Gryzor είπε:
Για δες κι εγώ που πίστευα πως το Tomahawk βγήκε μετά το pacman... μάλιστα (αλλά το Pacman είχε 1 κουμπί).
Εδω υπαρχει ενα μικρο μπερδεμα. Υπαρχουν δυο ειδη pacman. Αρχικα μετα τα πρωτα starfighter, superstick κτλ βγηκε το πρωτο pacman, ειναι το γνωστο μας με το ενα κουμπι πανω αριστερα. Αυτο το ιδιο ακριβως joystick συνεχισε να παραγεται, αλλα με νεα ονομασια σαν tomahawk. Ειναι το περισσοτερο γνωστο και αυτο ειχαν οι περισσοτεροι, οπως και εγω αλλωστε, αγορασμενο το 1991. Αρα το πρωτο pacman και το tomahawk ειναι το ιδιο ακριβως. Μετα το tomahawk κυκλοφορησε ενα νεο pacman, πιο πλατυ, με δυο κουμπια, ενα πανω αριστερα και ενα πανω δεξια, με χαρακτηριστικα σχεδια στις κατω γωνιες αντιγραφη απο αυτα του πρωτου gameboy.
Για λογους συννενοησης, οταν λεμε pacman εννουμε το δευτερο αυτον τυπο με τα δυο κουμπια, και οταν λεμε tomahawk εννουμε τον πρωτο τυπο με το 1 κουμπι που μπορει να γραφει επανω ειτε pacman ειτε tomahawk.
edit: υπαρχουν μικροδιαφορες ακομα και στις ιδιες εκδοσεις, εγω εχω πανω απο 10 διαφορετικες, καποια με κανονικο κουμπι, καποια με μικροτερο στρογγυλο παντα, καποια με τετραγωνο, καποια με κουμπι κατω αριστερα αντι για πανω αριστερα, καποια με autofire διακοπτη επανω, καποια με aurofire κουμπι (οχι διακοπτη) απο μπροστα, καποια με ledακια κτλ κτλ ακομη και το one of a kind ασπρο.