Χάλια η οθόνη του GameGear

gtsamour

SinclairMaster
Joined
12 Δεκ 2006
Μηνύματα
2.414
Αντιδράσεις
10
Χθές και μετά από χρόνια έβαλα το Game Gear να δουλέψει.

Παρατήρησα ότι η απεικόνηση στην οθόνη είχε το μαύρο της το χάλι. Πολύ ξασπρισμένα γραφικά και γενικά χάλια.

Το είχανε τα ανίψια μου κανα δυο χρόνια οπότε δεν αποκλείεται να έχει φάει καμια τούμπα.

Ο ήχος και όλα τα άλλα είναι οκ, μόνο η οθόνη είναι προβληματική. Δεν φαίνεται κανένα σημάδι να είναι σπασμένη ή κάτι τέτοιο, μόνο ξασπρισμένα γραφικά.

Παίζει να βγάλω άκρη αν το εγχειρίσω? Είναι κάτι συνηθισμένο αυτό το σύμπτωμα μετά από τόσα χρόνια?
 
Χμ αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Το ροδάκι που ρυθμίζει την φωτεινότητα λειτουργεί κανονικά; Μήπως δεν δουλεύει και δείχνει πολύ φωτεινότητα στην οθόνη; Πάντως έχω την εντύπωση πως το GG σου παρέδωσε το πνέυμα του. Γνωρίζω λίγα τεχνικά θέματα για το GG αλλα πολύ φοβάμαι πως πρέπει να το αλλάξεις. Η οθόνη του γενικά αν πάθει κάτι είναι δυστηχώς ανευ επισκευής.
 
ναι, είναι κλασσικό πρόβλημα με τα ΓΓ, και σημείο προσοχής για αγορά κάποιου.... οι οθόνες τους είναι ευαίσθητες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η γνώμη μου είναι μην το πειράξεις καθόλου ..εγώ 2 που πείραξα και φαντάσου σκαμπάζω κιόλας από τεχνικά θέματα κατέληξαν να είναι άχρηστα και για ανταλλακτικά... η μαμά sega το έχει κάνει λίγο περίεργο το γγ στο θέμα τις οθόνης....και κάτι .τελευταίο... μη... μήπως σου φαίνεται ξεθωριασμένη?? θέλω να πω επειδή μπορεί να έχεις δει τίποτα DS τίποτα PSP και σου φαίνεται αυτοί ξεθωριασμένη...καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την είχα λιώσει παλιά (3η λυκείου) τη GG και θυμάμαι πως ήταν οπότε δεν τίθεται θέμα να τη συγκρίνω με DS. Είναι εμφανώς ξεθωριασμένη σε σύγκριση με παλιά.

Το trimmer της φωτεινότητας φαίνεται οκ, ρυθμίζεται η φωτεινότητα απλά η εικόνα είναι πολύ ξεθωριασμένη (χρώματα).

Διάβασα κάπου για αλλάγή πυκνωτών με καινούργιους (για το κλασσικό πρόβλημα στον ήχο), παίζει να ισχύει και κάτι ανάλογο για την εικόνα? Στο site SMS Power όλοι άσχετοι είναι στο forum.

Κατα τα άλλα δουλεύει ΟΚ, μόνο η ξεθωριασμένη εικόνα είναι το πρόβλημα.
 
Το βρίσκω κομμάτι δύσκολο να φταίνε οι πυκνωτές για τα χρώματα (όπως το πρόβλημα του ήχου). Βασικά για να αρχίζεις να πειράζεις την πλακέτα θα πρέπει να έχεις το ηλεκτρονικό σχέδιό της. Αν το βρείς σφύρα και απο εδω γιατί και εγώ το ψάχνω.
 
Κοίτα, για να αλλάξεις μερικούς πυκνωτές δε χρειάζεται κανένα σχέδιο, το θέμα είναι αν φταίει αυτό (δεν το βρίσκω απίθανο, έχω δεί και χειρώτερα).

Τώρα να φταίει η LCD? μπορεί τι να πω, αλλά συνήθως αυτές αν χαλάσουν χαλάνε μια και εξω.

