολυθρονα μπροστα στην τηλεοραση, οποτε αυτη ειναι η μοναδικη χρηση για σουπλα που μπορω να σκεφτω. :icon_lol:
 
Με ενα συντομο υπολογισμο που εκανα, παιζει τα ραφια σου ναχουν το ιδιο συνολικο μηκος με τα ραφια του "Mινιον" στον οροφο με τα ηλεκτρικα ειδη. Τουλαχιστον δεν εχεις προβλημα WAF
 
O Freak έχει φτιάξει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
  • Like
Reactions: PT8
Τα παραλετε! Εγω δεν θελω μνημεια, αλλα λειτουργικα πραγματα.

Αλλα βασικα αυτο που θελω ειναι να γυρναω στο σπιτι ψοφιος μετα την δουλεια και μολις μπω μεσα να χαμογελαω.
 
Αλλα βασικα αυτο που θελω ειναι να γυρναω στο σπιτι ψοφιος μετα την δουλεια και μολις μπω μεσα να χαμογελαω.
Tότε συνέχισε να ζεις μόνος και να τρως στον καναπέ (χωρίς σουπλά). :biglaugh:
 
Τα παραλετε! Εγω δεν θελω μνημεια, αλλα λειτουργικα πραγματα.

Αλλα βασικα αυτο που θελω ειναι να γυρναω στο σπιτι ψοφιος μετα την δουλεια και μολις μπω μεσα να χαμογελαω.
και να φτιαχνεις και να παρουσιαζεις, για να χαμογελαμε κι εμεις
 
  • Like
Reactions: PT8
συνέχισε να ζεις μόνος
τωρα ανθρωποι ειμαστε, αν, λεω αν, υποπεσεις στην αμαρτια του ζευγαρωματος, φροντισε η αμαρτια να ειναι περιστασιακη κι οχι συνεχομενη. Υπαρχει κινδυνος, στην δευτερη περιπτωση, ολα αυτα τα ομορφα πραγματακια να τα δουμε ντανιασμενα σε κακα υπογειο.
Απο προσωπικες εμπειριες (μπαρμπαναυτης ων) οσο οι αμαρτιες περιοριζονταν στα ορια του σαλονιου ηταν ΟΚ. Τα προβληματα αρχιζαν παντα, οταν επεκτεινα τα ορια και στην κρεβατοκαμαρα. Αυτα απο μενα. Ελπιζω να βοηθησα στην αποφυγη μελλοντικου προβληματος.
 
Ραφapocalypse Now :eek:



Στο προβλημα "οχι αρκετα ραφια" εδωσα μια brute force λυση και απλα αποκτησα περισσοτερα. :diablotin:

Μιας και δεν ειχα μεινει ικανοποιημενος απο τις προηγουμενες ραφιερες, επελεξα μια Bizzotto Scaffalature B200G, βιδωτη με πεντε βαμενα ραφια. Δυστυχως ειχε μονο ενα θετικο: με εκανε να εκτιμησω ιδιαιτερα τις προηγουμενες ραφιερες που ειχα παρει! :banghead:

Θελει απαραιτητα δυο ατομα για να συναρμολογηθει και η προσβαση στα παξιμαδια ειναι εξαιρετικα δυσκολη με αποτελεσμα η προοδος να ειναι αργη και εκνευριστικη. Σε αντιθεση με τις ασαφεις οδηγιες της Bulle, αυτη εδω δεν εχει καθολου, παρα μονο μια ασαφη υποδειξη. :thumbdown:



Το τελικο αποτελεσμα ειναι σχετικα ασταθες. :nervous:

Τουλαχιστον πλεον εχω απειρα ραφια για να μην υπαρχει κανενα κουτι ξεμπαρκο.





Αντε επιτελους να ασχοληθω και με τιποτα αλλο.
 
Το τελικο αποτελεσμα ειναι σχετικα ασταθες. :nervous:
Και το ειχα πει ο ταλαιπωρος. Αφου εβαλα λιγο βαρος, ειδικα στα ψηλα ραφια, εγυρε και παραλιγο να γινοταν ολικη καταστροφη!

