Τα εχεις λιγο μπερδεμενα, αλλα εντελως ενημερωτικα θα στα εξηγησω λιγο (αν και δεν εχει καμια σημασια οπως θα δεις παρακατω). SD ειχαν τα Atari εως και το STF (σε ενα ποσοστο 80% - τα τελευταια μοντελα των STF πηραν και αυτα DD) που σημαινει μιας πλευρας με 360ΚΒ χωρητικοτητα (ειναι ευκολα χαρακτηρισιμα απο το πλακε μεγαλο κουμπι του eject), DD απο το STFM και μετα (με το μικρο κουμπι για eject. Τα STE ειχαν δυνατοτητα για HD χωρητικοτητα - αλλα- το 90% των απλων STE δεν φορεσε ποτε HD drives (μονο μερικα μοντελα Mega STE που δεν ηταν και το targeting group για παιχνιδια).Aardvark είπε:Αν καταλαβα καλα οι SD ειναι 720kb και οι HD 1.44mb ,οποτε θυμαμαι καλα οτι εχω τις HD δισκετες,εννοουσα να παιξει το STE χωρις να κλεινω τρυπες στις δισκετες.Οποτε mike γιατι και εγω χαθηκα λιγο,εχω PC HD δισκετες αρκετες ,με το προγραμμα που εβαλε ο Geonas τις μετατρεπω σε SD 720kb ,κλεινω τις τρυπες και τις παιζει κανονικα ο STE,σωστα;
Αυτο το παιδι λατρευει να ταλαιπωρει τον εαυτο του καθε φορα. Δεν χρειαζονται φορμαρισμα καν Aardy, οτι να ναι πετα μεσα στο drive και θα περαστει το image του ST πανω τους, μην παιδευεσαι αδικα.Aardvark είπε:Update,oλα οσα λεχθηκαν πηγαν καλα με μονο εξτρα κοπο επρεπε να φορμαρω τις δισκετες σε DD μεσω DOS,μιας και μεσω XP δεν ειχε επιλογη για 720 φορματ ,περιοχη αγνωστη για μενα ,πραμα ευκολο δε αν δεις τις δυο εντολες που θελει.
Nαι αν ειναι τικαρισμενο το format στο προγραμμα το κανει μονο του,κανει λιγο παραπανω χρονο ,αλλα κατι δεν μου πηγε καλα στο αποτελεσμα και το κανα μεσω DOS ,anyway..Αυτο το παιδι λατρευει να ταλαιπωρει τον εαυτο του καθε φορα. Δεν χρειαζονται φορμαρισμα καν Aardy, οτι να ναι πετα μεσα στο drive και θα περαστει το image του ST πανω τους, μην παιδευεσαι αδικα.
Για την δευτερη σου ερωτηση, η αποψη μου ειναι αφορισμενη αλλα θα στην χαρισω ετσι και αλλιως. Ριξε το RF καλωδιο που εχεις απο το modulator του STE στο RF της τηλεορασης και μια χαρα θα εισαι. Δεν εχεις βαρεθει να βλεπεις το παγωμενο καθαρο και ασπηλο σημα πια? Εχεις ενα μηχανημα που βγηκε στα 80s (οκ, τα upgrades του STE ηρθαν το 90) οποτε χρησιμοποιησε το ετσι. Εξομοιωτες οπως το Stella εχουν εμπλουτιστει και περιλαμβανουν εφε για τα "χιονακια", γιατι αραγε? Δεν ντρεπεστε καθολου πια, θελετε να μπαινετε και σε ρετρο-site!
Χωρις πλακα, αφου εχεις το μονοχρωμο για καθε χρηση περαν των παιχνιδιων, και απο οσο καταλαβα την crt λυση θα την εχεις για on-off, κανε οτι εκαναν πολλοι χρηστες τοτε και βαλε σε χρηση το RF. Απλα παιχνιδια των 10-15 λεπτων θα παιξεις συνολικα πια και πιο πολυ για το retro-feel, οχι την "επαγγελματικη" χρηση 8-12ωρων που καναμε πιτσιρικαδες. Θα την βγαλεις καθαρη με το RF και θα εχεις και την καλημερα μου. (Οπως καταλαβες σε καθε αλλη καλωδιο-λυση την χανεις την καλημερα!)