Bibi-bo : Συντήρηση, Μαλλιά, Μακιγιάζ

Αναστασια

RetroNuts!
Joined
10 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.724
Αντιδράσεις
55
Οδηγιες για μια τελεια ΒΙΒΙΒΟ!!! Σε αυτο το θρεντ θα βρειτε τις τελευταιες τεχνολογιες αναζωογονησης της κουκλας σας!

Ξεκιναμε με:

Συνταγές για υπέροχα σγουρά μαλλιά αποκλειστικά για την ΒΙΒΙΒΟ!

Ειναι το μαλλι της αγαπημενης σας κουκλας λιγο πατημενο, χωρις ογκο;;;; Θέλετε να την κάνετε να ειναι μια θεα με πλουσια κώμη;

Ακολουθηστε αυτες τις οδηγιες και δεν θα το μετανιωσετε!

Η ΒΙΒΙΒΟ μας ΠΡΙΝ

fetch


fetch


Υλικα:

1. Πλαστικα καλαμακια

2. Καρφιτσες (αν γινεται με χοντρο κεφάλι)

3. Χαρτί κουζινας (κομμενο σε κομματακια)

4. 1 ποτηρακι νερό με διαλυμενο τζελ μαλλιων

fetch


1. Παιρνουμε το κομμενο χαρτακι απο τον ρολο κουζινας, το βρεχουμε στο νερο με το διαλυμενο τζελ μαλλιων και το τυλιγουμε γυρω απο το τελειωμα της τουφας των μαλλιων. Σας συμβουλευω να παιρνετε μικρες τουφες γιατι ετσι η περμαναντ εχει καλυτερο αποτελεσμα.

fetch


fetch


2. Τυλιγουμε γυρω απο το καλαμακι την τουφα και την στερεωνουμε με την καρφιτσα στο βινυλιο της κουκλας. Μην στεναχωριεστε, πρεπει να μπηξετε την καρφιτσα στο κεφαλι. Μπρος στα κάλη τι ειναι ο πονος!

fetch


3. Να την η μικρη μας με τα καρουλια στα μαλλια!

fetch


4. Γεμιζουμε 2 κουπες: την μια με παρα πολυ ζεστο νερο (οχι καυτο, σχεδον λιγο πριν βρασει), και την αλλη με κρυο.

5. Βυθιζουμε το κεφαλι της κουκλας για 15 δευτερολεπτα στο πολυ ζεστο νερο. Μονο τα μαλλια! Μην της χαλασουμε και το μακιγιαζ! Δεν πειραζει αν βραχει λιγο, την σκουπιζουμε στο προσωπο.

6. Μετα βυθιζουμε τα μαλλια για αλλα 15 δευτερολεπτα στο κρυο νερο.

7. Μετα αλλα 15 δευτερολεπτα στο πολυ ζεστο νερο. Μετα παλι κρυο. Τελειωνουμε με το ζεστο.

8. Αφηνουμε τα μαλλια να στεγνωσουνε μονα τους. Οχι πιστολακια κτλ. Θελει υπομονη.

Το αποτελεσμα. Προσεξτε την διαφορα μεταξύ χοντρων και λεπτών τούφων στα μαλλια.

Καλη επιτυχια!

fetch


fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Καλές μου φίλες και καλοί μου φίλοι αν έχετε μια παλιά κούκλα και θέλετε να τη διατηρήσετε πρώτα πρέπει να την έχετε μακριά από τον ήλιο, όχι μέσα σε κουτί γιατί δεν αερίζετε και εαν την έχετε στολίσει να την έχετε όρθια με λίγο ανοιχτά τα πόδια για να μην κολλήσουν με το υπόλοιπο σώμα!
 
bibi-bo

Τέλειες οι συμβουλές για τα μαλλιά λατρεμένη Αναστασία θα της ακολουθήσω και εγώ!