Γιατι δεν πρεπει να δινει κανεις βαση στα reviews στο internet:



Τελικα αναγκάστηκα να προσθέσω μεταλλικές γωνιες και μπάρες για να την σταθεροποιήσω.



Τουλαχιστον εκανα μια δοκιμη με τον χτεσινο σεισμο και ολα φαινονται καλα.
 
Εδω και πολλα χρονια ηθελα να αναδιοργανώσω τον χωρο που αποθηκεύω την συλλογη μου. Εδω ειναι μερικες φωτογραφίες απο το 2015 και απο τοτε εχει αυξηθεί σημαντικά.

Βασικο προβλημα ειναι οτι δημιουργώντας τους πυργους με τα πλαστικα κουτια, το βαρος των απο πανω σταδιακα καταστρέφει τα αποκατω. Για να μην εχουμε καταρρεύσεις, μεταφερω τα χαλασμενα απο το κατω μερος στο πανω, με αποτέλεσμα να χαλανε και τα υπολοιπα κουτια. Τελικα εχω φτασει σε ενα σημειο που ειναι επικίνδυνο να σπασει κατι και να γκρεμιστεί καποιος πυργος. Επισης, τα ραγισμενα και σπασμενα κουτια δεν κανουν πλεον σωστα την δουλειά τους, να προφυλάσσουν τα περιεχόμενά τους.

Ενα ακομα προβλημα, ειναι αυτο της προσβασης. Οταν χρειαστώ κατι που βρισκεται καπου χαμηλα, πρεπει πρωτα να μετακινήσω ολα αυτα απο πανω κουτια για να φτασω σε αυτο. Συν οταν ψαχνω κατι που δεν ειμαι σιγουρος που μπορει να ειναι, πρεπει να κανω ολοκληρη ιστορια μεχρι να το πετυχω.

Ετσι ειπα και εγω να ξεφορτωθώ το γραφειο που δεν εξυπηρετεί καποιον σκοπο και να τοποθετήσω δυο ραφιερες οπου θα εχουν ολους τους υπολογιστές, οθονες και πλαστικα κουτια ετσι ωστα να ειναι ευκολα προσβάσιμα και να μην χρειαζεται να εχω τρελους πλαστικούς Πυργους της Πιζας παντου.

Αυτο ειναι κατι που το σκεφτομουν εδω και πολλα χρονια και ημουν ετοιμος να το ξεκινησω οταν ηρθε ο κορονοιος και μου χάλασε τα σχεδια. Πλεον εφόσον σιγα σιγα μπαίνουμε ξανα σε μια σειρα ειπα να το υλοποιήσω τελικά.

Πρωτο θεμα ηταν να αδειάσω τα συρταρια του γραφειου που ηταν γεματα τονους χαρτια και ψιλολοϊδια. Ετσι αγορασα μερικα ακομα πλαστικα κουτια.



Επόμενο βημα να μεταφέρω οτι ειναι πανω στο γραφείο αλλου για να μπορει να φυγει το γραφειο.




Επειτα το φοβερο στρατηγικό μου σχέδιο ηταν να χαρίσω το γραφειο σε εναν συναδελφο για να εχω τον χωρο να δουλέψω. Ακομα περιμενω να ερθει να το παρει. :banghead: Ειπα να προσπαθήσω να προχωρήσω ως εχει βαζοντας προσωρινά το γραφειο σε μια ακρη. Ηδη τα πραγματα ειχαν αρχισει να φευγουν εκτος ελεγχου, αλλα με την αισιοδοξία που χαρακτηρίζει τους απελπισμένους προχώρησα στο επομενο βημα.

Προμηθεύτηκα δυο ραφιερες Bulle 610403 με διαστάσεις 120x50x200. Γαλβανιζέ με πέντε ραφια η καθε μια. Το κόστος φαινοταν πολυ λογικό και τις βρήκα σε τοπικη εταιρια οποτε μπορουσα να τις παραλάβω ο ιδιο και να γλυτώσω έξοδα αποστολης. Ειχε και 6 ατοκες δοσεις.

