Χρονια πολλα Dreamcast

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.797
Αντιδράσεις
4.291
9 χρονια πριν,η πρωτη κονσολα που δικαιουτο να φερει επανω της το χαρακτηρισμο nextgen, ξεκινησε την επελαση στις Ηνωμενες Πολιτειες.

To gaming δεν θα ηταν ποτε το ιδιο!

Χρονια πολλα DC!

picture.php
 
Χρονια πολλα DC!! οντως ο χαρακτηρισμος του nextgen console gaming για την εποχη του,μας το εδειξε με τα φοβερα shenmue 1 και 2 και οχι μονο.
 
Aαααααα τωρα καταλαβα το 9/9 που βλεπω συνεχεια. :xm:

Χρονια πολλα αν και χρονια πολλα λεμε στους "εν ενεργεια" και οχι στους "πεθαμενους". :D
 
DC will never die.....

Χρόνια Πολλά και

09-09-09....... Ι WANT TO BELIEVE............
 
09-09-09

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=aMbpTEwSA_M]YouTube - Gaming Palooza - Dreamcast 2 in 2009? (Part 2)
 
Χρονιά πολλά US Dreamcast.

Αν και για εμάς στην Ευρώπη πιό λογικά "γενέθλια" θα ήταν είτε στις 27/11 (Ιαπωνική πρεμιέρα, 1998, που ήταν και η πρώτη παγκοσμίως) είτε στις 14/10 (Ευρωπαική πρεμιέρα)

Απλώς είναι πολλοί οι Αμερικάνοι στο net και το 9/9 ακούγεται και πιό "πιασάρικο".
 
Α... Το ηρωικό Dreamcast... Ίσως η καλύτερη κονσόλα που έβγαλε η Sega και σίγουρα η πιο αδικημένη.

Αλήθεια, το ξέρατε ότι το Dreamcast δημιουργήθηκε καθαρά για τους παίχτες; Ο πρόεδρος της Sega ήταν στα τελευταία του και δεν ήθελε ο κόσμος να τον θυμάται για την παταγώδη αποτυχία του Saturn (παρεπιπτόντως εάν θέλετε να μάθετε πως και γιατί το Saturn απέτυχε, σας συνιστώ να διαβάσετε τις 25 Πιο Ηλίθιες Στιγμές στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών... Η Sega είναι στις θέσεις 23 και 4... Για κάποιο λόγο το Sega CD και το 32Χ δεν αναφέρονται). Ο πρόεδρος της Sega ήθελε να κάνει ένα μηχάνημα πρωτοποριακό, προσβάσιμο και εντυπωσιακό. Ένα μηχάνημα το οποίο θα έγραφε ιστορία στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Sega δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για άλλο μηχάνημα και το Dreamcast ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Το μηχάνημα συνάντησε αρκετές δυσκολίες πρωτού κυκλοφορήσει (στις οποίες μεγάλο ρόλο έπαιξε η Sony). Αυτές οι δυσκολίες ήταν που απέτρεψαν το Dreamcast από το να έχει ένα DVD drive αντί για το SD-ROM το οποίο τελικά κατέληξε να έχει. Ο πρόεδρος όμως της Sega επέμεινε γιατί ήθελε να δεί το μηχάνημα να κυκλοφορεί και να ευχαριστεί τον κόσμο πρωτού ξεψυχήσει.

Το Dreamcast ήταν όντως πρωτοποριακό. Ήταν η πρώτη κονσόλα με ενσωματομένο modem, η οποία μπορούσε μάλιστα να μπεί στο διαδύκτιο. Ήταν η πρώτη κονσόλα με on-line multiplayer παιχνίδια (το Phantasy Star Online ήταν και πρώτο MMORPG) και η πρώτη που εδραίωσε μια διαδυκτιακή κοινότητα παικτών. Χωρίς το Dreamcast, το πρόσωπο του gaming δεν θα ήταν ίδιο.

Ακόμα και τώρα, 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία του και 6 χρόνια μετά την παύση παραγωγής του, το Dreamcast αρνείται πεισματικά να πεθάνει. Στην Ιαπωνία, εταιρίες βγάζουν ακόμα παιχνίδια για αυτό. Υπάρχουν ακόμα πολλοί ελεύθεροι προγραμματιστές οι οποίοι φτιάχνουν ελεύθερα παιχνίδια και emulator που κάνουν απίστευτα πράγματα στην γηραιά κονσόλα. Υπάρχει ακόμα και multimedia player το οποίο επιτρέπει στο Dreamcast να παίξει DivX και MP3. To Dreamcast φαίνεται να έχει αποκτήσει μια ζωή πέρα από αυτή μιας κανονικής κονσόλας. Διόλου παράξενο... Το Dreamcast ήταν η μόνη κονσόλα με ψυχή....

Τελειώνοντας θα πώ μόνο... THE DREAM WILL NEVER DIE!!!

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπόσχομαι ότι θα βάλω references όποτε μπορέσω)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
lensman θα βάλω τα κλάμματα.....

Υπέροχο post, indeed.

THE DREAM WILL NEVER DIE........
 