Εαν τώρα αγοράσετε μια bibi-bo λόγω παλαιότητας έχει υποστεί φθορές. Το σημαντικότερο είναι τα κολλημένα πόδια με το υπόλοιπο σώμα και τα ρούχα καθώς και οι τρύπες στο σώμα ψηλά εκεί που ξεκινάνε τα χέρια. Συνήθως έχουν μεγαλώσει πολύ και πέφτουν τα χέρια. 'Αλλο σημαντικό πρόβλημα είναι στις πρώτες bibi-bo που τα χεράκια έβγαιναν από τον καρπό.

1. Βγάζετε την κούκλα από το κουτί,εαν είναι μέσα στο κουτί, και της αφαιρούμε όλα τα ρούχα. Εαν έχουν κολλήσει τα τραβάτε ελαφρά να βγουν.Εαν δε βγαίνουν τα κόβετε με το ψαλιδάκι των νυχιών. Θέλουμε την κούκλα, αυτό είναι το σημαντικό.

2.Παίρνετε το ψαλιδάκι νυχιών και κόβετε ότι λιωμένο πλαστικό έχει, γύρω από τα χέρια και γύρω από τα πόδια. Προσπαθήστε από κάτω να ανοίξετε τα πόδια τραβώντας σιγά σιγά και βλέποντας να μην χωρίζει το πόδι με το εσωτερικό ημικύκλιο που μπαίνει μέσα στο σώμα. Εαν δεν ανοίγουν κόβετε λίγο λίγο το λιωμένο πλαστικό με το ψαλιδάκι χώνοντας το προς τα μέσα και τραβάτε με δύναμη κατά διαστήματα. Με επιμονή κι υπομονή ανοίγουν. Μετά με το ψαλιδάκι θα κόψετε κάθε λιωμένο πλαστικό. Για να μην ξανακολλήσει θα βάλεις uhu super glue ή logo γύρω γύρω από τα πόδια, όπου είχε κολλήσει. Η κόλλα καίει το πλαστικό εκεί και δεν το αφήνει να κολλήσει ξανά.

3.Εαν και τα χέρια θέλουν επιδιόρθωση. Κόψετε και εκεί το λιωμένο πλαστικό και εαν μεγαλώσει πολύ η τρύπα βάζετε βαμβάκι μέσα στην τρύπα ,αρκετό βαμβάκι ,με μια οδοντογλυφίδα και μετα βάζετε πάνω στο βαμβάκι κόλλα αρκετή και αυτή. Κόλλα logo ή uhu super glue , όχι αυτές που κολλάνε χαρτιά μόνο. Η κόλλα πετρώνει το βαμβάκι και έτσι μικραίνει η τρύπα και κουνιέται το χέρι.

4.Εαν την πλύνετε μόνο σε κρύο νερό. Σκεφτείτε ότι μέσα στην κούκλα υπάρχει το κεντρικό λάστιχο που ήδη είναι επιβαρυμένο από τα χρόνια. Το ζεστό νερό μπορεί να του κάνει κακό!Εαν δεν ανοίγουν κόβεις λίγο λίγο το λιωμένο πλαστικό με το ψαλιδάκι χώνοντας το προς τα μέσα και τραβάς κατά διαστήματα να δεις εαν ξεκόλλησε το πόδι. Τέλος εαν δεν περάσεις με κόλλα εκείνα τα σημεία που έκοψες με τον καιρό θα ξανακολλήσουν τα πόδια!

