caprice
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 209
Πριν από δύο μήνες περίπου συζητούσα με την ανηψιά μου (Β' Λυκείου) και μου έλεγε για μία συμμαθήτριά της η οποία έρχεται σε επαφή με το αγόρι της χωρίς προφύλαξη. Παρά τις παροτρύνσεις / συστάσεις - σε πρώτη φάση - και το "κράξιμο" που έφαγε - σε δεύτερη φάση - από τις φίλες της, συνεχίζει να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Τα επιχειρήματα περί "απόλαυσης", περί "άρνησης" του αγοριού (αυτό το μεταφέρω με επιφύλαξη) για προφυλακτικά μέτρα καθώς και το γεγονός ότι "σε μένα δεν θα συμβεί" δυστυχώς ήταν αυτά που άκουσα ότι υποστηρίζει η κοπελίτσα. "Ξέρει, πώς δεν ξέρει αλλά δεν φοβάται" μου είπε η ανηψιά μου.
Έρχομαι λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω: "Φταίνε οι γονείς;", "φταίει το σχολείο;", "φταίει η κοινωνία;", "φταίει ο ανάδρομος Ερμής;" ποιός φταίει; Το να αναζητήσουμε αιτίες όταν έχουμε μπροστά μας την επικινδυνότητα όχι μόνο του AIDS αλλά και ένα σωρό άλλων κινδύνων έχει νόημα; Εν έτει 2011 δύο νέα παιδιά εκτίθενται συνειδητά ... και προφανώς δεν είναι οι μόνοι που λειτουργούν έτσι
Και για να το πάω πιο μακριά ακόμα πόσο δρόμο πρέπει να διανύσουμε ακόμη για να καταλάβει ο κάθε ένας από εμάς ότι το AIDS δεν κάνει διακρίσεις ... είναι δίπλα μας γμτ.
Έρχομαι λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω: "Φταίνε οι γονείς;", "φταίει το σχολείο;", "φταίει η κοινωνία;", "φταίει ο ανάδρομος Ερμής;" ποιός φταίει; Το να αναζητήσουμε αιτίες όταν έχουμε μπροστά μας την επικινδυνότητα όχι μόνο του AIDS αλλά και ένα σωρό άλλων κινδύνων έχει νόημα; Εν έτει 2011 δύο νέα παιδιά εκτίθενται συνειδητά ... και προφανώς δεν είναι οι μόνοι που λειτουργούν έτσι
Και για να το πάω πιο μακριά ακόμα πόσο δρόμο πρέπει να διανύσουμε ακόμη για να καταλάβει ο κάθε ένας από εμάς ότι το AIDS δεν κάνει διακρίσεις ... είναι δίπλα μας γμτ.