Πολυ ενδιαφερον ειναι και το τελευταιο podcast των Retronauts που εχει σαν κυριο (και επετειακο) θεμα το Dreamcast.

Κατεβαστε το απο εδω

Το DC αφιερωμα ξεκιναει απο το 39ο λεπτο.

Και για κερασακι,ιδου ΟΛΑ τα διαφημιστικα του DC στο Amerika

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=yAHAxB9oI4Q]YouTube - Dreamcast Commercial Collection USA (Complete)
 
Χρονιά πολλά Dreamcast

09-09-09...θέλω να πιστεύω....
 
Kαθικια ,για αυτο τους τιμωρησε ο Θεος. :D

segson_l1.jpg
 
Βέβαια, η $ony είχε πρόβλημα λόγω του "εξαιρετικά ανεπτυγμένου επεξεργαστή που περιέχει το PS2, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες για χειρισμό πυραυλικών συστημάτων" (ή κάπως έτσι, δεν έχει σημασία...)

Και μετά λες τους άλλους καθίκια; :p
 
Sony sucks.

Sony go die and leave us alone.
 
Every time you buy a Sony, God kills a kitten!

Κάθε φορά που αγοράζετε ένα Sony, ο Θεός σκοτώνει ένα γατάκι.

Λυπηθείτε τα γατάκια! Σώστε τα, μην αγοράζετε Sony!

(Επίσης το να οδηγείτε προσεκτικά βοηθάει)
 
Χρόνια πολλά arcade perfect κονσόλα! Ikaruga,border down,under defeat,half life,d2 μόνο αυτά φτάνουν για να με πείσουν ότι είναι η κορυφαία κονσόλα! Φυσικά είναι δεκάδες οι κορυφαίοι τίτλοι,αλλά αυτοί με σημάδεψαν! :bow:
 
Ο εχθρος του Dreamcast δεν ηταν η Sony αλλα η ιδια η Sega οποια δεν προσεξε καθολου το DC αλλα αλλα ουτε το saturn.Μακαρι η Sega να δουλευε σαν την Sony,τωρα θα παιζαμε στο Dreamcast το shenmue 5.
 
Θα διαφωνησω.

Η Sega ηταν/ειναι hardware+software development εταιρια αλλα με περιορισμενους οικονομικους πορους.Τι αλλο περα απο τους μεγατονους που εγραψε για το συστημα να σου κανει?

H Sony εφτιαχνε τηλεορασεις και ραδιοφωνα και "αγορασε" την αγορα.Δεν ειχε καποια φιλοσοφια ή gaming κουλτουρα .Marketing brute force με λιγα λογια.Μαλιστα θα ελεγα οτι πηγε τη βιομηχανια τεχνολογικα πισω σε ορισμενα σημεια (π.χ Το online.Saturn και DC το προσφεραν χρονια πριν,ενω το PS2 οχι)

To περιορισμενο budget (με οτι αυτο συνεπαγεται),το hype της Sony και το γυρισμα της πλατης απο την EA οδηγησαν στο "μοιραιο"
 
Δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις,η Sony εχει χωθει παντου και στο κινηματογραφο αλλα και στην μουσικη,και βγαζει λεφτα απο παντου,Αλλα παλι πως η Sega οποια εχει τρελη εμπειρια στο τομεα Ηardware/software που ειχε βγαλει το megadrive και καταφερε να ανταγωνιστει εταιριες οπως Commodore,Atari,Nintendo κολοσους τις εποχης,Συν ενα κοσμο οποια την γνωριζε με τις επιτυχιες της στο τομεα του gaming (ποσες γενειες εχουν μεγαλωσει με τα παιχνιδια της) βγαζοντας συνεχεια καινουργιους τιτλους και πολυ διαφημιση,δεν εκανε τα ιδια τουλαχιστον και με της επομενες κονσολες που δημιουργησε (οποια η ιδια η SEGA γνωριζε οτι μονο ετσι θα πετυχει και θα κρατηθει στην αγορα) κατι που δεν εκανε αλλα καταφερε να πεσει εξω απο μια "απειρη" εταιρια σε αυτο τον τομεα.Δεν ειναι μονο τα λεφτα ειναι και το μαρκετινγκ, δηλαδη πως γινεται παντου να διαφημιζοταν το Metal gear solid,Silent Hill,(σε περιοδικα) και να μαθαινω τυχαια για το Shenmue,και γιατι δεν εκμεταλευτηκε του τιτλους που ειχε να βγαλει παλιοτερα να τα εβγαζε στο Dreamcast σαν συνεχειες π.χ. Golden Axe,Shinobi,outrun,Altered beast,Afterburner,κατι που κανει μεχρι σημερα η sony και η nintendo με τους δικους τους τιτλους.Απλα θελω να πω οτι η Sega μπορουσε να κρατησει το δικο της μεριδιο στην αγορα οπως εχει καταφερει να κρατησει η nintendo μεχρι σημερα.
 
Χρονια πολλα Dreamcast.

Απονη sega, δωσε τα δικαιωματα να βγαζει η tectoy κονσολες, γιατι τα νεα πραγματα που βγαζεις ειναι απαραδεκτα.

Φιλικα

Getta Robo
 
Πίσω
Μπλουζα