5. Τα χεράκια που βγαίνουν από τον καρπό τα κολλάτε βάζοντας εσωτερικά μια σταγόνα κόλλα και τα κολλάτε στο στρογγυλό του υπόλοιπου χεριού που ήταν βαλμένο πριν. Έτσι θα γυρνάνε κιόλας!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μακιγιαζ BIBIBO

Σημερα θα μαθουμε μερικα κολπακια για να διορθωσουμε το μακιγιαζ της αγαπημενης μας ΒΙΒΙΒΟ! Προσοχη, οτιδηποτε χρησιμοποιουμε επανω στο βινυλιο της κουκλας πρεπει να ειναι υδροδιαλυτο. Ετσι θα ειμαστε σιγουροι οτι οταν η κουκλα φτασει στα χερια της επομενης γενιας δεν θα της εχει γινει η μουρη κρεας, δεν θα της εχουν λιωσει τα χρωματα και το βερνικι δεν θα εχει επιτεθει στο πλαστικο!!! Δυστυχως το γεγονος οτι την βλεπετε τωρα θεα με τα βερνικια και τα σμαλτα για τα νυχια στο προσωπακι της, δεν σημαινει οτι μετα απο 20 χρονια το βυνιλιο θα εχει αντεξει την επιθεση των χημικων!!!

Υλικα

1. Ακριλικα χρωματα, ειναι ΥΔΡΟΔΙΑΛΥΤΑ!!!! Δεν χρειαζεται να παρετε ολο το καταστημα. Αρκει ασπρο, κοκκινο, γαλαζιο. Η' απλα ροζ και γαλαζιο.

fetch


2. Πινελακι 000, το πιο λεπτο που υπαρχει, ή ακομα καλυτερα το πινελακι του eyeliner!

fetch


3. Διαφανες ΥΔΡΟΔΙΑΛΥΤΟ βερνικι γυαλισματος για να σταθεροποιησουμε τα χρωματα. Το ξερω οτι εχετε πεσει στον πειρασμο του διαφανους βερνικιου νυχιων, ομως για τους λογους που σας εξηγησα στην αρχη, αυτο βαζει σε κινδυνο το γλυκο προσωπακι της ΒΙΒΙΒΟ!. :cry:

Σας προτεινω λοιπον, αν θελετε να κανετε το ψυχικο και μια καλη επενδυση για την μακροβιοτητα της κουκλας σας να το βγαλετε τελειως με ασετον, να την πλυνετε καλα με κρυο νερο και να ξαναπερασετε το μακιγιαζ με υδροδιαλυτα χρωματα. :)

Με το πινελακι λοιπον περνατε το στοματακι της. Μην ανησυχειτε αν με την πρωτη δεν σας βγαινει. Τα υδροδιαλυτα χρωματα ξεπλενονται με νερο οσο ειναι νωπα. Οταν στεγνωσουν φευγουν με ασετον. Με υπομονη σιγα σιγα θα δειτε οτι θα την πετυχετε!

Για να βαλετε το ρουζ στα μαγουλακια της θα ριξετε μια σταγονα χρωμα, ροζ ή κοκκινο, σε ενα πιατακι και με τον παραμεσο ή το μικρο δαχτυλακι, θα παρετε λιγο χρωμα και θα της το απλωσετε με απαλες κινησεις σαν να βαζετε κρεμα στο προσωπο σας! Θελει λιγη υπομονη το απλωμα, μπορει να χρειαστει να το σβησετε και να το ξαναπερασετε, αλλα με υπομονη θα γινει μια θεα!

Τωρα το πιο δυσκολο κομματι ειναι η σκια της....εδω τα πραγματα δυσκολευουν γιατι η σκια εχει μπει με τον αερογραφο, αν δεν κανω λαθος, για αυτο η σκια της ΒΙΒΙΒΟ ειναι σαν το σφουματο του Ντα Βιντσι. Το χρωμα σβηνει σταδιακα, κατι αδυνατον για το ανθρωπινο χερι. Εδω παιδια δυστυχως θα κανετε λιγη υπομονη. Οταν παρω τον αερογραφο θα συνεχισουμε το μαθημα!

