Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.387
'Ασε τι μου θύμησες τωρα. Παλια νομιζα κι εγώ οτι ειμαι ο μονος (ανωμαλος?) που του άρεσε να ακούει τις μελωδίες απο τα παιχνίδια, πολλές φορές περισσότερο απο "κανονικα" τραγούδια. Η συγκεκριμενη μουσικούλα, μαζι με κατι Sonic, TMNT4 κτλ μουσικουλες, μου άρεσαν τοσο πολύ που προσπαθησα να τις ηχογραφίσω σε κασσέτα.Olorin είπε:Βέβαια, τώρα έχει γίνει τόσο mainstream που το ξέρει μέχρι και η κουτσή Μαρία το συγκεκριμένο tune και έχει ζήσει μέχρι και 5-6 remixes από σχετικά συγκροτήματα... Όταν όμως πριν από 16-17 χρόνια έπαιζα ξανά και ξανά την πίστα στο φεγγάρι για να ακούσω τη μελωδία, δεν υπήρχε ούτε "ιντερνέτς" ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα άρεσε και σε άλλον αυτό το (μαγικό στα αυτιά μου) "μπιπ-μπιπ"... Τα τελευταία χρόνια πρέπει να το έχω ακούσει εκατοντάδες φορές (χωρίς υπερβολή!) κι όμως κάθε φορά με ξαναγυρνά πίσω στην ΣΤ' Δημοτικού που διάλεγα ξανά και ξανά να παίξω την... φεγγαρόπιστα, μόνο και μόνο για να το ακούσω...
Φυσικα, χωρις τα μεσα που εχουμε σημερα και χωρις το internet, το μόνο που μπορουσα να κανω ήταν να συνδεσω ένα ακουστικο στο "mic" του κασσετοφωνου, να ανοιξω την φωνη της τηλεόρασης, να ακουμπισω το ακουστικο στο ηχειακι της και να βρω ενα μερος στο παιχνιδι, χωρις ηχητικα εφφε, για να γραψω την μουσικη. Φυσικα, επρεπε να είμουν και μονος στο σπιτι γιατι δεν ήθελα να ξέρει κανεις για την "ανωμαλία" μου αυτή. Είχα γραψει μια ολόκληρη κασσέτα (ακόμα την έχω και την ακουω καμια φορά "for teh lulz") και την άκουγα κρυφά στο walkman μου, πιστευοντας οτι ειμαι ο μονος στον πλανήτη που εχει κανει κατι τoσο "χαζο" ή μαλλον "εκκεντρικό".
Που να ηξερα οτι καμποσα χρονια μετα, θα υπήρχε το internet, με ολόκληρα communities, sites και forums με χιλιαδες ανθρώπους που μοιράζονται την ιδια αγάπη με μένα για τα "chiptunes" και οτι θα εβρισκα ολοκληρα soundtracks (ακομα και official), gamerips, sound chip emulators και οτι θα ειχα την τεραστια συλλογη απο videogames μουσικη που εχω τωρα! Αυτο που πιστευα οτι ηταν εκκεντρικο, εγινε τοσο mainstream, που υπαρχει πλεον ολοκληρη βιομηχανια απο πίσω (ενα απο τα θαυματα του Internet).
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: