Amiga/Atari USB joystick adapter

Θυμίζω ότι για τους πιο τολμηρούς και ικανούς,υπάρχει πάντα κι ο οδηγός αυτός ,αν κι εφόσον βέβαια δεν έχουν αυτοί πλέον κάποια Amiga διαθέσιμη... ;)
 
θα με βάλετε να στήσω την 500αρα και να βάλω joypad sega να δω τι θα γίνει και δεν σταματάτε να μαλώνετε το καταλάβαμε
 
breakbeatsz δεν σε ξερω και προφανως δεν με ξερεις. Ειμαι εδω για να μιλαω με ανθρωπους με κοινα ενδιαφεροντα και ασχολιες και οχι για να κανω τον εξυπνο η τον μοναδικο. Δεν με απασχολει κατα ποσο αποδεχεσαι αυτα που γραφω, δικαιωμα σου ειναι να πιστευεις εσυ οτι θες. Ο τροπος που ερχεσαι σε αντιπαραθεση μαζι μου ομως ειναι τουλαχιστον εριστικος χωρις λογο. Το οτι ισως εχεις καποιες γνωσεις πανω στα ηλεκτρονικα δεν αναιρουν οτι ειπες πως "τα pad του megadrive δεν ηταν συμβατα με την amiga" οπου πλυν του οτι τα εχω δοκιμασει επι χρονια εγω στο μηχανημα μου, και στο μαγαζι που επαιζα χρονια με χρονοχρεωση, οπως και επισης λιγες ωρες πριν τηλεφωνησα σε ενα φιλο που εχει τα παραπανω μηχανηματα και εκανε μερικες ακομα δοκιμες. Ολα λειτουργουν αψογα και απροβληματιστα. Το οτι μετα το γυρισες σε ολο για το πως κανει το καθε κουμπι mapping, ολος ξαφνικος απο εκει που δεν λειτουργουσε με τα λεγομενα σου τιποτα, λογω διαφορων του ρευματος ( ;)

Amigos εχω καλυτερα πραγματα με το να διαφωνω με καποιον που νομιζει οτι υπαρχει διαδικτυακη συνωμοσια, κανε οτι νομιζεις εσυ.
 
οκ αλλά δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλα το σκίσατε το θέμα..
 
Getta Robo είπε:
breakbeatsz δεν σε ξερω και προφανως δεν με ξερεις. Ειμαι εδω για να μιλαω με ανθρωπους με κοινα ενδιαφεροντα και ασχολιες και οχι για να κανω τον εξυπνο η τον μοναδικο. Δεν με απασχολει κατα ποσο αποδεχεσαι αυτα που γραφω, δικαιωμα σου ειναι να πιστευεις εσυ οτι θες. Ο τροπος που ερχεσαι σε αντιπαραθεση μαζι μου ομως ειναι τουλαχιστον εριστικος χωρις λογο. Το οτι ισως εχεις καποιες γνωσεις πανω στα ηλεκτρονικα δεν αναιρουν οτι ειπες πως "τα pad του megadrive δεν ηταν συμβατα με την amiga" οπου πλυν του οτι τα εχω δοκιμασει επι χρονια εγω στο μηχανημα μου, και στο μαγαζι που επαιζα χρονια με χρονοχρεωση, οπως και επισης λιγες ωρες πριν τηλεφωνησα σε ενα φιλο που εχει τα παραπανω μηχανηματα και εκανε μερικες ακομα δοκιμες. Ολα λειτουργουν αψογα και απροβληματιστα. Το οτι μετα το γυρισες σε ολο για το πως κανει το καθε κουμπι mapping, ολος ξαφνικος απο εκει που δεν λειτουργουσε με τα λεγομενα σου τιποτα, λογω διαφορων του ρευματος ( ;) Amigos εχω καλυτερα πραγματα με το να διαφωνω με καποιον που νομιζει οτι υπαρχει διαδικτυακη συνωμοσια, κανε οτι νομιζεις εσυ.
το να διαφωνουμε ειναι υγειες

TO NA ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΕΧΘΕΣ

νομιζω οτι ειναι καλυτερο να τα αφαιρεσεις απο το ποστ σου ;)
 
manos426f είπε:
Θυμίζω ότι για τους πιο τολμηρούς και ικανούς,υπάρχει πάντα κι ο οδηγός αυτός ,αν κι εφόσον βέβαια δεν έχουν αυτοί πλέον κάποια Amiga διαθέσιμη... ;)
πολύ ενδιαφέρον..
 