Σε αυτες τις πριγκηπισσες εχει γινει περασμα στα χειλη και ελαφρο περασμα στα μαγουλακια για να γινουν πιο εντονα τα χρωματα. Προσεξτε το σφουματο του Λεοναρντο στην γαλαζια σκια των ματιων.

fetch


Αν τωρα η ΒΙΒΙΒΟ σας ειναι αυτη της τελευταιας περιοδου,

εδω δανειζομαι μια φωτογραφια απο το αλμπουμ της αγαπημενης μας Rapunjel, τα χρωματα στα ματια της δεν σβηνουν αλλα ειναι γεματα, χωρις να υπαρχει προβλημα στο να ξαναπεραστουν με το πινελο αν εχουν χαλασει

picture.php


Αφου αφησουμε την κουκλα να στεγνωσει μια μερα, και μεινουμε ικανοποιημενοι απο το αποτελεσμα, τοτε μπορουμε να της περασουμε στα χειλη μονο, το διαφανες για λαμψη!!!

Καλη επιτυχια!!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
γεια σας ,περιεργαζομουν την κουκλα μου για να δω απο που θα μπορουσα να ξεκινησω....το μαλλι ηταν υπερβολικα μπερδεμενο ,κομποι και τετοια λιωμενο πλαστικο κλπ.....ξεκινησα λοιπον κανοντας την μπανακι,ακολουθησα τις συμβουλες μονο που εκανα και αλχημειες δικες μου και το μαλλι της ειναι υπεροχο τωρα....

α)την ελουσα με σαμπουαν και μετα μπολικη μαλακτικη για να ξεμπερδευτει το χαος την σκουπισα πολυ καλα καιαρχισα να την χτενιζω σιγα σιγα ,χωρις να χρησιμοποιησω πιστολακι απλωσα τα μαλλια της στην πετσετα επανω στα ποδια μου χτενιζοντας και μετα της εβαλα σιλικονη.....αυτη που χρησιμοποιουμε για ταμαλλια αφησα τα μαλλια και στεγνωσαν μονα τους αφου τα ειχα φερει στη φορα που θα ηθελα να ειχαν...και εγιναν υπεροχα και γυαλιστερα οπως πρωτα...(εν αναμονη οι φωτογραφιες)

β)ο κορμος της κουκλας δν ειναι βινυλιο αλλα πλαστικο,το οποιο ειναι πολυστερηνη.Το λεω αυτο με σιγουρια γιατι καναμε με τον αντρα μου ενα κρας τεστ,ειναι μοντελιστης και το υλικο που χρησιμοποιουν για τα μοντελα ειναι πολυστερινη και λιωνει με ενα συγκεριμενο υλικο κολας αντιθετα το βινυλιο δν λιωνει με κατι αλλο εκτος απο την θερμοτητα....λοιπον εξυσα με κοφτη κατω απο την μασχαλη μετα την τριψαμε για να λειανει το πλαστικο εκει απο την κοπη του λιωμενου περισσευματος.....και εγινε λειο.Στην συνεχεια δν πεταξαμε το λιωμενο υλικο που κοψαμε αλλα το κρατησαμε και πανω σε ενα αλουμινοχαρτο βαλαμε το υλικο που ειχαμε αφαιρεσει και βαλαμε την κολλα της tamiya super glue τοποθετησαμε το επεξεργασμενο με την κολλα υλικο στην γουβιτσα που ειχε δημιουργηθει λογω του λιωσιματος σε αλλο σημειο πλαστικου και τωρα περιμενει για ακομη μια λειανση .....επειδη δν εχω βγαλει ακομη φωτογραφιες θα βγαλω και θα τις ποσταρω να καταλαβετε καλυτερα τι εννοω....επισης ολα τα υλικα τα βρηκα σε μαγαζι μοντελιστων και τα οποια υπαρχουν στην ιπποκρατους στην αθηνα....οπως και τα ακρυλικα,εκει υπαρχουν πολλα χρωματα και βρηκα ακριβως τις αποχρωσεις....

