- Αντιδράσεις
- 1.435
Πράγματι! Αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να σας παρακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέληMaddog είπε:Ενδιαφέρουσα συζήτηση πάντως.
Εμένα πάντως με κάνατε να θέλω να ξεσκονίσω τη χημεία μου....
Πράγματι! Αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να σας παρακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέληMaddog είπε:Ενδιαφέρουσα συζήτηση πάντως.
To Dr.Pepper είναι πολύ διαδεδομένο και στην Αμερική.perlastar είπε:Στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί πολύ και το "Dr.Pepper" ως αντίπαλος της Κοκα Κολα, που πάλι όμως δεν μου άρεσε καθόλου.
Και η zero δεν εχει θερμίδες,όπως και η light.Απλά δεν το τονίζουν στη διαφήμιση.Γενικά οι θερμίδες της coca cola προέρχονται απο την ποσότητα ζάχαρης,αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ποτήρι περιέχει 7 κουταλιές της σούπας!perlastar είπε:Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι το ποιά η μεγάλη διαφορά της light με τη zero, εφ'όσον η light λέει ότι έχει "λιγότερο από μία θερμίδα".
Η διαφορά της light από τη zero είναι καθαρά θέμα marketing.perlastar είπε:Κι εμένα είναι το αγαπημένο μου αναψυκτικό, μου αρέσουν περίπου το ίδιο η κανονική και η light, αλλά συνηθίζω να παίρνω τη δεύτερη ως λιγότερο παχυντική υποτίθεται. Για τον ίδιο λόγο βασικά έπαιρνα τη Zero όταν πρωτοβγήκε, μέχρι που ένας καθηγητής Πανεπιστημίου της Τεχνολογίας Τροφίμων μου είπε να την αποφεύγω, γιατί το υποκατάστατο ζάχαρης που έχει δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς επιστημονικά και μπορεί να είναι πιο βλαβερό για την υγεία κι από τη ζάχαρη. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ισχύει αυτό. Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι το ποιά η μεγάλη διαφορά της light με τη zero, εφ'όσον η light λέει ότι έχει "λιγότερο από μία θερμίδα".Όσο για τις άλλες γεύσεις, όντως στο εξωτερικό κυκλοφορεί πολύ και η γεύση βανίλια και κεράσι, που δεν μου αρέσουν καθόλου. Ειδικά η γεύση κεράσι, που νιώθεις τη γλύκα του κερασιού αναμεμειγμένη με γεύση Κοκα Κολα, τη βρήκα αηδιαστική. Στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί πολύ και το "Dr.Pepper" ως αντίπαλος της Κοκα Κολα, που πάλι όμως δεν μου άρεσε καθόλου.
Ωραία η εξήγηση Dino! Είναι κάτι αντίστοιχο όπου στην Ιταλία (ίσως και σε άλλες χώρες βέβαια) έχουν 2 ειδών νερά. Το ανθρακούχο νερό Frizzante με μπλε καπάκι στο μπουκάλι που απευθύνεται σε άντρες και το φυσικό νερό Naturale με ροζ καπάκι που απευθύνεται σε γυναίκες και μωρά.DINO είπε:Η διαφορά της light από τη zero είναι καθαρά θέμα marketing.Πέρα από μια μικρή διαφορά στη γεύση, το θέμα είναι οτι η light απευθύνεται στις γυναίκες και η zero στους άντρες...
Η zero "εφευρεθηκε", καθώς δεν ήταν και τόσο macho, να βλέπεις έναν άντρα να πίνει Coca Cola light...
Έτσι με τη zero, μπορούσαν και οι άντρες να απολαμβάνουν πλέον ένα ελαφρύ αναψυκτικό, χωρίς τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν κάπως...
Αντίστοιχα και οι Pepsi light και Pepsi Max...
Απίστευτο και όμως αληθινό...
Ναι, υπάρχει κι εδώ η ντεκαφεϊνέ αλλά σε συγκεκριμένα μαγαζιά.perlastar είπε:Πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση όντως Dino! Είχα καταλάβει ότι είναι θέμα μάκετινγκ, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ακριβώς το γιατί. Τώρα θυμήθηκα ότι στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί και σε ντεκαφεινέ έκδοση, με χρυσοκίτρινη ετικέτα στο μπουκάλι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Δεν ξέρω αν υπάρχει και στην Ελλάδα αυτό.