Amiga ή επιστροφή τής κυρίας

Περιμένουμε και βλέπουμε τι μορφή θα πάρει για το αν θα την αγοράσω. Ελπίζω να μην είναι mini αφ' ενός και αφ' εταίρου να μην είναι τίποτα παρόμοιο με τον καινούριο "C64". Ένα κριτήριο θα είναι αν θα πρόκειται για AGA μηχάνημα. Τεράστιο κριτήριο επίσης θα είναι η τελική της τιμή.
 
Bάζω και στοίχημα οτι θα δεν είναι κανονικού μεγέθους...
θα έχει ενσωματώμένο έναν smartphone pcb της πλάκας με έξοδο hdmi...
με έναν open-source emulator που δεν θα γίνεται update από κοινότητα (καμιά σχέση με WinUAE ή RetroArch ή Retropie Amiberry)
για να κοροιδέψει τους όχι και τόσο πληροφορημένους πλην φανατικούς φίλους της "φιλενάδας" μιλφάρας

H κοινότητα της Amiga είναι παλαβή εώς για δέσιμο θα έλεγα.
Και αυτό το γνωρίζουν κάτι κουστουμάκηδες ειδικοί στο άρμεγμα

υγ. Amiga Τσουρινάκης και Master of Puppets

These were the times...
 

Συνημμένα

  • amiga.jpg
    amiga.jpg
    222 KB · Προβολές: 14
  • page_1.jpg
    page_1.jpg
    255,7 KB · Προβολές: 15
  • pixel_amiga.jpg
    pixel_amiga.jpg
    78,6 KB · Προβολές: 14
Είμαι κάτοχος μιας 500. Υπάρχουν σύγχρονα περιφερειακά όπως sd reader , hdmi output κλπ? Αξίζει η επένδυση?
 
Υπάρχουν τα περιφερειακά που αναφέρεις για την 500. Κάνε μια αναζήτηση στο google με το amiga sd card reader. Προσωπικά θα σου πρότεινα ένα gotek drive με ένα usb drive με όλα τα παιχνίδια μέσα και ίσως ένα scandoubler/flickerfixer για σύνδεση σε vga οθόνη (σε περίπτωση που δεν έχεις commodore οθόνη).
 
Kαι αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Το gotek του πουλάνε αρκετοί στο ebay.
 
Είμαι κάτοχος μιας 500. Υπάρχουν σύγχρονα περιφερειακά όπως sd reader , hdmi output κλπ? Αξίζει η επένδυση?
Το αν αξίζει, εξαρτάται από το τί θες να κάνεις. Γενικά υπάρχει απίστευτη γκάμα σύγχρονων εξαρτημάτων. Πάρε παράδειγμα εδώ, διάβασε τί παπάδες κάνει. Σε καλύπτει σε μνήμη/σκληρό δίσκο (με τη χρήση κάρτας CF), εναλλακτικό floppy. Στο ίδιο σάιτ θα βρεις σύγχρονη μνήμη 512KB στην οποία μπορείς να προσθέσεις και ένα realtime clock. Επίσης, εκεί θα βρεις και μια καρτούλα που βγάζει VGA έξοδο για να τη συνδέσεις σε σύγχρονη οθόνη (και να πάψεις να χρησιμοποιείς το 1084, αν το διαθέτεις). Δες εκεί μεσα, έχει πολλά άλλα καλούδια, ανάμεσά τους και κάρτα δικτύου. Γενικώς η ACA500 είναι must, σε καλύπτει απόλυτα, θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, θα σου φτιάχνει πρωινό, θα πάει βόλτα τα σκυλιά κλπ κλπ :fafoutis:

Το αμιγκάκι το αγόρασες πρόσφατα ή είναι αυτό που είχες από μικρός; Εχει μεγάλη διαφορά η αίσθηση αυτή του να είναι δικό σου εξ αρχής και να το επαναφέρεις στη ζωή.

ΠΡΟΣ ΑΝΤΜΙΝ: Από το ποστ 23 κι επειτα καλό είναι να γίνει νέο θρεντ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εδω ειναι και η δικη μου παρουσιαση για την ACA 500 Plus, για μενα το απολυτο εξαρτημα για την A500.

Απο κει και περα θα προτεινα να προτιμησετε τον δικο μας iconsgr74 που εχει ετοιμα gotek και αλλα πολυ χρησιμα πραγματα για την amiga και οχι μονο.

Ακομα αυτο εδω ειναι πολυ ενδιαφερον, αλλα δεν εχει στοκ αυτη την στιγμη.

Τελος για hdmi στην amiga υπαρχει ενα ενδιαφερον νεο project με την χρηση raspberry pi.
 
Αυτο ειναι ενα σοβαρο εργαλειο αν σκοπευεις να πας σε πληρη HDMI εγκατασταση! Και εγω αυτο θα αγοραζα αν εκανα τετοια εγκατασταση.

Το μονο που αξιζει να αναφερουμε ειναι οτι δεν υποστηριζει composite και s-video οποτε πρεπει να συνυπολογισεις το κοστος για τον επιπλεον εξοπλισμο που θα χρειαστεις, αν εχεις και τετοιες κονσολες.

Κανε και μια αναζητηση στο forum για "OSSC" για να δεις και τι αλλο εχει ειπωθει σχετικα.
 
Έχω δύο 500αρες , τη μία από 12 χρονών με μία οθόνη και ένα τροφοδοτικό, τα joystick tomahawk και quick shot
Επίσης έχω ένα 5χρονο γιο που θέλω να παίζει off line ρετρο παιχνίδια.

Αναστήστε και αναρτήστε οι γνώστες εδώ https://retromaniax.gr/threads/Αmiga-500-Σύγχρονα-περιφερειακά.6058/
 
Εφόσον έχεις και οθόνη, προσωπικά θα αγόραζα ένα gotek και εκεί θα τελείωνε. Αφού θέλεις να παίζεις απλά παιχνίδια με τον γιο σου μην μπλέκεις με σκληρούς δίσκους και worbench/whd load και έξτρα hardware, τα οποία κοστίζουν αρκετά ακριβά.
 
Με το εξωτερικό θα πρέπει να αγοράσεις μαζί και το DF0 selctor (το έχει στην ίδια σελίδα παρακάτω). Σε περίπτωση που δεν σου λειτουργεί το floppy, τότε πάρε το εσωτερικό.
 
Θα καταργήσω το floppy οπότε αν ταιριάζει το εσωτερικό χωρίς πριόνια θα το προτιμήσω
 
Αυτο ειναι ενα σοβαρο εργαλειο αν σκοπευεις να πας σε πληρη HDMI εγκατασταση! Και εγω αυτο θα αγοραζα αν εκανα τετοια εγκατασταση.

Το μονο που αξιζει να αναφερουμε ειναι οτι δεν υποστηριζει composite και s-video οποτε πρεπει να συνυπολογισεις το κοστος για τον επιπλεον εξοπλισμο που θα χρειαστεις, αν εχεις και τετοιες κονσολες.

Κανε και μια αναζητηση στο forum για "OSSC" για να δεις και τι αλλο εχει ειπωθει σχετικα.

Μονο SCART και VGA με ενδιαφέρει, (για Α1200, O.G Xbox, PS2 και Dreamcast). Τα υπόλοιπα μηχανήματα, μάλλον θα παραμείνουν στατικά εκθέματα!!!! :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η Θεα επιστρεψε.

THEA500 Mini


12 παιχνιδια απο τα 25 ανακοινωθηκαν και μπορεις να φορτωσεις παιχνιδια σου απο usb με full WHDload support.

Alien Breed 3D, Another World, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, Kick Off 2, Pinball Dreams, Simon The Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, The Chaos Engine, Worms: The Director’s Cut, and Zool: Ninja Of The ‘’Nth’’ Dimension.
 
Περισσοτερες πληροφοριες εδω.

Λειπει ο Μαρτης απ' τη σαρακοστη; :diablotin:

Και μετα θα βγαλουν και το σκετο TheA500 με πληρες πληκτρολογιο και για πολλοστη φορα θα πουλησουν το ιδιο πραγμα με αλλη εμφανιση. Για τετοια λεφτα που ζητανε καντε το σωστα. Παρτε μια Amigουλα και δειξτε της λιγη αγαπη, φροντιδα και προδερμ. 1000 φορες καλυτερα απο τις ανουσιες απομιμησεις....

Ασε που απο διαθεσημοτητα εχουν σκισει... ποσο καιρο υποτιθεται οτι εχει κυκλοφορησει αυτο το TheC64 (οχι το mini) και ακομα ειναι αφαντο στην Ευρωπη.

Οποτε αν ανακοινώνουν early 2022, εννοούν early 2023! :eviltongue:
 
Πίσω
Μπλουζα