Πάντως αν είναι να χαλάει η LCD από μόνη της (χωρίς να δουλεύει) μετά από χρόνια, τι να το κάνω να πάρω άλλο αφού θα χαλάσει μόνο του και πάλι μετα από κάποια χρόνια.

Ακριβώς επειδή χάλασε μόνο του υποπτεύομαι ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές γιατί αυτοί είναι γνωστό ότι στεγνώνουν μετά από χρόνια, άρα θα δικαιολογούταν αν ήταν αυτό , να το ανοίξεις μετά από χρόνια και να παρουσιάζει πρόβλημα.
 
Αν δεν βαριέσαι το ξήλωνε - κόλλα τους πυκνωτές δοκίμασέ το. Ετσι και αλλιώς δεν νομίζω οτι μπορεί να πάθει μεγαλύτερη ζημιά απο αυτή που έχει. Δυστηχώς τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει με το δικό μου δεν είχαν να κάνουν με την οθόνη και έτσι δεν μπορώ να σε βοηθήσω - αν και έχω όλη τη διάθεση. Πάντως αν βρείς την άκρη πόσταρε εδω να μάθουμε και εμείς.
 
η αλήθεια είναι ότι εγώ τώρα έχω ένα game gear τελείως καινούργιο και παρολαυτά η οθόνη είναι κάπως..."οπετε" μάλλον δεν φταίει η LCD...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά τελικά μάλλον εντάξει πρέπει να είναι το GameGear μου (ευτυχώς).

Γεγονός είναι ότι δεν έχει μείνει κανένα GG παιχνίδι (τα χάσανε όλα τα ανίψια μου) και το δοκίμασα με SMS παιχνίδι και MasterGear converter.

ΟΜΩΣ το SMS έχει μεγαλύτερη ανάλυση από το GG οπότε γίνεται κάτι σαν interpolation στα γραφικά και φαίνονται κάπως θολά, είναι και γενικώς η οθόνη του GG κάπως γτπ από μόνη της οπότε....

Επίσης απότι θυμάμαι η οθόνη του GG για να αποδόσει τα μέγιστα (ότι απέδιδε τελος πάντων) χρειάζεται και κανένα 5λεπτο λειτουργίας να ζεσταθεί.

Χθές το άφησα καμια ώρα στο μουγκό να δουλεύει και μοιάζει οκ. Έχει όμως το κλασσικό πρόβλημα που αν κουνηθεί λίγο το Cartridge από πίσω παθαίνει λαλά. Μάλλον χρειάζεται μια καλή εγχείρηση για καθάρισα επαφών.
 
πρόσεχε όταν θα το ανοίγεις την μπίντα που είναι πίσω στην θέση που μπαίνει η κασέτα να την ξεβιδώσεις τελείως γιατί αν ζοριστεί έστω και λίγο σπάει την οθόνη....(αυτή την .... έκανα εγώ..άστα)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κανένα κατσαβίδι για αυτή τη βίδα υπάρχει ή είναι πατέντα της Sega. Τέτοιες έχουν και τα Cartridges.
 
Βασικά το ιδιο συμβαίνει και στο Λυνξ (πιο σπάνια λόγω καλύτερου Hardware )απλά αν αφήσεις την κονσόλα να διυλέψει μια ώρα μόνη της θα επανέλθουν τα χρωματά της.Το ίδιο έπαθα σε μια παλια τηλεόραση τσέπης της εποχής αυτής που ακόμα έχω.Μετά απο μια ώρα ολα οκ
 
παιδια εχω και γω το μηχανημα μονο που στην δικη μου περιπτωση δει η οθονη ειναι τελειως μαυρη και δεν φορτονει κανενα παιχνιδι...ειναι και το δικο μου για πεταμα ? :shake:
 
Δυστυχώς τα παραπάνω συμπτώματα είναι λίαν σοβαρά....
 
gtsamour είπε:
και το δοκίμασα με SMS παιχνίδι και MasterGear converter.ΟΜΩΣ το SMS έχει μεγαλύτερη ανάλυση από το GG οπότε γίνεται κάτι σαν interpolation στα γραφικά και φαίνονται κάπως θολά, είναι και γενικώς η οθόνη του GG κάπως γτπ από μόνη της οπότε....
Το game gear εχει παλέτα με 4096 χρωματα, ενω το master system μονο 256. Γι αυτο ενω τα παιχνιδια του πρωτου παιζουν κανονικα στο δευτερο με cart converter, το αναποδο θα σου δωσει συνηθως τρελα χρωματα, παροτι παιζετε κανονικα!? το παιχνιδι.

