DINO
Expert
- Αντιδράσεις
- 1.282
Έχω και ανεβασμένη χοληστερίνη......statusgr είπε:(το άσπρισα γιατί ο Ντίνος είναι σε επικίνδυνη ηλικία :Ρ).
SOTB? SOTB??? PSYGNOSIS ON THE ST?????? AAAARRGHHHHHH!!!!!!
Έχω και ανεβασμένη χοληστερίνη......statusgr είπε:(το άσπρισα γιατί ο Ντίνος είναι σε επικίνδυνη ηλικία :Ρ).
XAXAXA!!!! Είστε απίστευτοι!!!! Πάντως δια την αποκατάσταση της τάξης, Atarian είναι το σωστό! :boss:Other_Reality είπε:(Ακόμα και η ταυτότητά σας ακούγεται χειρότερη, λές ΑΜΙΓΚΑΣ και γεμίζει το στόμα σου !!!!)
Άσε, το άλλαξα κι εγώ σε μπλεδάκι, από τη δεύτερη μέρα.... Επίσης το χρώμα του nick μου, εδώ μου κάθεται.... :xm:Επίσης, ώς γνήσιος Ολυμπιακός, δέν άντεχα την πρασινίλα του TOS,
Other_Reality είπε:Τελικά οι αμιγκάδες με τους αταράδες έχουμε περισσότερα που μας ενώνουν, παρά που μας χωρίζουν άν το καλοσκεφτείτε.
Παχουλός; Κατά περιόδους...Εσωστρεφής; And proud of it!Καποια μερα θα κανω μια διεξοδικη αναλυση του γιατι τα παιδια των 16bit ηταν κατα βαση παχουλα, αμπαλα και εσωστρεφη ενω τα 8bitα μυωδη, ανετα, cool κλπ.
offtopic (να σβηστει αργα η γρηγορα): νομιζω οτι ΔΕΝ υπαρχει μηχανημα (home, οχι PC) με το οποιο να μην ειχα βαλει στα ισα το spectrum 48k προς συγκριση (ειτε σε παρεα ειτε μονος μου σε επικες κοντρες που σκεφτομουνα στο μυαλο μου) και να μην ειχα κατα κρατος (εστω εντος μου) κερδισει τη συγκριση, συμπεριλαμβανοντας φυσικα αρχιμηδηδες, αταρια, αμιγκες. Για πρωινο τα ετρωγε. Μετα στο τελος, για να θριαμβευσω ακομα περισσοτερο, ρωταγα (δηθεν οτι δεν ηξερα) και την τιμη.Other_Reality είπε:Ε να πάτε να φτιάξετε Oric vs Spectrum τότε....κύριοι !!! Τί ανακατεύεσται με την....νεολαία !!! Πλάκα-πλάκα, θυμάμαι τον πατέρα μου να κρίνει τον χρήστη ....απο την φάτσα !! Έλεγε π.χ "αυτουνού η μούρη έχει πάρει το χρώμα του 1084, αμιγκάς θα είναι"
Το δε τρέντσιζ κομμραντς!! :Ρkeropi είπε:εγώ λέω να βάλεις εδώ, μετά από 60 σελίδες το αρχικό θέμα έχει εξανλτηθεί!να πέφτουν οι σπόντες δεξιά και αριστερά και όποιον πάρει ο χάρος, σαν τις σφαίρες στον πόλεμο ένα πράμα...
:animeek:
...και μετά ξύπνησες !!Tywien είπε:offtopic (να σβηστει αργα η γρηγορα): νομιζω οτι ΔΕΝ υπαρχει μηχανημα (home, οχι PC) με το οποιο να μην ειχα βαλει στα ισα το spectrum 48k προς συγκριση (ειτε σε παρεα ειτε μονος μου σε επικες κοντρες που σκεφτομουνα στο μυαλο μου) και να μην ειχα κατα κρατος (εστω εντος μου) κερδισει τη συγκριση, συμπεριλαμβανοντας φυσικα αρχιμηδηδες, αταρια, αμιγκες. Για πρωινο τα ετρωγε.
Μπα... ακομα τα ιδια μυαλα εχω... σε μονιμο κωμα.billy είπε:...και μετά ξύπνησες !!
εκτος απο το cubase να ξερετε οτι το σημερινο logic ειναι το πρωην notatorLeon είπε:H Αmiga είναι παλαιότερη του ST. Όταν ο Tramiel (που τότε είχε την Atari) έχασε την τεχνολογία της Amiga μέσα από τα χέρια του από την παλιά του εταιρία (την Commodore) αποφάσισε να πετάξει ένα 16μπιτο μηχάνημα στα γρήγορα στην αγορά για να προλάβει την Amiga. Φυσικά αυτό που έβγαλε ευσπεσμένα ήταν σε όλα, τεχνολογικά πολύ κατώτερο της Amiga. Ούτε τα custom chips της Amiga είχε, ούτε multitasking λειτουργικό, ούτε καν δικό τoυ GUI.
Έχουμε πει εκατό χιλιάδες φορές γιατί η Amiga είχε αυτή τη συγκεκριμένη συχνότητα άρα δεν αποτελεί μειονέκτημα. Εξάλλου γιατί βάζουμε τον βασικό επεξεργαστή ως μέτρο σύγκρισης; Και οι δύο υπολογιστές έπαιρναν ισχυρότερους επεξεργαστές της αρχιτεκτονικής 68000 (020,030,040).
Όσο για τους μουσικούς, ναι πράγματι προτίμησαν τον ST, παρά των κατώτερων ηχητικών του δυνατοτήτων, λόγω της στάνταρ θύρας MIDI (αλλά και η Amiga είχε ως expansion) και λόγω αυτής πράγματι βγήκαν προγράμματα για τον ST που υπάρχουν και σήμερα, όπως το Cubase.
Φυσικά δεν λέμε ότι ο ST ήταν αμελητέα ποσότητα. Όμως οι καινοτομίες που έφερε η Amiga την έχουν βάλει στο πάνθεον των σημαντικότερων υπολογιστών όλων των εποχών.