ADF απο PC σε δισκέτα AMIGA

Είμαι έτοιμος απο όλες τις απόψεις (amiga explorer, cables, adaptors) και αρχίζω το εγχείρημα...Το laptop μου δυστυχώς είναι πολύ καινούργιας τεχνολογίας (!) και σνομπάρει την ύπαρξη parallel port..Αναγκαστικά κατεβάζω την amiga απο το παταράκι και ξεκινάω. Έχει να γίνει ...του convert ! Παρεπιμπτόντως, βρήκα και την "ΕΥΦΥΙΑ" οπότε αν κανείς ενδιαφέρεται το κάνω και κανά upload σε adf, μόλις και όταν τα καταφέρω. Αλήθεια, δέν θα ήταν ωραίο ένα θρεντάκι με old school disk swapping ?
 
Η μεταφορά γίνεται από τη σειριακιά και όχι το parallel port!
 
Και στις 2 amiges υπάρχει πρόβλημα στα πλήκτρα και δέν μπορώ να βάλω τις εντολές στο SHELL. Pff....Στην μία είχε και στραβό "δοντάκι" στην θύρα, αλλά είναι το τελευταίο (άκρη-άκρη) και δέν νομίζω να υπήρχε πρόβλημα. Το buffer για να πάρει έστω τις πρώτες εντολές το είχα στο φούλ. Εκεί που λέει να πατήσω ctrl+c, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ? (Δέν δουλέυει το ctrl)

Mιλάμε εγώ και τα amigotransfers είμαστε σε αιώνια κατάρα, αλλά που θα μου πάει...Τέλοσπάντων, έτσι ανακάλυψα ότι στην καινούργια amiga δέν δουλέυουν τα πλήκτρα 3-e-d-c (είναι κάθετα στη σειρά) Λέτε με το καθάρισμα να δουλέψουν ή να παραγγείλω κανα replacement ? (Με ανησυχεί το ότι βρίσκονται σε αυτή την διάταξη)
 
Κοίτα, εγώ παρήγγειλα πληκτρολόγιο γιατί ήθελα να έχω ένα ασπρουλιάρικο, για 1200 έτσι; 25€ από Amigakit. Δε θυμάμαι, 1200 έχεις; Αν δε σε νοιάζει το χρώμα των πλήκτρων, μην ασχοληθείς με την αγορά. Άνοιξέ το και καθάρισε τη μεμβράνη. Κατά 99% θα έχεις επιτυχία. Σίγουρα όμως να βγάλεις τα πλήκτρα αυτά και να τα καθαρίσεις από κάτω.
 
Rygar είπε:
Κοίτα, εγώ παρήγγειλα πληκτρολόγιο γιατί ήθελα να έχω ένα ασπρουλιάρικο, για 1200 έτσι; 25€ από Amigakit. Δε θυμάμαι, 1200 έχεις; Αν δε σε νοιάζει το χρώμα των πλήκτρων, μην ασχοληθείς με την αγορά. Άνοιξέ το και καθάρισε τη μεμβράνη. Κατά 99% θα έχεις επιτυχία. Σίγουρα όμως να βγάλεις τα πλήκτρα αυτά και να τα καθαρίσεις από κάτω.
Bασικά 2 500άρες έχω...Οπότε για παραγγελία απο amigakit με βλέπω λίγο χλωμό. (Δέν έχει).

Άσπρα είναι τα κουμπιά, τώρα, απότι κατάλαβα, γιατί δέν το έχω κάνει και ποτέ, για να καθαρίσω τη μεμβράνη απο κάτω, πρέπει να βγάλω ¨ΟΛααααααα αυτά τα βιδάκια σωστά ? Το μόνο που έκανα είναι να του ρίξω με το "φυσερό" , και έβγαλα τα επίμαχα κουμπάκια απο το ελατήριο, τους έκανα και ένα "φού" αλλα δέν...Anyway, προς το παρόν δέν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, οπότε, θα τους ρίξω ένα...ξεβίδωμα και ίδωμεν. Πάλι καλά που έχω άδεια !!! (τι κάνω ο άνθρωπος για να παίξω moonstone στην amiga...)
 
Οχι με το φυσερό :D δεν κάνεις τίποτα. Πρέπει να βγάλεις όοοοοολα τα βιδαράκια ένα-ένα, βάλτα σε ένα κουτί, βγάλε το μαύρο περίβλημα, βγάλε τη μεμβράνη και καθάρισέ τη με οινοπνευμα. Δώσε προσοχή εκεί που πατάνε τα επίμαχα πλήχτρα.
 
Other_Reality μακάρι να είναι έτσι όπως στα λέει ο Rygar...Διαφορετικά μάλλον έχεις χαλασμένη μεμβράνη και δεν ξέρω εάν φτιάχνεται το ότι είναι σε δι'αταξη δίχνει ότι είναι μάλλον καμένη όλη η σειρά.(και Pooky είχα το ίδιο πρόβλημα)...Αν είναι όντως χαλασμένο το πληκτρολόγιο μπορείς να παραγγείλεις ένα ολοκαίνουριο από το Versalia..Ο geoanas άλλαξε το πληκτρολόγιο της 1200 του διότι ήταν καρακίτρινο..Ρώτησε τον αυτός ξέρει!!

Άσχετο..(29 κατασκευαστές πληκτρολογίων συνιστούν geoanas αυτός ξέρει!)
 
Καλημερα!!

Εχω καλωδιο null modem 9-25 female

εχω και στα δυο μηχανηματα τις ιδιες ρυθμισεις στις σειριακες!!!

οταν παω να στειλω το transdisk απο το pc στην amiga δεν το στελνει!!

οταν παταω ctrl+c δεν βγαζει prompt στο cli!!!

με αποτελεσμα να κανω reboot το αμιγκακι!!!

ζητω την βοηθεια σας!!!!
 
Η προσωπική μου βοήθεια κοστίζει 13.80€ και λέγεται Amigaexplorer, εάν διαβάσεις ολο το θρεντ θα δείς για τί πράγμα πρόκειται. Δεν πληκτρολογείς τίποτε, κάνεις drag'n drop από το PC σε ένα ειδικό παράθυρο explorer και μεταφέρεις το αρχείο απευθείας στη δισκέτα σου. Στο θέμα του transdisk,εγώ προσωπικά δε μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί δεν ξέρω πώς παίζει και τί ρυθμίσεις χρειάζεται.
 
Δοκιμασα και το amiga explorer(το κατεβασα απο torrent :biglaugh:) φιλε μου αλλα τιποτα!!!
 
Support για πειρατικά δεν έκει :D

Κάτι μου λέει, ότι το καλώδιο γράφει απ'εξω null modem αλλά μόνο null modem δεν είναι. Τέτοια, ας πούμε, έχει το Πλαίσιο (που να γράφουν Null modem αλλά μέσα να είναι π.χ. προέκταση VGA :D :D)
 
Exω αγορασει τρια καλωδια και δεν γινεται τιποτα!!!

Που μπορω να βρω ενα πραγματικο null modem ή να φτιαξω ένα; :conf:
 
Άν πάς στον Κατουμά θα βρείς. Εγώ απο εκεί το πήρα, και δείχνει να δουλεύει. Απλά εγώ έχω ξεμείνει απο...κουμπιά (πληκτρολογίου ρε παιδιά), και δέν έχω κάνει ακόμα ολοκληρωμένο transfer. Τώρα για να φτιάξεις μόνος σου, έχει οδηγίες και το site της cloanto, (του amiga explorer). Kαι φυσικά τα υπόλοιπα τσακάλια εδω μέσα που κυκλοφορούν με κολλητήρια και καλά'ι'...
 
Γεια σας.εχω μια 1200 απλη χωρις προσθηκες.

ρε παιδια αν μπορει καποιοσ να βοηθησει με amiga explorer?

Εχω το amiga explorer, εφτιαξα και καλωδιο συμφωνα με τις οδηγειες (αφου πρωτα πηρα αυτο που αναφερετε προηγουμενοσ στο φορουμ απο πλαισιο και ειναι μουφα δηλ. δεν δουλεει γιατι ειναι φτηνο2 ευρω και δεν εχει ολες τισ καλωδιωσεις προσοχη μην το αγορασει κανεις απο πλαισιο).

Αν μπορει καποιος να βοηθησει ερχομαι και τον παιρνω με λιμουζινα και 2 ρωσιδες να του κανουν αερα να μου δειξει.

μου βγαζει error reading from com.

οταν εβαζα το καλωδιο απο πλαισιο δεν συνδεοταν καθολου.

τορα συνδεεται κανει σεταπ και μετα απο 1-2 λεπτα σταματαει οταν παει να μεταφερει το προγραμματακι στην amiga.
 
Καλωστον....Μπες εδώ και συστήσου πιο εμπεριστατωμένα, γιατί εδώ είσαι λίγο off
 
mankak είπε:
Αν μπορει καποιος να βοηθησει ερχομαι και τον παιρνω με λιμουζινα και 2 ρωσιδες να του κανουν αερα να μου δειξει.
Λοιπόν,θα έρθω με τον Rygar μαζί,αυτός θα σου σετάρει τον aexplorer ολόσωστα κι εμένα θα....μου κάνουν αέρα τα κορίτσια.Τι λες..; :D
 
ok συνονόματε,όποτε μπορεις πες μου να ετοιμασω τις κοπελες και να στειλω τη limo.

Ειδατε τι κάνει κανεις για την amiga..

Ενώ τα νεκροταφεια υπολογιστων εχουν γεμισει με πισι. αισχος.

THE COMMODORE EMPIRE WILL RULE AGAIN THE WORLD (Η επανασταση ετοιμαζεται σιωπηλα στα κρυφα μας εργαστηρια.Να είστε ετοιμοι)

commodore-logo.jpg
thumb0.jpg
 
Επειδή ο Amiga explorer είναι δύσκολη και βαριά δουλειά και ιδρώνω έυκολα, θέλω το ένα κορίτσι να μου κάνει αέρα...
 
Rygar είπε:
Επειδή ο Amiga explorer είναι δύσκολη και βαριά δουλειά και ιδρώνω έυκολα, θέλω το ένα κορίτσι να μου κάνει αέρα...
OK Rygar !!

Αλλά άν εισαι αυτός στη φωτο κατω απο το όνομα σου, αμφιβαλλω αν θα κατσουνε ή θα τρεχουνε πανικοβλητες... :D

Δεν έχεις κατι σε πιο γλυκό?
746205908103_0_ALB.jpg
 
ΧΑΧΑΧΑ!!! Εχεις δικιο, το αβαταρ μου ειναι λιγο ...καπως...
 
Πίσω
Μπλουζα