Οσον αφορα τους πυκνωτες, ειναι πλεον γεγονος αποδεδειγμενο , οτι λογω κατασκευης στο συγκεκκριμενο μηχανημα, θελουν ολοι αλλαγη. Κατι που δεν συμβαινει π.χ στο lynx, γιατι η αταρι εκει ειχε βαλει κανονικους πυκνωτες, <<διπλωμενους>> ομως για να κλεινει το καπακι.

Η ποιοτητα της απεικονησης στην οθονη ομως μην περιμενεις να αλλαξει. Ειναι ο τυπος του lcd τετοιος που σε συνδυασμο με την οπισθια λαμπα φθορισμου εχει δυστηχως αυτο το αποτελεσμα. Βεβαια για την εποχη του που ο κοσμος δεν ειχε δει τιποτα παρομοιο ηταν υπερ του δεοντος αρκετο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit] έγινε μεταφορά της συζήτησης από το θέμα GameGear: Η Συλλογή μου [edit]

Ομως την χαρα και τον ενθουσιασμο τα διαδεχεται

η λυπη... :(

τα νευρα... :rant:

και η αμηχανια... :precry:

μολις ανοιξα το πορτοκαλι κουμπακι στα δεξια που εγραφε power

οριστε το αποτελεσμα...

attachment.php


και μια χωρις φλας για να καταλαβετε για τι λεω και κλαιω... :cry: :cry:

attachment.php


Το θεμα ειναι τι κανουμε τωρα;

Nα το σουταρω Η' υπαρχει τροπος να λειτουργησει η οθονη;

Βοηθατε αδερφια... :help: :help:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πυκνωτές καπούτ. Επισκευάζεται με λίγη προσπάθεια...
 
Aardvark είπε:
Υπαρχει προβλημα με την οθονη,πυκνωτες κ.τ.λ προσωπικα δεν γνωριζω πολλα αλλα εδω υπαρχουν δυο τρια θεματακια που θα βοηθησουν.
http://www.retromaniax.gr/vb/forumdisplay.php?296-GameGear


Ωραια παιχνιδια btw.
Aardvark,τα ειδα αυτα φιλε αλλα ομολογω οτι δεν καταλαβα και πολλα...:what:

Αν και αυτο εδω ειναι κατατοπιστικοτατο μπορω να πω αλλα και παλι

αν δεν εχεις γνωσεις και δεν σκαμπαζεις απο ηλεκτρονικα μαστορεματα

(οπως στην περιπτωση μου) τοτε μπορει να τα κανεις χειροτερα τα πραγματα!!

Ισως να θελει απλα καθαρισμα...λεω,ισως!

Γιατι αν θελει-οπως ειδα-αλλαγη στους πυκνωτες...τοτε κλαφτα Χαραλαμπε!!! :(

Ευχαριστω παντως για την βοηθεια! :thumbup:

Μaddog,αν ειναι οι πυκνωτες οπως λες...τοτε την εκατσα την βαρκα!!! :banghead:

Anyway...πιστευω να βρω καποιο μαγαζι που να επισκευαζει ηλεκτρονικα

και να καταφερει να το φτιαξει. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σταυρο πιθανως να ειναι πυκνωτες..Πριν απο ολα ομως βγαλε το cartridge και καθαρισε την υποδοχη του με μια μπατονετα και contact cleaner (το βρισκεις στα μαγαζια με ηλεκτρονικα)-αν δεν βρεις βαλε καθαρο οινοπνευμα...αλλα ακομη και να μην ειναι οι πυκνωτες πιθανως να μπορει να γινει η πατεντα που εχω στα "σκαρια":diablotin: ..απλα αν δεν βρεις λυση μην το πεταξεις..
 
Πίσω
Μπλουζα