Amiga ή επιστροφή τής κυρίας

Δηλαδή για να καταλάβω, πέραν των προ-εγκατεστημένων, θα μπορώ να φορτώσω οποιοδήποτε Amiga παιχνίδι μέσω usb stick?
 
Πολύ ενδιαφέρον, θα παρακολουθώ τις εξελίξεις. Ελπίζω να κυκλοφορήσει. :p
 
 
Αν παιρνει usb keyboard και αναγνωριζει usb joysticks κανονικα με μοχλο τοτε ειναι καλη αγορα στα 129. Θα προτιμουσα να ειναι ενα κουτι στο look της Α1000 εφοσον δεν λειτουργει το πληκτρολογιο.
 
Θα προτιμουσα να ειναι ενα κουτι στο look της Α1000 εφοσον δεν λειτουργει το πληκτρολογιο.
Εμένα κάτι σε κλειστό box θα μου άρεσε σε μορφή κονσόλας με κάποιο ωραίο λογότυπο και τις εξόδους του. Δεν βρίσκω λόγο για πληκτρολόγιο μαιμουδέξ εφόσον είναι για εφέ μόνο και δεν κάνει τίποτα, δεν χρειάζεται νομίζω. Αλλά οκ.
 
Αν παιρνει usb keyboard και αναγνωριζει usb joysticks κανονικα με μοχλο τοτε ειναι καλη αγορα στα 129. Θα προτιμουσα να ειναι ενα κουτι στο look της Α1000 εφοσον δεν λειτουργει το πληκτρολογιο.
Παρε ενα pi400 καλύτερα...
 
Σορρυ για το οφτοπικ...

Αυτό τό raspberry pi400 είναι πολύ ωραίο και κανείς τα βασικά και μπορείς να παίξεις και παιχνίδια. ένας υπολογιστής που χωράει σε ένα μικρο keyboard!! Μου αρέσει πολύ και έχει κ χαμηλή τιμή. Απο ότι έχω καταλάβει έχει κάποιο λινουξ λειτουργικό το οποίο είναι παραμετροποιμενο απο την raspberry???
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για το Raspberry Pi 400 (όπως και τα υπόλοιπα προηγούμενα μοντέλα και κυρίως τα 3, 3+ και το 4) διατίθενται διάφορα λειτουργικά. Το 4 και το 400 μπορούν να τρέξουν ακόμη και windows 10. Υπάρχει το "δικό" του Raspbian που είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή Linux ειδικά για το Pi.
Αν σε ενδιαφέρει το Amiga emulation πάρχει το Pimiga που μετατρέπει το Raspberry Pi σε μια φοβερή Amiga και περιέχει παιχνίδια και Demos ενσωματωμένα, όπως και players για videos και μουσική, μέχρι και browser για internet. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσεις είναι κάποιες Roms της Amiga 500 και της 1200 που μπορείς να βρείς σχετικά εύκολα. Υπάρχει σε image 32 GB αλλά και των 128 GB (!) με πολύ περισσότερα παιχνίδια και Demos που δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη. Βρισκόμαστε στην έκδοση 1.5, αλλά κατά τον Δεκέμβριο (ή κάπου εκεί γύρω) θα κυκλοφορήσει η έκδοση 2.0. Στο Raspberry Pi 400 που έχει και το πληκτρολόγιο είναι το ιδανικό σύστημα για Amiga emulation.
 
Τελευταία επεξεργασία:
To pi4 είναι λίγο overkill για παιχνίδια Amiga. 'Εχω το pi3 και τρέχει ότι και αν έχω δοκιμάσει από Amiga.
 
@telonio το ίδιο έχω (pi3). Δεν το έχω δοκιμάσει σε Amiga παιχνίδια για να είμαι ειλικρινής. Βασικά, δεν έχω βρει χρόνο γενικά να το δουλέψω πολύ. Αν χρειαστεί όμως θα σε ρωτήσω για κάνα-δυο πληροφορίες. :)
 
Ακόμα και ένα παλιό νετμπουκ επαρκεί με μια παλιά έκδοση Winuae. Στο δικό μου (2 cores-4 threads 1.6ghz) έτσι για να βρισκόμαστε σε δουλειά έβαλα Winuae 1.6 έστησα ένα Workbench, whdload, έβαλα και tiny launcher και έσωσα ως default.uae (μόλις πατήσεις διπλό κλικ ξεκινά αμέσως στο Workbench έτσι. Και μπορείς αν θες να ξεκινά και με τα Windows) και καμία 400ρια παιχνιδια και στα 720p/50 hz στην τηλεόραση και παίζει καμπάνα AGA A1200 με απόδοση περίπου όσο ένας 68030 στα 50mhz (τσεκαρισμενο στο sysinfo). Βέβαια τα καλύτερα παιχνίδια το 95% είναι σε Α500 αλλά γιατί όχι.
 
Πίσω
Μπλουζα