τι λετε για αγορα νεου lap top?

gomfaios

Retro Member
Joined
29 Οκτ 2008
Μηνύματα
201
Αντιδράσεις
48
αγαπητοι φιλοι ενδιαφερομαι να αγορασω ενα νεο λαπ τοπ γιατι το παρων κοντευει να γινει ρετρο...

διαθετω απο 500 εως μαξ 700 μπιπικινια...

ειμαι ασχετος απο υπολογιστες τον θελω για να σερφαρω στο ιντερνετ,να εχει καλη μνημη και σχετικα καλη ταχυτητα...

υπαρχει κανα καλο μοντελο να μου προτεινεται?

ευχαριστω :D :D:Dπολυ
 
Aν και δεν μπορώ να πω ότι είναι και ειδήμων στα φορητά είδα κάτι το οποίο είναι στην τιμή που το θέλεις με αρκετά καλά τα χαρακτηριστικά του (νομίζω)

Ρίξε μια ματιά εδώ....

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1310992&Manufacturer=Acer&category=69977907&catalog=21&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE873E77100669B211A14ED8A36F2F56C7D89A694CC89DE8BDFCF5BBE3D380D6C9CA9CA8580342A6E17A241419BC4D92712D570788E98714DF4404921E74697967505C9CE2B5603834A3B905DBCC36DB5B14E918365FADE0FE9ABAAC90C629D479123F167F65F79E62939C927CA1F367C453F99797E2DB36B5
 
Αν τον θες μόνο για internet κοίτα και προς netbook μεριά. Γλυτώνεις αρκετά χρήματα ενώ είναι υπερφορητός σε αντίθεση με κάποιο σύστημα με 15άρα οθόνη ας πούμε.

Εχεις καταλήξει τι άλλα χαρακτηριστικά θες να έχει; Σ'ενδιαφέρουν παιχνίδια καθόλου; Multimedia; High definition;

Μιχάλης
 
Αν δεν βιάζεσαι πάρα πολύ περίμενε να βγουν laptop με προεγκατεστημένα Windows 7. Μην παρεις laptop με vista.
 
Δεν με ενθουσιασε το Dell, παρολο που το απεκτησα ελειψη διαθεσης των Acer. ΟΚ, εχει καλη ποιοτητα και μεχρι στιγμης δεν εχει βγαλει κατι, αλλα το να μαντευεις αν εχεις πατησει το Caps Lock η οχι ειναι ελεεινως γελοιο (δεν εχει ουτε ενα led για την λειτουργια αυτη). Tη ιδια στιγμη το Acer μονο καφε δεν κανει απο τις ευκολιες και την πληροτητα.

Αν καταφερεις να βρεις Acer παρε το με κλειστα ματια.
 
αυτο που μου προτεινει ο tsalk μου ακουγεται πολυ δελεαστικο,το βρηκα και σε χαμηλοτερη τιμη απλα εχω ενδοιασμο για τον επεξεργαστη που ειναι AMD και οχι INTEL?

τι λετε ειναι καλος?
 
Gomfaie εχω 4 Acer και σου συνιστω ανεπιφυλακτα το συγκεκριμενο μοντελο. Για all-around υπολογιστη θα σε καλυψει στο επακρο. Kαι εχω 2 Acer με διπλους Turion AMD επεξεργαστες και δουλευουν υποδειγματικα. Για gaming δεν εχω ιδεα τι παιζει, μιας και δεν ασχολουμαι καθολου με μοντερνο gaming.
 
Μαζί με τον Phil κι εγώ. Το laptop που σου πρότεινε ο tsalk θα παίξει και παιχνίδια (με περιορισμούς βέβαια) μια χαρά.

Ειδικά τα παλαιότερα από 2006 και πριν θα πετάνε.

Φυσικά πάρε και επέκταση εγγύησης για 3 χρόνια.
 
