Πιστευω κι εγω οτι και οι δυο αδελφες ειναι συμφεροντολογες. Αυτος αλλωστε ειναι και ο σκοπος του Αλεκου Σακελλαριου. Να μας παρουσιασει δυο τερατα που για το μονο που νοιαζονται ειναι ο εαυτος τους, αντε και τα παιδια τους.
Απο εκει και περα ομως, βλεπω τα πραγματα πολυ διαφορετικα. Οι γυναικες αυτες εχουν αδελφο εφοπλιστη. Ξαφνικα και με εναν πολυ περιεργο τροπο ο αδελφος τους παρουσιαζει ενα χαμινι που το προοριζει για πρωτη κυρια του σπιτιου. Κι εγω αν ημουν στη θεση τους, ακομα κι αν εβαζα την ευτυχια του αδελφου μου πανω απο το συμφερον μου, εναν νευρικο κλονισμο τον ειχα στο τσεπακι. Ενα κοριτσι του λαου, κατα πασαν πιθανοτητα αγραμματο, θα γινοταν σε λιγο η γυναικα του παμπλουτου αδελφου μου. Πολυ υποπτο αυτο και Κυριος οιδε τι μεσα ειχε επιστρατευσει η μικρη για το σκοπο της. Θα ημουν πολυ, παρα πολυ καχυποπτη απεναντι της και δε θα βασιζομουν καθολου στην ορθη κριση του αδελφου μου γιατι πολυ απλα ο ερωτας τυφλωνει και αποβλακωνει. Βεβαια, στην περιπτωση της ταινιας το κλωτσοσκουφι εχει χαρακτηρα αδαμαντινο, αλλα αυτο οι αδελφες δεν το ξερουν. Και που να το ξερανε δηλαδη οταν αυτο που πιστευουν οι ιδιες ειναι ο κανονας, ενω αυτο που συμβαινει στα αληθεια ειναι η εξαιρεση; Καθενας απο εμας πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικος στην επιλογη συζυγου και καποιος με περιουσια μεγαλη και αφθονο χρημα δεκα φορες προσεκτικοτερος.
Επειτα, ακομα κι αν υπηρχε τροπος οι αδελφες να πεισθουν για τις αγαθες προθεσεις της μικρης, και παλι θα υπηρχαν καποια προβληματα πρακτικης φυσεως: Που να το δειξεις το κλωτσοσκουφι και που να το παρουσιασεις; Φανταστειτε επισημο γευμα και να μην ξερει η Μαιρουλα απο που βαστανε το μαχαιροπιρουνο. Ουτε σε ανεπισημο δε θα τα εβγαζε περα. Και καλα, το σαβουαρ βιβρ μαθαινεται και καποια στιγμη θα μπορουσε η κυρια Βεγγελη να παυσει να ρεζιλευει τον αντρα της στον κυκλο των εφοπλιστων και των βιομηχανων. Σκεφτομαι ομως τι κοτσανες θα πεταγε μεχρι να γινει αυτο και ποσα γλωσσικα μαργαριταρια σε μια κοινωνια που τοτε ακομα, προτου ισοπεδοθουν ολα, κατι τετοια τα μετραγε πολυ. Ο Αλεξανδρακης θα επρεπε να αναλαβει περαν του ρολου του νεονυμφευθεντος και ρολο Πυγμαλιωνος.