A Nightmare on Elm Street (1984)

To είδα κι εγώ.

Η ταινία είναι μια χαρά,αλλά ο νέος Φρέντυ όντως είναι κατώτερος των προσδοκιών.

Πάντως δεν απογοητεύει έναν fan της σειράς,απλά δε προσφέρει και τίποτα νέο σε αυτή...
 
Εμένα πάντως γενικά η ιστορία και καλά το beginning της ιστορίας μου άρεσε πάρα πολύ και ήταν πολύ έξυπνο να κάνει τον Freddy κηπουρό στο σχολείο τών παιδιών που τους έλεγε μυστικά κ.λπ..Πάρα πολύ καλή..
 
Το πιο επιτυχημένο makeup του φρέντυ είναι μέχρι και το 5 (o φρέντυ μπαμπάς)

τα 1α 3 είναι τα καλύτερα (με το 1 να κρατά τα σκίπτρα για μένα)

αλλά η πιο αγαπημένη μου της σειράς είναι το 2 (ειλικρινά δεν ξέρω γιατί)

πιστεύω ότι από πλεύράς φωτισμών τύπου 80ίλας είναι αξεπέραστες

την καινούργια δεν την έχω δει και δεν μπορώ να κρίνω ακόμα αλλά πολλοί μου είπανε πως ήτανε σκέτη απογοήτευση (σαν το παρασκευή και 13)
 
Εγώ πάντως και ώς horror fan και ώς οτι έχω δεί όλες τις ταινίες του "Freddy" και του "Jason" και ώς οτι έχω δεί εκατοντάδες ταινίες τρόμου μου άρεσε και το "Παρασκευη και 13" και ο "Εφιάλτης στο δρόμο με τις λέυκες",τα remakes τών ταινιών!
 
Και εγω να πω με την σειρα μου ως hardcore fan freddy οτι απο το 1 εως 5 ηταν τ ε λ ε ι α

το 6 ηθελε περισσοτερη προσοχη γιατι απο καπου εμπαζε ομως δεν ηταν κ τοσο χαλια!

O wes craven αν κ αιναι απο τους αγαπημενους μου σκηνοθετες θα πρεπει να ειχε παρει ληγμενα οτεν γυριζε το new nightmare γιατι ηταν μεγαλη σαχλαμαρα!Οσο για το remake το ειδα κ εγω στο cinema αλλα ηταν ελεεινο!!Η ιστορια καμια σχεση ντραπηκα δηλαδη που τους ηρθε το νηπειαγωγειο κ οτι η nancy ειχε βιαστει ελεος!!!!!

Ο νεος freddy χαλια λες κ ειχε λαριγγιτιδα μιλαγε!!

Ασκοπος χρονος!Αλλα οσο και να θελουν δεν θα σβησουν ποτε τη δοξα των ταινιων 1 εως 5 κ λιγο 6!!!!!Δεν μπορω να βρω αγαπημενο κ τα 5 ειναι μοναδικα!!
 
Καλά ότι το "καινούργιο" θα έβγαινε μάπα ήμουνα σίγουρος αλλά τόσο άθλιο δεν το περίμενα με τίποτα :banghead: . Αυτό που με εκνεύρισε στο καινούργιο είναι ότι πήραν τα 5 πρώτα από την παλιά σειρά και ιδιαίτερα ασελγούσαν ανελέητα στην 3η και στην 4η συνέχεια της σειράς :frypan: . Προσωπικά αγαπημένα είναι τα 4-1-7-3 :bow: . Τον καινούργιο :gdance: Freddy να μην τον σχολιάσω καλύτερο, άθλιος εντελώς.
 
Οι ταινιες εφιαλτησ στο δρομο με τησ λευκες μαζι με τα halloween και το friday the 13th ειναι για μενα η ιστορια των horror movies.γνωμη μου ειναι οτι μεχρι το 4 οι ταινιες ηταν σουπερ απο κει και μετα αρχισαν να ξεφευγουν λιγο απο την πετυχημενη συνταγη και φυσικα το τεραστιο λαθοσ που εκαναν στο νουμερο 7 να τελειωσουν τον freddy και να μην μπορουν τωρα να βγαλουν και νουμερο 8 που λεει ο λογοσς.Το remake για μενα ηταν μεγαλη αποτυχια.Δεν γεινεται να συγκριθει o jackie earle haley με τον μεγαλο και κορυφαιο robert englund.Και το make up του freddy στο remake ηταν αισχος.Ακομα και το make up της πρωτης ταινιας που ηταν το 1984 καλητερο ηταν.Και φυσικα δεν ξεχναμε στο nightmares on elm street 3:the dream warriors την τραγουδαρα dream warriors απο τουσ πολυ μεγαλους dokken.
 
