"Aν η τεχνολογια ειχε σταματησει 20 χρονια πριν"

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Έτσι ακριβώς, και το καλύτερο χαρακτηριστικό αυτής της αφθονίας (φαιδρή λέξη στις εποχές που ζούμε....) προϊόντων είναι ότι ο καθένας μπορεί να αγοράσει αυτό που του ταιριάζει. Εγώ ακριβώς αντίστροφα από σένα iphone δεν θα έπαιρνα ποτέ αλλά επειδή με την γυναίκα βλέπουμε σχεδόν καθημερινά ταινίες, σειρές ή αγώνες (το τελευταίο μόνος μου) έχω και Nova, και PVR και 47'' τηλεόραση. Κανείς από τους δυο μας δεν κάνει κάτι λάθος, απλά αξιοποιούμε την τεχνολογία ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες μας. Και βέβαια απολαμβάνουμε το γεγονός ότι ως adventurers δεν χρειάζεται να κάνουμε αναβάθμιση κάθε τρεις και λίγο για να παίζουμε τα τελευταία παιχνίδια.

Εγώ πάλι δεν είμαι καθόλου γκατζετάκιας, αντικαθιστώ τεχνολογία στις δύο πιθανές περιπτώσεις: 1.έχει χαλάσει η παλιά 2. Χρειάζομαι απαραίτητα την καινούρια. Παρεμπιπτόντως: 2:1 το Android/Iphone.

Εγώ είμαι αρκετά γκατζετάκιας. Πριν απο ένα χρόνο έλεγα ότι δεν χρειάζομαι smartphone. Με κάλυπταν οι φορητές κονσόλες που είχα για το δρόμο.

Τελικά, έπεσα στην παγίδα. Αγόρασα ένα Galaxy S, και το έχω αγαπήσει. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ζω δίχως αυτό, αλλά μου διευκολύνει τη ζωή. Βλέπω τα email μου απο οπουδήποτε και να είμαι, κάνω τα posts μου καμιά φορά απο εκεί. Ακόμα και κάνα walkhrough θα δω απο εκεί, αν κολλήσω στο game που παίζω.

Δεν τρελαίνομαι να τα αλλάξω, ακόμα και αν έχουν βγει διπύρηνα ή τετραπύρηνα. Είμαι της λογικής, αν κάνει τη δουλειά του, μην το αλλάζεις.

Ειναι λογικο σε ενα φορουμ ρετρο θεματολογιας να υπαρχει μια περιρρεουσα ατμοσφαιρα νοσταλγιας για το παρελθον, αλλα δεν μπορω να κατανοησω την "κατακραυγη" της συγχρονης τεχνολογιας που συναντω αρκετα συχνα σε τοποθετησεις συνφορουμιτων.

Δεν δεχομαι για παραδειγμα το "τι ωραια που ειμασταν παλια χωρις κινητα". Οποιος θεωρει οτι ειναι περιοριστικο ή περιττο, ας μην εχει κινητο. Δεν μας εχει υποχρεωσει κανεις ουτε να το αγορασουμε, ουτε να το κουβαλαμε παντου και παντα μαζι μας. Το να εχεις κινητο και να αναπολεις την εποχη που δεν ειχες, συγνωμη αλλα το θεωρω αλλοπροσαλο.

Δεν δεχομαι ουτε το "τι ωραια που ειμασταν παλια χωρις GPS" εκτος αν το λεει καποιος που τυπωνει και πουλαει χάρτες ή πηγαινει μονο απο το σπιτι στην δουλεια και παλι πισω.

Το αν οι κονσολες ή τα παιχνιδια των PC ηταν καλυτερα στο παρελθον, σηκωνει μεγαλη συζητηση. Προσωπικα θα προτιμουσα να ειχα μεγαλωσει με PS3 και Gran Turismo 5 παρα με πρασινο Amstrad και Lotus Esprit Turbo Challenge.

Οι μηχανες με φιλμ ή το βινυλιο ασκουν ακομα σε καποιους μια περιεργη γοητεια, αλλα το να κατακρινουμε τις ψηφιακες φωτο ή τα media center επειδη... υπαρχουν, ειναι δογματισμος.

Μπορει για καποιον η ασπρομαυρη 14αρα τηλεοραση να ειναι αρκετη και οτιδηποτε αλλο να ειναι περιττο, αλλα προσωπικα απολαμβανω τις HD ταινιες στην 40αρα μου, εστω και αν δεν ειναι LED 3D.

