20η Επέτειος ANT1 - 20 Xρόνια Πορείας

sunset89

Human RetroDatabase
Joined
19 Αύγ 2008
Μηνύματα
2.792
Αντιδράσεις
239
Επειδή πολύς λόγος έγινε περί τηλεοπτικών επετείων τους τελευταίους μήνες και θα ήταν ολίγον τι άδικο να μιλάμε μόνο για το ένα κανάλι, σκέφτηκα να ανοίξουμε ένα thread και για τον Αντέννα. Άλλωστε στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι καλές του στιγμές (άλλο που τώρα τελευταία δεν μας δείχνει και τον καλύτερό του εαυτό).

Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα τηλεοπτικά του δρώμενα.

Το λοιπόν, έχουμε και λέμε:

* Άρχισε να εκπέμπει στο μεταίχμιο των δεκαετιών '80-'90 δηλ. 31 Δεκεμβρίου 1989 (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

* Από την πρώτη στιγμή απασχόλησε τους τηλεθεατές και μαζί με το Μέγκα, "αποκαθήλωσαν" την κρατική τηλεόραση, αλλάζοντας τις συνήθειες του κοινού.

* Ανέβασε τις προσδοκίες και τα "στάνταρ" για την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών (ειδικά μετά το τεράστιο ποσό που κατέβαλλαν για τα "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά") και εκπομπών (με τον "Πρωινό Καφέ" και τα διάφορα σόου).

* Ανέδειξε πλήθος προσωπικοτήτων ("σοβαρών", "trash" και πολλών άλλων ειδών)

* Επί μία 7ετία κατείχε την πρωτιά της τηλεθέασης (1996-2003).

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά, μα πλήθος ακόμα, άσχημα και καλά που τα θυμόμαστε συχνά πυκνά, αφού έχουν στιγματίσει την πρώτη δεκαετία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Τώρα, ας έλθουμε στο θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα, τις τηλεοπτικές σειρές.

Το κανάλι δεν μας έχει ευχαριστήσει καθόλου στην επιλογή επαναλήψεων την τελευταία πενταετία. Επιμένει να μας δείχνει χιλιοπαιγμένες (και μερικές φορές ανούσιες τολμώ να πω) κωμωδίες και δραματικές σειρές. Μέχρι το 2003 είχαμε την ευκαιρία, έστω και κάτι άγρια ξημερώματα να βλέπουμε σειρές όπως ο "Κίτρινος Φάκελος" και η "Πρόβα του Νυφικού". Αλλά από το 2004 και μετά, έχουμε μάθει απ' έξω τους διαλόγους απ' το "Κων/νου και Ελένης" και το "Άκρως Οικογενειακόν". Και η ελπίδα του... "ξημερώματος", σβήνει στη θέα του "Καφέ της Χαράς" με υποτίτλους.

Φωτεινή εξαίρεση, είναι η 15η επαίτιος του σταθμού, Δεκέμβριος 2004- Ιανουάριος 2005, που αποφάσισαν να δείξουν σε τηλεταινίες τις καλύτερες σειρές τους. Είδαμε λοιπόν, τα παρασκήνια των "Βαμμένων Κόκκινων Μαλλιών", το "Χρώμα του Φεγγαριού", το "Άγγιγμα Ψυχής", την "Πρόβα Νυφικού" και την "Εκτέλεση" (και μάλιστα μισή..).

Κάτι φαίνεται να αλλάζει φέτος όμως.

Κάτι η 20η επαίτειος, κάτι το ομαδικό κράξιμο τηλεθεατών και τηλεκριτικών, κάτι τα χαμηλά νούμερα των τελευταίων τριών ετών και μας ενημερώνουν ότι ετοιμάζουν όμορφα πράγματα. Σπάνιες επαναλήψεις σειρών και σόου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακαλουθήσουμε στους δέκτες μας.

Εμείς θέλουμε διακαώς (όπως έχουμε χιλιοειπωμένο) σειρές πριν το 1998. Ενδεικτικά να αναφέρω μερικές που αξίζει να δεις κανείς με χρονολογική σειρά: Και εύθυμη και χήρα, Μια γυναίκα από το παρελθόν, Ανατολικός Άνεμος, Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, τα μπακούρια, Ανατομία ενός Εγκλήματος, Εκτέλεση, Γόβα στιλέτο, τμήμα ηθών, Ταύρος με τοξότη, Πρόβα Νυφικού (έχουμε κι εμείς τις αδυναμίες μας :D ), Τρίτο Στεφάνι, Στρας, Βαμμένος ήλιος, εις Θάνατον, Καληνύχτα Μαμά, Έκπτωτος Άγγελος, Γλυκόξινο κρασί και πλήθος άλλων.

