Aγορά AMIGA 500...

tantalos

Retro Member
Joined
26 Ιαν 2009
Μηνύματα
180
Αντιδράσεις
25
Η νοσταλγία των παλιών εποχών, σε συνδυασμό με το απωθημένο περι κατοχής μιας AMIGA 500 (μεχρι τα 18 μου ειχα εναν AMSTRAD PC 1512 - και μετα συνεχισα στα PC, αλλά παντα διαβαζα PIXEL...) με έχει κάνει πλέον να σκέφτομαι την αγορά μιας AMIGA 500.

Hθελα να ρωτησω τους πιο...ενημερωμενους, αν εχει βαση η επιθυμια μου. Κοινως, αν μπορω να βρω μια AMIGA 500 και παιχνιδια για αυτην. Μια συντομη ερευνα στο E-Bay μου εβγαλε 4-5 μηχανηματα, αλλα μεχρι εκει... και χωρις μονιτορ.

Τι τιμη πιστευετε οτι ειναι λογικη για μια AMIGA 500 σε καλη κατασταση; Είναι κάτι που πρέπει να προσεξω;

Επίσης... Θα μπορουσα να βρω καπου αλλου μια AMIGA 500 εκτος του E-Bay;

Προφανως, αν υπαρχει καποιος που να πουλαει μια... Τα PM's σας θα ληφθουν υποψη ;)

ΥΓ Ο υποφαινομενος δεν εχει ιδεα απο λειτουργικα συστηματα και περιφερειακα της AMIGA - αν αυτο εχει σημασια στις απαντησεις σας... :)
 
Καλά πακέτα θα βρεις από αγγλους. Αν την αγοράσεις κομπλέ (στο κουτί της με όλα τα παρελκόμενά της, ΧΩΡΙΣ οθόνη) από ΕΒΑΥ με κάποια καλή "προίκα" δηλαδή καποια παιχνίδια (είτε στο κουτί τους είτε όχι) και ίσως καποιο joystick, δεν πρέπει να σου πάει πανω από 45-50 λίρες (ίσως να βρεις και παρακάτω). Λάβε όμως υπόψη σου ότι από αγγλία, θα πληρώσεις και τουλάχιστον 20 λίρες μεταφορικά, δηλαδή ~26 ευρώ επιπλέον της αξίας της. Από Ελλάδα, θα τη βρεις σ'αυτό το κόστος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και πολύ πιθανόν ΧΩΡΙΣ παρελκόμενα παρά μόνο τροφοδοτικό και ποντίκι, αλλα εχεις την ευκολία ότι αν το σύστημα έχει πρόβλημα, το επιστρέφεις στον πωλητή, ειδάλλως το κόστος αποστολής στο εξωτερικό είναι αρκετά μεγάλο.

Για να βρεις εκτός ΕΒΑΥ, ανοιξε αγγελία εδώ μεσα, στο www.retroworld.gr ή στο www.amigahellas.gr, στην οποία να ζητάς Α500. Αν θες να είσαι πιο "συγχρονος", να αναφέρεις οτι θες μητρική revision 6a. Δυστυχώς για να παρεις χαμπάρι τί revision ειναι, πρέπει να ξεβιδώσεις το επανω καπάκι όταν την παραλάβεις.

ΥΓ. Το θέμα του κόστους από Ελληνες πωλητές δεν είναι της φαντασίας μου. Αντιθέτως το έχω συζητήσει με πολλά παιδιά από εδώ μέσα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι τιμές που βρήκες είναι πολύ καλές. Αν και πως να κοστολογήσεις μιαν Amiga; Απλά ανεκτίμητη!

Πάρε μία από τις προσφορές που είδες και όσο για το monitor ολο και θα βρεις κανένα παλιό. ΠΧ αυτό που είχες ως φοιτητής. Ή έστω μια οθόνη etch-a-sketch...

Επίσης για το θέμα του χώρου : αγοράζει πρώτα, ψάχνεις για χώρο μετά. Νόμος.
 
@Rygar: οι Άγγλοι όντως έχουν καλά πακέτα αλλά οι πιο πολλοί στέλνουν μόνο Αγγλία , κοίταξα κι εγώ για να πάρω και έτρωγα πόρτα στο θέμα shipping...απο κει και πέρα είναι θέμα τύχης...

@kouikaras: Όσο για το θέμα του monitor μπορεί και σε τηλεόραση να την συνδέσει αν ο πωλητής το δίνει μαζί το καλώδιο αλλιώς παίζουν προς αγορά γενικώς...
 
cutlaroc είπε:
@Rygar: οι Άγγλοι όντως έχουν καλά πακέτα αλλά οι πιο πολλοί στέλνουν μόνο Αγγλία , κοίταξα κι εγώ για να πάρω και έτρωγα πόρτα στο θέμα shipping...
Οταν λες ότι έτρωγες πόρτα, αυτό γινόταν κατόπιν ερώτησης αν στέλνουν, ή απλώς εβλεπες ότι δεν έστελαν Ελλαδα και τα παράταγες; Οντως δε στέλνουν, αλλά στα χαρτιά, αφου οι περισσότεροι μετά από ερώτηση δέχονται να στείλουν Ελλάδα, αλλα και παλι αυτό εξαρτάται με το πόσο feedback εχεις.

Προσωπική εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι οι πιο παλιοί ι-μπέηδες του φόρουμ θα συμφωνούν.... :D :D
 
Α ναι; Όχι δε μιλούσα έβλεπα το shipping που έλεγε για Αγγλία και το παράταγα...Αν είναι έτσι αλλάζει το πράγμα...
 
Οχι, στέλνε τους πάντα μήνυμα, ΕΚΤΟΣ κι αν ο πωλητής δηλώνει στην περιγραφή της αγγελίας του ότι δε στέλνει εκτός UK, δηλαδή έχει ο ίδιος γράψει ότι π.χ. "Sorry, only UK bidders" ή κάτι αντίστοιχο, και συνήθως και σε κοκκινο χρώμα.

Επιστροφή στο θέμα μας τώρα..... :D
 
Εγώ απλά να προσθέσω πως αν θες την Amiga απλά ως κόσμημα, άντε το πολύ και για να παίζεις μονοψήφιο αριθμό παιχνιδιών τότε καλά κάνεις και επιλέγεις Α500. Διαφορετικά για serious gaming η Α1200 με σκληρό δίσκο είναι μονόδρομος. Θα δώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα έχεις χιλιάδες παιχνίδια σε απόσταση ενός κλικ.
 
ebay.de παραδεισος amiga..φτηνα μεταφορικα ,paypal,απο πουθενα αλλου.
 
παιδες καλησπερα! για να μην ανοιγω νεο θεμα να κανω μια ερωτηση σχετικη εδω!

Πουλαει ενας φιλος μου μια amiga 500 plus boxed με τα παντα αλλα χωρις οθονη. Μου ειπε 40 ευρω. Να την αγορασω ή μπορω να βρω αλλη φορα απο ebay σε παρομοια τιμη?

Δεν εχω καμμια σχεση με αμιγκα και θελω απλα να μαθω και να παιξω 6-7 κορυφαια παιχνιδια που ειχε.

Επισης συνδεεται σε κανονικο μονιτορ ή πρεπει να παρω ειδικο? Μου ειπε πως δεν εχει λεει το rf lead καλωδιο

Ευχαριστω!
 
Μια χαρά είναι η τιμή, αν βέβαια πρόκειται για καθαρή Amiga (χωρίς κιτρινίλες). Δεν θα βρεις τόσο καλή τιμή από ebay γιατί είναι και τα μεταφορικά. Αν με το "κανονικό monitor" εννοείς monitor PC, δεν στο συνιστώ γιατί τότε θα χρειαστείς Scan Doubler που είναι πανάκριβο. Αν σου βρίσκεται κάποια παλιά μικρή CRT είναι ό,τι πρέπει και σου αρκεί ένα SCART καλώδιο για να τη συνδέσεις.
 
οκ ευχαριστω πολυ! Εχω μια 21 crt sony triniton διαθεσιμη, οποτε αν το παρω ελπιζω να κανει. Κιτρινιλες δεν ειχε απο οτι προσεξα :)
 
Υπόψην ότι το καλώδιο αυτό που αναφέρουν τα παιδιά αφορά τη σύνδεσή της σε TV και όχι σε οθόνη PC.
 
ναι προσεξα το σκαρτ :) . Αμα το αγορασω τελικα το μηχανημα θα το συνδεσω στον projectora . Παντως 2 παιχνιδια που ειχε τα αγορασα ηδη προς 10 το ενα. Πηρα τα space crusade και το APIDYA . Καλα οταν ειδα το πρωτο επαθα εγκεφαλικο που λενε γιατι το ειχα σε επιτραπεζιο μικρος!
 
To δεύτερο εγκεφαλικό θα σου έρθει όταν κάτσεις να ακούσεις την μουσική του Space Crusade. :D

Oσο για το Apidya, είναι εξαίσιο shmup (ήταν και full screen αν θυμάμαι καλά).

Kαλόπαιχτα !!
 
ευχαριστω :) . Ελπιζω να την αγαπησω οπως αγαπαω αλλες κονσολες τυπου snes :)
 
Αδερφέ κάνω λάθος ή μόλις αποκάλεσες την Amiga κονσόλα πάνω που είχα αρχίσει να σε συμπαθώ; :armed:
 
οκ να επαναδιατυπωσω :p . Ελπιζω να την αγαπησω οπως και αλλα κομματια της συλλογης μου που διαθετω :)
 
Πίσω
Μπλουζα