12 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για την Coca Cola

Maddog είπε:
Ενδιαφέρουσα συζήτηση πάντως. :)
Πράγματι! Αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να σας παρακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη :D

Εμένα πάντως με κάνατε να θέλω να ξεσκονίσω τη χημεία μου....
 
Εδώ δεν μπορώ καλά-καλά να μας παρακολουθήσω εγώ, lol...

Αν το παραξηλώσαμε, πείτε μας να το βουλώσουμε! :D
 
Κατά σειρά προτίμησης μου αρέσει κι εμένα η Zero (ζέρο που λένε και οι Ιταλοί), μετά η κανονική και τέλος με διαφορά η light. Παλιότερα αλλά και πρόσφατα ήπια μια εισαγώμενη Cola Cherry με γέυση κεράσι. Εντάξει δεν είναι και να πέσεις στα πατώματα αλλά είναι καλή. Γενικά στο εξωτερικό κυκλοφορούν πολλά προϊόντα της Coca Cola company που δεν υπάρχουν Ελλάδα όπως Fanta Ανανάς!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το αγαπημένο μου αναψυκτικό. Έχω καταναλώσει κυριολεκτικά τόνους από αυτό. Θυμάμαι τις παλιές φήμες , πως είναι πολύ καυστική, πως καθαρίζουν μηχανές με αυτήν κλπ. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να είχα εξαϋλωθεί 20 φορές μέχρι τώρα :D . Αν και τελευταία την χάλασαν κάπως την γεύση της...
 
Να και κατι αλλο που δεν ξερατε για την Κοκα κολα. Δεν μου αρεσει! :animlaugh: :animlaugh:

Μικρος φυσικα επινα, μετα ανακαλυψα την 7up και την Pepsi MAX.

Εχω εργαστει στην παραγωγη της κοκα κολα....μπορουσα να πινω οσο ηθελα. Ε, δεν επινα!
 
Κι εμένα είναι το αγαπημένο μου αναψυκτικό, μου αρέσουν περίπου το ίδιο η κανονική και η light, αλλά συνηθίζω να παίρνω τη δεύτερη ως λιγότερο παχυντική υποτίθεται. Για τον ίδιο λόγο βασικά έπαιρνα τη Zero όταν πρωτοβγήκε, μέχρι που ένας καθηγητής Πανεπιστημίου της Τεχνολογίας Τροφίμων μου είπε να την αποφεύγω, γιατί το υποκατάστατο ζάχαρης που έχει δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς επιστημονικά και μπορεί να είναι πιο βλαβερό για την υγεία κι από τη ζάχαρη. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ισχύει αυτό. Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι το ποιά η μεγάλη διαφορά της light με τη zero, εφ'όσον η light λέει ότι έχει "λιγότερο από μία θερμίδα".

Όσο για τις άλλες γεύσεις, όντως στο εξωτερικό κυκλοφορεί πολύ και η γεύση βανίλια και κεράσι, που δεν μου αρέσουν καθόλου. Ειδικά η γεύση κεράσι, που νιώθεις τη γλύκα του κερασιού αναμεμειγμένη με γεύση Κοκα Κολα, τη βρήκα αηδιαστική. Στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί πολύ και το "Dr.Pepper" ως αντίπαλος της Κοκα Κολα, που πάλι όμως δεν μου άρεσε καθόλου.
 
perlastar είπε:
Στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί πολύ και το "Dr.Pepper" ως αντίπαλος της Κοκα Κολα, που πάλι όμως δεν μου άρεσε καθόλου.
To Dr.Pepper είναι πολύ διαδεδομένο και στην Αμερική.

Εμένα μου αρέσει η κλασική coca cola μόνο, την zero και ιδιαίτερα την light δεν μπορώ ούτε να τις πιώ, μου φέρνουν αηδία. Αλλά περισσότερο μου αρέσει η coca cola σε συνδυασμό με ρούμι, Havana Club. Είναι το αγαπημένο μου ποτό. Γενικά προσπαθώ να αποφέυγω την πολύ κατανάλωση της, δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία.

Στην Αμερική επίσης βγαίνει και Fanta φράουλα αν θυμάμαι καλά (μπορεί να είναι κε κεράσι), αλλά είναι υπερβολικά γλυκό.