Αυτό που εμένα με εκνευρίζει είναι ότι για να δεις αξιόλογες σειρές, η μόνη λύση είναι η υπερπόντια μετανάστευση. Τι εννοώ; Ότι ο Ant1 Gold, που πλέον προβάλλεται μόνο στους Έλληνες της Αμερικής, έχει δείξει μέχρι στιγμής σειρές, που εδώ εμείς ούτε με κιάλι δεν βλέπουμε: Γόβα Στιλέτο, Μια Γυναίκα από το παρελθόν, Μια ζωή για την Έλσα, Έλλη και Άννα, Ταύρος με τοξότη, Στρας..

Αν ρίξετε μια ματιά στο πρόγραμμα Μαΐου θα δείτε μέχρι και τον "Ανατολικό Άνεμο" σε επανάληψη.

http://gold.antenna.gr/homeDetail/0,2951,2,00.html

Ας ελπίσουμε να ακουστούμε κι εμείς οι απελπισμένοι τηλεθεατές που αγαπάμε τις παλιές καλές εποχές (και σειρές κατά συνέπεια #) )
 
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ocx8xgieUys]YouTube - 20 years ANT1 - Ξ£ΟΞ·Ξ½ ΟΟΞ―ΞΆΞ± (2001)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=UC-3sxrxaXk]YouTube - 20 years ANT1 - Ciao ΞΞΞ?1 (1995)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=8993zb8lF18]YouTube - 20 years ANT1 - Ξ*ΟΟΞΉΞ½ΟΟ ΞΊΞ±ΟΞ*Ο (1992)
 
Eίναι ανεξήγητη αυτή η εμμονή των αρδομίων του καναλιού σε συγκεκριμένες σειρές στις διάφορες ζώνες επαναλήψεων, και θα αναφερθώ στους μεν και τους δεν που ευτυχώς μετά από και γω δεν ξέρω πόσες επαναλήψεις τους σταμάτησαν, και στο Κωσταντίνου & Ελένης που ακόμα συνεχίζει (αν και νεότερο). Απ ότι φαίνεται απ το καλοκαίρι, αλλά και την νέα τηλεοπτική σεζόν (λόγω της 20ετούς επετίου αλλά και της οικονομικής κρίσης) θα προβληθούν πολλές σειρές και σόου από την πρώτη δεκαετία του καναλιού (καιρός ήταν) και όχι μόνο να τα χαίρονται οι Έλληνες της Αμερικής και της Αυστραλίας.
 
sunset89 είπε:
Και η ελπίδα του... "ξημερώματος", σβήνει στη θέα του "Καφέ της Χαράς" με υποτίτλους.
Ένα φεγγάρι θυμάμαι έβαζε τέτοια ώρα και το τηλεπαιχνίδια 10 με τόνο (με τον Παπαδάκη) και το Θησαυροφυλάκιο του Μικρούτσικου πάλι με υπότιτλους.

Πάντα απορούσα γιατί βάζουν υπότιτλους και μάλιστα ελλιπείς τις περισσότερες φορές!
 
Κάποτε έιχα διαβάσει πως οι εκδότες του MEGA, θορυβημένοι απο την έισοδο του ΑΝΤ1 στο προσκήνιο, δεν δημοσίευαν το πρόγραμμά του στις εφημερίδες για κάποιο χρονικό διάστημα. Έτσι στο κανάλι έγιναν μια "γροθιά" και απο τότε βγήκε το μότο "η οικογένεια του ΑΝΤ1" που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.
 
snakeyes08 είπε:
Ένα φεγγάρι θυμάμαι έβαζε τέτοια ώρα και το τηλεπαιχνίδια 10 με τόνο (με τον Παπαδάκη) και το Θησαυροφυλάκιο του Μικρούτσικου πάλι με υπότιτλους.Πάντα απορούσα γιατί βάζουν υπότιτλους και μάλιστα ελλιπείς τις περισσότερες φορές!