Και το friday 13 και το Φρέντυ τα ριμέικ με απογοήτευσαν. Αντίθετα το ριμείκ του Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι (αν και φυσικα δεν συγκρινεται με το πρωτότυπο) μου άρεσε και μάλιστα πολύ περισσότερο το πρίκουελ του Σχιζοφρενή που βγήκε στα 2006 (αυτό μου άρεσε αρκετά). Άκουσα και για ριμέικ της Κούκλας του Σατανά τελευταία.
 
Μακαρι να βγει remake της κουκλας του σατανα.Ανυπομονω.
 
Γιατι κανενα μερος απο τις ταινιες "A nightmare on elm street" δεν εχει βγει σε dvd με ελληνικους υποτιτλους? Πως ειναι δυνατον ουτε καν το πρωτο μερος της 7αδας των ταινιων να μην εχει βγει στην Ελλαδα? Μαλλον εδω οι υπευθυνοι θα πρεπει να παιρνουν τιποτα κόκες... μα ειναι δυνατον μια τετοια ταινια σταθμος στην ιστορια των horror movies να μην εχει βγει σε dvd με ελληνικους υποτιτλους? Σε οποιο μαγαζι κι αν πας (για τα κεντρικα της Αθηνας περισσοτερο) θα σε παραπεμψουν σε μια κασσετίνα dvd που εχει μεσα ολες τις ταινιες του Freddy (σε 7 dvd συνολικα) ΧΩΡΙΣ ελληνικους υποτιτλους ομως.... περαστικά μας! και μετα σου λεει γιατι κατεβαζουν ταινιες απο το διαδυκτιο.. σα δε ντρεπομαστε λεω γω..
 
Jackie dragon είπε:
Γιατι κανενα μερος απο τις ταινιες "A nightmare on elm street" δεν εχει βγει σε dvd με ελληνικους υποτιτλους? Πως ειναι δυνατον ουτε καν το πρωτο μερος της 7αδας των ταινιων να μην εχει βγει στην Ελλαδα? Μαλλον εδω οι υπευθυνοι θα πρεπει να παιρνουν τιποτα κόκες... μα ειναι δυνατον μια τετοια ταινια σταθμος στην ιστορια των horror movies να μην εχει βγει σε dvd με ελληνικους υποτιτλους? Σε οποιο μαγαζι κι αν πας (για τα κεντρικα της Αθηνας περισσοτερο) θα σε παραπεμψουν σε μια κασσετίνα dvd που εχει μεσα ολες τις ταινιες του Freddy (σε 7 dvd συνολικα) ΧΩΡΙΣ ελληνικους υποτιτλους ομως.... περαστικά μας! και μετα σου λεει γιατι κατεβαζουν ταινιες απο το διαδυκτιο.. σα δε ντρεπομαστε λεω γω..
Ετσι μπραβο ρε φιλε πεστα να αγιασει το στομα σου.Μονο στην μπανανια που λεγεται ελαδα συμβαινουν αυτα.Και μετα τους φταιει το ιντερνετ και τοκατεβασμα ταινιων και κυνηγανε και κλεινουν ολα τα site που φτιαχνουν ελληνικους υποτιτλους.
 
Oυτε και το "The crow" (1993) εχουν βγαλει σε dvd με ελληνικους υποτιτλους με τον αδικοχαμενο Brandon Lee..Προκειται για ταινια σκηνοθετημενη απο ανθρωπο με ελληνικες ριζες, τον Alex Proyas! Μονο τις συνέχειες της ταινίας έχουν βγάλει σε dvd με ελληνικούς υποτιτλους που παιζουν οι fake "crow".. Το πρωτο "The crow" του 1993 ειναι μια απο τις καλυτερες γκοθικ ταινιες τρομου και θριλερ (και τη γνωριζουν ολοι) και δεν εχει βγει ποτε σε dvd με greek subtitles! Ειναι τραγικη κατασταση πραγματικα.. Ενας φανατικων αυτων των ταινιων οπως εγω δε μπορει δηλαδη σαν ανθρωπος να βρει αυτες τις ταινιες εδω στην Ελλαδα και να τις χαρει?.... μα ποσο ανοητοι ειναι οι εγχωριοι αρμοδιοι? ποσο? βλαμμενα ατομα...... καλα να παθετε με το παρανομο κατεβασμα ταινιων! Μιας και τα καταστηματα που πωλουν dvd ταινιες ειναι πολυ λιγα και τετοια μαγαζια τα βρισκεις μονο σε μεγαλουπόλεις οπως η Αθηνα και η Θεσσαλονικη... ειμαστε ετη φωτος πισω! Και το καθε 10χρονο τωρα το βλεπεις να ξερει να σπαει κωδικους προστασιας εγγραφης απο dvd που νοικιαζει στα διαφορα ελληνικα video clubs...
 
