A Nightmare on Elm Street (1984)

Ως φανατικος των ταινιων αυτων ηθελα να ποσταρω κι εγω κατι εδω.

Ετσι, δινω το λινκ του τρειλερ της νεας ταινιας.

Δεν θα οργιασω εναντιoν της. Εμενα δεν με χαλανε τα ρημεϊκ. Αλλωστε αν δεν πετυχουν

απλα τα απαξιωνω και μενω πιστος στα γνησια. Δεν εγινε και τιποτα.

Π.χ. οι 2 νεες ταινιες του Halloween απο τον Rob Zombie μου αρεσαν πολυ επειδη εδωσαν μια αλλη τροπη και πορεια στον μυθο του Μαγιερς. Ενω η επιστροφη του

Τζεϊσον στο νεο Παρασκευη και 13 δεν εδειξε κατι που δεν ειχαμε ξαναδει σε παλιοτερες ταινιες της σειρας.

Θα δειξει

[edit] O λογαριασμός YouTube με τον οποίον σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μήπως γνωρίζει κάποιος πως προέκυψε ο Ελληνικός τίτλος "Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες"?? Δεν έπρεπε κανονικά να λέγεται "Ο εφιάλτης στην οδό Ελμ"?? Αυτή είναι η σωστή απόδοση νομίζω και όχι η κατά λέξη μετάφραση elm=λεύκα. ::)

" 'Elm Street' remains the most common road name in the USA." (wikipedia)
 
cauldron είπε:
Μήπως γνωρίζει κάποιος πως προέκυψε ο Ελληνικός τίτλος "Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες"?? Δεν έπρεπε κανονικά να λέγεται "Ο εφιάλτης στην οδό Ελμ"?? Αυτή είναι η σωστή απόδοση νομίζω και όχι η κατά λέξη μετάφραση elm=λεύκα. ::) " 'Elm Street' remains the most common road name in the USA." (wikipedia)
Μην το ψάχνεις με τις μεταφράσεις. :xm:

Μήπως θες να συζητήσυμε για το "RETURN OF THE LIVING DEAD" ;

Στους ελληνικούς κινηματογράφους είχε κυκλοφορήσει ως "ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΑ" ! :eek:
 
Ναι... οπως λεμε Texas Chainsaw massacre = O σχιζοφρενης δολοφονος με το πριονι.

Ασε οι κουλες μεταφρασεις θελουν ενα thread απο μονες τους.
 
30/4 λέει το trailer. Τα θυμάμαι αμυδρά τα Freddy Kruger movies. Περιστασιακά τα έχω δεί μόνο. Μπορεί να τιμήσω το remake όμως και αν μου αρέσει ίσως τις παλιές.
 
Remake του "εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες"

Βγαίνει remake του "εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες"! Τέλειο! :cool:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πότε θα σταματήσουν να ασελγούν πάνω σε ταινιάρες ?????

προτιμώ να βλέπω και να ξαναβλέπω το πρώτο nightmare on elm street του wes craven.......
 
exetlaios είπε:
Μην το ψάχνεις με τις μεταφράσεις. :xm:
Μήπως θες να συζητήσυμε για το "RETURN OF THE LIVING DEAD" ;

Στους ελληνικούς κινηματογράφους είχε κυκλοφορήσει ως "ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΑ" ! :eek:
Ενός φίλου μου ο πατέρας το πήρε νομίζοντας ότι ήταν μαύρη κωμωδία..περιττό να σου πω την απογοήτευση τους..

"Batteries not included" η ακριβής μετάφραση είναι "Το θαύμα της 8ης λεωφόρου!"

Ωραία φάση τα ριμέϊκ ρε παιδιά, σαν τα πρωτότυπα φυσικά και δεν είναι αλλά όταν το Χόλλυγουντ στερεύει από σενάρια...τι περιμένετε;
 
exetlaios είπε:
Μην το ψάχνεις με τις μεταφράσεις. :xm:
Μήπως θες να συζητήσυμε για το "RETURN OF THE LIVING DEAD" ;

Στους ελληνικούς κινηματογράφους είχε κυκλοφορήσει ως "ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΑ" ! :eek:

Μα δεν προκειται για αποπειρα μεταφρασης αλλα για συνειδητη αλλαγη τιτλου. Προφανως πιστευουν οτι ο διαφορετικος τιτλος ακουγεται καλυτερα στην εκαστοτε γλωσσα. Σε ορισμενες περιπτωσεις εχουν δικιο, σε αλλες οχι, αλλα σιγουρα δεν ειναι ελληνικο φαινομενο μονο.

Τωρα για το δρομος με τις λευκες vs οδο λευκας (η οδο elm) δεν μπορω να αποφασισω αν προκειται οντως για αποτυχημενη μεταφραση (διολου απιθανο). Δεν μπορω να κρινω επισης αν ακουγεται καλυτερα απο την ακριβη μεταφραση σαν τιτλος γιατι το εχω συνηθισει τοσα χρονια οπως ειναι οποτε οτιδηποτε διαφορετικο ακουγεται καπως.
 
Το κακό, είναι ότι πολλοί έφηβοι θα μάθουν για αυτές τις ταινίες, από τα ριμέικ και δύσκολα θα ενδιαφερθούν μετά για τα προτότυπα.Τόσο δύσκολο είναι να κατεβάσουν νέες ιδέες, οι σεναριογράφοι;
 
RIO είπε:
Το κακό, είναι ότι πολλοί έφηβοι θα μάθουν για αυτές τις ταινίες, από τα ριμέικ και δύσκολα θα ενδιαφερθούν μετά για τα προτότυπα.Τόσο δύσκολο είναι να κατεβάσουν νέες ιδέες, οι σεναριογράφοι;
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο, αλλα οσοι θελουν μπορουν να μαθουν και τα πρωτοτυπα. Κι εγω οταν ειδα το Oceans Eleven, αμεσως εψαξα και βρηκα το κλασσικο. Κι εμεις οι 30ρηδες ειμαστε γενια των ρημεϊκ, απλα οχι τοσο συχνων οπως τωρα, και αυτο επειδη ακριβως οπως ειπωθηκε και παραπανω,

το Χολυγουντ στερευει απο σεναρια. Γι'αυτο και ολες οι ταινιες ειναι μεταφορες βιβλιων, κομικς, ρημεικ και βιογραφιες-ντοκουμεντα.

Κατι που μου ειχε συμβει σε ενα λεωφορειο πριν χρονια, οχι με ταινια αλλα με τραγουδι. Δυο πιτσιρικιες μιλουσαν σε ενα λεοφωρειο και λεει η μια στην αλλη:

"Εχεις ακουσει το καινουριο τραγουδι του Ροκου, το Να μ'αγαπας";;;.... :banghead:
 
Είδα το remake προχτές. Δεν περίμενα και πολλά και τελικά δεν έπεσα και έξω. Όχι ότι είναι άσχημο αλλά μην περιμένετε να δείτε και τίποτα διαφορετικό ή πρωτότυπο. Μια από τα ίδια με τα παλιά αλλά πλέον οι εποχές είναι διαφορετικές με τα ανάλογα επακόλουθα. Όχι και ιδιαίτερα τρομακτικό πέρα από δύο με τρεις σκηνές - ή τουλάχιστο προσωπικά δεν τρόμαξα ούτε σε μία σκηνή. Οι παλιές ταινίες με είχαν στοιχειώσει για πολύ καιρό (δεν ήμουν γάιδαρος όπως τώρα βέβαια).

Δεν είμαι σίγουρος (μπορεί να είμαι απλά εγώ) αλλά μου φάνηκε πως η ταινία απλά ρολάρει μέχρι να τελειώσει. Δεν έχει εντάσεις, δεν έχει κάτι να να τραβήξει το ενδιαφέρον του θεατή.

Θα προτιμούσα τον Robert Englund ξανά στον ρόλο του Freddie. Όχι πως ο τωρινός είναι κακός ηθοποιός αλλά ο Robert θα έδινε άλλο αέρα στη ταινία για εμάς που μεγαλώσαμε με τις παλιές. Το πρόσωπο του Freddie δεν το βρήκα καθόλου εφιαλτικό όσο το παλαιότερο.

Η ταινία ήθελε κάτι παραπάνω, κάτι πολύ παραπάνω για να κάνει έστω λίγη αίσθηση. Φαντάζομαι θα περάσει απαρατήρητη.

Σε όσους από εσάς δεν άρεσε καμία ταινία από τις παλιές μην κάνετε τον κόπο να το δείτε σινεμά. Επιλέξτε καλύτερα να δείτε κάποια άλλη ταινία.

Οι υπόλοιποι μόνο αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε ή έτσι απλά για φόρο τιμής.
 
Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον telonio και για να καταλαβετε ποσο τρελαμενος ειμαι με τον Εφιαλτη, σας λεω απλα οτι πριν απο 6 χρονια καθησα και μετεφρασα ελληνικους υποτιτλους και για τις 7 ταινιες!

Το μονο που εχω να προσθεσω ειναι οτι δειχνει πολυ πιο σκοτεινο τον Φρεντυ απο οτι ειχε καταντησει να ειναι στις τελευταιες ταινιες της σειρας και αυτο ηταν καλο.

Δεν μου αρεσε το make up καθολου, αν και φανταζομαι οτι το εκαναν για να μοιαζει πιο ρεαλιστικα με καμμενο κοκκαλομενο πτωμα. Με χαλασε πολυ ο τροπος που μιλουσε, με κλειστο σχεδον το στομα.

Στη παλια σειρα ειχα ετσι την ιστορια στο μυαλο μου ετσι που θεωρουσα οτι ο Φρεντυ ειχε την καμμενη μορφη οχι επειδη επρεπε (αφου στους εφιαλτες ειχε το πανω χερι) αλλα για να θυμιζει στα θυματα του το ποιος ειναι, το τι "αισθανεται" και φυσικα το τι του αρεσει να κανει. Μαλλον γιαυτο με χαλασε ο "ρεαλισμος" του φρυγανισμενου προσωπου...
 
Και εγω το ειδα την προηγουμενη βδομαδα. Ως φανατικος της original σειρας θα πω και εγω οτι ανταποκριθηκε στις προσδοκιες μου, κυριως επειδη ηξερα πως περιπου θα παει το πραγμα με τα remake οπως συνηθιζονται.

Καποιες σκηνες ειναι κατευθειαν απο το πρωτοτυπο, μαλλον για να μας θυμιζουν οτι προκειται για remake.

Ειναι πλεον στη συγχρονη εποχη και καποια πραγματα μου φανηκαν καπως

googling για τα blogs θυματων και red bull... ελεος

Ενω ειχε και μια σηματικη αλλαγη στο σεναριο

Πλεον δεν προκειται για δολοφονο παιδιων αλλα για παιδεραστη/σαδιστη που δουλευε σε νηπιαγωγειο

Δεν μπορω να το φανταστω να κανει καποια εντυπωση μακροπροθεσμα σε θεατες της νεας γενιας. Ισως καποιοι βεβαια με αφορμη αυτο ανακαλυψουν τα πρωτοτυπα.

Btw Ο ηθοποιος που τον παιζει ειναι αυτος που εκανε το Rorshack στο Watchmen
 
Είδα και γώ προχθές την ταινία σαν μέγας φαν του Φρέντι και της σειράς !

Όσον αφορά τον ρόλο δεν έπρεπε να αλλάξουν τον Robert Englund με τίποτα (αλλά να μου πείς τι remake θα ήταν άλλωστε...).

Σε αντίθεση με τους προλαλύσαντες και κατά την γνώμη μου, το πρόσωπό του το έκαναν πολύ πιο αποκρουστικό και δυστυχώς όχι ιδιαίτερα γνώριμο προς τους φαν του Krueger. Έχοντας συνηθήσει τόσα χρόνια το κλασικό make up με τις όχι και ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές, αυτό που έκαναν τώρα ήταν πέρα για πέρα διαφορετικό !

Οι ερμηνείες μου άρεσαν επίσης πολύ (όχι τίποτα ξενέρωτες από ατάλαντους ηθοποιούς) όπως επίσης και οι αιματηροί θάνατοι βάδιζαν στα χνάρια παλιότερων τεχνικών του καμμένου ήρωά μας :)

Γενικά καλό και τρομακτικό remake χωρίς εκπλήξεις....την κλασική τρομαχτική μουσική να έπαιζαν περισσότερο στην ταινία και θα την ευχαριστιόμουν πολύ περισσότερο !

Εκτός από την επιθυμία για την εμπειρία να δώ τον Εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες στον κινηματογράφο απόλαυσα όσο τίποτε το διαβολικό γέλιο του Freddy σε dolby surround.....mmmuuooxxuouxouxouxouxaxaaxaxaxaaa
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το προσωπο του κι εμενα με χαλασε. Οπως επισης και η φωνη του που εμοιαζε να μιλα με

μισανοιχτο το στομα. Ετσι εχανε πολυ και δεν ηταν καθολου τρομακτικη οσο ηταν του Englund.
 
DoctorGalifrean είπε:
Το προσωπο του κι εμενα με χαλασε. Οπως επισης και η φωνη του που εμοιαζε να μιλα μεμισανοιχτο το στομα. Ετσι εχανε πολυ και δεν ηταν καθολου τρομακτικη οσο ηταν του Englund.
Εγώ πάλι τη νέα φάτσα την θεωρώ πολύ πιο τρομακτική απο του Englund...δεν ξέρω βρε παιδί μου ο Robert ήταν παλικάρι...δικό μας παιδί...αυτός με χάλασε.... :p
 
Εγώ τώρα θα τη δώ σε dvd γιατί είμαι μικρός για σινεμά και ρώτησα και μου είπαν δεν επιτρέπετε(14 είμαι)και θα σας πώ μετά σχόλια.Έχω δεί όλες τις προηγούμες 7 και το Freddy VS Jason...
 
Μόλις τέλιωσε παιδιά..Πάρα πολύ καλή ταινία και ο νέος ηθοποιός υποστήριξε πάρα πολύ καλά τον μύθο αυτόν του Freddy...Η ταινία είναι πάρα πολύ καλή και συγχαρητήρια στον Μάϊκλ Μπέι και στο κάστ του..
 
Πίσω
Μπλουζα