πλουσιοι ή φτωχοι ;

H Ζαφειριου ηταν ευκαταστατη και στο Νομος 4000 ως συζυγος του καθηγητου Ανδρεα Οικονομου (Βασιλη Διαμαντοπουλου).
 
Τωρα που το σκεφτομαι : σε ρολο φτωχου δε θα μπορουσα να δω ουτε τον Γιαννη Μιχαλοπουλο ουτε τον Αντρεα Φιλιππιδη

Αραγε αυτοι οι 2 ετυχε ποτε να παιξουν τετοιο ρολο;
 
Παρολο που η Ελενη Ζαφειριου εχει παιξει και 2-3 ρολους πλουσιας κυριας πριν καθιερωθει στον ρολο της φτωχης μανας εμενα δεν με επειθε και πολυ σε ρολο πλουσιας.

Πιο πολυ σε ρολο πλουσιας με επειθε η Μαρικα Κρεβατα που δεν μπορουσα να την φανταστω φτωχη παρολο που στην κομησσα της φαμπρικας ηταν εργαζομενη γυναικα και οχι πλουσια παρολα αυτα στις περισσοτερες ταινιες υποδιοταν την πλουσια και της ταιριαζε πιο πολυ.
 
Εγω ομολογω, ειχα παθει ενα ψιλοσοκ οταν ειδα τη Μαρικα Κρεβατα, εργατρια κλωστοϋφαντουργιας στην Κομησσα της φαμπρικας.

Με ειχε πεισει τοσο πολυ ως πλουσια αδελφη του Αλεξανδρακη στο Κλωτσοσκουφι, που μονο ευκαταστατη ηθελα να τη βλεπω παντου.

Ναι ξερω, υπαρχουν πολλες ενστασεις σχετικα με την τυποποιηση των ηθοποιων, αλλα εγω ειμαι υπερ της, τι να κανουμε; Την Αλικη ας πουμε, μονο ως μαθητρια και κοριτσοπουλο μπορουσα να δω.

Μη μου παιρνετε αυτο που ξερω κι αγαπαω!
 
katerinak είπε:
Τωρα που το σκεφτομαι : σε ρολο φτωχου δε θα μπορουσα να δω ουτε τον Γιαννη Μιχαλοπουλο ουτε τον Αντρεα ΦιλιππιδηΑραγε αυτοι οι 2 ετυχε ποτε να παιξουν τετοιο ρολο;
ο Γιανης Μιχαλοπουλος στο "Μιας πενταρας νιατα" επαιζε τον υπαλληλο του Βαλασκου

επισης ο Φιλιππιδης στο "Κοριτσι με τα παραμυθια" επαιζε εναν τυπο της λαικης γειτονιας ενω σε μερικες αλλες υποδηθηκε τον αστυνομικο
 
thlon and temnon είπε:
ο Γιανης Μιχαλοπουλος στο "Μιας πενταρας νιατα" επαιζε τον υπαλληλο του Βαλασκουεπισης ο Φιλιππιδης στο "Κοριτσι με τα παραμυθια" επαιζε εναν τυπο της λαικης γειτονιας ενω σε μερικες αλλες υποδηθηκε τον αστυνομικο
σ ευχαριστω για τις πληροφοριες!παντως τους ταιριαζει περισσοτερο ο ρολος του ευκαταστατου
 
Παντως στον "κατηφορο" που ο Παντελης Ζερβος και η Ελενη Ζαφειριου επαιζαν τους ευπορους γονεις της Ζωης Λασκαρη

εγω τους βρηκα και τους δυο εξαιρετικους.

Δε θα μπορουσα να φανταστω σε ρολο πλουσιου τον καλο μας ανθρωπο..Θαναση Βεγγο.
 
nalpha είπε:
Δε θα μπορουσα να φανταστω σε ρολο πλουσιου τον καλο μας ανθρωπο..Θαναση Βεγγο.
Στο "Θα σε κάνω βασίλισσα" έπαιζε τον πλούσιο και τσιγκούνη Αντώνη Τσιλιβίκη.
 
και στα "Διδυμα" εκανε το καλομαθημενο πλουσιοπαιδο
 
παιδια συμφωνω άλλα και στους 2 αυτους ρολους...κατι δε μου κολλαγε.. #)
 
κι ομως στο "Θα σε κανω βασιλισσα" ηταν εξαιρετικος! Ο καλυτερος και πιο αστειος ρολος του Βεγγου (μετα τον "Πολυτεχνιτη")
 
lolota είπε:
κι ομως στο "Θα σε κανω βασιλισσα" ηταν εξαιρετικος! Ο καλυτερος και πιο αστειος ρολος του Βεγγου (μετα τον "Πολυτεχνιτη")
Συμφωνώ. Και σ'αυτή τη ταινία ακριβώς δείχνει το ταλέντο του ο Βέγγος ως ο δεξιός, φιλάργυρος και τσιγγούνης σύζυγος.
 
prisma είπε:
Συμφωνώ. Και σ'αυτή τη ταινία ακριβώς δείχνει το ταλέντο του ο Βέγγος ως ο δεξιός, φιλάργυρος και τσιγγούνης σύζυγος.
συμφωνω κι εγω,στο ρολο του σπαγγοραμενου με τους αριθμητικους υπολογισμους που εκανε ηταν απολαυστικοτατος

http://www.youtube.com/watch?v=aEOJCbyiZMQ
 
ioli1453 είπε:
Ναι συμφωνω μαζι σου οτι και ο Αρης Μαλιαγρος που επαιζε στην Μοντερνα Σταχτοπουτα ταιριαζε σε ρολους πλουσιου.
Στην ταινια "ο ξυπολητος πριγκηψ" τον ειδαμε ομως σε ρολο υπαλληλου ξενοδοχειου του οποιου διευθυντης ηταν ο Κλεαρχος (Διονυσης Παπαγιαννοπουλος)

βεβαια αυτη τη φορα ηταν χωρις μονοκλ,φορουσε γυαλια για να ταιριαζει καλυτερα στο ρολο του υπαλληλου

attachment.php


maliagrosipallilos.jpg
 
"Δύσκολα" φτωχός και ο Παπαγιαννόπουλος. Συνήθως εργολάβος Χαρούπογλου ή Παπαφρονιμόπουλος. "Δύσκολα" πλούσιος ο Κώστας (Καλιακούδας) Βουτσάς αλλά και ο Νίκος Κούρκουλος. "Δύσκολα" φτωχή η Λάσκαρη, ίσως μόνο στο "Όλγα, αγάπη μου" αλλά κι αυτό από πεισμα, συνήθως πλουσιοκόριτσο. "Δύσκολα" πλούσια η Καρέζη και η Φόνσου. Στη "μέση" η Αλίκη, και πλούσια και φτωχή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
"Δύσκολα" φτωχή η Λάσκαρη, ίσως μόνο στο "Όλγα, αγάπη μου" αλλά κι αυτό από πεισμα, συνήθως πλουσιοκόριτσο. "Δύσκολα" πλούσια η Καρέζη και η Φόνσου.
Α! Εδώ θα διαφωνήσω :) Η Λάσκαρη ήταν φτωχή σε αρκετές ταινίες (π.χ. ως Αννούλα στο "Μια κυρία στα μπουζούκια" ή κορίτσι της φτωχογειτονιάς στον "Αστερισμό της Παρθένου") και στο δικό μου μυαλό έχει καθιερωθεί όχι ως πλουσιοκόριτσο αλλά ως η όμορφη κόρη της μεσοαστικής οικογένειας με πατέρα σκληρά εργαζόμενο (π.χ. "Μερικοί το προτιμούν κρύο", "Κατήφορος", "Νόμος 4000", "Ο ατσίδας", "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο") ή ως εργαζόμενη η ίδια ("Τέντυ μπόι αγάπη μου", "Ένα κορίτσι για δύο")

Επίσης η Καρέζη και η Φόνσου έχουν παίξει πάμπολλες φορές ρόλους πλουσιοκόριτσου. Η Καρέζη εξάλλου ξεκίνησε ως Καίτη Μπεναρδή στο "Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο":). Πλουσία στο "Ραντεβού στην Κέρκυρα", στο "Μια τρελή - τρελή οικογένεια", στην "Ερωτική Συμφωνία", κυρία της μεγαλοαστικής τάξης στο "Ένας μεγάλος έρωτας".

Η Φόνσου επίσης ("Αγοροκόριτσο", "Η κόμισσα της φάμπρικας", "Αυτό το κάτι άλλο", "Οργή", "Δέκα μέρες στο Παρίσι"). Μόνο στο "Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι" τη θυμάμαι ως υπηρέτρια Καλλιοπίτσα.
 
Η Ζωιτσα ηταν επισης οχι απλως φτωχη, αλλα παμφτωχη και στην Ιστορια μιας ζωης.

Ας θυμηθουμε τη σκηνη στα πρωτα δυο λεπτα της ταινιας οπου μια συγχωριανη της, της προσφερει την τυροπιτα που δε θελει να πεταξει για να μην παει χαμενη.

Κι οταν αργοτερα η Ζωη φευγει διωγμενη απ' το χωριο, καταληγει σε ενα μικροαστικο σπιτι ως υπηρετρια.
 
Εμένα η Βουγιουκλάκη π.χ δεν με έπειθε ως φτωχή. Κάτι το μακιγιάζ, κάτι τα συνολάκια (ακόμη και όταν δούλευε στο τσίρκο ή την ψαραγόρα), κάτι ο ''αέρας'' της...ε δε με πείθει. Πολύ καλύτερα ως κορίτσι ευκατάστατης οικογενείας.

Επίσης, δε μου ταίριαζε φτωχός ο Κωνσταντάρας, αν και ούτε ο ίδιος ήθελε να παίζει τέτοιους ρόλους. Ως ξεπεσμένος πλούσιος όμως έπειθε, που ''έφαγε'' τα λεφτά σε διάφορες ασωτείες.

Επίσης ως φτωχή δεν μπορώ να φανταστώ την Αρώνη, το Γαβριηλίδη,το Τσαγανέα, τον Μαλλιαγρό...

Ως πλούσιο δεν μπορώ να φανταστώ Ξανθόπουλο-Αυλωνίτη-Φωτόπουλο-Χατζηχρήστο...

Αν μου έρθουν και άλλοι , θα επανέλθω!
 
Αχ, ατιμο αρχοντιλικι! Η το' χεις η δεν το' χεις! :)
 
Αχ, το ατιμο το αρχοντιλικι! Η το' χεις η δεν το' χεις! :)
 
Πίσω
Μπλουζα