επειδη τα μαλλια του τζον τζον εχουν ξεβαψει και τα ειχα βαψει με μαρκαδορο οταν ημουν μικρη και το μακιγιαζ του εχει ξεθωριασει θα τον ξεβαψω και θα τον κανω απο την αρχη....αντε να δουμε!!!καλη μου επιτυχια....
 
Τελειες οι πληροφοριες σου bibibo 28!!!! Ευχαριστουμε παρα παρα πολυ!!!! Περιμενουμε τις φωτογραφιες!!!!! :)
 
Είναι αλήθεια ότι ο κορμός της κούκλας είναι πιο σκληρός από τα χέρια και τα πόδια, τα οποία πρέπει να είναι εύκαμπτα. Η σύνθεσή τους είναι σίγουρα διαφορετική. Οσον αφορά την ακριβή σύνθεση, μάλλον μόνο ένας χημικός θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Πάντως από μια μικρή αναζήτηση στο ιντερνετ βρήκα ότι το βινύλιο μπορεί να πλαστικοποιηθεί. Οπότε μπλέκουν τα πράγματα. Η ιδιότητα του βινυλίου είναι ότι είναι πιο εύκαμπτο από το πλαστικό και σε όλα τα σάιτ συντήρησης barbie αναφέρεται ότι η κούκλα είναι από βινύλιο.

Bibibo28, αναμένουμε φωτογραφίες για να δούμε την τεχνοτροπία και το αποτέλεσμα! Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ γιατί όλες τις τρύπες στον κορμό στην ένωση με τα χέρια των κουκλών μου τις έχω αφήσει ανέγκιχτες μέχρι να καταλήξω τι να κάνω.
 
bibi-bo

Καλή μου bibibo 28 πολύτιμες οι πληροφορίες σου!

Μόλις βρω χρόνο θα αρχίσω να βάζω εξ ολοκλήρου νέα μαλλιά σε μια Sindy (τη bibi-bo δεν τη φωτογράφισα επί τη διαδικασία) και θα βάλω φωτογραφίες από όλα τα στάδια αναλυτικά!
 
Προσθετικη βλεφαριδων

Γλυκεια μου Rapunjel, την πιο μεγαλη αγκαρια της προσθετικης μαλλιων θα αναλαβεις!!!! Την πιο μεγαλη μανουρα, που μονο ενα πλασμα σαν την Νεραιδοχερα μπορει να διδαξει!!! Εγω "δυστυχως" δεν εχω καμια φαλακρω κουκλα αυτην την στιγμη να βοηθησω! Ολες ειναι με πλουσιες κωμες!!!!

Υποκλινομαι στην αυτοθυσια σου για το καλο ολων των κουρεμενων γιδιων!!!!!

Και τωρα μερικες οδηγιες για το πως να βαλουμε ματοκλαδα.

Πιστευω οτι και στην ανθισμενη/βασανισμενη ομορφια μπορουν να προστεθουν απο πανω! Θα κανεις ενα πειραματακι με κολλα που διαλυεται στο νερο ωστε να μην εχεις προβλημα σε περιπτωση που θα χρειαστει αλλαγη.

Βεβαια, εαν πιστευεις οτι μπορεις να της ξεκολλησεις για να της βαλεις καινουριες, μην το σκεφτεσαι! Ξεκολλα τις αν δεν κινδυνευει να της βγει κανα ματι! :)

Προσθετικη βλεφαριδων

Υλικα:

1. Bibi-bo ξεβλεφαρομενη

2. Μια βλεφαριδα ψευτικη απο αυτες που βρισκετε και στο χοντος σεντερ ή κινεζο Χονγκ Κονγκ απο ιμπει.

3. Κολλα βινιλικα, ακριλικη μου φαινεται την λενε στα ελληνικα!