Δεν εχω γεμισει το σπιτι με δεκαδες gadget που αλληλοκαλυπτονται ως προς τις δυνατοτητες τους, ουτε αφηνω κατι στο ραφι χωρις να το χρησιμοποιω και μενοντας μονο με την προσκαιρη χαρα της αγορας. Σταθμιζω τις αναγκες μου, μετραω τα οικονομικα μου και αν με "παιρνει" αποκτω κατι, το οποιο μου προσφερει διασκεδαση ή ευκολία. Με δυο λογια δεν θα χρεωθω για να παρω ipad 3 για να το παιξω μουρη και μετα να το φαει η σκονη...

Και για να γυρισουμε στα κινητα που ειναι και το θεμα του βιντεο στο πρωτο ποστ, εχω ενα κινεζικο smartphone των 150 ευρω που θα το αλλαξω οταν χαλασει. Δεν εκοψα απο το φαγητο των παιδιων μου για να το παρω και με βολευει σε παραπανω απο μια χρησεις.

Με μια μικρη βολικη συσκευη εχω επικοινωνια, ενημερωση, διασκεδαση για τους νεκρους χρονους με ταινιες-μουσικη και παιχνιδακια, ακριβεστατο προσανατολισμο οπου και αν βρεθω και (υποτυπωδη εστω) δυνατοτητα καταγραφης της "στιγμης" σε φωτο ή βιντεο. Ολα αυτα με μεγαλη ευκολια χρησης πλεον, λογω touch interface.

Που ειναι το αρνητικο; Και γιατι να αναπολησω την εποχη που για ολα αυτα ηθελα μια τσαντα συσκευες, που βεβαια... τεχνολογικα gadgets δεν ηταν και αυτα στην εποχη τους; Οταν ζητησα το πρωτο μου walkman, ο πατερας μου απορουσε για ποιον λογο θα ηθελα να ακουω μουσικη απο αυτο το μαραφετι και οχι απο το ραδιο του σαλονιου.

Τελος παντων, πολλα εγραψα και ελπιζω να μην παρεξηγηθω απο κανεναν... Ετσι και αλλιως ο χρηστης του μελλοντος θα θεωρει σε λιγα χρονια ρετρο τις σημερινες μας συσκευες και μπορει να αναπολει τα smartphones οπως εμεις αναπολουμε σημερα τα walkman με την κασετα.

Η κατάσταση με τα κινητά και τα smartphones έχει ξεφύγει εντελώς.

Όλοι κυκλοφορούν με ένα τέτοιο μαραφέτι στο χέρι και το έχουν κάνει προέκταση του εαυτού τους,

θεωρούν δε αυτονόητο ότι ο καθένας πρέπει να έχει.

Προσωπικά δεν έχω smartphone, ούτε κινητό.

Είχα κάποτε, πριν πολλά χρόνια τότε που πρωτο-κυκλοφόρησαν.

Έπαιξα λίγο καιρό, είδα ότι μου είναι άχρηστο και δεν ξαναπήρα.

Αρκετά αργότερα, εκεί όπου δούλευα μου έδωσαν διότι λέει "πρέπει να μπορούν να με βρίσκουν".

Πάλι άχρηστο μου ήταν - και βέβαια το ξεφορτώθηκα πολύ γρήγορα :

τις ώρες γραφείου ήμουν στο γραφείο (οπότε δεν μου χρειαζόταν),

τις δε υπόλοιπες δεν επιτρέπω να μου κάνουν επαγγελματικές κλήσεις (προσωπικός χρόνος γαρ !).

Αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να με βρει, ας τηλεφωνήσει στο σπίτι.

Ούτε καν ρολόι δεν έχω, αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια μπορώ να ζω μια χαρά και χωρίς αυτά.

Δεν είμαι μη χρήστης εκ πεποιθήσεως - θα ήταν βλακεία - απλώς μου είναι άχρηστα.

Δεν σκοπεύω να κουβαλώ ένα μαραφέτι μαζί μου επειδή έτσι είναι η μόδα και οι τεχνητές ανάγκες της εποχής.

Και τότε που είχα πάρει, ήταν για τον τεχνολογικό φετιχισμό, όχι επειδή μου χρειαζόταν.

Ικανοποίησα την επιθυμία μου γρήγορα και το παράτησα δια παντός.

Όταν με ρωτούν σχετικά, τους απαντώ ακριβώς ότι "δεν έχω γιατί μου είναι άχρηστο", και συχνά με κοιτάζουν σαν άνθρωπο των σπηλαίων.

Αλλά εγώ γελάω σιωπηλά διότι βλέπω αυτό που δεν μπορούν να δουν ή να κάνουν πράξη αυτοί :

ο συντομότερος δρόμος προς την ευτυχία είναι η ολιγάρκεια, η αυτάρκεια και η απλότητα.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, θεωρώ ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα κινητά και τα συναφή τους πραγματικά χρειάζονται

αλλά είναι πολύ λιγότερες απ' ότι θέλει να πιστεύει ο πολύς κόσμος....

-

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ενδιαφέροντα τα δύο τελευταία posts.

Νομίζω ότι τελικά συμφωνούμε όλοι πως το σημαντικό είναι να αποκτούμε ό,τι ακριβώς θέλουμε, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Είτε αυτό αφορά αυστηρά την χρηστικότητα ενός gadget είτε το πόσο μας αρέσει να το έχουμε, τίποτε από τα δύο δεν είναι κατακριτέο. Το θέμα είναι να μην παρασυρόμαστε.

Το μόνο θετικό με όλα αυτά είναι ότι κερδίζουμε χώρο,χρόνο και χρήμα!Άλλο να έχεις τα τραγούδια σου σε ένα σκληρό δίσκο και να τα βρίσκεις αμέσως,κι άλλο να υπάρχουν βινύλια,που τα έχεις αγοράσει και να πιάνουν τεράστιο χώρο,το ίδιο και με τα videos.Όπως επίσης σε ένα κινητό μπορεί ο καθένας να έχει 100 διαφορετικά applications και να λειτουργεί ως κινητό,κάμερα,παιχνιδομηχανή,internet κλπ.Τα μόνα που θα μου έλειπαν είναι το internet,τα mp3 και τα videos,κατά τ'άλλα μπορώ να ζήσω και με κινητό παλιάς τεχνολογίας!

thebest20 είπε:
Το μόνο θετικό με όλα αυτά είναι ότι κερδίζουμε χώρο,χρόνο και χρήμα!Άλλο να έχεις τα τραγούδια σου σε ένα σκληρό δίσκο και να τα βρίσκεις αμέσως,κι άλλο να υπάρχουν βινύλια,που τα έχεις αγοράσει και να πιάνουν τεράστιο χώρο,το ίδιο και με τα videos.Όπως επίσης σε ένα κινητό μπορεί ο καθένας να έχει 100 διαφορετικά applications και να λειτουργεί ως κινητό,κάμερα,παιχνιδομηχανή,internet κλπ.Τα μόνα που θα μου έλειπαν είναι το internet,τα mp3 και τα videos,κατά τ'άλλα μπορώ να ζήσω και με κινητό παλιάς τεχνολογίας!
Το mp3 είναι ευχή και κατάρα. Πάντως αν και βολικό, δεν έχει καμία αξία μπροστά σε μια δισκοθήκη, που όσο χώρο και να πιάνει δε την αποχωρίζεσαι ποτέ. Άλλωστα η δισκοθήκη έχει κοστίσει χρήματα.

Τα κινητά έχουν 150 πράγματα και χρησιμοποιείς (τουλάχιστον εγώ) 3-4, άσε που κάθε ένα χρόνο αρχίζουν και ρετάρουν. Το "αρχαίο" σήμερα πρώτο μου Ericsson (τo 1996) που δεν έστελνε ούτε sms το είχα 2 χρόνια σε λειτουργία, κανά χρόνο επιλέον το δούλευαν άλλοι και ήταν ΣΚΥΛΙ. Ίσως το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ!

V.I.Smirnov είπε:
Η κατάσταση με τα κινητά και τα smartphones έχει ξεφύγει εντελώς.Όλοι κυκλοφορούν με ένα τέτοιο μαραφέτι στο χέρι και το έχουν κάνει προέκταση του εαυτού τους,

θεωρούν δε αυτονόητο ότι ο καθένας πρέπει να έχει.

Προσωπικά δεν έχω smartphone, ούτε κινητό.

Είχα κάποτε, πριν πολλά χρόνια τότε που πρωτο-κυκλοφόρησαν.

Έπαιξα λίγο καιρό, είδα ότι μου είναι άχρηστο και δεν ξαναπήρα.

Αρκετά αργότερα, εκεί όπου δούλευα μου έδωσαν διότι λέει "πρέπει να μπορούν να με βρίσκουν".

τις δε υπόλοιπες δεν επιτρέπω να μου κάνουν επαγγελματικές κλήσεις (προσωπικός χρόνος γαρ !).

Αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να με βρει, ας τηλεφωνήσει στο σπίτι.

Ούτε καν ρολόι δεν έχω, αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια μπορώ να ζω μια χαρά και χωρίς αυτά.

Δεν είμαι μη χρήστης εκ πεποιθήσεως - θα ήταν βλακεία - απλώς μου είναι άχρηστα.

Δεν σκοπεύω να κουβαλώ ένα μαραφέτι μαζί μου επειδή έτσι είναι η μόδα και οι τεχνητές ανάγκες της εποχής.

Και τότε που είχα πάρει, ήταν για τον τεχνολογικό φετιχισμό, όχι επειδή μου χρειαζόταν.

Ικανοποίησα την επιθυμία μου γρήγορα και το παράτησα δια παντός.

Όταν με ρωτούν σχετικά, τους απαντώ ακριβώς ότι "δεν έχω γιατί μου είναι άχρηστο", και συχνά με κοιτάζουν σαν άνθρωπο των σπηλαίων.

Αλλά εγώ γελάω σιωπηλά διότι βλέπω αυτό που δεν μπορούν να δουν ή να κάνουν πράξη αυτοί :

ο συντομότερος δρόμος προς την ευτυχία είναι η ολιγάρκεια, η αυτάρκεια και η απλότητα.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, θεωρώ ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα κινητά και τα συναφή τους πραγματικά χρειάζονται

αλλά είναι πολύ λιγότερες απ' ότι θέλει να πιστεύει ο πολύς κόσμος....

-

Συμφωνώ μαζί σου απολυτά σε όλα και δεν έχω να αναφέρω τιποτα παραπάνω μιας και στα γραφόμενα σου ανακαλύπτω και την δική μου άποψη!

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την καινούρια τεχνολογία και ούτε υπέρ ούτε κατά στρέφομαι. Είναι σημεία τον καιρών και θα έρθουν και άλλα και αναμένω τα καλά από αυτά.

Φυσικά ο καθένας έχει τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες με τη σημερινή τεχνολογία και όλοι είμαστε λίγο έρμαιο αλλά μας αρέσει. Ας πούμε έχω πάρει ένα Smartphone πρόσφατα με όλα τα καλούδια, εντάξει έχει touch screen που πας να το πιάσεις και πατιούνται πράγματα από μόνα τους, μπαταρία που τελειώνει στο έτσι, κάνει δύο λεπτά να κάνει reboot και προχθές ξαναβρήκα το παλιό μου κινητό Nokia (ούτε θυμάμαι μοντέλο) ξεκινάει στο τσαφ, τα κουμπιά όλα δουλεύουν, κάνεις τη δουλειά σου. Από την άλλη το GPS, οι χάρτες, το wifi (internet το έχω απενεργοποιήσει προς το παρόν γιατί πρέπει να αλλάξω σύνδεση, η παλιά χρεώνει τρελά) πολύ χρήσιμα. Βέβαια θα μου πείτε την βγάζαμε και παλιά χωρίς αυτά. Απλώς είναι πολύ χρήσιμο να έχεις τέτοια tools μαζί σου όπου και αν πας. Από τη μια νοσταλγώ το παλιό μου κινητό, από την άλλη δεν πάω πουθενά χωρίς το smartphone μου :P

Το άλλο που με τρομάζει είναι η πληθώρα media. Προτιμώ που μεγάλωσα στην εποχή των 8bits γιατί και εκείνο το start up με την basic σε παρότρυνε να μάθεις προγραμματισμό, ενώ ταυτόχρονα ήταν πολύ λιγότερη η πληροφορία οπότε δεν πνιγόσουν από το τι καινούριο παιχνίδι κυκλοφορεί. Πιστεύω πως αν ξεκινούσα τώρα, με τα τόσα φανταχτερά media, internet, παιχνίδια, ταινίες, gadgets, κλπ σαν παιδί θα είχα τυφλωθεί τόσο πολύ από αυτά που δεν θα προλάβαινα ή δεν θα είχα σκεφτεί ποτέ να μάθω προγραμματισμό. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια, δεν ξέρω.

Η διαφορά σήμερα είναι πως αυτά τα πράγματα έχουν πέραση στον πολύ τον κόσμο (αφού διαμορφώθηκαν ώστε να είναι πιο ελκυστικά φυσικά) οπότε εκεί που παλιά ασχολούσουν με υπολογιστές κανά τρίωρο-τετράωρο (οχτάωρο ;) την ημέρα ας πούμε και σε κοιτούσαν σαν εξωγήϊνο τώρα περνάς από ένα netcafe και βλέπεις όλο τον κόσμο μέσα να παίζει WoW 24ώρα, σε κοιτάνε σαν εξωγήϊνο άμα δεν έχεις facebook, έχουν αλλάξει τόσο δραματικά τα πράγματα που χάνομαι στο πλήθος και δεν τα θεωρούν αυτά με τους υπολογιστές για κολλημένους, αντιθέτως σε θεωρούν out άμα δεν έχεις και εσύ account. Χαχα, τελευταία απολαμβάνω όταν μου ζητάει κανείς το facebook μου για να επικοινωνήσουμε (εγώ ακόμα προτιμώ email) και του απαντώ "Έχω ξεγραφτεί από το facebook" και με κοιτάζει περίεργα. Χαχα απόλαυση!

Αυτό το πράγμα που ο κόσμος έχει αντικαταστήσει το email με το facebook, μου τη δίνει αφάνταστα!

Optimus είπε:
Το άλλο που με τρομάζει είναι η πληθώρα media. Προτιμώ που μεγάλωσα στην εποχή των 8bits γιατί και εκείνο το start up με την basic σε παρότρυνε να μάθεις προγραμματισμό, ενώ ταυτόχρονα ήταν πολύ λιγότερη η πληροφορία οπότε δεν πνιγόσουν από το τι καινούριο παιχνίδι κυκλοφορεί. Πιστεύω πως αν ξεκινούσα τώρα, με τα τόσα φανταχτερά media, internet, παιχνίδια, ταινίες, gadgets, κλπ σαν παιδί θα είχα τυφλωθεί τόσο πολύ από αυτά που δεν θα προλάβαινα ή δεν θα είχα σκεφτεί ποτέ να μάθω προγραμματισμό. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια, δεν ξέρω.
Ακριβώς αυτό! ξεκινώντας τον υπολογιστή με τη Basic φάτσα κάρτα, ε δε μπορεί κάτι θα έγραφες έστω και από περιέργεια. Όλο Load"" και run?

Η τεχνολογία των υπολογιστών έχει ξεπεράσει το στάδιο, αναζήτησης για το που θα πάει και έχει γίνει αυτό που γίνονται όλα τα προιόντα όταν οριμάζουν.

Εργαλεία.

Σήμερα θα ανοίξεις τον υπολογιστή για να κάνεις τα πάντα από το να μπεις στο internet για το facebook ή για το retromaniax, να ψωνίσεις, να ακούσεις μουσική, να δεις το χτεσινοβραδινό "Ράδιο Αρβύλα" δηλαδή τηλεόραση και τόσα άλλα.

Παλιά το ανοίγαμε για να το ψάξουμε, να το κατανοήσουμε ή για να παίξουμε παιχνίδια αν το βλέπαμε καθαρά σαν παιχνιδομηχανή.

Αλλά και την ιστορία των PC να δούμε, ξεκίνησε σαν το μηχάνημα που έτρεχε Lotus 1-2-3, αργότερα έγινε γραφομηχανή με το WordPerfect, αργότερα έγινε παιχνιδομηχανή με το Doom και μετά το 199X+ browser.

Από κει που το παίρναμε για αποκλειστική δουλειά για τον ένα και μόνο λόγο που το χρειαζόμαστε σήμερα το παίρνουμε για ένα εύρος δραστηριοτήτων της καθημερινότητας μας.

Σήμερα τα smartphones είναι οι υπολογιστές που μεταπηδήσανε από το γραφείο μας στην τσέπη μας. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό και είναι απολύτως κατανοητό.

Θα σας πω κάτι όμως. Προχτές κλέψανε της συζήγου το τηλέφωνο της, ένα Galaxy S. Δύο μέρες χωρίς τηλέφωνο και δε μπορούσαμε να συνεννοηθούμε πρακτικά. Ποιος θα πάει τα παιδιά ζωγραφική, ποιος θα τα πάρει; Να βρεθούμε εκεί; Να δει μια διεύθυνση ενός μαγαζιού μέσω internet που έπρεπε να παει καθώς γύριζε από τη δουλειά.

Η δουλειά φυσκά έγινε. Τα καταφέραμε και χωρίς, το πρόβλημα είναι ότι "ταλαιπωρηθήκαμε" περισσότερο. Δε συζητάω καν για το κομμάτι του smartphone αλλά για το κομμάτι κινητό τηλέφωνο.

Θυμηθείτε πόσο αρνητική ήταν η κοινωνία μας όταν έβλεπε κάποιον να περπατάει και να μιλάει στο κινητό. Θεωρούσαμε ότι είναι είναι τρελός και παραμιλούσε. Σήμερα είναι αναγκαίο "κακό"; Για μένα όχι, δεν είναι "κακό" είναι ένα πολύ καλό εργαλείο. Το ίδιο και τα smartphones και ας χρησιμοποιούμε το 5% των δυνατοτήτων τους. Σε λίγα χρόνια θα αναρωτιώμαστε πως κάναμε χωρίς αυτά.

Α να σας πω ότι πάνω από το 2% της κίνησης εδώ μέσα είναι από smartphones. Αν βάλουμε και τα Android ανεβαίνει ακόμα περισσότερο :) (χιούμορ)

V.I.Smirnov είπε:

Πολυ μου αρεσε αυτη η κινηση σου, αλλα απλα απο περιεργεια: ειχες το 'δικαιωμα' να αρνηθεις; και πως τα καταφερες;

Η λογικη μιας οποιασδηποτε εταιρειας ειναι να 'ανηκει' σε αυτες ενας υπαλληλος και 24 ωρες αν γινεται. Αν εσυ δεν ησουν διαθεσιμος για κατι τετοιο, γιατι να μη προτιμησουν καποιον αλλον που θα ειναι;

Optimus είπε:

Η διαφορά σήμερα είναι πως αυτά τα πράγματα έχουν πέραση στον πολύ τον κόσμο (αφού διαμορφώθηκαν ώστε να είναι πιο ελκυστικά φυσικά) οπότε εκεί που παλιά ασχολούσουν με υπολογιστές κανά τρίωρο-τετράωρο (οχτάωρο ;) την ημέρα ας πούμε και σε κοιτούσαν σαν εξωγήϊνο τώρα περνάς από ένα netcafe και βλέπεις όλο τον κόσμο μέσα να παίζει WoW 24ώρα, σε κοιτάνε σαν εξωγήϊνο άμα δεν έχεις facebook, έχουν αλλάξει τόσο δραματικά τα πράγματα που χάνομαι στο πλήθος και δεν τα θεωρούν αυτά με τους υπολογιστές για κολλημένους, αντιθέτως σε θεωρούν out άμα δεν έχεις και εσύ account. Χαχα, τελευταία απολαμβάνω όταν μου ζητάει κανείς το facebook μου για να επικοινωνήσουμε (εγώ ακόμα προτιμώ email) και του απαντώ "Έχω ξεγραφτεί από το facebook" και με κοιτάζει περίεργα. Χαχα απόλαυση!
Περιττο να σου πω οτι με καλυψες απολυτα Optimus!

Εγώ να πω μιας και έπεσα πάνω στο θέμα , οτι είμαι λάτρης της τεχνολογίας και αγκαλιάζω κάθετι καινούριο που μ'ενδιαφέρει προσπαθώντας να το αξιοποιήσω σύμφωνα με τις ανάγκες μου...

Αυτό που έχω δει και με εξοργίζει είναι αυτό που αναφέρθηκε και από άλλους το φαινόμενο που βλέπω στο δρόμο να κυκλοφορούν όλοι με ακουστικά ακούγοντας μουσική , ραδιόφωνο συνοδευόμενα με κάποιο smartphone...

Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός αλλά αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί τελευταία παλιά δεν έβλεπα στο δρόμο τόσο συχνά να ακούνε μουσική κι αυτό γιατί κυκλοφορούσα όλη την ώρα με ένα walkman στ'αυτιά και ειδικά αυτό που βλέπω τώρα να έχουν ακουστικά μέχρι και παππούδες γιαγιάδες...

Δηλαδή τώρα ξαφνικά ανέπτυξαν όλοι την αγάπη τους προς τη μουσική και το ραδιόφωνο? Ωραία ας πούμε ότι ναι , πρέπει να πληρώσουν και 600 ευρώ για το xperia ή το iphone; Δεν υπάρχουν δηλαδή πιο φθηνά; Ή το όλο σκηνικό γίνεται για να πουλήσουμε και λίγο μούρη; Σε μια συζήτηση που είχα με ένα φίλο μου μου έθεσε το επιχείρημα οτι δεν είναι ανάγκη να το έχουν πάρει μόνο γι αυτό απλά τους παρέχεται κι αυτή η υπηρεσία...Δεκτόν!!! Έλα όμως που δεν έχω γνωρίσει κανέναν μα κανέναν πλην του εαυτού μου και του κολλητού μου που είναι γραφίστας που να χρησιμοποιεί το smartphone πέρα των μυνημάτων και των τηλεφώνων...

Επίσης μιας και αναφέρθηκε το facebook αυτό που με εξοργίζει επίσης είναι τα χρόνια πολλά σε γενέθλια και γιορτή στο Wall μου από ανθρώπους που έχουν και το κινητό τηλέφωνο μου και το σταθερό.

cutlaroc είπε:
Αυτό που έχω δει και με εξοργίζει είναι αυτό που αναφέρθηκε και από άλλους το φαινόμενο που βλέπω στο δρόμο να κυκλοφορούν όλοι με ακουστικά ακούγοντας μουσική , ραδιόφωνο συνοδευόμενα με κάποιο smartphone...Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός αλλά αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί τελευταία παλιά δεν έβλεπα στο δρόμο τόσο συχνά να ακούνε μουσική κι αυτό γιατί κυκλοφορούσα όλη την ώρα με ένα walkman στ'αυτιά και ειδικά αυτό που βλέπω τώρα να έχουν ακουστικά μέχρι και παππούδες γιαγιάδες...
Πολύς κόσμος αγοράζει κάτι επειδή απλά είναι της μόδας και μετά προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι το χρειάζεται και παράλληλα προσπαθεί να κάνει απόσβεση. Οι περισσότεροι που γνωρίζω που έχουν smartphone δεν το χρειάζονται. Αλλά επειδή το αγόρασαν προσπαθούν ντε και καλά να το χρησιμοποιήσουν κάπως ώστε να μην φανεί ότι πέταξαν τα χρήματά τους. Έτσι κατεβάζουν αβέρτα applications που τα χρησιμοποιούν μόνο μία φορά, παιχνίδια απλοϊκά που δεν θα τα έπαιζαν ποτέ στην κονσόλα ή το PC τους γιατί θα τα θεωρούσαν χαζά, μπαίνουν στο facebook ή στέλνουν mails χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο εκτός του ότι απλά μπορούν κλπ, κλπ....

Προσωπικά πιστεύω ότι τα smartphones είναι υπερβολή. Νομίζω ότι τα κινητά έφτασαν στο ανώτατο όριο χρησιμότητάς τους με την camera και το mp3 player. Οκ, αντί να έχεις ξεχωριστές συσκευές για να τραβάς φωτογραφίες ή να ακούς μουσική έχεις μία. Αλλά και πάλι αν ποτέ σου δεν είχες φωτογραφική, γιατί προφανώς δεν σε ενδιέφερε το θέμα του να τραβάς φωτογραφίες, γιατί να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για να πάρεις το κινητό με τα 15 megapixels? Μπορείς να πάρεις ένα πιο φτηνό με 1 mp και αν τύχει να δεις κανένα ufo να το φωτογραφίσεις... Είχες ποτέ ανάγκη να στέλνεις mails και να τσεκάρεις το facebook ενώ βρισκόσουν στην καφετέρια? Σου έλειπε κάτι τέτοιο? Άρα λοιπόν γιατί να πάρεις smartphone? Ειλικρινά κρίνοντας από αυτά που σου προσφέρει ένα smartphone δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν από όσους ξέρω που να άξιζε τον κόπο να δώσουν τόσα χρήματα για να αποκτήσουν ένα. Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν και θέλουν πραγματικά να "ξεζουμίσουν" ένα τέτοιο μηχάνημα. Είμαι της άποψης ότι όταν αγοράζεις κάτι ακριβό πρέπει να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες σου και όχι να δημιουργείς ψεύτικες για να πείσεις τον εαυτό σου ότι το χρειάζεσαι.

Επίσης, η τεχνολογία έχει γενικά "ξεφτιλιστεί" κάπως. Θυμάμαι παλιά που κάποιος ξεζούμιζε το home computer του, προσπαθώντας να κάνει την καλύτερη χρήση του κάθε kilobyte μνήμης. Και τώρα βλέπεις τους mainstream users που έχουν άπλετα gigabytes μνήμης και παρόλα αυτά το PC τους σέρνεται γιατί υπάρχουν 50.000 αχρείαστα services και applications στο background. Εγώ έχω ακόμα έναν pentium4 εδώ και 7 χρόνια ο οποίος ακόμα καλύπτει όλες τις ανάγκες μου πλην του gaming. Παρόλα αυτά ο άλλος (όπου άλλος βάλε τον κάθε average joe) που αγόρασε PC με 4πύρινο CPU πριν 1 χρόνο για να μπαίνει στο msn παραπονιέται ότι το PC κολλάει και μάλλον πρέπει να αγοράσει νέο 6πύρινο. Και μετά 10πύρινο. Γιατί πως αλλιώς να σηκώσει το μηχάνημα το farmvile? Αναρωτιέμαι πόσα χρήματα θα εξοικονομούσαν όλοι αυτοί που πετάνε υπολογιστές 4ετίας στην ανακύκλωση αν απλά είχαν μία στοιχειώδη γνώση με το αντικείμενο και ήξεραν πως να κάνουν μια πιο σωστή χρήση....

Εντάξει ΠΙΟ ΠΟΛΥ να συμφωνώ!!!!

Σημερινό παράδειγμα: Τύπισα στο λεωφορείο 6:30 το πρωί με iphone 4 και κοιτάει το facebook...

Πήγα να της πω : "Σιγά θα χάσεις κανα like!!!" :) έλεος 6:30 το πρωί;

μου θυμίζει το σκηνικό που μου είχε πει ο κολλητός μου όταν ήταν στρατό και έπαιζε το πρώτο Big Brother,

που ξύπνησε πρωί πρωί ,πήγε στο καψιμί και το έπαιζε στο Nova , οπότε έδειχνε το γκαζόν που ποτιζόταν,

άδειους καναπέδες , την κουζίνα...κ.τ.λ. αφού φυσικά όλοι κοιμόντουσαν...

