Ψηφιακός σαρωτής Φιλμ

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Εχω πολλα φιλμ στα συρταρια που δεν μπορω να ξεχωρισω τι εχουν μεσα.

Φωτο που δεν τις εβγαζε ο φωτογραφος γιατι ηταν λιγο θαμπες.

Ψηνομαι για το παρακατω αλλα και τα 119 ευρω ειναι πολλα.

996l.jpg


Αν είστε ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους με κουτιά γεμάτα παλιά slides και αρνητικά από παλιές φωτογραφίες το νέο SLIDE 2 PC της εταιρείας ION είναι το τέλειο εργαλείο για εσάς. Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε όλες αυτές τις αναμνήσεις στον υπολογιστή σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

 


Μεταφέρετε τα αρνητικά 35mm και τα slides στον υπολογιστή σας


Μεγάλης ευκρίνειας 5Mp, 2592 X 1680 scanner


Γρήγορη μετατροπή ( 1 με 2 δευτερόλεπτα ) με το πάτημα ενός κουμπιού


Σύνδεση με υπολογιστή μέσο high-speed USB 2.0


Φορητός σχεδιασμός


Περιλαμβάνεται λογισμικό για μεταφορά και επεξεργασία φωτογραφιών


Fixed-focus range, automatic exposure και color balance


Μπλε ένδειξη υποδηλώνει την σύνδεση με τον υπολογιστή

 


Η συσκευασία περιλαμβάνει


• SLIDES 2 PC scanner


• 2 επιφάνειες για slides


• 1 επιφάνεια για αρνητικά


• Εργαλείο καθαρισμού


• Λογισμικό επεξεργασίας εικόνων


• Οδηγίες χρήσης


 
πιο φτηνό αν θες στα ~~90 ?

20090512165153_0.jpg


Περιγραφή:

Ένα gadget που όλοι θα αγαπήσουν. Πρόκειται για τον ψηφιακό σαρωτή αρνητικών και σλάιντς. Το μηχάνημα αυτό με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού σαρώνει τα παλιά σας φιλμ και τα μετατρέπει σε αρχεία .Tiff ή .Jpeg με υψηλή ανάλυση. Πολύ εύκολο στη χρήση του, μπορείτε μέσα σε λίγο χρόνο να ξεθάψετε από την αποθήκη σας ολόκληρο το παρελθόν σας. Επίσης μπορείτε να ρετουσάρετε τις παλιές σας φωτογραφίες με το πρόγραμμα που περιλαμβάνετε ή με το Photoshop.

Ιδανικό δώρο για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Χαρακτηριστικά:

# Με αισθητήρα CMOS 5MP με 10 bits σε κάθε κανάλι χρώματος

# 1,829 DPI scanning maximum

# Windows XP
 
Μερσι ,τιποτα στα 40-60 αν βρισκετε;;;;;
icon10.gif
 
Παρε ενα ViewMaster Ντορα η Εξερευνητρια με 6 ευρω!
 
Σου νοικιάζω τον scanner μου που έχει adaptor για slides και negatives. 5 ευρώ την ημέρα. :p
 
Λινκακι-μαρκα για τον ανταπτορα please;;;;

Δεν ηξερα οτι υπηρχε.

Μιας και εχω σκοπο να παρω και σκανερ,το νεο μου ηρθε κουτι.... :cool: :D
 
HP Scanjet 3770 είναι (παλιό μοντέλο πλέον). Ο adaptor υπάρχει ενσωματωμένος, δεν αγόρασα κάτι εξτρα.

Αλλά και νεότερα μοντέλα της HP έχουν αντίστοιχο.

Η φτηνότερη λύση που βλέπω σε HP/93.5 ευρώ από E-Shop: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.207216

Αν μεγεθύνεις την φωτογραφία με το ανοιχτό καπάκι, θα δεις τον προσαρμογέα στο εσωτερικό του.

Υπάρχουν πάντως και από άλλους κατασκευαστές αντίστοιχες λύσεις. Και υπόψη ότι στους scanners ότι πληρώσεις παίρνεις. :)
 
Χάρηκα γιατί νόμιζα από τον τίτλο ότι σκανάρει φιλμ...

