Συντήρηση bibi-bo
Makisime πολύ καλές οι φωτογραφίες που έβαλες! Η πρώτη με τη bibi-bo και τον Tzon Tzon μου θύμησε τα παιδικά μου χρόνια. Τους είχα αλλά η αδερφή μου τους διέλυσε. Ακόμα θυμάμαι τα κλάματα μου με λυγμούς!
Σκέφτηκα να σας μιλήσω για το πως μπορείτε να συντηρήσετε και να κρατήσετε σε καλή κατάσταση την αγαπημένη μας κούκλα.
1. Είτε σε κουτί , είτε όχι να της έχετε ανοιχτά τα πόδια για να μην κολλήσουν με το σώμα.
Εάν έχουν κολλήσει ήδη , τα ανοίγουμε και με το ψαλιδάκι των νυχιών κόβουμε το λιωμένο πλαστικό. Ειναι συνήθως στα πόδια κοντά στη βίδα ψηλά (φώτο 1).
2. Εάν λιώσει εκεί που αρχίζουν τα χέρια. Κόβουμε με το ψαλιδάκι των νυχιών το λιωμένο πλαστικό και στην τρύπα που έχει μεγαλώσει βάζουμε μπόλικο βαμβάκι ( θα πιάσει όλο το πάνω σώμα μέσα). Αφού τελειώσουμε με κόλλα logo περνάμε το βαμβάκι που φαίνεται κάτω από το χέρι κι έτσι γίνεται σκλήρό. Εάν δεν θέλουμε να λιώσει κι άλλο πλαστικό γύρω από το χέρι βάζουμε κόλλα προσεχτικά γύρω από το χέρι(στην τρύπα γύρω γύρω) (φώτο 2)
3. Εάν κουνάνε ή φεύγουν οι βλεφαρίδες με μια οδοντογλυφίδα που έχει πάνω της κόλλα περνάμε τις βλεφαρίδες. Εδώ μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε χρυσή,ασημένια ή άλλου χρώματος κόλλα.Προσοχή δεν πρέπει να αγγίξει η κόλλα το μάτι! (φώτο3).
4. Εάν φεύγει από το καρπό η παλάμη, βάζουμε κόλλα στο στρογγυλό μέσα και κολλάμε την παλάμη. Έτσι θα γυρνάει και όταν στεγνώσει.
5. Εάν σπάσει το κεντρικό λάστιχο κολλάμε με κόλλα τα κομμάτια της κούκλας απλά δεν κινείται πια.
Καλό είναι να μην τη βλέπει ο ήλιος και να βρίσκεται σε μέρος που δεν θα έχει υψηλή θερμοκρασία.
Για μαλλιά και μακιγιάζ έχω αναφερθεί παλιότερα.
Ελπίζω να σας βοήθησα να κρατήσουμε περισσότερο χρόνο μαζί μας την αγαπημένη μας κούκλα! (φώτο 4)