Για ατομα που εχουν προβληματα ακοης και ηλικιωμενους.
 
sunset89 είπε:
Εμείς θέλουμε διακαώς (όπως έχουμε χιλιοειπωμένο) σειρές πριν το 1998. Ενδεικτικά να αναφέρω μερικές που αξίζει να δεις κανείς με χρονολογική σειρά: Και εύθυμη και χήρα, Μια γυναίκα από το παρελθόν, Ανατολικός Άνεμος, Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, τα μπακούρια, Ανατομία ενός Εγκλήματος, Εκτέλεση, Γόβα στιλέτο, τμήμα ηθών, Ταύρος με τοξότη, Πρόβα Νυφικού (έχουμε κι εμείς τις αδυναμίες μας :D ), Τρίτο Στεφάνι, Στρας, Βαμμένος ήλιος, εις Θάνατον, Καληνύχτα Μαμά, Έκπτωτος Άγγελος, Γλυκόξινο κρασί και πλήθος άλλων.
Να σας πω την αμαρτία μου μεγαλύτερος τηλεορασάκιας από μένα δεν υπήρχε. Υπήρχαν σειρές που για χάρη τους μπορούσα να άλλαξω όλο το προγραμμά μου και τελικά αν και πάλι δεν μπορούσα να τις δω, περίμενα το καλοκαίρι για να τις δω σε επανάληψη... Μέχρι τα πέντε τελευταία χρόνια... Όπου ήλθε η μέγιστη απογοήτευση λίγο η είσοδος στο προσκήνιο νέων καναλιών και η διασπορά των καλών συντελεστών συγκεκριμένων παραγωγών, λίγο η στροφή του κοινού προς τη νέα μόδα των ριάλιτι... υπήρξαν καθοριστικές για την μη παραγωγή καλών σειρών και την τοποθέτηση στο ντουλάπι κάποιων πολύ όμορφων δουλειών που είχαν παιχτεί μια δεκαετία πριν...

Τώρα πλέον ήρθε και το κερασάκι της οικονομική κρίσης όπου δεν μας βλέπω για κάτι καλό για το χειμώνα... για το λόγο αυτό μια έκκληση στους υπευθύνους του σταθμού φτηνή και απλή... Ανοίξτε το ντουλαπάκι σας και βγάλτε αυτά τα αριστουργήματα της προηγούμενης δεκαετίας τουλάχιστόν αν δεν υπάρχει κάτι καινούργιο ισάξιο.. εμείς βολευόμαστε και με τα παλιά... Ότι ανέφερε η αγαπητή sunset89 εμένα με καλύπτεί... #) #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Για ατομα που εχουν προβληματα ακοης και ηλικιωμενους.
ή επειδή ήταν νύχτα,για να έχουν χαμηλά την tv και για να μην ενοχλούν τα παιδιά!!!!!!!!!
 
dolly77 είπε:
Να σας πω την αμαρτία μου μεγαλύτερος τηλεορασάκιας από μένα δεν υπήρχε.
Αυτό είναι προσβολή για μένα. Για το ποιός είναι περισσότερο τηλεορασάκιας ας μην το συζητήσουμε. Κάθε καλοκαίρι ήταν η καλύτερη μου όταν τελειώναν τα σήριαλ της κάθε σεζόν και αρχίζαν οι επαναλήψεις στα κανάλια. Βέβαια τα τελευταία χρόνια τα καλοκαίρια δεν είανι και τόσο καλά (από άποψη επαναλήψεων των ίδιψν πάντα σειρών).Ας ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου φέτος να δούμε μπόλικη Κονσέρβα από τις προηγούμενες δεκαετίες στα κανάλια
 
dolly77 είπε:
Ότι ανέφερε η αγαπητή Metsgr εμένα με καλύπτεί... #) #)

Εμ... αν αναφέρεσαι σε μένα... Αγαπητή ναι, καθότι γυνή, αλλά metsgr όχι... Εγώ sunset89 :D :D:D:D. Απλά έχουμε το ίδιο άβαταρ με την προαναφερθείσα.

Και για να λέμε και τις ειδήσεις που τρέχουν, ο Αντέννα ακολουθεί μεν το παράδειγμα του Μέγκα (πράξη κατά συνείδηση; σύμπτωση; ) και ξεφορτώνεται από τώρα κάποιες επαναλήψεις, μα δεν έχει κάνει καθόλου καλές επιλογές. Έχουμε και λέμε μέχρι στιγμής προβλήθηκαν: "Ιδιαιτέρα για κλάμματα" (κάτι μεσημέρια κατακαλόκαιρο μέχρι πριν 2 χρόνια αν παρακολουθούσε κάποιος Αντ1, τώρα ξέρει και τους διαλόγους), "Τζίτζικας και Μέρμηγκας" (μωρ' τι του βρήκανε; ), "Ας πρόσεχες" (πήραν τον Μπουλά αμπάριζα φαίνεται). Δε μιλώ για τις μεσημεριανές επαναλήψεις που είναι τα συνηθισμένα. "Κων/νου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενεικόν". Αλήθεια προσέξατε πως μετά από ένα χρόνο σταμάτησε το τελευταίο και έβαλαν στη θέση του το "Θα βρεις το δάσκαλό σου"; Καλός οιωνός. Και αφού μου θέλουν κωμωδίες για μεσημέρι... Να προτείνουμε εμείς στο κανάλι: "καληνύχτα μαμά", "πάτερ ημών" (κλείσαν 5 έτη από την τελευταία επανάληψη), κατιτίς πιο... παλιό ρε παιδί μου.

Ο Αντ1 μάλλον από Ιούλη θα κάνει πράγματα. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άντε τα δούμε. Ετοιμάζω εγώ από τώρα τα vhs (είμαι αμετανόητος) και τα dvd.
 
sunset89 είπε:
Εμ... αν αναφέρεσαι σε μένα... Αγαπητή ναι, καθότι γυνή, αλλά metsgr όχι... Εγώ sunset89 :D :D:D:D. Απλά έχουμε το ίδιο άβαταρ με την προαναφερθείσα.
Πως τα κατάφερα με ένα μύνημα να φέρω τόση αναστάτωση τι να πω θέλει ταλέντο... Αγαπητή sunset89 συγνώμη την πάτησα γιατί έχετε το ίδιο αβατάρ, δηλώνω αδικαιολόγητη και για το λόγο αυτό το διόρθωσα ήδη #) #)...

tsalk είπε:
Αυτό είναι προσβολή για μένα. Για το ποιός είναι περισσότερο τηλεορασάκιας ας μην το συζητήσουμε.
Τώρα tsalk πραγματικά το θέμα του πιο τηλεορασάκια δεν θα το συζητήσω ... ποιος ξέρει σίγουρα θα ξέρεις κάτι που εγώ αγνοώ :D :D:D...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν θέλεις τέτοιου είδους ερωτήσεις ΜΟΝΟ σε Pm.
 
Αν καταφέρουν και βάλουν την υπερκάλτ καφρίλα του Μαστοράκη "χωρισμένοι με παιδιά", θα είναι θεοί!
 
theoritikos είπε:
Αν καταφέρουν και βάλουν την υπερκάλτ καφρίλα του Μαστοράκη "χωρισμένοι με παιδιά", θα είναι θεοί!

Αν και δε με ξετρέλαινε από τότε (ήταν ένα ελληνικό κακέκτυπο του Παντρεμένοι με παιδιά), θα ήθελα να την ξανάβλεπα...
 
Οι άτιμοι πάλι επαληθευτήκαμε (δυστυχώς). Το λοιπόν, η επόμενη επανάληψη της νυχτερινής ζώνης του καναλιού, θα είναι οι ΒΑΡΒΑΤΟΙ (2006) που από ό,τι θυμάμαι είχε κοπεί πρόωρα οπότε δε θα μας απασχολήσει για πολλά επεισόδια. Μπορεί κάποιο λαμπρό πνεύμα να μας πει πόσα περίπου είναι για να ξέρουμε από πότε να περιμένουμε νεότερα;

Παιδιά μήπως να αρχίσουμε να στέλνουμε ομαδικά μέιλς στον αντ1 να ξυπνήσει; Είναι δυνατόν; Άλκη μην ετοιμάσεις ακόμα τα vhs άσε να καλοκαιρέψει για τα καλά! :D
 
Παιδιά μόλις τελειώσουν οι Βαρβάτοι, θα επαναπροβληθεί ο "Λευκός Οίκος" (2003). Είχε παιχτεί πάλι πέρυσι. Το Θεό τους δεν έχουν. Γνωρίζουμε αριθμό επεισοδίων για να ξέρουμε πότε να περιμένουμε νεότερα από το μέτωπο? Νομίζω κι αυτό είχε κοπεί πρόωρα ή άρχισε στο μέσο της σεζόν. :S /emoticons/wacko@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Η νέα (παλιά δηλαδή) επανάληψη του Αντέννα είναι η σειρά "Στον ήλιο του Αιγαίου" που ξεκινά τα ξημερώματα της Δευτέρας. 32 περίπου επεισόδια, παραγωγής 2005. Έχω την εντύπωση, δεν ξέρω αν κάποιος συμφωνεί μαζί μου, ότι οι επαναλήψεις του καναλιού έχουν μία δόση... αντίστροφης μέτρησης. Δηλ. ξεκινά τον "εορτασμό" από σειρές του 2003 και μετά για να καταλήξει στα πρώτα χρόνια με τις μεγάλες επιτυχίες. Συμπερασματικά και αν ισχύει αυτό, να πούμε ότι οι καλές επαναλήψεις αρχίζουν από τα μέσα καλοκαιριού.
 
Πίσω
Μπλουζα