Ωωωω...πολυ ωραιο μηχανακι!
Μεγιες! Μεγιες!
Να πω κι εγω τις προτασεις μου!
Για το drive με προλαβαν αλλοι, οπωτε δε λεω τιποτε!
Το πληκτρολογιο παντως μοιαζει παααρα πολυ με αυτα τον 1512 και 1640, οπωτε μπορεις να καθαρισεις οπως ειπες!
Στα πληκτρα εγω κανω αλλο κολπακι ομως. Τα βγαζω ενα ενα! Ξερω οτι ειναι λιγο μπελας, αλλα αν ειναι σαν του 1512/1640 με τα 2 αφτακια το καθενα που το κραταει στο πανελ και το μικρο κεντρικο ελατηριο επαναφορας, το πιο πιθανο ειναι να εχουν μαζεψει σκονη κι απο κατω. Το πλαισιο το καθαριζεις με απλο χλιαρο σαπουνονερο αφου λογικα ειναι σκετο πλαστικο!
Τα κουμπια τωρα.....οδοντοβουρτσα και λιγο οδοντοκρεμα!!!
Δε θα πιστεψεις ποσο ευκολα καθαριζουν και χωρις κοπο! Ξεπλυμα με νερακι και αμεσως στεγνωμα με το σεσουαρ για να μη κρατησει υγρασια το ελατηριο και σκουριασει!
Στα δικα μου πληκτρολογια δεν ειχα προβλημα του να ξυθει το γραμμα πανω στο πληκτρο. Κανε μια δοκιμη σε ενα για αρχη μιας και δεν ετυχε να ασχοληθω με 6128 ακομα για να το πω με σιγουρια για αυτο το μοντελο.
Για την μητρικη, μπατονες, βαμβακακι, μουσικουλα και καλο κουραγιο! Οτι καλωδιο εχει επανω καλυτερα να μη το πειραξεις! Οπως ειπε και ο Kat Resurecor: "Δουλευει? Αστο στην ησυχια του!" Μην ανοιγουμε πληγες εκει που δεν υπαρχουν!
Τωρα για το drive θα σε κουφανω λιγο! Θελω να εφαρμοσω το παρακατω και στα δικα μου Amstradακια για να μου λυθουν τα χερια. Τοποθετηση ενος USB floppy emulator! Ενα απλο δειγμα ειναι το παρακατω:
http://www.ebay.co.uk/itm/3-5-1-44MB-USB-SSD-FLOPPY-DRIVE-EMULATOR-E100-black-color-Version-/290811571725?pt=UK_Computing_FloppyDiskDrives_SM&hash=item43b5b86e0d
Μπορεις μετα να χρησιμοποιησεις μολις ενα στικακι USB σαν 100 ή 1000 δισκετες 1.44 ή 720 ή 1.2 ή 360 (αναλογα τις αναγκες). Εγω στη θεση σου θα αφηνα το 3" εσωτερικο οπως ειναι για οπτικους λογους και θα εβαζα εξωτερικα ενα τετοιο. Ουτε αναγκη για δισκετες, ουτε κινητα μερη, ουτε τιποτε!
Αναμενουμε την συνεχεια των εργασιων σου!