Bibi-bo Μέρος 1ο

Ioanna αυτό βρήκα για το Φασουλέτο στο e-market.gr

Ελπίζω να σε βοήθησα!
 
'Εχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από τότε που αγόρασα την τελευταία μου bibi-bo. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τη μυρωδιά της καινούριας κούκλας όταν άνοιγα το κουτί με νύχια και με δόντια για την επεγκλωβίσω από τη συσκευασία της! Θυμάμαι τα μαλλιά της ήταν τόσο απαλά, κατάξανθα.Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! ούτε να φάω δεν μπορούσα!Ειδικά η bibi-bo Χαβάϊ έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, την έχω συνδέσει με πολύ χαρούμενες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων.

Είχα και εγώ την καστανή bibi-bo με το διδυμάκι!!! Μου την αγόρασαν οι γονεις μου ύστερα από ατελείωτες ώρες γκρίνιας και αφαγίας!!! Θυμάμαι ήταν από τις πιο ακριβές bibi-bo , γιατί ήταν διαφημιζόμενη και συλλεκτική λόγω μαλλιού! Δυστυχώς, ανήκα στην κατηγορία των παιδιών που καταστρέφουν τα παιχνίδια τους μετα τον πρώτο μήνα...Το έχω μετανοιώσει φριχτά γιατί τώρα θα είχα πραγματικά μια τεράστια συλλογή!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

GinaP πράγματι η bibi-bo μύριζε κουκλίλα που λέω εγώ. Ακόμα και μετά τόσα χρόνια οι δικές μου μυρίζουν. Η καστανή bibi-bo ήταν η beti-bo η αδερφή της bibi-bo που είχε παντρευτεί τον Tom Tom. Εμένα η beti-bo ποτέ δεν μου άρεσε και για αυτό δεν την έχω. Δεν είσαι η μόνη που κατέστρεψες παιχνίδια μικρή. Το ίδιο κάναμε κι εμείς ή τα αδέρφια μας για μας.

Σου στέλνω μια φωτογραφία με τη bibi-bo και τον Tzon Tzon Χαβάη, μια με τη beti-bo τον Tom Tom και τα διδυμάκια τους και μία με τη bibi-bo κυρία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aγαπητή GinaP σου επισυνάπτω μια φωτογραφία από όλη την οικογένεια ΒΟ που βρήκα πρόσφατα στο ΕΒΑΥ και απροσδόκητα σε πολύ καλή τιμή..!!!

picture.php


Φαντάζομαι όπως είπε και η rapunjel αυτή θα είχες..!!!

Για φασουλέτο κι εγώ μόνο αυτόν είχα υπ όψην αλλά δυστυχώς είναι πάρα πολύ ακριβός....!

Πάντως πιστεύω ότι ακόμη υπάρχουν παιλιά μαγαζιά με παιχνίδια el greco απλά δεν τα έχουμε ανακαλύψει....!!!!!!

Rapunjel, μήπως να κάνουμε μια εξόρμηση στην Αθήνα??
 
bibi-bo

Καλέ μου Makisime φαντάζεσαι να πάμε σε παλιό παιχνιδάδικο στην Αθήνα; Θα νομίζουν οι άνθρωποι ότι είμαστε στερημένοι. Καλά είναι τα παλιά παιχνίδια αλλά θέλουν πολύ συντήρηση. Η κόλλα logo θα μου στείλει κάρτα τα Χριστούγεννα από την κατανάλωση που της κάνω. Μου φτάνουν αυτά που έχω και μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω κι άλλους να αποκτήσουν κάτι από αυτά που τους κάνει ευτυχισμένους. Ο Φασουλέτος είχε 80 ευρώ. Τώρα τελευταία ανέβηκε η τιμή. Makisime βάλε καμμιά φωτογραφία bibi-bo από τις ωραίες που έχεις!

Σου στέλνω μια εγώ και περιμένω...
 
Rapunjel έχω μια απορία..!!! Έχεις τόσες πολλές ΒΙΒΙ ΒΟ ή τους αλλάζεις και φορέματα??? Και αν τους αλλάζεισ φορέματα πως το καταφέρνεις???? Γιατί είναι πλεόν πολύ δύσκολο να φορεθούν γιατί σπάνε και κόβονται εύκολα πόδια, χέρια,λαστιχάκια...!!!!!!

Σου επισυνάπτω φωτογραφίες ειδικά αφιερωμένες σε σένα..!!!!!