Καλα ρε αδερφια, θα σκοτωθειτε για το αν τα MD pads επαιζαν σε Amiga???

Κλειδωνει...
 
Αλκη πριν καμία ώρα έβλεπα το νέο φυλλάδιο του Πλαισίου Gamers και είδα αυτόν τον μετατροπέα της CMS και μου μπήκε η ιδέα στην αρχή να το φτιάξω μόνος μου.

Ξέρει κανείς αν το game port αντιστοιχεί στο 1234 που αναφέρει ο διακόπτης του ανταπτορ? Γιατί προσπαθώ να βρω σχέδιο στο νετ ώστε να κάνω τα πειράματα μου. Από RS232 που ήταν τα παλιά Joystick σε 1234 βύσμα (αν όντως το gameport λέγεται και έτσι).

Μου άναψες όμως φωτιές και πάω τώρα για σχέδιο USB σε RS232.

Και θα δούμε ποιο από τα δυο θα δουλέψει.
 
Στο Winuae παίζω με τον adapter της CMS και ένα CMS joystick δίκουμπο (το είχα πολύ καιρό απο το PC) Η αλήθεια είναι ότι το CMS παρότι καλό, δέν συγκρίνεται με το tomahawk. Και επίσης, ποτέ δέν καταλαβα εν έτει 2010 γιατί η CMS δέν ανανεώνει τα joysticks της να είναι απευθείας USB. Το θεωρώ γελοίο, απο την στιγμή που πωλείται τόσα χρόνια στα καταστήματα, να σου λένε 20τόσα ευρώ το stick και 15 o αντάπτορας. Τα PC πλέον δέν έχουν κάν parallel....έλεος...Άς φτιάξουνε επιτέλους ένα έτοιμο USB joystick, με μεταλλικό σασί, να βάλουνε και sanwa μοχλό με πλατίνα και κουμπί με βαρβάτο microswitch να βρούμε την υγειά μας...
 
Other_Reality είπε:
μεταλλικό σασίsanwa μοχλό με πλατίνα

κουμπί με βαρβάτο microswitch
Δεν ζητάς και πολλά... :animlaugh:

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις... λες CMS σαν να αναφέρεσαι στην Dell, όμως επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τον κύριο Σωτηρίου προσωπικά (άσχετο: θα ήταν εξαιρετική πηγή πληροφοριών για συνέντευξη, 30 χρόνια στην πιάτσα είναι αυτά) πρέπει να σου πω ότι πρόκειται για ένα μικρό computer shop και ο άνθρωπος είναι έτοιμος να βγει στην σύνταξη, αν δεν έχει βγει ήδη δηλαδή αφού έχουμε καιρό να μιλήσουμε. Επομένως αντιλαμβάνεσαι γιατί δεν υπάρχει διάθεση για αλλαγή της μήτρας παραγωγής και κυκλοφορία-προώθηση ενός εντελώς νέου προϊόντος... Προσωπικά λέω και ευχαριστώ που ένα τόσο παρατημένο διεθνώς περιφερειακό όπως το joystick (καταραμένο αντιχειροκατασκευάσματα) είχε τέτοια υποστήριξη στην Ελλάδα χρόνια μετά, ακόμα και για Amiga.
 
alkis21 είπε:
Δεν ζητάς και πολλά... :animlaugh: πρόκειται για ένα μικρό computer shop και ο άνθρωπος είναι έτοιμος να βγει στην σύνταξη, αν δεν έχει βγει ήδη δηλαδή
Εντάξει βρε Άλκη, αστειέυτηκα !!! Και ο Ιορδάνης ένας άνθρωπος μόνος του είναι και φτιάχνει όμως πλάκα-πλάκα αυτό που περιέγραψα. Δέν ήξερα ότι πρόκειται για τόσο μικρή εταιρεία, ειδικά μιάς και το προιόν το βλέπω χρόνια στο γνωστό πολυκατάστημα. Τέλοσπάντων, πιστέυω ότι με την ποσότητα που έχει πωληθεί (έχω δεί πολλά CMS σε σπίτια ακόμη και άσχετων, ναί για να παίξουνε μούμπλε-μπούμπλε) θα μπορούσε να φτιάξει μια πλακετούλα USB, Πραγματικά θα μπορούσε. Τώρα το ότι είναι γέρος άνθρωπος κλπ δέν αντιλέω, και respect και τις ευχές μου για μιά ήσυχη απόσυρση στο χωριό, αλλα 30.90 (6 κουμπο) + 14.40 = 45.30 ευρώ για ένα πλαστικό μοχλό με ένα frankenstein καλώδιο μου φαίνεται άκυρο. Προφανώς βγάζει πολύ τζίρο και το μαγαζί που τα πουλάει βέβαια, οπότε στην CMS να πηγαίνουν λίγα χρήματα...δέν το γνωρίζω.
 
Πάντως επιβαιβεώνω και εγώ ότι τα joypad του megadrive δουλεύουν κανονικά στην amiga.

το είχα πρωτοδεί αυτό στο Cool Kids Amiga Club στο Βύρωνα και μου είχε κάνει εντύπωση
 
Παιδιά για όποιον ενδιαφέρεται, το Amiga Kit έχει φέρει USB adapters για Amiga joysticks. Η τιμή μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι μόλις £17.74, η καλύτερη που έχω δει μέχρι στιγμής.

Amiga_Joystick_USB_Adapter.jpg


Επίσης έχω διαβάσει για αυτόν εδώ που σου επιτρέπει να συνδέσεις δύο joystick Amiga σε μια θύρα USB και η τιμή του είναι μόλις ?15, αλλά δεν γνωρίζω Γερμανικά για να καταλάβω περισσότερα ούτε ξέρω προσωπικά κάποιον που να το έχει αγοράσει.

00.jpg
 
Τυχαία έπεσα στο θέμα και ψήνομαι πολύ να πάρω τον αντάπτορα για να παίζω με τον emulator (αμάν αυτό το πληκτρολόγιο)!

Alkis21, πήγαινες τις παλιές καλές εποχές, με τις Amiga παρατεταγμένες και ένα κατοστάρικο το τέταρτο στο CMS; :) Τι μου θύμισες...
 
mimidon είπε:
Alkis21, πήγαινες τις παλιές καλές εποχές, με τις Amiga παρατεταγμένες και ένα κατοστάρικο το τέταρτο στο CMS; :) Τι μου θύμισες...
Για μένα δεν είναι τόσο παλιές! Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε τον προηγούμενο μήνα:

attachment.php
 
(@alkis21, το κείμενο στα γερμανικά)Λέει, με αυτόν τον αντάπτορα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου τζόϊστικ κσι στο PC. Τα τζόϊστικ από Commodore 64, Amiga, Atari κλπ μπορούν να συνδεθούν. Δεν χρειάζονται οδηγοί DRIVERS. Μιας και ο αντάπτορας έχει μικρό χρόνο απόκρισης (100 προσπελάσεις το δευτερόλεπτο) είναι κατάλληλο και για γρήγορα παιχνίδια.
 
Ευχαριστώ φίλε. Σκέφτομαι να τον αγοράσω μόνο και μόνο από περιέργεια. Δεν έχω ανάγκη να συνδέσω joystick Amiga στο PC μου αφού έχω κανονική Amiga, αλλά και το ArcadeJoy του Ιορδάνη και τις υπόλοιπες retogaming ανάγκες μου. Αλλά αυτός ο Γερμανικός adapter είναι πολύ οικονομικός και κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο για αυτόν, να δούμε αν δουλεύει και να το διαδώσουμε γιατί όλοι γνωρίζουν μόνο τον adapter του Amiga Kit (που εδώ που τα λέμε, παίρνει μόνο ένα joystick).
 
Φαίνεται καλό, φτηνό, και φυσικά...διπλό ! Εξαιρετική περίπτωση για sensi/kick off με tomahawks σε emulated περιβάλλον, ειδικά για όποιους φτιάχνουν "virtual" αμίγκες. Φαντάζομαι θα μπορείς να κουμπώσεις και το tank mouse, τώρα γιατί να το κάνει κάποιος αυτό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο !
 
Ωραιοι οι ανταπτορες παιδια αλλα αυτο το επικο joystick το Tomahawk ξερεις κανεις που μπορουμε να το βρουμε; :(
 
alkis21 είπε:
Επίσης έχω διαβάσει για αυτόν εδώ που σου επιτρέπει να συνδέσεις δύο joystick Amiga σε μια θύρα USB και η τιμή του είναι μόλις ?15, αλλά δεν γνωρίζω Γερμανικά για να καταλάβω περισσότερα ούτε ξέρω προσωπικά κάποιον που να το έχει αγοράσει.
00.jpg
Φτου ρε γ.... γκαντεμιά,ήθελα να πάρω την 2.0 έκδοση και δε βλέπω να είναι διαθέσιμη (όπως και η 1.x άλλωστε...) :( :( :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα