3DO M2 panasonic

Μερικα Facts και Hype για το M2

*1994-1995 H 3DO υποστηριζε οτι το M2 ηταν ισχυροτερο του SEGA MODEL-2 arcade board (Daytona USA,Virtua Fighter 2 κτλ) F

*1995 Η 3DO υποστηριζε οτι το M2 ηταν 5 φορες ισχυροτερο απο το Saturn/Playstation και αργοτερα το πηγε στις 7 φορες. H?

*1996 Η Matsushita υποστηριζε οτι το M2 ηταν ισαξιο του SEGA MODEL-3 arcade board.H

*Την ιδια περιοδο το Next Generation magazine εγραψε οτι οι δηλωσεις της Mashushita ηταν υπερβολικες και οτι το M2 ηταν 2 με 3 φορες πιο ισχυρο απο το Nintendo 64 (αρκατα πιο κατω απο το Sega Model 3 δηλαδη) F

*Ξανα το Next Generation magazine υποστηριξε οτι το M2 ηταν πιο εντυπωσιακο απο PC+3Dfx Voodoo Graphics

While Next Generation Online had a pretty good idea of what should beexpected from the M2 in terms of graphics, the editors were somewhat

surprised when the system actually delivered something near what was

promised.

Based upon the demo of 3DO's IMSA Racing the M2 hardware graphically

eclipses any currently available consoles and even manages to do a slightly

more impressive job than even 3Dfx powered PCs. Textures were

extraordinarily clean, there was no discernible pop-in but this wasn't by

virtue of fogging. There simply was no discernible horizon on the game.

This is partially due to track design (with turns) but even on straight-aways one

couldn't see any pop-in. Framerate of the game was consistently high and was claimed to be

locked at 30 fps by the game's director. The entire game runs at 640x480 which

even made the menu screens look better than typical console games through

the use of anti-aliased text.
*Δεν μπορουμε να κρινουμε το πραγματικο M2 απο τα διαφορα arcades που κυκλοφορησαν(Polystars, Battle Tryst) μιας και ολα περιειχαν 1 CPU και φαινεται να ηταν rushed PS1 ports.F

*Σε σχεση με το Dreamcast

D2 developer Warp said in 1998 that the Dreamcast was 3 to 4 times more powerful than M2. that might've been an understatement since Dreamcast turned out to be very powerful -- DC could do *well* over 3 million textured, lit, fully featured polys/sec. somewhere between 3 and 5 million polygons for Dreamcast. the M2 could manage 500,000 such polys at the very most. but perhaps, only 300,000 fully featured polys/sec, which is about twice that of N64. thus, M2 had more or less, 1/10th the polygon rendering performance of Dreamcast. (300K vs 3M or 500k vs 5M) which sits nicely with Nintendo64's ~160,000 fully featured polygons/sec which is about 1/20th Dreamcast's polygon rendering performance. on the other hand, if 3DO was to be believed, M2 could handle 700,000 textured triangles/sec without other features on. that's pretty damn impressive.
*Eιναι μεγαλο αινιγμα ποια θα ηταν η απδοση του 3DO MX (της συνεχειας του M2) οπου παραλιγο να χρησιμοποιησει η Nintendo για τον απογονο του N64 και στο τελος εφτασε στα χερια της Microsoft...

Samsung acquired the 3DO Systems team around 1997 and the MX (M3)technology, then Nintendo nearly acquired the MX (M3) technology from

Samsung. Nintendo worked with the 3DO team to redesign MX to use a MIPs

CPU instead of the PowerPC CPU(s) that it used, like M2.

the re-designed MX / M3 chipset with MIPs CPU *would* have been the

heart of the successor to the Nintendo64, to be released in 1999. it

went under the unofficial project name of N2000.

but Nintendo and Samsung had a falling out. N2000 as it was, was dead.

Nintendo then turned to ArtX and IBM to create the Dolphin (Gamecube),

it's been said that some of the insight Nintendo gained from the

original MX / M3 technology (PowerPC CPU, embedded graphics memory)

were applied to the Dolphin/Gamecube. but that remains speculation.

what is fact, is that the MX / M3 technology along with 3DO Systems

team ended up at Microsoft, at the WebTV division when microsoft

acquired the whole shbang in late 1997 or 1998. not long after WebTV

and its newly grafted-in 3DO team competed internally on a design for a

Microsoft console, with later the assistance of another start up

graphics company called GigaPixel. this faction within Microsoft, at

WebTV, with 3DO team and GigaPixel, lost out to the Xbox team that

decided to use a combination of Nvidia GPU,

Intel CPU and a Harddrive. thus Xbox was born.

Finally, the WebTV (MSNTV) division, which still holds the 3DO

engineers, patents / tech, worked on the video display chip for the

Xbox 360.
 
Wally είπε:
*1994-1995 H 3DO υποστηριζε οτι το M2 ηταν ισχυροτερο του SEGA MODEL-2 arcade board (Daytona USA,Virtua Fighter 2 κτλ) F
Αυτό πως το συμπεραίνουμε; Από τα prototypes που είδα σίγουρα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Το ίδιο και για τον ισχυρισμό για την Voodoo. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται κατώτερο.

Πάντως πολύ παραμύθι ελέχθη για τις δυνατότητες του M2. Παρουσίασαν κάτι prerendered videos λέγοντα ότι έτσι θα είναι τα παιχνίδια για το Μ2.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=hsRnN0jBHSA]YouTube - 3DO M2 Car demo

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=gHGdJyZpDRQ]YouTube - 3DO M2 first-person shooter demo (1995)
 
Leon είπε:
Αυτό πως το συμπεραίνουμε; Από τα prototypes που είδα σίγουρα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.
Απο τα δεδομενα που εδιναν ανεξαρτητοι developers!

Αν το M2 ηταν τουλαχιστον 2 φορες δυνατοτερο του N64 τοτε ηταν και ανετα ισχυροτερο του Sega Model 2.

Αλλα ακομα και αν λαβεις ως δεδομενο οτι το "M2.5" a ka MX ηταν να φορεθει στο Ν2000, αρκει για να υποθεσουμε οτι το Μ2 ηταν ισχυροτερο του Sega Model 2.

To θεμα της Voodoo οπως ειδες το αφησα ανευ χαρακτηρισμου.

Το θεμα του car demo ειναι πασιγνωστο και ο ιδιος ο Trip το εχει δηλωσει οτι ηταν prerendered "βασει εν δυναμει τελικης ισχυος".Με λιγα λογια παραδεχτηκε οτι ηταν PR bullshit.

Μην κρινεις απο prototypes.Tα demo ετρεχαν 1 CPU.Τα δε arcade boards περιειχαν μονο μια ετσι κι αλλιως.
 
Wally είπε:
Απο τα δεδομενα που εδιναν ανεξαρτητοι developers!Αν το M2 ηταν 2 φορες δυνατοτερο του N64 τοτε ηταν και ανετα ισχυροτερο του Sega Model 2.

Αλλα ακομα και αν λαβεις ως δεδομενο οτι το "M2.5" a ka MX ηταν να φορεθει στο Ν2000, αρκει για να υποθεσουμε οτι το Μ2 ηταν ισχυροτερο του Sega Model 2.
Αυτά με τα Χ φορές δυνατότερο είναι PR bullshit. Αν έδιναν αναλυτικά δεδομένα όπως πόσα z-buffered, tri-lineared filtered, textured mapped, alpha blended τρίγωνα μπορείς να κάνεις transform και pixel fill ίσως να το πίστευα. Όσο για τις θεωρητικές δυνατότητες των μηχανημάτων που δίνουν οι εταιρίες άστο καλύτερα. Εδώ η Sony έλεγε ότι το PS1 έσπρωχνε 1 εκ. πολύγωνα. Πάντως και 2 και 3 φορές να ήταν "ανώτερο" του N64 το Model 2 δεν το έφτανε.

Αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα και από τα demo που είδα το μόνο που συμπεραίνω είναι ότι ήταν λίγο καλύτερο του PS1. Aν η Matsushita είχε μια πραγματικά "killer" τεχνολογία σε λογικό κόστος δεν θα την πέταγε.
 
To Model2 βγηκε το 1993.Δεν θεωρω groundbreaking οτι μια κονσολα που θα κυκλοφορουσε το 1997 και παλι θα κοστιζε μια περιουσια θα ηταν ισχυροτερη!

Τεσπα.Πηγαινε στο Beyond3d και κοιτα τι γραφει ο ERP που το ειχε δουλεψει και αν μη τι αλλο ειναι respected.

Παντως ουτε μετοχος της Matsushita ειμαι,ουτε τα πινω με τον Trip.Εχω το 3DO μου και το συμπαθω αρκετα και εως εκει.

Τα παραπανω εγιναν για κουβεντα.

Κουβεντα και επιθετικο στυλ κουραζει και αποθαρυνει κοσμο να συμετασχει.Kαι τα δυο ειναι επιζημια.Ελπιζω να το καταλαβαινεις
 
Δε νομίζω ότι ο αντίλογος μου ήταν επιθετικός. Απλά κρίνω τα δεδομένα που βλέπω, βάσει των όποιων λίγων γνώσεων που έχω.

Από ότι είδα στο Beyond3D σε αυτό το thread o ERP που είχε κάνει κάποιο developement στο μηχάνημα δεν δίνει στοιχεία για την δύναμη του Μ2, πέρα του ότι ήταν αρκετά εντυπωσιακό και γράφει καλά λόγια για το OS του και την τεχνική υποστήριξη.

Οι υπόλοιποι έκαναν μια προσπάθεια να βρουν τη δύναμη του μηχανήματος (βέβαια όλα αυτά είναι πολύ υποθετικά οπότε μάλλον μικρή σημασία έχουν), πάντως πουθενά δεν φαίνεται ότι το Μ2 ήταν δυνατότερο του Model 2 ως απόλυτα σίγουρο. Πιθανόν να είχαν συγκρίσιμη δύναμη.

Ακόμα και να είχε βγει το '97 το Μ2 σε μόλις ένα χρόνο θα το είχε "εξαφανίσει" το Dreamcast.Και δυστυχώς και το Dreamcast δεν είχε καλή τύχη.

Το δικό μου συμπέρασμα από την όλη ιστορία 3DO και Μ2 είναι ότι ήταν ένα καλό όραμα που δεν μπορούσε όμως να υλοποιηθεί. Ένα φορμά διασκέδασης και όχι ένα συγκεκριμένο κουτί μιας συγκεκριμένης εταιρίας, το DVD των παιχνιδιών αν θέλετε. Αλλά το θέμα κόστους δεν επέτρεψε σε αυτό το μοντέλο να περπατήσει σε αντίθεση με το κλασσικό console μοντέλο που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Πάντως είναι κρίμα μια τεχνολογία που πέρασε από τόσα κύματα και σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα να καταλήξει σε αυτόματους πωλητές και ATM...
 
Leon είπε:
...Το δικό μου συμπέρασμα από την όλη ιστορία 3DO και Μ2 είναι ότι ήταν ένα καλό όραμα που δεν μπορούσε όμως να υλοποιηθεί. Ένα φορμά διασκέδασης και όχι ένα συγκεκριμένο κουτί μιας συγκεκριμένης εταιρίας, το DVD των παιχνιδιών αν θέλετε. Αλλά το θέμα κόστους δεν επέτρεψε σε αυτό το μοντέλο να περπατήσει σε αντίθεση με το κλασσικό console μοντέλο που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Πάντως είναι κρίμα μια τεχνολογία που πέρασε από τόσα κύματα και σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα να καταλήξει σε αυτόματους πωλητές και ATM...
Ακριβώς αυτό πιστέυω και εγώ. Ήδη το πρώτο 3DO έδειξε πως η αγορά δεν σηκώνει τόσο ακριβά μηχανήματα.Αν κυκλοφορούσε θα έβαζε τα 'γυαλιά' στον ανταγωνισμό και όλα θα ήταν διαφορετικά, αφού θα είχε θέσει διαφορετικά standards!
 
Ναι, νομίζω ότι αν είχαμε ένα format interactive entertainment, που πολλοί κατασκευαστές θα παρήγαγαν hardware αλλά κανένας δεν θα το ήλεγχε ουσιαστικά και όχι πολλά proprietary που ελέγχονται από συγκεκριμένες εταιρίες και στα οποία δίνεται συγκεκριμμένη κατεύθυνση (έμμεσα ή άμεσα) θα είχαμε μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών και μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία.

Βέβαια μην γκρινιάζουμε, τα πράγματα είναι καλύτερα από την εποχή του NES όπου κυριολεκτικά η Nintendo έκανε ότι ήθελε, κράταγε όλη τη βιομηχανία του gaming από τα αχαμνά και κόλλησε τη ρετσινία ότι τα games είναι "για μικρά παιδάκια".
 
Ααααα!Ετσι Leon ηρεμα και ωραια!χαχαχαχαχα

Συμφωνω κατα βαση.Κανεις δεν νομιζω να πιστευει οτι το 3DO και τα παιδακια του θα σαρωναν. Απλα θα μπορουσε ο Trip να ειχε αποφυγει καποια λαθη στην αρχη και ισως να διατηρουσε ενα niche κομματι της αγορας, καποιους τρελους dedicated follwers (που σαφως δεν ειναι και το καλυτερο στοιχημα για μακροζωϊα) αλλα με τα καταληλα κονε σου δινουν μια ή δυο hardware συνεχειες.

Παντως για το MX θελω να πιστευω οτι θα ηταν πολυ δυνατο σαν hardware.Μονο και μονο οτι επαιζε τα φορεθει στο XBOX κατι πρεπει να μας λεει.

Συμφωνω επισης οτι ηταν θλιβερη η καταληξη του.Καλυτερα στο obscurity παρα ATM! :)

Και συμφωνω και για το "επιζημιον" του NES (ασχετα αν οποτε το αναφερουμε με κραζουν γνωστοι κυκλοι εδω μεσα)

Ειδες τι καλα τα παμε? χαχαχαχαχαχα
 
Και μιας και το πολυ-μελεταγαμε το MX...

The new hardware picture wouldn't be complete without including 3DO, so we'll now shift gears over to the MX. Like the M2 before it, 3DO claim the MX will be its generation's top gun. Our Q-spies report that the M2's successor is already past the design document state and is actually living breathing hardware. At the moment, the MX chipset is physically huge (it can barely fit on a good-sized table) but once 3DO gets all the bugs out, they'll work on reducing the size (common practuce in the hardware biz). By all accounts, the MX is a screamer, with close to 5 million polygons boogying around the screen at once. Not only can the MX produce N64/M2-type graphic effects like Trilinear Mip Mapping and Edge Antialiasing, but it can handle such esoteric realtime graphic functions like Anisotropic filtering, Phong-Lighting and Surface Antialiasing. The secret to the MX's ultra-high performance lies in its radical hardware architecture. Unlike all others before it, the MX's RAM is incorporated into the same chip as the CPU and graphic processor. Set up in this manner, game information can now run at the same clock speed as the CPU (a 110 MHz Power PC 604) or the graphic processor (which is basically a 128-bit ASIC). The MX is less than a year away from completion, but 3DO has already shown the technology to a large Japanese software company who has shown interest in developing for the machine and perhaps even buying the hardware rights outright. The mystery software company is led by a certain Mr. Hironobu Sakaguchi, but you didn't hear it from me.
Δηλαδη εν ετει 1996

PowerPC 604 @ 110 MHz + 128-bit ASIC "GPU" + RAM στο ιδιο die

*5 million polygons/sec performance

*Phong Lighting

*Anisotropic Filtering

*Anti-Aliasing
 
Playable gameάκι που τρέχει κανονικά σε Μ2!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=80K-kntHTxE]YouTube - M2 Dolphin Demo (playable version)

check high quality button
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ PANASONIC 3DO M2 ?????
 
Μονο και μονο απο τη συλλογη του Pitsunami, συμπεραινω οτι υπαρχουν περισοτερα.

Εισαι ενας ευτυχης κατοχος?
 
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ PITSUNAMI,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΧΕΙ..ΝΑΙ ΕΧΩ ΤΟ Μ2 FZ-DR21 DEVELOPMENT SYSTEM..ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ RETRO GAMING..ΜΕ AΡΚΕΤΑ ΤΡΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
 
Καλη φαση.Ποσταρε καμμια φωτο (και μην γραφεις με κεφαλαια!)
 
Καλησπέρα παιδιά αυτό είναι το holy grail των video games, το 3do m2! :D Είμαι περήφανος που είμαι ο μοναδικός στην Ελλάδα που το έχει(ο φίλος pitsunami όπως μου είπε σε μήνυμα του έχει μόνο arcades του m2). Η συλλογή μου το ξαναλέω είναι τρελή και όποιος θέλει να τη δει να μπει στο άλμπουμ του προφίλ μου. Θα χαρώ να λάβω μηνύματα σας.

Πραγματικά holy grail!! :D :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:D Ωραίος ο Στέλιος!

Το κυνηγάω χρόνια,αν και απο ότι βλέπω δεν έχεις όλο το κιτ άρα είναι άχρηστο...nice find πάντως! ;)
 
Υπαρχουνε αλλα δυο μηχανηματα στα χερια φιλων.Δυστηχως κανενα τους δεν ειναι πληρες ωστε να χρησιμοποιηθουνε σωστα. Εσυ εχεις χρησιμοποιησει το δικο σου; Τρεχει πχ 3do παιχνιδια;
 
Ιανουαριος του '96 απο περιοδικο της εποχης.

picture.php
 
Πίσω
Μπλουζα