Μακριά από dell και πλαίσιο άσχετα με ότι ακούς. To service είναι καλό διότι είναι μονταρισμένα με τα χειρότερα υλικά, οπότε αν χαλάσει σου δίνουν ευχαρίστως και καινούργιο πίσω μιας και τους το έχεις ήδη πληρώσει στην αρχική τιμή. (χωρίς παρεξήγηση για τους κατόχους dell αλλά αυτή είναι η αλήθεια.)

Mακριά από toshiba αν το θες για παιχνίδια ή virtual dj. Μακριά από HP και Αcer αν θες να κάνεις downgrade σε xp (για τα xp) ή αν χρησιμοποιείς την wireless στα acer με xp. Ειδικά στα HP θα ψάχνεις drivers με κωδικούς. θα φας μια εβδομάδα με τα packs. Στα acer θα έχεις προβλήματα με το shutdown αν δεν βάλεις σωστό driver για το wireless στο downgrade.

Αν το θες για απλές εφαρμογές και internet, ακολούθησε παραπάνω συμβουλές για απλά notebooks.

Αν θες γερό μηχάνημα να κάνεις δουλειές που θα έκανες με desktop, ψάξου προς τα μοντέλα της LG με nvidia, 4gb memory και 320gb hd.

Θα σου στοιχίσει παραπάνω αλλά αξίζει και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Με vista home premium δεν θα έχεις πρόβλημα, αν βάλεις xp, απλά ξέχνα τα 4GB μνήμη. Μια ανάλυση οθόνης 1280x800 είναι υπεραρκετή καθώς μπορείς να το συνδέσεις για games σε μεγαλύτερη οθόνη στο σπίτι σου (για τα games). Δώσε βάση στην κάρτα γραφικών και τις αναλύσεις της, παρά στην ανάλυση της οθόνης του laptop/notebook. Πάρε με οθόνη όχι πάνω από 14.1 inch και χωρίς εσωτερικό dvd drive για να μην ζεσταίνεται.

Για επεξεργαστή INTEL καθώς πρόκειται για laptop/notebook και δεν θες να ψήνεις αυγά. Δοκίμασε να βρεις centrino2 αν δεν σηκώνει πολλά η τσέπη σου. Ψάξε μηχάνημα βιτρίνας, θα γλυτώσεις 100-150Εuros.

Καλό μαγαζάκι για να χαζέψεις ποικιλία από laptops και notebooks είναι στην Στουρνάρη μετά την cosmodata (γωνιακό). Μην πας cosmodata καθώς το μόνο που θα σου πούνε είναι πως να πάρεις φτυάρι και να θάψεις το e-shop. Επίσης πήγαινε media markt. Πέρνα και από γερμανό καθώς έχουν αρκετά lg και μπορείς να λύσεις απορίες και να κάνεις συγκρίσεις ζαλίζοντας τους μπαταριοπώλες. Πήγαινε και δούλεψέ τα, ρώτα, σύγκρινε, διάλεξε το αγαπημένο σου, γύρνα σπίτι και κάνε έρευνα τιμής αρχίζοντας από το skroytz βάζοντας το μοντέλο σου. Μην αγοράσεις τίποτα την πρώτη μέρα.
 
Λόγω δουλειάς, έχουν περάσει αρκετά μηχανάκια από τα χέρια μου....

Στα πολύ αξιόπιστα και πραγματικά σκυλιά, τοποθετώ τα Acer! Μάλιστα, είμαι κάτοχος ενός Acer Aspire 7720G & είμαι απλά τρισευτυχισμένη! Δουλεύει άνετα Coreldraw & Gimp (για επεξεργασία εικόνας), ενώ από άποψη gaming είμαι αρκετά ευχαριστημένη, καθώς οι επιδόσεις του είναι ισάξιες ενός νορμάλ επιτραπέζιου... Μάχιμο και στην επεξεργασία βίντεο, καθώς Kino & PiTiVi (στο linux partition), δουλεύουν απρόσκοπτα και ανενόχλητα!

