Android + RetroArch

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.333
Αντιδράσεις
2.674
Imgema είπε:
Το core αυτό υπάρχει κανονικά στο buildbot ή πρέπει να το κατεβάσω από κάπου αλλού (ψιλομπερδευτικα)
Επειδη εχω μπει και κατασκοπευω και το github και το buildbot, ο τυπος εχει βγαλει κανα 2 νεες εκδοσεις αυτες τις μερες (που απο οτι διαβαζω πρεπει να εχουν το touch φθνψτιοναλιτυ) αλλα μονο για Android x86 και Arm64-v8a και οχι για Armeabi-v7a!! Ελεος! Ποιοι τρεχουν Android σε x86 και ποσοι εχουν armv8???
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.333
Αντιδράσεις
2.674
Νομιζω οτι ο τυπος τα εχει κανει ολιγον "ρόιδο" διοτι στα Latest του RetroArch (ανεξαρτητου πλατφορμας!) λειπει το Handheld core!!! :)
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
Μετά από πειράματα που έκανα με κάτι κινητά κινεζιες που δεν μου βγήκαν,  άλλαξα συσκευή και πήρα κατόπιν έρευνας (δεν την ξαναπατάω) ένα Sony xperia xz1. Το κινητό έχει 64gb χώρο, adreno 540, snapdragon 835 και 200 χιλιάρικα σκορ στο antutu (η κινεζια είχε ...35).

Η διαφορά φαίνεται αμέσως. Το κινητό μπόμπα πραγματικό τρένο. Παίζω για πλάκα GameCube (dolphin), dreamcast (reicast standalone), saturn-yabasanshiro (!) όλα καρφωμένα 60 καρέ και μάλιστα φορτώνω και τον crt-geom shader που δεν τον λες και ελαφρύ. Δεν το περίμενα ποτέ να έχω GameCube και resident evil 4 στην τσέπη.

ΥΓ έτσι και φόρτωνα crt-geom στον Κινέζο έπρεπε να κάνω force restart, κολαγανε τα πάντα στο κινητό 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.813
Αντιδράσεις
786
Εισαι σίγουρος ότι τρέχεις Gamecube fullspeed χωρίς frameskip?
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
30 καρέ, νομίζω είναι το φυσιολογικό για 480i; πάντως δεν βλέπω κανενα slowdown

 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.813
Αντιδράσεις
786
Για δοκιμασε ενα παιχνιδι που να τρεχει στα 60. Δες και το frameskip αν ειναι ενεγοποιημενο. Αν ειναι βγαλτο.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
Δεν υπάρχει επιλογή frame skip, τουλάχιστον δεν την έχω βρει. Το κινητο δεν μασάει, τον έχει τον dolphin. 

Και μια από reicast

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.813
Αντιδράσεις
786
Δεν αντιλεγω απλως μου φαινεται παραξενο. 200κ στο benchmark ειναι καλη επίδοση αλλα οχι σαν τα ακριβα μοντελα. 
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
Το galaxy s9 έχει 249 

https://www.kimovil.com/el/samsung-galaxy-s9-eu/antutu

Όπως είπα το κινητο φοράει snapdragon 835 δεν το λες και αδύναμο. Δεν είναι το κορυφαίο αλλά σίγουρα πάνω από τον μέσο όρο 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.813
Αντιδράσεις
786
Α οκ μαλλον μπερδεψα τα benchmark tools.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
Mario kart παίζει καμπάνα 60 καρε καρφωμένα (στα 59 συγχρονίζει η οθόνη) 





 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
Τελικά προτίμησα την core του RetroArch για dreamcast (reicast), παίζει άψογα. Δοκίμασα τα shenmue και gunlord

Επίσης μια φώτο με cave story και crt-geom. Και σε reicast σηκώνει άνετα στα 60 καρε τον crt-geom αλλά θέλει μάλλον την πατέντα με τον stock.gl να δείχνει 240p για να φανούν οι scanlines. Τελικά ότι πληρώσεις παίρνεις το πήρα το μάθημα μου. 



 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.813
Αντιδράσεις
786
Μπορείς να μου θυμίσεις λίγο τι γράφεις στον stock.gl για να έχεις την ανάλυση αυτή? Ειχα φτιάξει κι εγώ αλλά τα έσβησα και τώρα τα ξανα χρειάστηκα.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
Είχα γράψει εδώ. 



Βάζεις και τον Shader που θέλεις η μία σειρά shaders
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
Τώρα έκανα ένα update στην έκδοση 1.7.8 και έφαγε φλασια δεν σώζει τις ρυθμίσεις συν ότι ήθελε να ξανακατεβάσω όλα τα Core από την αρχή. Φεξε μου και γλίστρησα, αντε πάλι να το ισιώσω από την αρχή. Έβαλε κάνεις αυτή την έκδοση να δώσει feedback αν σώζει;

Έκανα ένα Uninstall και το ξαναπέρασα αλλά πάλι δεν σώζει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.333
Αντιδράσεις
2.674
Android + emulation = χρονος για πεταμα

To port σε Android εκανε μεγαλη ζημια στο RetroArch. Εμεινε πισω χωρις λογο.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.720
Αντιδράσεις
262
Έβαλα το νέο update σε 1.7.9 και το πρόβλημα παραμένει. Καλά κρασιά 
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.813
Αντιδράσεις
786
Οταν λες δεν σώζει τις ρυθμίσεις, εννοείς τις γενικές?

Δοκίμασες να κάνεις κάποιο save override?

Exω να κάνω update πολύ καιρό το RA στο κινητό μου. Δεν το πολυ χρησιμοποιώ.
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.333
Αντιδράσεις
2.674
Σε εμενα εδω και καιρο δεν παιζουν τα G&W στο Android RetroArch. Εκανα αναβαθμιση στη φρεσκια stable. Τζιφος. Σταματω να ασχολουμαι. Κινητα και emulation, no go
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.813
Αντιδράσεις
786
Εκανα ένα update+test.

Νομίζω ότι έχει ένα θέμα στο manual saving. Κανονικά έχει 2 επιλογές, "save current" και "save new". Αλλά όποιο και να πατήσω μου γράφει το μήνυμα "saved new configuration". Δεν ξέρω αν γίνεται κάποιο μπέρδεμα με αυτό. Κάποιες ρυθμίσεις δεν τις κρατούσε από ότι κατάλαβα.

Οταν το γύρισα στο "save on exit" (που στο κανονικό RetroArch δεν το βάζω ποτέ αλλά εδώ δεν με νοιάζει) το κράτησε και από εκεί και μετά ότι setting αλλάζω το θυμάται και λειτουργεί κανονικά.
 
Μπλουζα