Ειχα προβλέψει να ρωτησω τις διαστάσεις της συσκευασίας για να ειμαι σιγουρος οτι χωρανε στο αυτοκινητάκι μου, αλλα μου διέφυγε να ρωτήσω το βαρος, οποτε με περιμενε μια δυσάρεστη εκπληξη και χρειάστηκα ενισχυσεις για να τις μεταφέρω στο χωρο μου.

Και δεν ηταν η τελευταια δυσάρεστη εκπληξη. Αφου δεν ειχα καταφερει να ξεφορτωθώ εγκαίρως το γραφειο, εγινε ενας χαμος στον χωρο και ηταν πολυ δύσκολο να αποκιβωτησω και συναρμολογήσω τις ραφιερες. Η παρακάτω φωτογραφική σύνθεση εχει τιτλο, Χιροσιμα-Ναγκασακι 2 σε 1! :help::wacko:



Δυστυχώς υπηρχε πολυ καλος λογος που οι συγκεκριμένες ραφιερες ειναι τοσο φτηνές. Ειναι γιατι ειναι άθλιες. Εξαιρετικά δύσκολες στην συναρμολόγηση, με ασαφείς οδηγίες και οχι ιδιαίτερα ασφαλείς αν δεν βιδωθούν τα διαφορα κομμάτια μεταξυ τους. Φυσικα βιδες δεν παρέχονται οποτε επρεπει να κανω ενα ακομα εξοδο για βιδες, παξιμάδια και δυο κλειδιά. Αν ψάχνετε για ραφιερες, μακριά απο αυτες. Μαζέψτε περισσοτερα λεφτα και αγοράστε κατι που να κοστιζει σχεδον τα διπλάσια. Φαίνονται πολλα, αλλα οταν θα ερθει η ωρα να τις συναρμολογήσετε θα με θυμηθείτε.

Αργα αργα άρχισα να κανω λιγη πρόοδο.



Μετα απο πολυ blood, sweat and tears (και ακομα περισσοτερες βωμολοχίες :bash::bananafuck: ) οι ραφιερες εχουν ολοκληρωθεί. Εχουν βιδωθεί ολα τα κομματια και εχω βιδώσει και τις δυο ραφιερες μεταξύ τους. Ακομα δεν εχουν στερεωθεί στον τοιχο, αλλα αμα καταλήξω 100% για το τι πάει που, θα γινει και αυτο.






Αμα τα βαλω ολα στην τελικη τους σειρα θα βγαλω μερικες ακομα φωτογραφίες. Φυσικα ακομα και τοτε δεν τελείωσα γιατι σταδιακά θα αρχίσω να αντικαθιστώ τα σπασμένα πλαστικά κουτιά.
@freaktmp , μήπως έχεις κάποιο link για αυτά τα διαφανή κουτιά αποθήκευσης που χρησιμοποιείς σε αυτό το post; Ευχαριστώ,
 
Εκτος απο τα 4 κουτια που αγορασα τωρα μαζι με τις ραφιερες, ολα τα υπολοιπα τα ειχα αγορασει ο ιδιος απο το μαγαζι. 80% ειναι απο το Praktiker και 20% απο το Carrefour (που εχει γινει εδω και χρονια Σκλαβενιτης).

Τα links για τα πιο προσφατα, αλλα δεν ειναι διαφανα:



Ισως να σε ενδιαφερει το γενικο link με κουτια αποθηκευσης με φιλτρο για τα διαφανα.
 
Ευχαριστώ για τα links. Να τα συμμαζέψω και γω λίγο τα ρέτρο εδώ πέρα γιατί κοντεύουν να πέσουν να με πλακώσουν κυριολεκτικά :D
 
Aυτες οι ραφιερες με μεγαλο υψος, σε σχεση με μηκος πλατος, ειναι ασταθης, εκτος κι αν ο σκελετος ειναι απο κιλοδοκο ενισχυμενο. Το ιδιο προβλημα με μια ξυλινη που εχω. Λυση η στηριξη με γωνιες και ουπα στον τοιχο. Βεβαια η πλατη της ραφιερας πρεπει να ακουμπα στον τοιχο.
 
Πίσω
Μπλουζα