Για πλοήγηση στο internet, δεν το συζητάω! Είναι απλά ταχύτατο! :)

Κανένα πρόβλημα και στην θέαση Video - ακρόαση μουσικής!.....

Είμαι τόσο ευχαριστημένη από αυτό το laptop, που πρότεινα στη δουλειά ν' αγοράσουμε το "αδερφάκι" του με 15'' οθόνη. (5720G)....

Το συγκεκριμένο (της δουλειάς!) είναι τόσο "σκυλί", που κατόρθωσε και σήκωσε SQL Server με μια βάση δεδομένων 60GB για ένα meeting που το χρειαζόμασταν.... Να φανταστείς, γι' αυτή τη δουλειά, χρησιμοποιούμε server στην εταιρία & κατορθώσαμε να το σηκώσουμε σε laptop! Το καημένο δούλεψε αγόγγυστα για όσο χρειάστηκε, ενώ κατά την απεγκατάσταση, δε μας έβγαλε κανένα glitch!

Για τα DELL, δεν έχω δουλέψει συστηματικά σε laptop, όμως ξέρω ότι για ένα μας υποκατάστημα που πήραμε 20 επιτραπέζια, κάνουν αξιοπρεπέστατα ακόμα τη δουλειά τους και δε μας έχουν ενοχλήσει! :)

Για τα Toshiba, που έχουμε 2 laptops & τα χρησιμοποιούμε οι τεχνικοί για αναβαθμίσεις eeproms κάποιων συγκεκριμένων μηχανημάτων, θα τα χαρακτήριζα επίσης σκυλιά, λόγω του ότι αντέχουν την κακομεταχείριση (μόνο το ένα από αυτά, το έχω δει να πέφτει 3 φορές! Και τις 3, νόμιζα ότι θα γινόταν παξιμάδια, αλλά με διέψευσε ευχάριστα! :) )

Εγώ, θα σου συνιστούσα ν' αποφύγεις, brandnames του στυλ Sony Vaio & HP. Διάφορα μοντέλα των 2 εταιριών έφτασαν στα χέρια μου για επισκευή (από τα χεράκια των αφεντικών μου) και είναι ψεύτικα!... Για να μην πω για το service τους - άστο καλύτερα! Σε γενικές γραμμές, είναι καλά, όσο δουλεύουν. Μπορεί να μη σου βγάλουν πρόβλημα και ποτέ, αλλά αν σου βγάλουν, την έκατσες! Πληρώνεις το όνομα και όχι τις επιδόσεις!....

My two cents!....
 
Η Acer γενικά είναι εταιρεία που άλλαξε πολύ προς το ποιοτικότερο, αλλά δεν θα επιχειρούσα αγορά οποιουδήποτε μοντέλου χωρίς την επέκταση εγγύησης για 3 χρόνια.

Στα + το γεγονός ότι το Πλαίσιο έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη.

Τώρα: Το Multirama laptop που πριν μια βδομάδα έκλεισε ένα χρόνο δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα και μέχρι πριν λίγες βδομάδες το έλιωνα σε games καθημερινά. Δεν έβγαλε κιχ.

Βέβαια ξέρω ότι υπάρχει κόλλημα με τα Ελληνικά laptops, οι περισσότεροι λένε γνώμες χωρίς καν να έχουν πιάσει τα μηχανήματα στα χέρια τους ποτέ. (Καλά, εδώ λένε γνώμες για άλλα χωρίς να τα έχουν καν ονειρευτεί τι λέμε τώρα.... )
 
Lenovo και ξερό ψωμί! Βάλε κάτι παραπάνω γι' αυτά της σειράς Τ και δε θα το μετανιώσεις.
 
Σε θεμα αξιοπιστιας και αντοχης, λεω και θα λεω παντα τα ιδια.. Acer.

Καθως τα μηχανηματα μου κυριολεκτικα δεν κλεινουν ποτε, μερα νυχτα, παιζοντας ρολο απο browsing, σελιδοποιηση, video playback, video/audio converting μεχρι κατεβαστηρια, και μονο με οτι παρεχεται απο το καθε μηχανημα σε θεμα ψυξης (δεν ειμαι καν θιασωτης των cooler deck στα laptop) εχω μεινει καταευχαριστημενος απο την αποδοση των Acer, οσο επισης και απο την ανθεκτικοτητα/ποιοτητα κατασκευης τους.

Τυπικοτατη εικονα στα laptop μου το να φαινονται οι ημερες συνεχους λειτουργιας σε διψηφια νουμερα, μιας και δεν βρισκω λογο να τους κλεινω (και ειναι απενεργοποιημενη καθε hibernate/sleep χαζομαρα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδια εχω μπερδεφτει,ειμαι αναμεσα σε 2 μοντελα με την ιδια τιμη!ποιο ειναι το καλυτερο για αγορα εσεις που ξερετε και τι διαφορες εχουν(εκτος απο την οθονη)?

Acer Aspire 7535G-844G50MN & Acer Aspire 5738G-734G50MN

παρακαλω τη βοηθεια σας γιατι ειμαι ψιλοασχετος....
 
Gomfaie, κατ αρχην χαιρομαι που κατεληξες σε επιλογη laptop της Acer.

Oσον αφορα ποιο ειναι καλυτερο, φυσικα το Amstrad! :) Το ποιο ειναι καλυτερο ειναι σχετικο.. οτι και να καταληξεις να αγορασεις με βαση τις αναγκες σου, αυτο θα ειναι και το καταλληλοτερο μηχανημα για σενα. Και τα δυο ειναι σχεδον εφαμιλλα με μονη ουσιαστικη διαφορα τους επεξεργαστες που φορουν. Big deal δηλαδη, μιας και εχω Acer και στις δυο πλατφορμες και λειτουργουν υποδειγματικα, ακουραστα και σβελτα (Μολις σημερα εκλεισα το 4730Ζ που αποτελει το πασπαρτου μου μηχανημα για reboot μετα απο 37 μερονυχτα λειτουργιας. Και δεν τον εκλεισα, απλα reboot εκανα επειδη εγκατεστησα κατι! Αυτος φοραει εναν Dual Core T4200 στα 2.0 GHz, και οσο και αν δεν γεμιζει το ματι, ειναι πυραυλακι σκετο!). Αυτο αν εχεις ενδοιασμους περι state of the art επεξεργαστες με τρελες ταχυτητες. Και μην νομιζεις, και τα AMD μου την ιδια μοιρα εχουν!!

Με τον 500αρι δισκο και με 4GB ram θα σου λυσει κυριολεκτικα τα χερια, και η ΑΤΙ καρτουλα που εχουν επανω θα μεταμορφωσει το laptop σε ενα πανισχυρο DVD player με κρυσταλλο εικονα (Η Acer ειναι πασιγνωστη για την αριστη ποιοτητα στις οθονες τους). Περα απο την διαφορα επεξεργαστων και του μεγεθους της οθονης, τα μηχανηματα δεν εχουν ουσιαστικες διαφορες.

Αν εχεις σκοπο να πηγαινοφερνεις το μηχανημα σου απο εδω και εκει, σε γραφεια, σπιτι, δουλεια, αεροπλανα, καφε και λοιπα, απο προσωπικη εμπειρια οσο μικροτερο σε μεγεθος τοσο το καλυτερο. Οχι τοσο για το βαρος, απλα για ευκολια καθως ο μικροτερος ογκος θα εχει λιγοτερη επιφανεια οποτε δεν θα ειναι τοσο "αλεργικο" στα χτυπηματα, γρατζουνιες, στενες επαφες στριμωγμενου τυπου μεσα σε backpack κλπ..

Αν παλι κοιτας απλα για ενα σταθερο μηχανημα (desktop χρηση) απλα λογω χωρου αναγκαζεσαι να παρεις laptop, τοτε μιας και δεν θα το πολυμετακινεις, μια 17αρα οθονη θα κανει την ζωη σου απειρως ευκολοτερη. Τοσο στα παιχνιδια, οσο και σε επεξεργασια εικονας, σελιδοποιηση και οτιδηποτε αλλο. Στο θεμα οθονης επεμβαινει το απληστο στοιχειο που εχουμε εμφυτο και οριζει οτι big is better! (Aν εχεις κανει ποτε το λαθος να δεις τηλεοραση σε οτιδηποτε μικροτερο των 30" ενω εχει συνηθισει σε 50" πιστευω θα με καταλαβεις!). Η μεγαλη οθονη επισης θα βοηθησει στο να βλεπεις ανετα ταινιες στο laptop ειτε στο δωματιο σου, ειτε στο τραπεζι του σαλονιου σου, η στο εξοχικο αν τυχει να λειπεις για μερικες ημερες.

Με δεδομενη την ιδια τιμη που εχουν τα μοντελα και τις ουσιαστικα ανυπαρκτες διαφορες τους, απλα επελεξε το με κριτηριο την οθονη τους και το μεγεθος που ζητας σε ενα laptop. Kαι σε οτι καταληξεις, θα μας κανεις την χαρη να το φωτογραφισεις και να μας κανεις και μια παρουσιαση στο thread ετσι? :)

Καλη αγορα φιλε και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνώ με τον Phil απόλυτα.

Η Acer είναι μια εταιρεία που προσφέρει τίμια εργαλεία σε εκπληκτικές τιμές. Μη κάτσεις και ακούσεις γνώμες από "ειδήμονες" που ούτε καν έχουν αγγίξει μηχανάκια στη ζωή τους.

Ρε σεις, γεμίσαμε παπαγαλάκια και "ειδικούς" που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Προχτές ένας "τυπάς" σνόμπαρε τα "Ελληνικά" laptops και ορκιζόταν στα Dell. Λες και είχε πιάσει ένα έστω εκ των δύο στα χέρια του......

Tip: Τι είναι κοινό ανάμεσα στα Alienware και στα Turbo-X Dominu Laptops; Μα η εταιρεία κατασκευής φυσικά!!!!!!

Tip2: Μακριά από τυπάδες με μουράτα κινητά στα χέρια που μοστράρουν στις καφετέριες κόβοντας κίνηση ξανθιές θαμώνες. Τα ξέρουν όλα και τα έχουν κάνει όλα. Σε πια όνειρα δεν μας είπαν ακόμα. (Ένας από δαύτους μας τάπρηζε όλο το βράδυ χτες....... ΕΛΕΟΣ.... )

Tip3: Στα laptops αγοράζουμε ΠΑΝΤΟΤΕ επέκταση εγγύησης. Γιατί μπορεί να χτυπάμε το κεφάλι μας επειδή τσιγκουνευτήκαμε 100 ευρώ και μας έσκασε πρόβλημα. Τα laptops δεν είναι desktops. Στα desktops αν μας σκάσει ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή big deal. Σε ένα laptop όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε ανταλλακτικό στο εμπόριο και οι αντιπροσωπείες θα μας χρεώσουν αίμα σε περίπτωση που δεν καλυπτόμαστε από συμβόλαιο εγγύησης.

Καλές αγορές.

PS. Phil τι έκανες με το Alienware; Το πήρες;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pooky(1) είπε:
PS. Phil τι έκανες με το Alienware; Το πήρες;
Εχει παγωσει καθως υπαρχει περιπτωση το Alienware να γινει εισαγωμενο Turbo kit για το αυτοκινητο pooky!! (απο την μια ακρη στην αλλη δηλαδη!) Ακομα σε διχαση ειμαι!
 
Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Τα αυτοκίνητα (και δει τα Αμερικάνικα) είναι η άλλη μου μεγάλη αγάπη.
 
Πήρα εδώ και 1 χρόνο laptop 700e και είναι τέλειος,δεν έχει κανένα πρόβλημα.Οπότε γιατί να αγοράσω?
 
Πίσω
Μπλουζα