Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Rygar είπε:το WHDLOAD, οπου εκεί γεμίζεις τη CF με τα ειδικά patchaρισμένα παιχνίδια.
Α ρε συ Rygar.. Θυμηθηκα το Simon The Sorcerer με τις 10 δισκετες!Rygar είπε:Εννοείται τα ADFs ΔΕ μπορείς να τα παίξεις αυτούσια. Μονο αν φτιάξεις τις δισκέτες. Αλλά θα κάτσεις να φτιάξεις τις 11 δισκέτες του Skidmarks;
Ενας τρόπος να παίξεις παιχνίδια στην Amiga σου είναι να φτιάξεις τις δισκέτες για το παιχνίδι που θες, ΜΙΑ ΜΙΑ! Θες υπομονή και πολλές δισκέτες. Ενας άλλος τρόπος, είναι το WHDLOAD το οποίο τί κάνει; Αναλαμβάνει να φορτώσει το παιχνίδι απο ειδικά πατσαρισμένα images του παιχνιδιού (αντιγραμμένα στο σκληρό σου δίσκο) και να παρακάμψει τα μηνύματα που σε προτρέπουν να βάλεις τη 2η την 3η την 3η κλπ κλπ δισκέτα. Απλά κάνεις διπλό κλικ σε ενα ειδικό εικονίδιο, ξεχωριστό για κάθε παιχνίδι και το εικονίδιο αυτό που αντιστοιχεί σε ενα υποπρόγραμμα (που λέγεται, και έχει κατάληξη, slave), αναλαμβάνει να κάνει όλα τα υπόλοιπα. Να φορτώσει στη μνήμη το απαραίτητο kickstart, εάν π.χ. το παιχνίδι απαιτεί Α500 με kickstart 1.3, να φορτώσει όλες τις δισκέτες του παιχνιδιού στη μνήμη (εάν έχουμε δώσει την εντολή να τις φορτώσει όλες προτού ξεκινήσει) και στο τέλος το αμιγκάκι σου θα νομίζει ότι είναι ενα Α500. Κι αφου τελειώσεις το παιχνίδι, πατώντας ένα ειδικό πλήκτρο (π.χ. F10, ή PrintScreen) επιστρέφεις στο Workbench σου (το 3.0 ή 3.1 που τρέχεις εκείνη τη στιγμή) σαν να μην έγινε τίποτα. Επειδή τώρα είναι λίγο μανούρα να μπαίνεις στον υποφάκελο του κάθε παιχνιδιού και να τρέχεις το καθένα, υπάρχει το iGame του φίλου Mr Zammler από το Amigahellas το οποίο θεώρησέ το ως ενα μινι ΜΑΜΕ που υποστηρίζει slaves από WHDLOAD. Προϋπόθεση είναι να έχεις μνήμη τουλάχιστον 8ΜΒ. Αν έχεις και accelerator τότε θα τα τρέχεις όλα πιο άνετα.spyros_s είπε:ρε παιδια επειδη η αμιγκα μου ειναι μερικα χρόνια σε απραξια και πρέπει καποτε να την ξαναβγαλω θελω να μου εξηγησεται τι ειναι το whdload. Εχω μια 1200 με ενσωματωμενο απο τοτε σκληρο 20mb. Αν καταλαβα προκειται για τροπο να εχω ολα τα παιχνιδια της αμιγκα σε ενα σκληρο. Τι πρεπει να κανω για να το καταφερω;;; Ενημερώστε τον ασχετο please!
Δε θα μπορεί να σώσει και δε θα μπορεί να τρέξει παιχνίδι που τρέχει εκτός WB, δηλαδή ενα μεγάλο ποσοστό από αυτά. Η λύση είναι μια κάρτα μνήμης 8ΜΒ σε ενα κόστος περίπου 30ευρώ, και το WHDLOAD στα 20ευρώ. Εννοείται, ότι εάν ασχοληθείς, θα πρέπει να το αγοράσεις. Αλλωστε ξέρω ότι το σπασμένο έχει προβλήματα.pontium είπε:Αμα ψάξεις στο aminet,υπάρχει ένα utility που κάνεις mount τα adf και τα βλέπει σαν κανονική δισκέττα.