Άλλο φιλμ, όμως, άλλο διαφάνεια. Υπάρχουν πολλοί σκάννερς, και πλέον και σε χαμηλές τιμές έχουν αξιοπρεπέστατη απόδοση - είχα δει από ένα ΗΡ της σειράς και ήταν πάρα πολύ καλά τα αποτελέσματα.
 
Σκανάρεις το φιλμ σαν διαφάνεια και με πρόγραμμα επεξεργασίας αντιστρέφεις τα χρώματα σε "αρνητικό" οπότε και έχεις τη φωτό σου όπως πρέπει, αν δεν το κάνει το πρόγραμμα της συσκευής αυτόματα.
 
Ουπς να πως γλυτωνεις λεφτα,τελικα ουτε ο ανταπτορας χρειαζεται.

Και Pooky με απλο σκανερ οπως λες τα αποτελεσματα ειναι ικανοποιητικα;;;;

Φαινεται κανονικη η φωτο;;;;
 
Aardvark είπε:
Μερσι ,τιποτα στα 40-60 αν βρισκετε;;;;;
icon10.gif

Διάφορα Scanner Αρνητικών VEHO-VFS-004 deluxe Σαρωτής για φιλμ 35mm (τα κοινά δηλαδή) και slides.

Αγοράστηκε τον Ιούλιο, χρησιμοποιήθηκε για τη σάρωση των αρνητικών μου (περίπου 100 φωτογραφίες) και βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία.

Πανεύκολο στη χρήση και με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://www.veho-uk.com/Product.aspx?id=34

Τιμή: 60Ε

Τηλ. 6977 696968
=> http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=327166

Y.Γ. τα reviews στο διαδικτιο δεν ειναι ενθουσιωδη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Ουπς να πως γλυτωνεις λεφτα,τελικα ουτε ο ανταπτορας χρειαζεται.Και Pooky με απλο σκανερ οπως λες τα αποτελεσματα ειναι ικανοποιητικα;;;;

Φαινεται κανονικη η φωτο;;;;
Όπως είπε και ο Γιατρός, ότι πληρώνεις παίρνεις. Τα καλά slide και film scanners κοστίζουν και κοστίζουν για κάποιο λόγο! ;)
 
Πριν αγορασω σκανερ η εξειδικευμενο εργαλειο για σκαναρισμα αρνητικων ειπα να δοκιμασω κατι σε DIY και μπορω να πω οτι τα αποτελεσματα που ειδα δεν ητανε καθολου μα καθολου απογοητευτικα.


Τι χρειαζεσαι ενα κουτι..παπουτσιων οτιδηποτε,μια λαμπα και σελοτεϊπ,παιρνεις το κουτι που θα παιξει τον ρολο του σκοτεινου θαλαμου του κοβεις μια τρυπα στο πισω μερος και περνας την λαμπα και μια τρυπα στο μπροστα μερος σε μεγεθος κομματι αρνητικου οπου θα βαζεις το φιλμ για την φωτογραφηση.



Αναβεις την λαμπα ,το κουτι κλειστο ,το φιλμ στο μπροστινο μερος να φωτιζεται καταληλα παιρνεις την φωτογραφικη σου μηχανη και τραβας το φιλμ φωτογραφια.



Επειτα παιρνεις την ψηφιακη φωτο και με ενα προγραμματακι της αρεσκειας σου στο pc σου την κανεις invert την φωτο αφου παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις στα χρωματα ,contrast,λιγο equalize,λιγο white balance βαλτου μεχρι να δεις το αποτελεσμα της αρεσκειας σου.



Αnyway η περιγραφη ειναι περιληπτικη γιατι θελει λιγο ορεξη για πειραματισμους.



Αποτελεσμα σε κατι λιγο που εχω ξεκινησει ,ειδα φωτογραφιες απο φιλμ που ο φωτογραφος ειχε αρνηθει να βγαλει ειτε γιατι ειτε λιγο κουνημενες ειτε γιατι ειχαν δαχτυλα η χερια μπροστα ειτε φωτος που θεωρησε οτι δεν θα αρεσουν στον πελατη του αλλα τωρα ειναι κομματια απο το παρελθον που εχεις να τα δεις κατι δεκαετιες.



.



.



.



.



.



.



.



.



.


 

Α και μετα απο ολα αυτα παραγγειλα φρεσκο σκανερ. :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σαρωσα σχετικα προσφατα κατι παλια αρνητικα που ειχα. Τα πηγα σε επαγγελματιες και πηρα ακριβως το αποτελεσμα οπου ηλπιζα και περιμενα. Ειχα προσπαθησει παλαιοτερα σε απλουστερες λυσεις, αλλα το αποτελεσμα ηταν τραγικο. Δεν ξερω αν ακουγεται αποτρεπτικο για καποιον, αλλα εφοσων καποιος θελει να κανει την καλυτερη αποθηκευση, ας σκεφτει να τα παει σε καποιον με καλο εξοπλισμο παρα να επενδυσει σε ενα οχι και τοσο αξιοπιστο οικειακο μηχανημα.
 
Ναι ισως και να αξιζει να πας σε επαγγελματια με την προϋποθεση βεβαια τα φιλμ να μην ειναι εμφανισμενα ποτε και οχι απλα να θες να δεις τι κρυβουν μεσα και ποια καρε δεν εχουν εμφανιστει,αλλιως αποθηκευση γινεται και με το σκαναρισμα των πρωτοτυπων φωτο..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Ναι ισως και να αξιζει να πας σε επαγγελματια με την προϋποθεση βεβαια τα φιλμ να μην ειναι εμφανισμενα ποτε και οχι απλα να θες να δεις τι κρυβουν μεσα και ποια καρε δεν εχουν εμφανιστει,αλλιως αποθηκευση γινεται και με το σκαναρισμα των πρωτοτυπων φωτο..
Εμφανισμενα εννοεις οσον αφορα να ξερεις τι εχουν σωστα; Γιατι δεν εχει σημασια αν εχουν ξαναχρησιμοποιηθει τα αρνητικα η οχι για το μηχανημα.

Επειδη καιγομουν να περασω το δυνατον καλυτερα καποια αρνητικα σε ψηφιακη μορφη, σε ενημερωνω πως το αποτελεσμα του να σαρωθει μια φωτογραφια αντι του αρνητικου της, ειναι πολυ χειροτερο. Ακομα και με εξιδικευμενες γνωσεις σε προγραμματα επεξεργασιας εικονας, το αποτελεσμα εχει τεραστιες διαφορες.

Ειναι και φθηνοτερο και ανωτερο ως αποτελεσμα να πας πχ μια κουτα με αρνητικα και να στα περασει ασυμπιεστα σε ενα usb σκληρο παρα να μπλεξεις μεμωνομενα και με απλα μηχανηματα.
 
Εννοω τα φιλμ που θα αναγκαστεις να πας σε επαγγελματια και να ξοδεψεις καποια χρηματα αν το αποφασισεις να μην εχουν εμφανιστει ποτε,να μην εχεις εσυ ο ιδιος τις φωτο απο τα αρνητικα ειτε να εχεις δανειστει τα αρνητικα απο τριτον ειτε να βρηκες ενα καρουλι φιλμ που ηταν κρυμμενο σε μια ντουλαπα.


Αν εχεις ηδη τις φωτο σε αλμπουμ μπορεις να σκαναρεις τα αρνητικα απλως και βεβαια τωρα παμε στο 2ο μερος του ποστ σου που λες οτι σκαναρισμενα αρνητικα με σκαναρισμενες φωτο εχουν μεγαλη διαφορα που δεν θα διαφωνησω μιας και ακομη δεν εχω εμπειρια!
 
Ααρντυ, εγώ πήγα κάτι σλάιντς σε ένα φωτογραφείο για σκάναρισμα και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος, πήρανε 3 ? για κάθε φωτογραφία και την συμπιέσανε υπερβολικά, ενώ τους είχα δώσει ένα CD-R άδειο. Πολύ ευκολότερο είναι να δώσεις το αρνητικό για εκτύπωση κανονική και να σκανάρεις μετά τις φωτογραφίες κανονικά σε ένα απλό σκάννερ!
 
Ναι κατι τετοιο σκεφτομουνα και εγω,θα κανω πρωτα κατι πειραματισμους με το σκανερ μου.
 
Πίσω
Μπλουζα