Παμε οντοπικ τωρα.
 
Λοιπον,εχοντας δει και τις 9 ταινιες προσφατα (μια βδομαδα σερι εβλεπα εφιαλτες..... :precry: ....και χωρις την βοηθεια καφεδων.... :p )

μακραν χωρις δευτερη σκεψη....η 1η ταινια ηταν η καλυτερη της σειρας!!!! :cool:

Οι υπολοιπες απο το 2 μεχρι και το 5....μια χαρα,βλεποταν,

εκει στο 6-7...καπου το εχασαν λιγακι,για το 8 και 9....καμια σχεση απολυτως!!!!!! :eek:

Μια συγκριση σκηνων αναμεσα στην original του 1984 και το remake του 2010...


Original vs. Remake: A Nightmare on Elm Street


 
Οχι επειδη ειμαστε retromaniacs, αλλα το παλιο ειναι αλλιως ρε παιδι μου! ;)
 
Πεθανε o "μαεστρος" του τρομου Wes Craven...

Δυσαρεστα νεα για τους φαν των ταινιων τρομου....

Πεθανε στα 76 του χρονια απο καρκινο στον εγκεφαλο ο δημιουργος του "A Nightmare on Elm Street" , Wes Craven... :(

Ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν, δημιουργός πολλών γνωστών φιλμ τρόμου όπως «Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες» (A Nightmare on Elm Street) και Scream απεβίωσε χθες Κυριακή το απόγευμα, σε ηλικία 76 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Κρέιβεν απεβίωσε περιστοιχισμένος από τους οικείους του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και αντιμετώπιζε όλο και πιο σοβαρά προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια,

μολαταύτα συνέχιζε να δουλεύει διάφορες τηλεοπτικές σειρές, έγραφε ένα μυθιστόρημα και γύριζε μια καινούργια ταινία,

Το Κορίτσι στις Φωτογραφίες (The Girl in the Photographs) η πρεμιέρα της οποίας θα γίνει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ

του Τορόντο τον επόμενο μήνα.

Ο Κρέιβεν, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Οχάιο και είχε σπουδάσει φιλοσοφία, είχε επίσης γυρίσει τη δεκαετία του 1980 πολλά επεισόδια της σειράς Twilight Zone.
Πηγη: in.gr

Wes Craven, the famed maestro of horror known for the Nightmare on Elm Street and Scream franchises,died Sunday after a battle with brain cancer. He was 76.
Πηγη: Hollywood Reporter.com

Rest In Peace....
 
Θα σε θυμομαστε για παντα μεγαλες wes μεσα απο ολα τα αριστουργηματα που μας εχεις χαρισει.Aναπαυσου εν ειρηνη η καλητερα αναπαυσου στη αγαπημενη σου elm street.R.I.P.
 
Ταινιάρες, τραγουδάρες.....

Dokken-Dream Warriors (HD)


Ταινίες που αν τώρα τις δεις, γελάς, ενώ εκείνη την εποχή τα έκανες πάνω σου.

Ελαφρύ το χώμα........... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όπως και να το δεί κανείς είναι φανερώτατο πως ο Robbert Englund ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός Freddy Krueger. Δυστηχός δεν μπορεί να αντικατασταθεί, αυτός έθεσε πολύ ψηλά την μπάρα για τον Freddy, οι γκριμάτσες, ο τρόπος συμπεριφοράς, γενικά είχε πετύχει έναν Freddy σατανικό αλλά και εξίσου κωμικό που κανένας άλλος ποτέ στον αιώνα τον άπαντον δεν θα το καταφέρει αυτό ξανά. Αλλά, πως να το κάνουμε, έτσι και αλλιώς τότε οι ηθοποιοί ήταν κλάσης ανώτεροι απο τα παιδάκια που βγαίνουν τώρα απο το Nickellodeon & Disney Club για να δείξουν τους κοιλιάκούς ή τα [edit] τους. Για εμένα το remake ήταν και θα είναι πάντα ένα τίποτα, σαν να μην υπάρχει. Long Live Freddy (Robbert Englund)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα