Amiga vs Falcon

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
No quotes... too bored:

a. Ki esy an eixes kalyterh diathesh apenanti sta greeklish tha synithizes ;)

b. An o STFM sou einai meta to 1987 psakse gia blitter socket.

c. O mega ST eixe blitter ws standard. O blitter yposthrizetai apo to TOS 1.02 kai meta.

d. Nai kai dystyxws to blitting ths VGA einai apisteyta kalo. Puts our machines to shame. Fantasou twra oti o falcon exei VGA, mono se oti afora ta xrwmata kai tis analyseis kai oxi ta graphics acceleration features.

e. O ST htan etoimos prin thn eksagora ths Atari apo ton Tramiel. Ekeinh thn epoxh h atari htan se paromoia katastash me shmera.

ChrisTOS είπε:
a. Ki esy an eixes kalyterh diathesh apenanti sta greeklish tha synithizes ;)
Προσπαθώ να διαβάσω τα posts σου άλλα με δυσκολεύουν πάρα πολύ. Πίστεψε με και εγώ την ευκολία μου ζητάω στο γράψιμο. Αν δε με ενδιέφερε τι διαβάζουν οι άλλοι και εγώ σε greeklish θα έγραφα. Το σωστό - σωστό και το λάθος - λάθος μη τα αναποδογυρίσουμε τώρα!

ChrisTOS είπε:
b. An o STFM sou einai meta to 1987 psakse gia blitter socket.

c. O mega ST eixe blitter ws standard. O blitter yposthrizetai apo to TOS 1.02 kai meta.
socket με ή χωρίς blitter? O megaSt3 και 4 από ότι είδα. Αυτοί χρησιμοποιήθηκαν ποτέ από κανένα? Πότε βγήκαν παραγωγή?

ChrisTOS είπε:
d. Nai kai dystyxws to blitting ths VGA einai apisteyta kalo. Puts our machines to shame. Fantasou twra oti o falcon exei VGA, mono se oti afora ta xrwmata kai tis analyseis kai oxi ta graphics acceleration features.
Βασικά η VGA δεν είχε blitting capabilities. απλά είχες πολλές banks και μπορούσες να κάνεις switch. E ρε κλασσικό mode 13 :)

ChrisTOS είπε:
e. O ST htan etoimos prin thn eksagora ths Atari apo ton Tramiel. Ekeinh thn epoxh h atari htan se paromoia katastash me shmera.
Εγώ είπα άλλο. Η Atari είχε δώσει χρήματα στην Amiga Inc για να αγοράσει τα custom chips. Αφού δεν έκατσε η φάση, η Atari με τον Tramiel (μετά την αγορά) κινήθηκε δικαστικά εναντίον της Commodore κατηγορώντας την αυτή τη φορά ότι η Amiga χρησιμοποιεί τεχνολογία από τον 800 (λόγω Miner). Η 1000 άργησε 6 μήνες να βγει ακριβώς για αυτό τον λόγο, ωστόσο οι μηχανικοί της Atari είχαν έτοιμο τον ST.

Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στα video που έχουν ανεβάσει κάποιοι στο video.google

Χωρίς blitter, τον αγόραζες (δεν κόστιζε πολύ). Ναι οι mega ST (2 kai 4) βγήκαν στην παραγωγή και υπάρχει μια μικρή περίπτωση να μου δοθεί ένας (σίγουρα παίρνω έναν STFM και ενδεχομένως και έναν STE). Παρασκευή έρχονται και τα STuff ;)

Δες εδώ κάτι που θα σε ενθουσιάσει. Πρόσεξε πόσο κόστιζε η συναρμολόγηση του ST. Από το στόμα του Tramiel 2% το κόστος του ST που τότε κόστιζε 800$ !!!!

Δες και εδώ ένα mini "συγκριτικό" της εποχής. Έχει γέλιο :)

Seen both. Δεν με εντυπωσιάζουν. Είναι πολύ παλιά για τα γούστα μου :) I am a newskool guy on an oldskool platform

o atari στο παταρι και γρηγορα :diablotin:

Τη μόνη σοβαρή σύγκριση που θα μπορούσα να κάνω ανάμεσα στα 2 συστήματα, με εξαίρεση το Falcon, είναι η έλλειψη από πλευράς της αταροσκηνής σύγχρονων -επίσημων ή μη- περιφεριρειακών που να δίνουν στη δυνατότητα στο Αταρι να μπορεί να δεχτεί σκληρό δίσκο, δίκτυο, CDROM, USB. Κατα καιρούς έβγαιναν διάφορα περιφερειακά, αλλά πού είναι τώρα; Ενώ η αμιγκοσκηνή υποστηρίζεται περίτρανα από ένα σωρό εταιρείες. Κατά τα άλλα και τα Αταρι είναι πολύ καλά συστήματα....Τα έχω και τα 2 συστήματα. Το επόμενό μου project είναι να κάψω το αγγλικό TOS 1.62 (εχω το γερμανικό 1.6) σε μια 2Mbit EPROM για να μπορώ να της κάψω στη συνέχεια και το 2.06, ώστε να έχω Multitos,αν και διάβασα ότι το Supertos με καλύπτει και μπορεί να "καεί" και σε EPROM....

το μόνο σοβαρό αταρι ειναι ο FALCON και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα!!

Ενώ η αμιγκοσκηνή υποστηρίζεται περίτρανα από ένα σωρό εταιρείες.
Πραγματι, απο ενα σωρο εταιρειες που προσπαθουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι - μεταμορφωνοντας την Amiga σε κατι αλλο που καμια σχεση δεν εχει με τα μηχανηματα που κυκλοφορoυσαν την εποχη του ST.

Οι σημερινες "Αmiges" δεν εχουν καμια σχεση με το ονομα που κουβαλουν - αλλα σαφως τις χρησιμοποιουν οι ιδιοι που καθιερωσαν την A500 (και τα υπολοιπα μοντελα) πριν 20 χρονια περιπου πληρωνοντας πλεον πολυ ακριβα το ψωνιο τους.

Συγκριση δεν μπορει πια να υπαρξει - και ο ST και η Amiga εχουν πεθανει με την εννοια της πραγματικης χρηστικοτητας. Τις εξαιρεσεις τις βλεπετε γυρω σας - falcon σε studios, Amiga 1200 (και 2000) σε καναλια - αλλα μεχρι εκει. Τα υπολοιπα ειναι θεμα αγαπης (προς τα μηχανακια) των χρηστων τους και εκει το συναισθημα ειναι ακομα ισχυρο.

telamonas.stokos είπε:
Πραγματι, απο ενα σωρο εταιρειες που προσπαθουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι
Αυτό σίγουρα!!!! Βλέπε Vessalia.de....Παρόλ'αυτά υπάρχουν επίσημες εταιρείες. Εγώ μένω εκεί....

A1200 είπε:
o atari στο παταρι και γρηγορα :diablotin:
Ωραίο επιχείρημα! Σαν το AMUGA!

rigardie είπε:
το μόνο σοβαρό αταρι ειναι ο FALCON και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα!!
:confused:

telamonas.stokos είπε:
Πραγματι, απο ενα σωρο εταιρειες που προσπαθουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι - μεταμορφωνοντας την Amiga σε κατι αλλο που καμια σχεση δεν εχει με τα μηχανηματα που κυκλοφορoυσαν την εποχη του ST.
Οι σημερινες "Αmiges" δεν εχουν καμια σχεση με το ονομα που κουβαλουν - αλλα σαφως τις χρησιμοποιουν οι ιδιοι που καθιερωσαν την A500 (και τα υπολοιπα μοντελα) πριν 20 χρονια περιπου πληρωνοντας πλεον πολυ ακριβα το ψωνιο τους.

Συγκριση δεν μπορει πια να υπαρξει - και ο ST και η Amiga εχουν πεθανει με την εννοια της πραγματικης χρηστικοτητας. Τις εξαιρεσεις τις βλεπετε γυρω σας - falcon σε studios, Amiga 1200 (και 2000) σε καναλια - αλλα μεχρι εκει. Τα υπολοιπα ειναι θεμα αγαπης (προς τα μηχανακια) των χρηστων τους και εκει το συναισθημα ειναι ακομα ισχυρο.
:thumb:

@telamonas.stokos

Απόλυτα σωστά αυτά που γράφεις...Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα...

Τουλάχιστον είμαστε αρκετά ώριμοι πλέον ώστε να μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε και να πλακωθ...εεε να μιλήσουμε πολιτισμένα περί Amiga vs Falcon :D

@DINO

Den einai to patari sobaro epixirima??????

pera apo auto,ena sobaro atari opadou epixirima-bgazw ta matia mou twra,to kserw-kai ekseretika aplo kai alh8es:

to workbench DEN einai leitourgiko,apla leme ki emeis pws exoume kati pou moiazei me windows arketa alla mexri ekei

8a simfwnisw,oti eixan na poun auta ta mhxanhmata to eipan

kai ppc na bgoun,papades na kanoun,den mpoeis na exeis ena sistima me aparxaiomena buses kai na exeis thn pseudais8ish oti einai diaxroniko

,an kai einai wraia pseudes8ish

p.s:mh faw ban apo to amigahellas!auto sas lew mono!

OXI TO ΚΛΙΜΑΚΙΟ Π !!!!!!!!!!

ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ!!!!

Απεταξάμην την ATARI!

Απεταξάμην την ATARI!

Απεταξάμην την ATARI!

ηρέμησε Α1200... μην ξεχνάς ότι το κλιμάκιο-Π χρηματίζεται...

ΛΟΛ

ολα κι ολα,τον 030 δεν τον δινω!

Επ!Τι έγινε εδώ??

Είχαμε μάχη amiga-atari και την έχασα??ΦΤΟΥ!!

Επειδή πολλοί atarάκιδες θα ήθελαν να δουν το χεράκι με την δισκετούλα στην οθόνη τους ή το χρωματιστό tick,δεν είναι ανάγκη να κάνουν σάλο σε amiga thread,έτσι δεν είναι??Πόσο μάλλον να έχουν μια standard monitor χωρίς να κάνουν εναλλαγές ασπρόμαυρο-έγχρωμο :D

A1200 είπε:
OXI TO ΚΛΙΜΑΚΙΟ Π !!!!!!!!!!ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ!!!!

Απεταξάμην την ATARI!

Απεταξάμην την ATARI!

Απεταξάμην την ATARI!
Μη σε φοβίζουν οι "απέναντι"...

Μπορούμε να σου προσφέρουμε άσυλο! :biglaugh:

Και τόσο καιρό νόμιζα πως οι Πράσινοι ήμασταν εμείς!

tosfoldersoh8.png

@pontium

Δεν απαντάω στις προκλήσεις... Απαλάσσεσαι λόγω του νεαρού της ηλικίας! :D

xa! το desktop του Γιωργάκη σε νεαρή ηλικία... ΛΟΛ

ο pontium είναι μικρός μόνο στην ηληκία btw... :D

Πίσω
Μπλουζα