Aνοίξτε την καρδιά σας στον παπα-gamer Metalcandyman, τέκνα μου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
1)Έχω πετάξει πανακρίβου Amiga 4000 με 060,κάρτα γραφικών κτλ. από το παράθυρο από τα νεύρα μου(δεν μπορούσα να την σετάρω).

2)Δεν δέχτηκα να πάρω Falcon 030 σε καλή τιμή σεταρισμένο κτλ. γιατί είχε μια γρατσουνιά

3)Το γραφείο μου είναι ο ναός μου,δίπλα στον iMac θέλω να υπάρχουν ακριβά περιφερειακά (Harman/Kardon ηχεία και WD My Book Studio II σκληροί δίσκοι) και να είναι όλα πεντακάθαρα χωρίς ίχνος κόκκου σκόνης.

4)Βγάζω σπυράκια όταν πρέπει να χρησιμοποιήσω στη δουλεία υπολογιστές με Windows ή Linux whatever.

5)Το XBOX 360 το πήρα απλώς για να το έχω,το θεωρώ κατώτερο του PS3,κακής κατασκευής-θορυβώδες.

6)Δεν μπορώ να καταλάβω την υστερία γύρω από το Halo,επιπλέον το θεωρώ άλλο ένα δωράκι της Apple στην Μικρομαλακή.

7)Με ξενερώνουν οι 4κύλινδροι σε σειρά κινητήρες στις μηχανές,τις νιώθω σαν αμάξια με δύο ρόδες.

8)Αντίθετα με το 7 ... όταν καβαλάω μηχανή με V2.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Οντως πατριωτη δεν υπαρχω,ειμαι ενα εξωγηινο ον που ηρθε στην γη να μαθη τα arcades σας και να παω να τα διδαξω στον εξωγηινο λαο μου :D :darkglasses:
Βασιλη ποτε ξεκινας να γραφεις βιβλιο ειπαμε;;;

εγω παντος θα το αγοραζα χαχαχα!!!

Καλα το ειχα καταλαβει δεν μπορει να εισαι απο την γη.

Ευλόγησων Δέσποτα!

α) Απεχθάνομαι τα RPG όπως ο διάολος το λιβάνι.

β) Η πιο μοντέρνα επιτραπέζια κονσόλα που έχω είναι το PS2 και έτσι όπως με κόβω δεν πρόκειται να πάρω καμιά νεότερη. Προτιμώ να παίζω τα 8, 16, 32 bit μπλιμπλίκια με παπάκια, κροκοδειλάκια, σκατζοχοιράκια, υδραυλικάκια και άλλα ....άκια από το να πιάνω ένα όπλο και να πυροβολώ αδιακρίτως (εκτός Resident Evil φυσικά).

γ) Πριν 7 χρόνια αγόρασα PSP για next gen εμπειρία και σε λίγους μήνες το έβαλα στην άκρη διότι δε βρήκα κανένα παιχνίδι να μου αρέσει. Ευτυχώς ανακάλυψα το emulation και από τότε το έχω λιώσει.

δ) Το 2006 αγόρασα το NDS Lite και το είχα μαζί μου στο στρατό. Αυτός που κοιμόταν δίπλα μου στο θάλαμο απορούσε τι έπαιζα (είχα τα Nintendogs) και όποτε με έβλεπε έλεγε "παίζεις τα σκυλάκια;".

ε) Γενικά προτιμώ τα φορητά από τις επιτραπέζιες κονσόλες.

στ) Δυστυχώς δεν έχω την υπομονή να κάθομαι να παίζω με τις ώρες και να προσπαθώ να ξεκολλήσω σε ένα παιχνίδι. Θα βρω τρόπο, είτε cheat είτε walkthrough για να προχωρήσω.

ζ) Ορισμένα παιχνίδια ράλλυ με εκνευρίζουν απίστευτα καθότι τα θεωρώ μονότονα.

η) Είμαι άρρωστος με το NBA JAM και τα Mortal Kombat χωρίς να σημαίνει ότι είμαι και Master.

θ) Θεωρώ το Master System ανώτερο του NES.

ι) Προτιμώ το πρώτο μοντέλο του Master System έναντι του 2ου μοντέλου του οποίου σιχαίνομαι το design του.

Τι λες πάτερ, την γλυτώνω την κόλαση ή με περιμένουν οι Βελζεβούληδες; :diablotin:

1) Δεν γουστάρω με τίποτα JRPGs παρότι έχω κάνει πολλάκις προσπάθειες να τα πιάσω.

2) Τώρα βαριέμαι και τα CRPGs, ίσως γιατί παίζω επιτραπέζια και δεν έχω όρεξη να αφιερώσω τόσο χρόνο.

3) Είμαι χάλια παίχτης στα RTS. Ένα είδος που δεν μπορώ να το "πιάσω" με τίποτα.

4) Δεν ακουμπάω πια adventures παρότι ήταν κάποτε αγαπημένο είδος.

5) Έχω παρατήσει τελείως τα video games γιατί είχα αφιερωθεί στο Magic: The Gathering.

6) Κατά την εποχή Playstation δεν έπαιξα πολλά καλά 2D παιχνίδια γιατί "αν δεν είναι 3D δεν με ενδιαφέρει". Ευτυχώς κάποια 2D διαμάντια γλίτωσαν το Άουσβιτς.