Κάνει έτσι να το αλλάξει και του λέει ένας "ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ;"

Του απαντάει : Μα κοιμούνται , τι βλέπεις;

Ε ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!!!!! του απαντάει ο φαντάρος...

Ε ΕΛΕΟΣ!! χεχεχε πρωι πρωι...

σορρυ για την offtopic παρένθεση αλλά αυτό μου θυμίζει ακριβώς....

Το ξέρω ο καθένας κάνει ότι θέλει αλλά με τρελένει όταν το βλέπω...

και μην το θεωρήσετε οτι ζηλεύω γιατί όπως είπα έχω και γω iphone απλά δε μπορώ να τα βλέπω αυτά...

cutlaroc είπε:
Το ξέρω ο καθένας κάνει ότι θέλει αλλά με τρελένει όταν το βλέπω...

και μην το θεωρήσετε οτι ζηλεύω γιατί όπως είπα έχω και γω iphone απλά δε μπορώ να τα βλέπω αυτά...
Ε καλά και εσύ. Μια χαρά έκανε η κοπέλα και έβλεπε το Facebook στο λεωφορείο, τα μέσα είναι "νεκρός χρόνος", κι εγώ στη θέση της αυτό θα έκανα. Με τη λογική αυτή σκέψου πως βλέπανε τους πρώτους που είχαν Walkman και κυκλοφορούσαν μ' αυτά έξω.

Shock είπε:
Ε καλά και εσύ. Μια χαρά έκανε η κοπέλα και έβλεπε το Facebook στο λεωφορείο, τα μέσα είναι "νεκρός χρόνος", κι εγώ στη θέση της αυτό θα έκανα. Με τη λογική αυτή σκέψου πως βλέπανε τους πρώτους που είχαν Walkman και κυκλοφορούσαν μ' αυτά έξω.
Με συγχωρείς, Cutlaroc, αλλά κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Shock... Αφού, ούτως ή άλλως δεν έχω τίποτα να κάνω, μπορεί να μπω στο Twitter, να διαβάσω κανένα άρθρο, να παίξω κανένα παιχνίδι, κτλ!

Προ smartphones εποχή, συνήθιζα να διαβάζω ένα βιβλίο στο λεωφορείο ή καμιά εφημερίδα! :)

Απλά αλλάζει το modus operandi - μη νομίζεις! :)

Οπως εχουμε ξανασχολιασει, αρκετοι απο εμας ειχαμε 'εθιστεί' στην τεχνολογια πολυ πριν εθιστουν και οι... φυσιολογικοι τυποι. Και λεω 'φυσιολογικοι' επειδη εμεις θεωρουμασταν geeks. :D

Εγω για παραδειγμα οταν βλεπω τα σημερινα παιδια να πορωνονται με λανάδικα, με κονσολες και τα DS θυμαμαι οτι κι εγω ειχα μεγαλωσει ετσι ακριβως.

Η διαφορα ειναι οτι εμεις θεωρουμασταν προβληματικα παιδια και μας μαλωνανε οι μεγαλυτεροι... ενω τωρα θεωρειται μοδα και μας 'μαλωνουν' τα σποτακια με κοινωνικα μηνυματα του στυλ 'Οποιος ζει για τον ψηφιακο κοσμο δεν ζει στον πραγματικο'.

Οι ευκαιριες αναγκαστικης αποτοξινωσης που ειχα σε ταξιδια, επισκεψεις, πλοίο κλπ ήταν και ειναι απο βαρετα μεχρι μαρτυρικα. Τοτε καταλαβαινα ποσο ομορφο ειναι να εχεις τα... πραγματα σου παντα μαζι, για να μη νιωθεις μονος και να μη βαριεσαι. Ολοι μας εχουμε σπαταλησει απειρες ωρες στα μεσα συγκοινωνιας και αυτο για μενα θα ηταν σοβαρος λογος να εχω ενα smartphone (δεν εχω). Εχοντας νιωσει ετσι, καταλαβαινω απολυτα καποιον που... κουβαλαει μαζι του το ιντερνετ

Μολις προσφατα πηρα πρωτη φορα λαπτοπ μαζι μου σε θαλασσιο ταξιδι και εβλεπα ταινιες. Φυσικα η μιση αιθουσα ηταν γεματη λαπτοπ. Πρεπει να πω οτι ηταν τα καλυτερα ταξιδια της ζωης μου.

Τουλαχιστον χαιρομαι, γιατι καποιος μεσος καθημερινος τυπος που εχει πορωθει με χαζομαρες απο το WoW μέχρι το Farmville, πλεον δεν τον παιρνει να μου την πει οτι εχω χομπυ μου τα video games (τα φυσιολογικα videogames)

Πίσω
Μπλουζα