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 
πως μπορω να κάνω post τις φωτογραφιές μου από αρχείο του υπολογιστή? Σήμερα φωτογράφισα τις κούκλες μου και δεν μπορώ να τις "ανεβάσω"! help
 
το σκηνικό είναι από την πισίνα της bibi-bo , υπάρχει και αυτή στη συλλογή μου και είναι σε άριστη κατάσταση!

Μετά από ένα γενικό και εντατικό ρεκτιφιέ οι κουκλίτσες μου ήταν έτοιμες να ποζάρουν! Η bibi-bo χρονολογείται από το 1994 και ήταν από τις λίγες διαφημιζόμενες. Είχε μάλιστα και δύο σκυλάκια, ένα μαύρο και ένα άσπρο! η τύχη τους αγνοείται!!! Όπως βλέπετε είναι σε καλή κατάσταση αφού έχει όλα της τα μαλλάκια και τις βλεφαρίδες. Τα χείλη της ήταν ξεβαμμένα και της τα έβαψα με μανό στην ίδια απόχρωση με την πρωτότυπη. Της πέρασα και διάφανο μανό από πάνω! Τι αποτέλεσμα έιναι πολύ καλό και φαίνεται εργοστασιακό!!!!

Ο Τζόν-Τζόν είναι μοντέλο ΄90 Τα ρούχα του ήταν σε άθλια κατάσταση, καθώς όταν ήμουν μικρή το έπαιζα και μοδίστρα με αποτέλεσμα να έχω γεμίσει με παρδαλές κλωστες και ραφές το συνολάκι του. Το ξήλωσα και το έραψα από την αρχή! Και φυσικά του τα σιδέρωσα!!! Ούτε άντρα να τον είχα!!!

DSC01153.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
GinaP αυτή η ΒΙΒΙ ΒΟ με τα σκυλάκια ξέρω ποιά είναι..!!!!

picture.php


picture.php


Δειτε το αλμπουμ μου!

Έιχε βγεί σε δύο χρώματα και μάλλον ήταν η τελευταία παρτίδα ΒΙΒΙ ΒΟ της el greco λίγο πριν κλείσει..!!!! Γι αυτό και αν προσέξεις φέρνει πολύ στην BARBIE, η οποία μόλις αρχίζει να κατακλίζει την ελληνική αγορά......!!!

Αλλά αυτο που είπες ότι ήταν η πιο διαφημισμένη ΒΙΒΙ ΒΟ δεν το ήξερα...!!! Είχε όντως πέσει πολύ διαφήμιση γι αυτήν??

Οι κούκλες σου είναι τρομερές..!!!!! Μπράβο σου κι εσένα που τις διατηρείς σε τόσο καλή κατάσταση..!!!!!!! Βλέπω ότι έχεις και πολλά αξεσουάρ..!!!! Πολύ συλλεκτικά...!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Makisime σε ευχαριστώπολύ πολύ για τις φώτο! Τέλεια αυτή με το μαγιό! Έχω κάμποσες bibi-bo αλλά τις αλλάζω κιόλας. Εμένα δε μου σπάνε, ούτε βγαίνουν πόδια, χέρια γιατί τις συντηρώ! Τις παίζουμε μάλιστα και με τη μικρή μου!Νομίζω δε με προσέχεις! Δε διάβασες τις συμβουλές μου που έστειλα στο forum; Έχω σχεδόν όλα τα ρούχα τους σε δύο ντουλάπες και του Tzon Tzon.

GinaP τέλεια η bibi-bo σου! Τα σκυλάκια είναι ο Πίτσυ και η Ντόλυ. Τα έχω με τον Tzon Tzon. Είναι η τελευταία που κυκλοφόρησε , για αυτό διαφέρει λίγο με τις άλλες. Ενώ πια δεν κυκλοφορούσαν bibi-bo με βλεφαρίδες αυτή έχει. Άμα τις βάλει και άλλα ρούχα βάλε μας κι άλλες φώτο.

Σας στέλνω κι εγώ φώτο από την αγαπημένη μας!
 
Εννοείται Rapunjel οτι τις διαβασα τις συμβουλές σου με απόλυτη προσήλωση :) , απλα νομίζα οτι όση συντήρηση και να κάνεις, μετά από τόσα χρόνiα θα είναι δύσκολο να τις αλλάξεις ρούχα..!!!!!

