"Aνοίγει" η συζήτηση,καλό αυτό!
Για το μεν Crysis Βάγγο,όπως έχω -μάλλον- ξαναναφέρει,θεωρώ μειoνέκτημά του ότι ουσιαστικά σε εξαναγκάζει να παίζεις σχεδόν συνέχεια με το cloaking στο "on".Αλλιώς είναι υπερβολικά παλούκι.
Κατά τα άλλα,η κακή -σε θέμα απαιτήσεων- μηχανή γραφικών του το έθαψε,ενώ,για τα δικά μου γούστα,ήταν υπέροχο παιχνίδι.
Πάμε στο AvP...
Wally είπε:
Η μηχανη ειναι γκανιαν "κοριντορατη". Οταν ανοιγουν τα περιβαλλοντα, οι υφες θολωνουν μαλλον για να ισοροπησουν το performance.
Δεν υπαρχει crouch, iron-sight για τον Human. Δυσκολα τα controls για τους αλλους δυο.
Πολυ scripted gameplay. Με χαλασε το παρατεταμενο ζουμπηγμα του Χ στα "βολικοτατα"

φωτισμενα πολεμοφοδια. Με κουρασε το insta-kill animation (που πιστευω οτι ειναι και ο λογος που κοψανε το crouch - για να μην φτιαξουν και αλλα animation sequences).
Ο φωτισμος ειναι καλος τεχνικα αλλα "φτηνη" η χρηση του οσο αφορα το gameplay. Δηλαδη μετα τοσα χρονια θα περιμενες κατι πιο πρωτοποριακo απο το να σου την πεφτουν στις σκοτεινες γωνιες a ala Doom3.
Το ΑΙ ειναι πολυ κακο οπως και σε ολα τα τελευταια παιχνιδια της Rebellion και το παιχνιδι απολυτα γραμμικο. Ακολουθεις ενα βελακι...
Σεναριακα θεωρω πολυ ακυρο το 1 Human vs Τερατα. Επρεπε να υπηρχε ενα
εξυπνο human squad και οχι ο μοναχικος καβαλαρης εναντιον ανωτερων βιολογικα τερατων.
Πάνο,παίξε παραπάνω το παιχνίδι και θα δεις ότι σφάλεις,η μηχανή δεν είναι φτιαγμένη αλά Doom 3.
To crouching τι να το κάνει ο marine βρε,να πυροβολήσει τα τέρατα στα...balls;;;;
Στους τεχνικούς όρους που παραθέτεις,δε μπορώ να προβάλλω αντίλογο,διότι απλούστατα...δε καταλαβαίνω τι εννοείς!
Χαίρομαι πάντως που,έστω και τώρα,παραδέχεσαι -εμμέσως πλην σαφώς- ότι το κουτί της MS ΔΕΝ κάνει για FPS παιχνίδια.Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε αυτό,από καταβολής GRM..!
pooky(1) είπε:
Θεωρώ σε FPS μεγάλο μειονέκτημα (όχι βέβαια απαραίτητα) το να είσαι με άλλους μαζί
Λίγο-πολύ σε αυτό το μήκος κύματος κινούμαι,αν και το Jericho (με πολλή squad δράση) μου άρεσε πολύ!
Πάντως,νομίζω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος παιδιά.
Μιλάμε για γραφικά και υφές,αλλά δεν αναφερόμαστε στην δυνατή ατμόσφαιρα του παιχνιδιού,το ηχητικό περιτύλιγμα,που ώρες ώρες σε κάνει να κοιτάξεις αριστερά-δεξιά-πίσω σου,χωρίς να υπάρχει λόγος,στην ανωτερότητα που σε κάνει να νιώθεις όταν είσαι Predator ή στο stealth στοιχείο όταν είσαι Alien.Kαι στην πιστότητά του όσον αφορά την ιστορία αυτή γενικότερα...
Anyway,γνώμες είναι όλα και λογικότατο να διαφέρουν,εγώ ήδη περιμένω με ανοιχτές αγκάλες το sequel!