7) Με το που πήρα Amiga (πλανεύτρα) ο C64 πήρε πόδι και έχασα σημαντικά παιχνίδια που βγήκαν αργότερα. Το Project Firestart το έπαιξα σε emulator. :P

8) Εκείνη την εποχή έπαιζε και ένα NES αλλά είχα ασχοληθεί σχετικά λίγο μαζί του γιατί...Amiga. 'Ντάξει τα βασικά τα έχω παίξει.

9) Στα FPS για μεγάλο διάστημα ήμουν καμπέρι.

9) Το Sonic είναι υπερεκτιμημένο. Απλά έδειχνε την ταχύτητα του Mega Drive αλλά σαν παιχνίδι είναι ρηχό σε σχέση με το Mario.

10) Το Halo είναι υπερεκτιμημένο. Απλά οι console gamers δεν ήξεραν τι θα πει FPS.

11) Ανήκω στην PC Master race και σνομπάρω τους dirty console peasants. Η κονσόλα είναι η τελική λύση αν δεν βγαίνει το παιχνίδι στο PC.

12) Γενικά είμαι σνομπ στα videogames.

13) Ακόμα να πάρω κονσόλα 8ης γενιάς και έτσι όπως πάει το πράγμα δεν το βλέπω να παίρνω.

14) Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο παίζω παλιά παιχνίδια παρά νέα. (Πάει γεράσαμε)

15) Έχω πιάσει τον εαυτό μου να λέει σαν "παππούς" ιστορίες (για αγρίους) σε νέους gamers. "Τι γκρινιάζεις, ξέρεις πόση ώρα περιμέναμε να φορτώσει η κασέτα;" "Τι θαύματα έκαναν με 64 kb μνήμη ενώ τώρα..." και άλλα τέτοια γραφικά.

16) Υπήρξα μεγάλη "graphics whore" και μερικές φορές με πιάνω να είμαι ακόμα.

17) Εκτός από σνομπ είμαι και "χίπστερ" στα videogames (πως το ξέχασα αυτό ;) . "Άσε ρε που το Resident Evil είναι πρωτοποριακό αντέγραψε το Alone in the Dark". "Καλά μου λες ότι το Wolfenstein 3D είναι το πρώτο FPS; Είσαι άσχετος" και άλλα τέτοια γραφικά. Και βέβαια όσο πιο άγνωστο το παιχνίδι τόσο πιο πολύ ασχολούμαι μαζί του.

18) Είχα περάσει και την φάση "Τα παιχνίδια είναι Τέχνη".

19) Α ναι. Και δεν πήρα Saturn γιατί προτίμησα το Playstation. Και ακόμα θεωρώ ότι έκανα την σωστή επιλογή.

Νομίζω ότι δεν τη γλιτώνω την κόλαση.

- To Atari 2600 είναι η πιο υπερτιμημένη retro κονσόλα. Ναι μεν έγραψε ιστορία ως την πρώτη, επιτυχημένη παιχνιδομηχανή αλλά τα παιχνιδία του δεν μπορείς να πεις ότι κρατήσαν καλά στο πέρασμα του χρόνου. Ειδικά από την στιγμή που οι περισσότερες μεταφορές από arcade σε Atari 2600 ήταν αρκετά φτωχές.

- Ορισμένα παιχνίδια της Sega που από πολλούς θεωρούνται "κλασσικά" όπως το Altered Beast και το Vectorman δεν τα λες και τόσο κλασσικά όταν το gameplay τους είναι τελείως μέτριο. Απλά πούλησαν λόγω γραφικών κι ατμόσφαιρας.

- To Alundra είναι το πιο υπερτιμημένο retro game που έχει βγει κι οι μόνοι που το αποθεώνουν είναι άτομα που δεν έχουν ποτέ Zelda αλλά παρόλα αυτά τους αρέσει να διατυμπανίζουν ότι το Aludra είναι καλύτερο από το Zelda. Kαλύτερο από τα πρώτα δύο Zelda ίσως. Καλύτερο από μετέπειτα Zelda games από A Link to the Past κι ύστερα; Oύτε γι' αστείο.

- Το Crash Team Racing είναι το δεύτερο πιο υποτιμημένο retro game για μένα. Αν και το απολάμβανε απίστευτα όταν ήμουν μαθητής τώρα το βρίσκω βαρετό. Αντιθέτως το Mario Kart 64 δεν το βαριέμαι ποτέ. Οπότε το να θεωρούν ορισμένοι το CTR καλύτερο από το MK64 είναι τελείως αστείο.

Alucard είπε:
Με εκνευρίζουν αφάνταστα τα Mario. Ε-Κ-Λ-Ε-Ψ-Α-Ν το The Great Giana Sisters το οποίο είναι σαφώς ανώτερο. Δε σηκώνω κουβέντα επʼ αυτού.
Ασφαλώς κάνεις πλάκα. :xm:

Κοροϊδεύω κόσμο που παίζει μόνο first person shooters τωρινής η περασμένης γενιάς, ποδόσφαιρα, mmorpgs και League of Legends.

Την ίδια μοίρα έχουν εκείνοι που παίζουν ακόμα τις χαζομαρίτσες του facebook τύπου candy crash.

51.Τα καλοκαιρια πιτσιρικας απο πρωτη γυμνασιου και μετα κρατουσα το μαγαζι μονος μου αρκετες βδομαδες και οι δικοι μου με τον μικρο μου αδερφο ηταν στο εξοχικο μας.Ο λογος που το εκανα αυτο ηταν γιατι με το παγωτο που απο τοτε ειχα μαθει να κανω μονος μου ειχε πολυ κινηση και δουλεια οποτε και γω καβαντζωνα λεφτα απο της εισπραξης για να τα καταθεσω μετα για αγορα videogames.Μια μερα ομως με ηρθε μια πολυ καλη ιδεα για να βγαλω φραγκα και φυσικα την εκανα πραξη.Αφου οι δικοι μου ηταν στο εξοχικο ετσι λοιπον και γω κουβαλησα μια 14αρα τηλεοραση στο μαγαζι στο εργαστηριο οπως και τα nes,snes,megadrive και εφερα και μια κουτα με παιχνιδια τα οποια ανα κονσολα τα εκανα λιστα και τα εγραψα σε ενα χαρτι το οποιο θα εβλεπε αυτος που ηθελε να παιξει και θα επελεγε το παιχνιδι που ηθελε.Τα παιχνιδια και της κονσολες που ειχα δεν τα ειχε κανενας στο χωριο με αποτελεσμα να θελουν ολοι να παιξουν οποτε εβγαλα και γω βρωμα σε διαφορα τσακαλακια που ηθελαν να παιξουν οτι με 50 δραχμες το παιχνιδι μπορουν να το κανουν οπως και στα ηλεκτρονικα αλλα μονο βραδυ οταν θα εκλεινα το μαγαζι.Τελικα το πραγμα πηγε παρα πολυ καλα και μαλιστα μαζεψα πολυ χρημα και δεν εφταναν οι κονσολες που ειχα αλλα μεγαλωσα την επιχειρηση φερνοντας και game boy:P Tελικα πανω στα ντουζενια στραβωσε το πραγμα γιατι πεθανε μια θεια απο το χωριο που ηταν συγγενης χωρις να εχω ιδεα εγω φυσικα με αποτελεσμα να επιστρεψουν οι δικοι μου απο το εξοχικο για την κηδεια οποτε ηρθε ο μπαμπας μου στο μαγαζι και βρηκε στο εργαστηριο 1 ατομο να παιζει 10 να περιμενουν και γω αραχτος με μια μπυρα στο χερι να επιβλεπω μη χασει αυτος που επαιζε και πατησει ξανα το start να παιξει χωρις να ριξει το χρημα :D Το καλο ηταν πως κανενας δεν ειπε τιποτα για τα φραγκα οποτε απλα με επρηξε λιγες μερες που εκανα το μαγαζι console club και τελειωσε το θεμα :P

52.Οταν ειχα καταλαβει μετα απο λιγο καιρο τι βλακεια ειχα κανει αγοραζοντας το Atari Jaguar και αφου ειχα ηδη βαρεθη να παιζω το Alien vs predator εψαχνα λυση να το ξεφορτωθω και τελικα τα καταφερα χωρις να το ψαξω και πολυ.Μια μερα ηρθα ενας φιλος μου στο χωριο που ιδεα δεν ειχε για το τι ειναι το jaguar και ετσι οπως το ειχε δει οπως και το gamepad κλπ ειχε εντυπωσιαστη και αμεσως με ρωτησε τι ειναι αυτο.Ετσι λοιπον και γω του ειπα πως ειναι η νεα παντοδυναμη κονσολα της Atari που οπως και καλα εχω διαβασει εκτος απο τα δεικα της παιχνιδια ειχε παρει και τα δικαιωματα απο την NINTENDO και θα κυκλοφορουσε το επομενο διαστημα Zelda,Metroid αλλα σε συνεργασια με την sega θα κυκλοφορουσε shinobi,golden axe,wonder boy και ενα σωρο αλλα.Μιλαμε για τρελο παραμυθι που ομως ο αλλος το καταπιε αμασητο και το μονο που με ρωτησε ειναι πως βρηκα εγω την κονσολα αφου κανενα αλλο μαγαζι δεν την ειχε και δεν εχει ξανακουσει ποτε γιαυτην.Κλασικα του ειπα πως με την εφεραν απο την γερμανια και πως στην ελλαδα θα ερθει σε 2 με 3 χρονια απο τωρα και πως εγω δεν μπορω να την εκμεταλευτω γιατι αναγκαστηκα θελω να την πουλησω και να φτιαξω την 90αρα Honda που ειχα (και ακομα εχω) γιατι ειχε φρακαρει.Τρεχωντας τα σαλια απο το στομα του και αφου ειχε εντυπωσιαστη με ολα αυτα που ειχε ακουσει με ρωτησε ποσο την πουλαω και του ειπα τιμη διπλασια απ'οτι την ειχα αγορασει και μαλιστα καινουργια.Τελικα την αγορασε την κονσολα ελιωσε και αυτος το Alien vs predator και ματαια περιμενε τα παιχνιδια απο NINTENDO και sega:P Καποια στιγμη μετα απο κανα χρονο με ρωτησε γιατι δεν κυκλοφορησαν ακομα αυτα τα παιχνιδια και του ειπα πως δεν παει καλα οικονομικα η Atari και δεν ξερω τι θα γινει οποτε δεν ξερω τι γινετε και πως εγω του ειπα αυτα που ειχα διαβασει.Ετσι λοιπον την εβγαλα καθαρη και απ'οτι ξερω αυτος εχει παει αυστραλια για δουλεια εδω και χρονια αλλα το jaguar βρισκετε ακομα στο παταρι του σπιτιου του οπως ακριβως του το ειχα πουλησει.

53.Εχω τετοια τρελα με τα arcades που καποτε ειχα φτασει κοντα στον αραβωνα με μια κοπελα που ο πατερας της ειχε μια αιθουσα με arcades,Μπιλιαρδα,βελακια κλπ και μαλιστα σκεφτομουνα πως αφου ειναι μοναχοκορη το μαγαζι θα περνουσε σε μας μετα.Ενα χρονο μετα ομως βγηκε ο περιβοητος νομος με αποτελεσμα λιγο καιρο μετα να παρει ολα τα arcades απο το μαγαζι να το εχει μονο για καφετερια και να κρατησει το γαλλικο μπιλιαρδο και το βελακι.Οπως ηταν φυσικο χαλασαν τα σχεδια μου οποτε την εκανα με ελαφρα πηδηματακια και γλυτωσα και τον αραβωνα :P

54.Εχω χασει στοιχημα στα arcades απο γυναικα που μετεπειτα ημασταν μαζι και που ηταν απο τους μεγαλητερους ερωτες της ζωης μου και μαλιστα το παιχνιδι ηταν το Fantasia II;)

Και για την φαση 54 Bill και για το παιχνιδι..

απλα προσκυνω!!! :bow2: :bow2: :bow2: :bow2:

Με την φάση 51 κόντεψα να πνιγώ από τα γέλια! :biglaugh:

Βασίλη ΠΡΕΠΕΙ να γράψεις βιβλίο με τις περιπέτειες σου! Θα έχει μεγάλο σουξέ!

:rofl: :rofl: :rofl:

και μαυραγοριτης (51) και απατεωνας (52) και προικοθηρας (53)!!! :P

ps.( οι χαρακτηρισμοι οπως ξερεις ειναι για χαβαλε δεν νομιζω να εχεις προβλημα :D )

Ajax87 είπε:
:rofl: :rofl: :rofl:
και μαυραγοριτης (51) και απατεωνας (52) και προικοθηρας (53)!!! :P

ps.( οι χαρακτηρισμοι οπως ξερεις ειναι για χαβαλε δεν νομιζω να εχεις προβλημα :D )
ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ σιγα μην εχω προβλημα :P

1. Το πρώτο μου κομπιούτερ ήταν ενα Atari 65 ΧΕ γύρω στο 1987. Δε μπορούσα με τίποτα να φορτώσω παιχνίδι γιατί είχα τη συνήθεια να μη διαβάζω ποτέ τα manual και δεν ήξερα και αγγλικά τότε (9 χρονών) με αποτέλεσμα να πάρει τηλ ο πατέρας μου το μαγαζί που το πούλησε ότι το κομπιούτερ δε δουλεύει, οπότε αυτός του είπε να το γυρίσει από Δευτέρα και να πάρει τα λεφτά πισω. Τη Κυριακή διάβασα λίγο το manual και φόρτωσα το παιχνίδι Junior Pacman πρέπει να ήταν, αλλά ήταν αργά για το 65ΧΕ γιατί την επόμενη μέρα το γυρισε πίσω.

2. Γύρω στο 1989 πήραμε 2 Amstrad CPC 6128 και μάλιστα έγχρωμα και τα πληρώσαμε αδρά ένα για μένα και ένα για την αδερφή μου κατόπιν υπόδειξης ενός γκουρού του 6128 στο χωριό που έμενα ότι αυτός ήταν ο καλύτερος κομπιούτερ που υπήρχε. Ηταν η εποχή που έσκαγαν μύτη οι παιχνιδάρες σε Amiga 500, Atari ST οπότε με το που τα είδα στο PIXEL και τα σύγκρινα με αυτά που έβλεπα στην οθονη του 6128 κατάλαβα ότι τέτοια πράγματα ο CPC δε μπορούσε να τα κάνει ούτε στα όνειρα μου, αμέσως λοιπόν παράτησα το CPC 6128 και ζήτησα να μου πάρουν Α500 κάτι το οποίο έγινε τον επόμενο χρόνο.

3. Γύρω στο 1994 είχε έρθει σπίτι μια φίλη της αδερφής μου που γουστάριζε τα κομπιούτερ και είδε κάποια παιχνίδια και demo σε Amiga και έπαθε πλάκα και με ρώτησε που θα βρει ένα τέτοιο, της είπα ο CPC 6128 κάνει περίπου τα ίδια πράγματα με μικρές διαφορές, αυτή τσίμπησε οπότε της πούλησα τον 6128 της αδερφής μου που τον είχε ήδη στο πατάρι πεταμένο για 50.000 δρχ τεράστιο ποσό για τον 6128 εκείνη την εποχή. Ο δικός μου CPC έμεινε παρατημένος στο πατάρι ώσπου μια μέρα βαριόμουν και τον άνοιξα και έβγαλα το Ζ80 με ένα κολλητήρι και επειδή δε μπορούσα να βγάλω κάποια pin έσπασα και τη πλακέτα. Ο Ζ80 υπάρχει ακόμη σε κάποιο συρτάρι στο χωριό εννοείται ο υπόλοιπος 6128 πετάχτηκε asap.

1) Μικρός όταν έμαθα τα cheats στο DOOM, έβαζα IDDQD και IDKFA... Έμπαινα με το BFG9000 σε δωμάτιο με απλούς soldiers, έριχνα 1 και δεν έμενε κολυμπηθρόξυλο... ναι, δεν είμαι περήφανος για αυτό...

2) Στο Call of Duty 4, είχα βρει το σημείο που έκαναν respawn οι παίκτες σε deathmatch και την είχα στήσει με οπλοπολυβόλο... δεν προλάβαιναν να κάνουν ένα βήμα... ανέβηκα πολλούς βαθμούς έτσι.

3) Δεν έχω τερματίσει ποτέ adventure χωρίς να δω έστω ένα hint.

4) Άφησα τον πατέρα μου να χαρίσει τον παλιό μου Amstrad 1640 σε γείτονα, γιατί είχα πάρει 386...

5) Δεν είχα ποτέ μου Nintendo, δεν έχω παίξει ποτέ Mario... Μόνο ένα GameBoy δανεικό από φίλο μου είχα για λίγο καιρό και έπαιζα Mortal Kombat 2

Να προσθέσω άλλο ένα:

- To Rayman είναι το πιο υπερτιμημένο platform game που έχω παίξει. Πέρα από τα ωραία γραφικά του, το gameplay του ήταν παντελώς αδιάφορο.

Leon είπε:
Δεν πήρα Saturn γιατί προτίμησα το Playstation. Και ακόμα θεωρώ ότι έκανα την σωστή επιλογή.
Αν είχα την οικονομική άνεση θα κρατούσα το Saturn που είχα. Αλλά επειδή δεν την είχα το αντάλλαξα με Playstation που κι όλος ο κόσμος είχε και έπαιζε αντιγραφές. Ένας θεός ξέρει πως στάθηκα τόσο τυχερός και βρήκα άτομο που δέχτηκε τέτοια ανταλλαγή (το αντάλλαξα τέλη του '90 που το Saturn ήταν νεκρό). Και το 'χε και τσιπαρισμένο. Ποιός στην χάρη μου!

stratos84 είπε:
Δεν είχα ποτέ μου Nintendo, δεν έχω παίξει ποτέ Mario... Μόνο ένα GameBoy δανεικό από φίλο μου είχα για λίγο καιρό και έπαιζα Mortal Kombat 2
Μόνο ΜΚ2 είχε;

Vetus είπε:
Ναι, δεν ξέρω αν είχε ο φίλος και άλλες κασσέτες και μου είχε δώσει μόνο ΜΚ ή εγώ το είχα επιλέξει... Πιθανό και να είχε και άλλα παιχνίδια αλλά δεν είχα ασχοληθεί για κάποιο λόγο...

Ιδού άλλη μια εξομολόγηση: Aν και πάντα λάτρευα τα 2D Super Mario, για κάποιο λόγο βρίσκω το Super Mario Bros 3 ολίγον τι υπερτιμημένο. Δεν λέω, εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά χαρακτηρισμoύς τύπου "Το καλύτερο NES game", "Το καλύτερο 2D Super Mario" κ.ο.κ. τους θεωρώ υπερβολικούς. Για μένα το Super Mario Bros 1 παραμένει το No1 NES game.

Θα απαντήσω μία προς μία στις 20 εντολές που έθεσες :

1)Απεχθάνομαι τον Sonic επίσης.Μαζί με τον Road Runner είναι ότι πιο σιχαμένο και εκνευριστικό ξέρω.Θέλω να πάρω ένα bazooka και να του ρίξω εξ επαφής να τον εξαφανίσω από προσώπου γης.Τα παιχνίδια Sonic έχουν έναν ανόητο σκαντζόχοιρο που τρέχει και είναι ΤΡΑΓΙΚΑ στο χειρισμό και σε σχεδιασμό εχθρών κτλ.ΑΙΣΧΟΣ!

2)Τo πρώτο Halo ήταν καλοφτιαγμένο,όχι όμως το πρωτοποριακό που παρουσιάζανε.Μου άρεσε σαν παιχνίδι,αλλά το έπαιζα σε ένα φίλο,ποτέ δεν το αγόρασα επειδή δεν είναι στυλ που προτιμώ.

3)Πολύ σωστά!Απεχθάνομαι τη σειρά Tomb Raider που πέρα από τον οικτρό χειρισμό,είχε μία πολύ αδιάφορη ηρωίδα και ήταν πιο βαρετό από το μάθημα της Γεωμετρίας.Ούτε να το βλέπω δε θέλω.

4)Eδώ διαφωνώ κατά πολύ.Το ps3 έχει βγάλει παιχνιδάρες και μερικά από αυτά θα μνημονεύονται για δεκαετίες.Πραγματικά δε μετάνιωσα ποτέ για την αγορά.

5)To ΧΒΟΧ δεν το εκτίμησα ποτέ.Δεν έχω αγοράσει ποτέ κανένα και δεν πρόκειται.

6)Δε μου άρεσε κανένα MGS,μόνο το πρώτο που έχω δει να παίζει άλλος κάθισα και παρακολούθησα κάποια σημεία.Μακριά και αγαπημένοι.

7)Χαχαχα εδώ τι να απαντήσω..Δεν είχα πρόβλημα σε αυτό,επειδή αυτά που ήθελα τα αγόραζα.Δε μου αρέσουν πολλά παιχνίδια επομένως τα έβγαζα πέρα οικονομικά

8)Κι εγώ τέκνον μου,κι εγώ το επονομαζόμενο "παραγάδι"

9)Δε χρειάστηκε ποτέ να το επιχειρήσω αυτό.όταν είχαμε τα 2 δεκάρικα,βάζαμε το παραγάδι όπως προείπα.

10)Στο Bubble Bobble το κάναμε και βάζοντας ένα καλώδιο από πίσω λέγαμε σε όσους παίζανε"Φίδι,φίδι"

11)Δεν ξέρω,δεν απαντώ

12)Δεν έχω κανένα Grand Theft Auto και τα θεωρώ βαρετά μέχρι θανάτου.Δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ έστω μία αποστολή.

13)Strategy games...Από τα χειρότερα μου είδη.Το point and click και οι αηδίες.Δεν τα αντέχω,θέλω να το κλείσω με τη μία.Δε μου αρέσανε Π Ο Τ Ε.

14)Δεν είχα ποτέ,αλλά κι εγώ το ίδιο θα έκανα.

15)Συμφωνώ απόλυτα,κονσόλες ή παλιά arcades για πάντα προσωπικά.

16)Και από εμένα και όλους τους καλούς μου φίλους.Τekken...η επιτομή της αηδίας,ο άλλος κλωτσάει τον αντίπαλο λες και είναι πούπουλο και αιωρείται για ώρες...Κακοφτιαγμένο,δεν καταλαβαίνεις πότε χτυπάς τον άλλο.Η μεγαλύτερη γνωστή πατατιά των beat em up.

17)Δεν είχα ποτέ Ν64,είχε ένας καλός μου φίλος,αλλά δεν είχε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

18)Συμφωνώ αλλά για όλη τη σειρά.Δε τη συμπάθησα ποτέ,δε μου άρεσε καθόλου ο τρόπος μάχης και γενικά το θεωρώ υπερεκτιμημένο και πολύς κόσμος έχει επηρεαστεί από το marketing.

19)Πολύ σωστό,βγήκε έκδοση στο ps3 και 4 ΗD και φαίνεται πολύ δυνατό.Τα 2 πρώτα ήταν τα κορυφαία της σειράς που κάνανε πάταγο με τις καινοτονίες τους.

20)Και εγώ θα το έκανα τράμπα με ΝΕS για πλάκα.

Μου άρεσαν πολύ τα πρώτα τρία Tekken (η πρώτη μου επαφή ήταν με το πρώτο Tekken στα μέσα του '90 σε arcade μηχάνημα στο τότε λούνα πάρκ της Γλυφάδας). Εντούτοις πάντα προτιμούσα το Virtua Fighter που είναι κι ο πατέρας των 3D fighting games και το Dead or Alive που ακολουθεί τα χνάρια του Virtua Fighter. Άσε δε που το VF είναι παιχνίδι καθαρά θέμα τεχνικής ενώ το Tekken πάντα ήταν θέμα spamming. Γι' αυτό εκνευριζόμουν πάντα όταν έλεγε ο κάθε άσχετος ότι το Tekken είναι ο βασιλιάς των fighting games. Aκόμα και για το Playstation 1 που δεν είχε το Virtua Fighter, καλύτερο fighting game θεωρούσα το Soul Blade.

Πολλοί τίτλοι που δεν έχω παίξει σοβαρά ή ποτέ:

1. Final Fantasy κανένα. Προσπάθησα το 7 του PS1 και βαρέθηκα, ίσως το ξαναπιάσω.

2. Shenmue 1,2. Χαζεύαμε τα γραφικά με έναν φίλο μου αλλά ποτέ δεν ασχοληθήκαμε.

3. Resident Evil. Ενώ έχω τελιώσει Alone in the Dark 1, βαρέθηκα να ασχοληθώ με το γνωστότερο του είδους. Επίσης ούτε Silent Hill αν και θέλω.

4. Pokemon. Δεν έχω καν ιδέα πως παίζονται, αλλά έχουν πολλούς φαν. Ίσως να ανακαλύψω πως μου αρέσουν, δεν ξέρω.

5. Baldurs Gate, Fallout, Planescape Torment και διάφορα άλλα της εποχής σε αυτό το στυλ. Θα πέσει κάψιμο αν ασχοληθώ.

6. Καθόλου MMOs. Δεν είχα μπει σε Wow ή lineage 2 την εποχή τους. Δεν πρόκειται.

7. Super Mario 64. Δεν το χώνεψα. Είναι διαφορετικό και κουραστικό από τα μάριο που έχω συνηθήσει.

8. Τα N64 Zelda (δύο είχαν βγει) που θεωρούνται τα καλύτερα όλων των εποχών, προσπάθησα σε emulator και δεν μπόρεσα. Βέβαια τα γραφικά είναι dated, αλλά χάνομαι και στα μπουντρούμια και ο σπαστικός χειρισμός. Μου τη δίνει όταν πέρνουν παραδοσιακά 2d και τα κάνουν 3d και γίνονται πιο πολύπλοκα. Το τελευταίο Zelda που έπαιζα ήταν στο gameboy (ααα και μόλις τελίωσα αυτό του 3ds που είναι 2d οπτική με 3d graphics). Ούτε του NES δεν έπαιξα.

9. Δεν είχα παίξει Renegade μικρός και θεωρώ το Target Renegade καλύτερο.

10. Διάφορα realistic racing (gran turismo, forza) δεν μπορώ να τα παίξω.

11. και η λίστα συνεχίζεται.

Game sins;

1. Ενώ φανατικός του Doom, για καιρό έπαιζα στην πρώτη δυσκολία "I am too young to die" και μάλιστα με συχνά quicksave. Είχα πιο πολύ ενδιαφέρον στην σχεδίαση των πιστών για αρκετό καιρό παρά το gameplay (που ήταν ευχάριστο αν και πιο χαλαρό και σε super easy). Αλλά μπορούσα να παίξω άνετα και σε "ultraviolence" (αλλά nightmare μακριά, δεν παίζεται). Απλώς συνήθιζα να βάζω super easy και το κάνω και σε σύγχρονα FPS γιατί δεν θέλω να ανακαλύψω ότι το normal παραείναι δύσκολο και να ξεκινήσω από την αρχή. Παρόλα αυτά θαυμάζω το δύσκολο gameplay ως κάποια όρια. Τώρα παίζω στο default "Hurt me plenty" αλλά συνεχίζω να πατάω F5 συνέχεια. Δεν θέλω να χάσω και να πρέπει να παίξω 20 λεπτά από την αρχή. Αυτό ειδικά με user made content.

2. Γουστάρω sniperιές σε βαθμό αηδίας. Θυμάμαι που παίζαμε Unreal Tournament και είχα ανέβει σε μια πίστα ψιλά σε ένα πύργο και έριχνα. Και με είχαν ψιλοκράξει για αυτό, lol. Και στο Borderlands και γενικώς παίζω snipers. Δεν είναι τόσο η καμπεριά, απλώς γουστάρω αυτήν την αίσθηση πως κάνεις το τέλειο kill sneaky style.

3. Τα ραλάκια τα βάζω στο super arcade style, όσο κάτω γίνεται. Άμα θέλω ρεαλισμό θα πάρω αμάξι.

4. Στα RPG αν έχει μαξιμάρισμα skills τα βάζω full. Π.χ. όλα στα 18 τέρμα στο EOB2. Αν μου δίνεται το option το χρησιμοποιώ. Όταν έχει RPG που δεν σου το επιτρέπει έχει πιο ενδιαφέρον γιατί αναγκαστικά rollάρω τα ζάρια μέχρι να πιάσω καλά stats.

5. Σε Adventures έχω κάνει πολλές φορές τη βλακία να βιαστώ και να δω λύση. Τις περισσότερες φορές ήταν κάτι trivial που θα μπορούσα να το είχα σκεφτεί.

6. AI. Ενώ όλοι καίγονται για ρεαλιστικό AI και θεωρούν το κακό AI αρνητικό, γουστάρω σε παιχνίδια όταν οι εχθροί είναι ηλήθιοι. Δεν μπορώ το πολύ καλό stealth AI, προτιμώ στο Deus Ex που οι εχθροί είναι και λίγο χαζοί. Και να το εκμεταλεύομαι αυτό. Επίσης γουστάρω να ανακλύπτω bugs και αν δεν είναι game breaking να τα χρησιμοποιώ. Είμαι ένοχος για υπερχρήση του duplication bug στο Oblivion. Άπειρα δυνατά βέλη και χρήσιμα potions/scrolls for free. Και άπειρα φράγκα.

Hardware sins:

1. Είχα βρει μια Amiga στα σκουπίδια. Δεν ξέρω αν δούλευε. Τότε όμως είχα σπάσει το πλαστικό για να την ανοίξω γιατί μια βίδα δεν άνοιγε, για να πάρω το disk drive και να το χρησιμοποιήσω σε amstrad. Αυτή την πέταξα, πρέπει να πήρα την extra μνήμη όμως.

2. Την παρόμια καταστροφή σε Atari ST. Βασικά, απλώς τον άνοιξα για να συνδέσω εσωτερικά το SD disk emulator του Lotharek, και είχε αυτό το σιδερένιο φράγμα, δεν ξέρω, και μου την έσπαγε και το έκανα μερικά πέρα δώθε μέχρι να κοπεί και να το βγάλω. Ο Atari δουλεύει βέβαια, απλώς εσωτερικά δεν δίχνει καλά.

3. Είχα δυο πλακέτες 386/486 retro βέβαια, τίποτα ακριβό, απλώς τότε ήθελα να πάρω εμπειρία από χτήσιμο retro PCs και μου ήρθε η φαϊνη ιδέα, τι γίνεται αν βάλω την τροφοδοσία ανάποδα. Μετά έκλεγα τον 486 cyrix motherboard, είχε νομίζω όμως PCI, πράγμα σπάνιο για παλιά motherboard.

4. Πρόσφατα σχετικά είχα πάρει Acorn Archimedes 7000. Και είχα πορωθεί που υπήρχαν hardware τύπου 486/Pentium, accelerators SuperArm 200mhz, και τέτοια. Είχα αγοράσει δύο τρία τέτοια, για να ανακαλύψω μέτα πως αυτός που έχω δεν θεωρείται Risc PC και τζάμπα τα αγόρασα όλα αυτά. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

5. Από κονσόλες δεν ασχολούμουν παλιά. Τις σνόμπαρα. Και τώρα σνομπάρω την nextgen και current gen, αν και έχω ένα PS3 δανικό σπίτι. Έχω βέβαια μαζέψει παλιές τον τελευταίο καιρό για ιστορικούς λόγους και από περιέργια ενός κόσμου που δεν είχα γνωρίσει ποτέ μικρός. Αλλά παραμένω ψιλοσνομπ, μάλιστα φχαριστιέμαι με popcorn να παρακολουθέ PC Master Race battles και το παίζω και Nintendo Hipster Race, σαν αντίδραση σε όλη την nextgenίλα.

Controls:

1. Ενδιαφέρον που κάποιοι δεν πάνε τα gamepad. Μέχρι στιγμής όλοι απορούσαν που παίζω με κουμπιά αλλά θεωρούσα τα κουμπιά παρόμοια με gamepad. Πολύς κόσμος τα θεωρούσε ανίκανα για gaming. Αλλά πρόσφατα έκανα την εξής ανακάλυψη: Παίζω λίγο καλύτερα με πληκτρολόγιο παρά με gamepad και έχω καταλάβει γιατί. Λίγο αιρετικό κρίνοντας πως ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως το πληκτρολόγιο δεν φτιάχτηκε για gaming. Εγώ όταν τοποθετώ τα δάκτυλα μου στο πληκτρολόγιο σε συγκεκριμένα κουμπιά, θεωρώ πως κάνω το χαρακτήρα μου να χωρεύει, πράγμα που μου ψιλοξεφεύγει στα gamepad που ένα thump είναι πάνω σε ένα σταυρό και όχι 4 δάκτυλα στρατηγικά τοποθετημένα σε σχήμα σταυρού.

2. Επίσης παίζω πάντα με invert mouse και δεν έχω βρει κανένα στο φιλικό περιβάλλον μου που να το θεωρεί αυτό λογικό, εκτός από ένα φίλο μου που ήταν αυτός που μου έμαθε να παίζω έτσι, lol

3. Και WAXD (αυτό που είπα για σχήμα σταυρού, επίσης λόγος που προτιμώ numeric keyboard για retro games αντί για arrows σε σχήμα WASD) αντί για WASD, και Q για jump, C για crouch και Space για edit/use. Αναρωτιόμουνα πως κατέληξε να είναι το Space = jump από default.

4. Είμουν για καιρό pure keyboarder στο Doom. Ακόμα και στα source ports που υποστηρίζουν σωστό mouse. Ακόμα παίζω μερικές φορές έτσι εκτός αν είναι το Brutal Doom που παίζει ρόλο σε πιο μέρος πυροβολάς τα τέρατα.

5. Με κουράζουν τα περισσότερα σύγχρονα FPS και γενικώς games με gimmicks special abilities και το mapping των κουμπιών είναι 3-4 σελίδες ολόκληρες. Νοσταλγώ τις εποχές που άντε να είχες ένα jump και ένα crouch και secondary fire. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο.

Σόρρυ διαβάζω και μου έρχονται και άλλα.

1. Παραλίγο να χάσω αεροπλάνο, έπαιζα Castlevania Aria of Sorrow σε emulator στο Gamepark Wiz νομίζω και η ανακοίνωση φώναζε το όνομα μου και εγώ δεν άκουγα γιατί είχα ακουστικά. (Τελικά έχασα σε άλλη φάση αεροπλάνο επειδή έγραφα shaders σε κινητό στο shadertoy, και ενώ κοιτούσα το announcement board κάθε 5 λεπτά μετά από αργοπορία, το δείξανε ελάχιστα).

2. Θυμήθηκα την πίκρα που στο στρατό είχα φέρει ότι gameboy είχα, color, pocket, advanced και μετά μου τα ζητούσαν όλοι και έπειτα εξαφανστήκαν, κάποιοι απολύθηκαν και φύγαν ενώ ήμουν σε άδεια και κανένας δεν ήξερε ποιός τα πήρε. Ευτύχως τα GP32/GP2X που ήταν σοβαρά τα είχα ακόμα εγώ, ενώ τα έδινα που και που σε κανάν σκοπό. Τα αλλά να έκαναν κανά 20ευρό το κανένα αλλά πάλι είχα φάει πίκρα.

Τα διάβασα όλα. Καλά δεν παίζεσαι metalcandyman. Είμαι στη δουλειά και με έχει πιάσει νευρικό. Άχαχα!!! Η προίκα το coin op μαγαζί, χαχαχα!!!

Πίσω
Μπλουζα