Όσο για τα ρούχα δεν ήξερα ότι τα είχες όλα και δεν ήξερα ότι όλα αυτά τα ρούχα που βάζεις ήταν τα αυθέντικα της ΒΙΒΙ ΒΟ..!!!! Έχεις πολύ καλή συλλογή μπράβο σου..!!!

Eπίσης δεν ήξερα ότι είχαν κυκλοφορήσει ΒΙΒΙ ΒΟ χωρίς βλεφαρίδες..!!!!

Έχεισ να ποστάρεις καμία τέτοια??????

Rapunjel για δες εδώ...! Τις έβγαλα από τα κουτιά τους και τις φωτογράφησα όλες μαζί..!!! Ειδικά για σένα..!!!! Διαπίστωσα όμως δυστυχώς ότι είναι σε πολυ άσχημη κατάσταση με κομμένα χέρια, πόδια, ακόμη και κεφάλι σε μία..!!! Φαίνονται όμως με μια πρώτη ματιά μια χαρά..!!!! Μήπως να αρχίσει η αποκατάσταση υπο τις οδηγίες σου????

picture.php


picture.php


picture.php


Δειτε το αλμπουμ μου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τις θέλω όλες!!! Απλά δεν υπάρχουν! Θα επισκεφτώ ένα παλιό παιχνιδοπωλείο στη Λαμία και θα αγοράσω για τη δικιά μου αυθεντικά ρούχα!!!

βλέπω makisimo οτι έχεις και την μπαλαρίνα τη μηχανοκίνητη. Τη βάση την έχεις? Θυμάμαι την είχε μια παιδική μου φίλη και την είχε σε περίοπτη θέση στο δωμάτιο της. Ηταν από τα κοριτσάκια που αγαπούσαν και πρόσεχαν τα παιχνίδια τους.Επίσης, είχε πολλές bibi-bo μέσα στα κουτιά ανέγγιχτες... ακόμα απορώ πως αντιστέκοταν στον πειρασμό!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Makisime πολύ όμορφες οι κούκλες σου.Οι δύο τελευταίες δεξιά είναι όνειρο. Βέβαια να τις συντηρήσεις. Εάν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου και θα κινιούνται και θα αλλάζουν και θα αντέξουν άλλα τόσα χρόνια και βάλε! Σε ότι θες θα σε βοηθήσω! Σου στέλνω φώτο bibi-bo χωρίς βλεφαρίδες, πιο σκούρο δέρμα, μαυρισμένο και μακιγιάζ ματιού δεκαετίας 80. Μου κάνει εντύπωση πως δεν έχεις καμμία τέτοια!
 
Στο σημείο αυτό θα απαρριθμίσω τα "κουσούρια" της αγαπημένης μας κούκλας είτε εργοστασιακά ειτε επίκτητα:1) Πολλές φορές γλιστρούσε το κεφάλι χαμηλά στο λαιμό και έπρεπε να της το τραβάς συνέχεια επάνω, διαφορετικά κεφάλι και θώρακας ήταν ένα.2) Έπεφταν πολύ εύκολα τα μαλλάκια και η βλεφαρίδες της. Οι περισσότερες bibi-bo μου είχαν καραφλίτσα 3) Χαλάρωναν τα λάστιχακια που βρίσκονταν στο εσωτερικό του σώματος της με αποτέλεσμα να τρίζει και να είναι ασταθής, πολλές φορές κόβονταν και η κούκλα ήταν για πέταμα.4)Ξέβαφε το μακιγιάζ της 5) Στα πόδια της εμφανίζονταν "μελανιές" (μη γελάτε, αλήθεια λέω!)και "έσπαζε" κάτι στον αστράγαλο της .6)Όταν την έβγαζες από το κουτί- καινούρια -τα πόδια και τα χέρια της είχαν πολλή κόλλα και έπρεπε να της τα ανοίξεις με πολλή προσοχή διαφορετικά κοβόταν το πλαστικό-Το ίδιο συνέβαινε και στα γοβάκια της που ήταν και αυτά κολλημένα,7) Σε μαγνήτιζε από μακριά και σου φώναζε "πάρε με, πάρε με"!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

GinaP μου δε νομίζω να γινότανε όλα αυτά που λες. Κάποια ίσως. Έχω bibi-bo 30 χρονών και είναι γενικά σε καλή κατάσταση. Μαλλιά πάντώς δεν φεύγουν ή τουλάχιστον ελάχιστα σε σχέση με τις barbie. Το ότι τρίζει είναι αλήθεια αλλά το λάστιχο θεωρώ ότι είναι πολύ γερό. Με τα χρόνια οι αγκώνες και οι αστράγαλοι δε λύγιζαν εάν είχε παιχτεί πολύ η bibi-bo. Τα γοβάκια ήταν κολλημένα αλλά εγώ τα ξεκολλάω και δεν πέφτουν αν τα πιέσεις από κάτω και πιάσουν καλά στο πόδι. Εμένα αυτό που με στενοχωρεί είναι που κολλάνε τα πόδια με το σώμα και μεγαλώνουν οι τρύπες στο σώμα που βγαίνουν τα χέρια. Ευτυχώς βρήκα τρόπο και τα φτιάχνω.

Πάνω από όλα είναι η καλύτερη και η πιο γλυκειά του κόσμου , για μένα.

Σου στέλνω μια φώτο για του λόγου το αληθές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rapunjel, η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ούτε είχα την τύχη να δω ΒΙΒΙ ΒΟ χωρίς βλεφαρίδες..!!! Όπως θα είδες όλες οι δικές μου είναι με βλεφαριδες..! Πρώτη φορα που είδα είναι αυτές που μόλις μου ποσταρες..!

Για δώσε μας πληροφορίες γι αυτο αν γνωρίζεις γιατί φαίνεται ενδιαφέρουσα πληροφορία..! Πότε δηλαδή η el greco εβγαλε με ή χωρίς βλεφαρίδες, για ποιο λόγο(μήπως για να μοιάζει περισσότερο στην barbie??)

Σας ποστάρω άλλες 2 φωτό...

GINAP βλέπω φρόντισες να βάλεισ στο προφίλ σου σαν φωτογραφία ότι σε αντιπροσωπεύει πιο πολυ εε??? χεχεχε

Βλέπω ότι θα έχετε τωρα κοντρα με την Rapunjel ποια θα έχει την καλύτερη ΒΙΒΙ ΒΟ..!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η αδερφή μου είχε 2 και δεν είχαν βλεφαρίδες!Περίπου το 1992-93 τις πήρε!
 
bibi-bo

Makisime καλέ μου φίλε, στην αρχή οι bibi-bo ήταν άσπρες με βλεφαρίδες , κόκκινα χείλη και μπούκλες σε κίτρινη συσκευασία.Δεν είχαν φρύδια. Περίπου το 1985, έγινε αρχικά πιο σκουρόχρωμη στο δέρμα η bibi-bo και απέκτησε φράντζα ή αφέλειες.Τα χείλη γίνανε ροζ. Στη συνέχεια της ίσιωσαν τα μαλλιά. Η επόμενη αλλαγή ήταν να φύγουν οι βλεφαρίδες και να αντικατασταθούν με ζωγραφιστές με έντονο μακιγιάζ στο μάτι και φρύδια. Αυτές κυκλοφορούσαν σε κόκκινη συσκευασία. Τελευταίες θεωρούνται και οι bibi-bo λαμπάδα όπως και η bibi-bo με τα σκυλάκια.

Makisime δεν έχω κανένα πρόβλημα που έβαλε η GinaP στο avatar της τη bibi-bo. Η δικιά μου είναι από τις πρώτες που κυκλοφόρησαν και η δικιά της από τις τελευταίες. Οπότε καλά κάνουν και υπάρχουν και οι δυό.

Οι φωτογραφίες σου Makisime είναι πολύ όμορφες. Οι δύο είναι της πρώτης περιόδου και η τρίτη σου της δεύτερης.

Σου στέλνω φωτογραφίες δύο σπάνιων bibi-bo: Η bibi-bo Μαντόνα και η bibi-bo Σάντρα. Πρόσεξε ότι η πρώτη είναι η μόνη bibi-bo με κοντά μαλλιά και χωρίς γυάλινα μάτια αλλά ζωγραφιστά!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όντως η δικιά μου είναι αγορασμένη το 1995. Μάλιστα, τότε ήμουν 11 ετών και άρχισα να μην πολυενδιαφέρομαι για παιχνίδι με κούκλες. Τη bibi-bo της φωτο, την αγόρασα από τις προσφορές, όταν πλέον στα ράφια υπήρχαν λίγες ακόμα, γιατί η εξαγορά της el greco από τη Hasbro είχε ήδη γίνει. Ωστόσο, η δική μου έχει το λογότυπο "el greco" πίσω από το κεφάλι της.Είναι η τελευταία των Μοϊκανών!!!
 
Πίσω
Μπλουζα