Όσο για την αντίπαλη Pepsi, θα την πιω αν δεν υπάρχει coca cola αλλά δεν με τρελαίνει κιόλας. Επίσης δεν με τρελαίνουν τα Sprite και 7UP είναι πολύ γλυκά.

Επίσης μου αρέσουν πολύ εναλλακτικά οι πορτοκαλάδες της Εψα.
 
Όταν είχε κυκλοφορήσει η Coca Cola με γεύση βανίλια (που προσωπικά μου ψιλοάρεσε) ο ραδιοφωνικός σταθμός των σπουδαστών του ΤΕΙ Ηρακλείου οργάνωνε κάποια συναυλία, απευθύνθηκαν λοιπόν για χορηγία στην Coca Cola που πέρα από την κανονική χορηγία τους έδωσε και μια παλέτα κουτάκια Coca cola βανίλια με τον όρο να τα δίνουν δωρεάν στους θεατές (για διαφημιστικούς λόγους, πλησίαζε και η ημερομηνία λήξης των κυτίων). Κατά την διάρκεια της συναυλίας (ήταν και Ιούνιος) στο μπαρ ενημέρωναν τους θεατές ότι αν ήθελαν μπορούσαν να έχουν Coca Cola βανίλια δωρεάν, αλλά αυτοί προτιμούσαν άλλα αναψυκτικά, νερό ή μπύρα που την πλήρωναν. Πρώτα εξαντλήθηκαν οι μπύρες, μετά τα αναψυκτικά, μετά το εμφιαλωμένο νερό και μόνο αφού δεν υπήρχε οτιδήποτε άλλο πόσιμο στον χώρο άρχισαν οι θεατές να δέχονται να πάρουν δωρεάν Coca Cola βανίλια :)
 
perlastar είπε:
Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι το ποιά η μεγάλη διαφορά της light με τη zero, εφ'όσον η light λέει ότι έχει "λιγότερο από μία θερμίδα".
Και η zero δεν εχει θερμίδες,όπως και η light.Απλά δεν το τονίζουν στη διαφήμιση.Γενικά οι θερμίδες της coca cola προέρχονται απο την ποσότητα ζάχαρης,αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ποτήρι περιέχει 7 κουταλιές της σούπας!
 
perlastar είπε:
Κι εμένα είναι το αγαπημένο μου αναψυκτικό, μου αρέσουν περίπου το ίδιο η κανονική και η light, αλλά συνηθίζω να παίρνω τη δεύτερη ως λιγότερο παχυντική υποτίθεται. Για τον ίδιο λόγο βασικά έπαιρνα τη Zero όταν πρωτοβγήκε, μέχρι που ένας καθηγητής Πανεπιστημίου της Τεχνολογίας Τροφίμων μου είπε να την αποφεύγω, γιατί το υποκατάστατο ζάχαρης που έχει δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς επιστημονικά και μπορεί να είναι πιο βλαβερό για την υγεία κι από τη ζάχαρη. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ισχύει αυτό. Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω είναι το ποιά η μεγάλη διαφορά της light με τη zero, εφ'όσον η light λέει ότι έχει "λιγότερο από μία θερμίδα".Όσο για τις άλλες γεύσεις, όντως στο εξωτερικό κυκλοφορεί πολύ και η γεύση βανίλια και κεράσι, που δεν μου αρέσουν καθόλου. Ειδικά η γεύση κεράσι, που νιώθεις τη γλύκα του κερασιού αναμεμειγμένη με γεύση Κοκα Κολα, τη βρήκα αηδιαστική. Στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί πολύ και το "Dr.Pepper" ως αντίπαλος της Κοκα Κολα, που πάλι όμως δεν μου άρεσε καθόλου.
Η διαφορά της light από τη zero είναι καθαρά θέμα marketing.

Πέρα από μια μικρή διαφορά στη γεύση, το θέμα είναι οτι η light απευθύνεται στις γυναίκες και η zero στους άντρες...

Η zero "εφευρεθηκε", καθώς δεν ήταν και τόσο macho, να βλέπεις έναν άντρα να πίνει Coca Cola light...

Έτσι με τη zero, μπορούσαν και οι άντρες να απολαμβάνουν πλέον ένα ελαφρύ αναψυκτικό, χωρίς τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν κάπως...

Αντίστοιχα και οι Pepsi light και Pepsi Max...

Απίστευτο και όμως αληθινό...
 
DINO είπε:
Η διαφορά της light από τη zero είναι καθαρά θέμα marketing.Πέρα από μια μικρή διαφορά στη γεύση, το θέμα είναι οτι η light απευθύνεται στις γυναίκες και η zero στους άντρες...

Η zero "εφευρεθηκε", καθώς δεν ήταν και τόσο macho, να βλέπεις έναν άντρα να πίνει Coca Cola light...

Έτσι με τη zero, μπορούσαν και οι άντρες να απολαμβάνουν πλέον ένα ελαφρύ αναψυκτικό, χωρίς τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν κάπως...

Αντίστοιχα και οι Pepsi light και Pepsi Max...

Απίστευτο και όμως αληθινό...
Ωραία η εξήγηση Dino! Είναι κάτι αντίστοιχο όπου στην Ιταλία (ίσως και σε άλλες χώρες βέβαια) έχουν 2 ειδών νερά. Το ανθρακούχο νερό Frizzante με μπλε καπάκι στο μπουκάλι που απευθύνεται σε άντρες και το φυσικό νερό Naturale με ροζ καπάκι που απευθύνεται σε γυναίκες και μωρά.
 
αυτες οι γευσεις coca-cola κερασι 7up Κερασι και ολες οι υπολοιπες κυκλοφορουν και ελλαδα σε αλυσιδα σουπερ μαρκετ της κιφισσιας που κανει αποκλειστικη εισαγωγη εκει εχω βρει και πολλα αλλα που δεν κυκλοφορουν αλλου σημερα η pepsi max εβγαλε μια καινουργια γευση που λεγεται pepsi ole πηρα αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα μου αρεσε πολυ παντως μια περιοδο που ειχε ωγει η 7up ice η οποια ειχε μεσα μια δοση μεντας νομιζω η κατι τετοιο και ηταν οντως πολυ δροσιστικη (δυστυχως την καταργησανε) θυμαται καποιος που καποτε ειχε βγει pepsi crystal??δηλαδη Pepsi με διαφανο χρωμα δεν ξερω αν κυκλοφορησε ελλαδα
 
Πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση όντως Dino! Είχα καταλάβει ότι είναι θέμα μάκετινγκ, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ακριβώς το γιατί. Τώρα θυμήθηκα ότι στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί και σε ντεκαφεινέ έκδοση, με χρυσοκίτρινη ετικέτα στο μπουκάλι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Δεν ξέρω αν υπάρχει και στην Ελλάδα αυτό.
 
7up Ice είχα πιει πολλές φορές και μου άρεσε πολύ. Την crystal δεν τη θυμάμαι καθόλου. Pepsi ole μου θυμίζει Cafe au Lait (καφέ ολέ). Καφές με γάλα δηλαδή.

perlastar είπε:
Πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση όντως Dino! Είχα καταλάβει ότι είναι θέμα μάκετινγκ, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ακριβώς το γιατί. Τώρα θυμήθηκα ότι στη Μ.Βρετανία κυκλοφορεί και σε ντεκαφεινέ έκδοση, με χρυσοκίτρινη ετικέτα στο μπουκάλι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Δεν ξέρω αν υπάρχει και στην Ελλάδα αυτό.
Ναι, υπάρχει κι εδώ η ντεκαφεϊνέ αλλά σε συγκεκριμένα μαγαζιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Εφυγε" ο Τζον Μουρ...

Ο πιο αγαπημένος Άγιος Βασιλής δεν είναι πλέον εδώ... Ο Τζον Μουρ, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε δεκάδες τηλεοπτικές διαφημίσεις της Coca Cola και για πολλούς ήταν το «πνεύμα των Χριστουγέννων», άφησε την τελευταία του σε ηλικία 86 ετών. :(

attachment.php


Rest In Peace....
rip.gif
"]
rip.gif
[/url]

Πηγες

 


in.gr

 


The Independent

 

 

 





 
Πίσω
Μπλουζα