4. Ψαλιδακι

5. Τσιμπιδακι και καρφιτσα

Πριν

fetch


Μετα την προσθετικη

fetch


Οδηγιες

Κοβουμε ενα κομματακι απο το ματοκλαδο και το βυθιζουμε στην κολλα. Το κολλαμε πανω απο το ματι, σπρωχνοντας το με την καρφιτσα στην εσοχη οπου βρισκονται οι αλλες.

Η φορα του βλεφαρου πρεπει να ειναι προς τα επανω, φυσικα.

Το αφηνουμε να στεγνωσει και κοβουμε οτι περισσευει.

Αυτο ηταν, δεν ηταν δυσκολο!!! Καλη επιτυχια :)

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Σήμερα θα δούμε πως θα βάλετε βλεφαρίδες σε μια bibi-bo της Β περιόδου που ποτέ δεν είχε αληθινές βλεφαρίδες αλλά ζωγραφιστές.

1. Πέρνουμε βλεφαρίδες SERHORA από κατάστημα καλλυντικών. Αυτές οι βλεφαρίδες είναι μικρές και βάζουμε τρια ματσάκια βλεφαρίδες σε κάθε μάτι.

Πιέζουμε το πρόσωπο για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εσοχή μεταξύ ματιού και πλαστικού που είναι από πάνω.

2. Κρατώντας με το χέρι το κάθε ματσάκι το χώνουμε στην εσοχή. Χώνουμε και τα τρία ματσάκια και μετά με τη μύτη από ξυλάκι που κάνουμε τα σουβλάκια τις πιέζουμε ακόμη πιο μέσα.

3. Στη μύτη του ξυλακιού βάζουμε κόλλα και την αλείφουμε στην εσοχή. Προσοχή να μην τρέφει στο μάτι. Κρατάμε ανάποδα την κούκλα όταν το κάνουμε.

4.Με το ψαλιδάκι των νυχιών κόβουμε λίγο τις βλεφαρίδες για να κοντύνουν.

5. Τέλος περνάμε με διαφανές βερνίκι τις βλεφαρίδες για να γίνουν πιο λαμπερές και να ξεχωρίζουν μεταξύ τους.

bibi-bo

Ιδού λοιπόν οι bibi-bo της Β περιόδου με βλεφαρίδες για πρώτη φορά από τότε που κατασκευάστηκαν!
 
Επαναστατικη ιδεα να τοποθετηθουν βλεφαριδες στις ΒΙΒΙΒΟ β γενιας!!!! Μπραβο Rapunjel!!!!!

Υ.Γ. Να θυμησουμε οτι ΒΙΒΙΒΟ της Rapunjel εχουν τρομερα μαλλια, πλουσια και φανταστικα γιατι η Rapunjel τους εχει κανει re-root, δηλαδη προσθετικη μαλλιων!!! Μην ψαχνετε λοιπον ΒΙΒΙΒΟ με τετοια πλουσια μαλλια, ειναι Μοναδικες και γινονται μετα απο μια υπομονετικη μα σχετικα ευκολη διαδικασια!!!
 
bibi-bo

Λατρεμένη νονά της bibi-bo Αναστασία, σε λίγο καιρό πιστεύω θα δείξω και την προσθετική μαλλιών. Ένα μειονέκτημα της bibi-bo ιδίως των τελευταίων ήταν ότι είχαν λίγα μαλλιά. Αυτό όμως διορθώνεται εύκολα. Πράγματι οι bibi-bo μου όσες το χρειάζοταν απέκτησαν επιπλέον μαλλιά ή από την αρχή όλα!!
 
bibi-bo

Τι κάνουμε τώρα αν έχουμε μια bibi-bo Α περιόδου ( οι άσπρες είναι) και έχει χάσει το χεράκι από τον καρπό. (φωτογραφία 1)

1. Παίρνουμε μια barbie fashion fever ή οποιαδήποτε άλλη με σπαστό χέρι. (φωτογραφία 2)

2. Κόβουμε με το ψαλίδι το χέρι της barbie από τον καρπό(πιο συγκεκριμένα το λάστιχο που το κρατά) .

3. Βάζουμε κόλλα logo στο κυκλικό που έχει μείνει στο χέρι της bibi-bo και πιέζουμε το χέρι που πήραμε από τη barbie. (φωτογραφία 3)

Όχι μόνο θα κολλήσει αλλά θα γυρνάει κιόλας!
 
bibi-bo-προσθετική ολική μαλλιών 1

Και φτάσαμε στο πιο χρονοβόρο! Στην αλλάγη μαλλιών στην αγαπημένη μας κούκλα! Συγνώμη αλλά το κεφάλι είναι Sindy και όχι bibi-bo γιατί τις bibi-bo μου όταν τις έφτιαχνα δεν τις φωτογράφιζα. Πάντως ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

1. Παίρνουμε μια σακοράφα, ένα ψαλίδι, ένα πενσάκι (φωτογραφία 1).

2. Παίρνουμε τα μαλλιά (εδώ μωβ) και εξαρτάται πόσα πλούσια θέλουμε να τα κάνουμε. Στη συγκεκριμένη κούκλα μπήκανε 10 ματσάκια μαλλιά(φωτογραφία2)

3. Η κούκλα με τα μαλλιά που είχε (φωτογραφία 3).

4. Κόβουμε τα παλιά μαλλιά με το ψαλίδι (φωτογραφία 4).

5. Βγάζουμε με το πενσάκι εντελώς τα μαλλιά είτε από πάνω, είτε από μέσα (φωτογραφία 5).
 
bibi-bo-προσθετική ολική μαλλιών 2

6. Ξεπλέκουμε τα μαλλιά και τα χωρίζουμε σε τούφες. Πίανουμε την κάθε τούφα και τη δένουμε κόμπο στη μέση. Ούτε πολύ παχιές , ούτε πολύ λεπτές τούφες κάνουμε (φωτογραφία 1).

7.Κόβουμε τις άκρες στην κάθε τούφα και τη βρέχουμε ή τη σαλιώνουμε στην άκρη για να μπει στην σακοράφα (φωτογραφία 2).

8. Βάζουμε τη σακοράφα με την περασμένη τούφα μέσα στο κεφάλι από την τρύπα του λαιμού και τη βγάζουμε από μία από τις τρύπες που έμειναν στο κεφάλι και ήταν εκεί πριν τα μαλλιά (φωτογραφία 3).

9. Με το πενσάκι τραβάμε απαλά τη σακοράφα και βγαίνει από την τρύπα μαζί με την τούφα. Με το χέρι μας βγάζουμε την άκρη της τούφας και βγαίνει και η σακοράφα (φωτογραφία 4) .

10. Περνάμε την άλλη άκρη της τούφας και την περνάμε από το κεφάλι μέσα και βγαίνει από μια άλλη τρύπα. Καλό θα είναι να είναι λίγο μακριά η μία τρύπα από την άλλη γιατί έτσι από μέσα θα πλεκτούν τα μαλλιά και δε θα μαδάνε ποτέ (φωτογραφία 5).
 
bibi-bo-προσθετική ολική μαλλιών 3

11. Με το πενσάκι βγάζουμε πάλι τη σακοράφα και με το χέρι μας τραβάμε και βγαίνει η άκρη της τούφας (φωτογραφία 1και 2).

12.Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσει όλο το κεφάλι και να γεμίσει.

Καλό είναι να ξεκινήσουμε από πίσω γιατί είναι το πιο δύσκολο σημείο. Στη συνέχεια πάμε και κάνουμε όλο το γύρω, γύρω του κεφαλιού και τελευταία την κορυφή. Εγώ ξεκίνησα από πάνω για να δείτε καλύτερα τη διαδικασία.

13. Αφού τελειώσετε χτενίζετε τα μαλλιά για να ξεμπλεκτούν και να βγουν και τρίχες που έμειναν μέσα στο κεφάλι.

14. Λούζουμε τα μαλλιά της κούκλας και τα στεγνώνουμε με μπιστολάκι.

15. Η κούκλα Sindy με τα νέα της μαλλιά και δίπλα η φωτογραφία της με τα μαλλιά που είχε πριν ( φωτογραφία 3,4 και 5).

Υ.Γ.Η όλη διαδικασία χρειάζεται 8- 10 ώρες. Υπομονή το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
 
Φοβερη δουλεια Rapunjel!!!!!!!! :D Θυμασαι που σου ελεγα οτι η σακοραφα επαιρνε σβαρνα τα μαλλια γιατι εκανε πολυ μεγαλες τρυπες; Εμ βεβαια αυτη που ειχα δει εγω για σακοραφα δεν ηταν σαν την δικη σου, που την χρησιμοποιω κι εγω για το re-root, αλλα ηταν μια τεραστια που χρησιμοποιουσαν στα σαμαρια!!! Ενα τερας σακοραφα!!!!

Τα χρωματιστα μαλλακια ειναι παντα εξτενσιον ετσι?

H πατεντα του χεριου/φρανκεσταιν με την Barbie ειναι ολα τα λεφτα!!!! :cool: Ελυσες μεγαλο προβλημα με το τι να κανει καποιος με τα ακεφαλα σωματα!!!

Μια απορια γλυκεια μου Rapunjel, το τερας του Φρανκεσταιν.....εεεεεε η καστανη Barbie που εμεινε χωρις χερια τι απογινε? :cry: Αλλαξε σωμα ή εμεινε ασωματη? :D

Σε ευχαριστουμε παρα πολυ για αυτα τα πολυτιμα thread που μας γραφεις γιατι ειναι χρησιμα για ολες τις κουκλες!!! :D :D:D
 
bibi-bo

Λατρεμένη μου Αναστασία τα χρωματιστά μαλλιά είναι από τη barbie Ραπουντζέλ, κάτι πρόσθετα μαλλιά που έχει η συσκευασία μαζί με την κούκλα.

Γιατί λες το χέρι φρανκεστάιν;

Η συγκεκριμένη barbie η καστανή είναι όπως τη φωτογραφία. Δεν πειράχτηκε.Τα χέρια πάρθηκαν από μια άλλη. Έχω ένα μεγάλο κουτί με ανταλακτικά κουκλών. Από κει πάρθηκε.

Εγώ σε ευχαριστώ λατρεμένη μου Αναστασία για όλα όσα έχεις προσφέρει σε μένα και στα forum!
 
ΑΑΑΑΑ!!!! Πωπω ειπα δηλαδη πατατα!!!! Εισαι φοβερη Rapunjel μου!!! Εχεις δηλαδη φτιαξει ενα νοσοκομειο κουκλων!!!

Το δημιουργημα του επιστημονα Φρανκεσταιν, απο το βιβλιο της Mary Shelley, ηταν φτιαγμενο απο ανταλλακτικα! Ειχε δηλαδη χερια απο εδω, σωμα απο εκει, κεφαλι απο αλλου! Βεβαια ουδεμια σχεση εχουν οι νεραιδενιες υπαρξεις που φτιαχνεις εσυ, ξαναδινοντας ζωη σε κουκλες που εχασαν τα ανταλλακτικα τους, Rapunjel μου!

Στην Ναπολη, παρα παρα πολυ μακρυα απο εδω, υπαρχει ενα Νοσοκομειο Κουκλων! Εκει εχουνε κουτες με ανταλλακτικα για καθε ειδος κουκλας! Αχ τι ωραια που θα ηταν να δουλευαμε εκει Rapunjel!!! Το πιο χαλαρωτικο επαγγελμα του κοσμου!!!
 
Πίσω
Μπλουζα