Bibi-bo : Συντήρηση, Μαλλιά, Μακιγιάζ

Timehunter τα ποστς σε greeklish διαγραφονται!
 
συγνωμη αdmin δεν το ηξερα θα φροντισω να με καρα γκρηκ..

καλη χρονια και σε σενα και πολυ ωραια δουλεια το σαιτ σας
 
δεν θα θελα να μπερδεψουμε το πατινι με την βιβι βο συντομα θα σας παρουσιασω και γω κατι επι του θεματος.ευχομαι να το ευχαριστηθεις μακισιμε. :D :D:D:D:D

να σε καλα και περιμενω νεα σου ;) ;) ;) ;) ;)
 
Kambia είπε:
picture.php


Αξίζει να προσπαθήσω να την σουλουπώσω?
Κάποιος είχε πει ότι θα την σουλουπώωωωσειιιιι, κι ακόμη περιμένουμε να δουμε το τελικό αποτέλεσμα...!! :cool: Γκουχου γκουχου...!!!!!!! Nτιν νταν....! Για ποιον χτυπά η καμπάνα??? :D :D :p
 
Εμ.... άκουσα καμπάνες :p

Από το βράδυ θα βρίσκεται στο κρεβάτι του Προκρούσ...ουπς του χειρουργείου για σουλούπωμα.
 
καλούπι

Δεν έκατσα να διαβάσω όλα όσα γράφετε παραπάνω ,αλλά έχετε σκεφτεί ότι με λαστιχένιο καλούπι μπορούμε να φτιάξουμε παπουτσάκια,χεράκια και, γιατί όχι, καινούρια bibibo?? :cool:

Βέβαια δεν έχω σκεφτεί το υλικό πλήρωσης.Ίσως λιωμένο λάστιχο.Ή πορσελάνη :eek:

http://www.mercouris.gr/pdf/Dow_Corning/Silicones_for_moulds.pdf
 
Δε συμφέρει νομίζω! Μόνο το λάστιχο σιλικόνης για το καλούπι ειναι από μόνο του απαγορευτικό σαν τιμή.

Με σιλικόνη μπορείς να γεμίσεις το καλούπι αν θες. Πορσελάνη θα γίνει βαρύ, πολυεστερικό γυαλί είναι μια λύση, αλλά το ρετουσάρισμα θέλει δουλειά.
 
αλλαξε την!

το συγκεκριμενο βιντεο δειχνει πως να βαλεις αληθινες βλεφαριδες στις κουκλες. το βρηκα πολυ ενδιαφερον για τους λατρεις των αληθινων βλεφαριδων...!!


αν βρειτε κατι αναρτηστε το!!θα ηταν ενδιαφερον για ooak barbies κ λοιπες :cool:
 
lne είπε:
το συγκεκριμενο βιντεο δειχνει πως να βαλεις αληθινες βλεφαριδες στις κουκλες. το βρηκα πολυ ενδιαφερον για τους λατρεις των αληθινων βλεφαριδων...!!

Για την προσθετικη βλεφαριδων ειχαμε κανει και ενα τουτοριαλ εδω:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11454-Bibi-bo-%D3%F5%ED%F4%DE%F1%E7%F3%E7-%CC%E1%EB%EB%E9%DC-%CC%E1%EA%E9%E3%E9%DC%E6&p=185088&viewfull=1#post185088

και εδω:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11454-Bibi-bo-%D3%F5%ED%F4%DE%F1%E7%F3%E7-%CC%E1%EB%EB%E9%DC-%CC%E1%EA%E9%E3%E9%DC%E6&p=185274&viewfull=1#post185274

Για τα μαλλια της μπιμπιπο περμαναντ με καλαμακια, εδω:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11454-Bibi-bo-%D3%F5%ED%F4%DE%F1%E7%F3%E7-%CC%E1%EB%EB%E9%DC-%CC%E1%EA%E9%E3%E9%DC%E6&p=204925&viewfull=1#post204925

:)
 
Xm.... Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα χωρίσουμε τα ποστ? (Γιατί το ποστ της lne το έκανα μεταφορά ωστε να μη γεμίσουμε με ίδια θέματα)

Τί εννοώ. Να γίνει ξεχωριστό θρεντ για τα μαλλιά και τη συντήρησή τους και ξεχωριστό για το μακιγιάζ. Και επειδή πιστεύω οτι η ίδια τακτική ακολουθείται, πάνω κάτω, και στις άλλες κούκλες (αν κάνω λάθος πείτε το μου please) να συγχωνευτούν με τις barbie πχ
 
αναστασια εχεις δικιο το ειδα μετα...;-)

kambia γι αυτο το λογο σκεφτηκα να ανοιξω νεο θεμα με το ποστ που εβαλες εδω.σημερα τελειωσα μια υποχρεωση που ειχα θα ξεκινησω κ το σχετικο αρθρο, ελπιζω να βοηθησει!!!
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!!!

συμφωνα με την πολυ λαμπρη ιδεα του spirtouli, πηρα την πρωτοβουλια να γραψω ενα αρθρο στο οποιο αναφερονται ολα οσα εχετε αναρτησει για την συντηρηση κουκλων bibi-bo, barbie κ αλλων σε αυτο το νημα αλλα κ στο bibi-bo συντηρηση, μαλλια, μακιγιαζ κ οταν καταφερω να το ολοκληρωσω να αναρτηθει στο retromaniax κ να ειναι στη διαθεση ολων.

ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης : στο εξωφυλλο στο οποιο εφτιαξα αναφερονται ενα ενα ολα τα ονοματα οσων εχουν δωσει τις ιδεες κ τις πληροφοριες τους. το θεμα ειναι οτι το μεγαλυτερο μερος του κειμενου ειναι αντιγραφη-επικολληση οσων σχολιων εχουν αναρτηθει κ πολλες φορες χρειαζεται να παραποιω ή να διαγραφω καποια σχολια ωστε το κειμενο να φαινεται ενιαιο. επισης χρειαζεται να αντιγραφω κ να προσθετω τις φωτογραφιες τις οποιες εχετε αναρτησει κ ακολουθουν τα σχολια σας ωστε να ειναι πιο κατανοητο αυτο που εκαστοτε περιγραφεται (οτι δλδ εχετε κανει κ σεις). κατω απο καθε σχολιο κ φωτογραφια που αντιγραφω βαζω το ονομα κ το λινκ του ποστ οπου το πηρα, αλλα σαφως επρεπε να ρωτησω κ να παρω την αδεια σας.

τελος σε καθε σελιδα υπαρχει υδατογραφημα του retromaniax.

θα ηθελα να σας παρακαλεσω να με ειδοποιησετε με οποιοδηποτε τροπο, ειτε εδω (η ανακοινωση υπαρχει κ στο θεμα συντηρηση διαφορων βινταζ κουκλων εχτος bibi-bo) ειτε με προσωπικο μηνυμα, αν υπαρχει προβλημα να χρησιμοποιησω τα σχολια κ τις φωτο σας για την συνταξη του αρθρου. αν υπαρχει προβλημα φυσικα τα σχολια κ οι φωτο οσων θελουν θα παραληφθουν.

ευχαριστω!!
 
Παιδιά υπάρχει καμία αντίρρηση πάνω σε αυτό που ετοιμάζει η lne ?

Αν ναι ας την ειδοποιήσετε ώστε να μην περιμένει τζάμπα ή να μην το ξεκινήσει και στην πορεία χρειάζεται να το αλλάξει. Κρίμα στον κόπο που θα κάνει. :)
 
Από εμένα καμία απολύτως αντίρρηση! :) Πολύ καλή ιδέα lne, μπράβο! :) :) :)
 
Ine μου χαρά στο κουράγιο σου!! Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη δουλειά αλλά ξέρω πως θα είναι πολύ χρήσιμο και απολαυστικό να έχουμε μαζεμένες όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες. Δυστυχώς εγώ έχω συμβάλει ελάχιστα στο συγκεκριμένο θέμα αλλά αν χρειαστείς κάτι από εμένα έχεις το ελεύθερο. Γενικά δε νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα και από τα άλλα μέλη είναι όλοι τους απίστευτα παιδιά, φυσικά όμως δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους τους.

Ένα μεγάλο μέρος της συντήρησης το οφείλουμε στο Rapunjelaki μας που μας έχει λείψει πολύ :sad: και ελπίζουμε να την ξαναδούμε σύντομα... Πιστεύω όμως ότι θα χαιρόταν πολύ γιατί είναι ένας γλυκύτατος χαρακτήρας και ένας μοναδικός, δοτικός, ταλαντούχος άνθρωπος.

Καλή επιτυχία λοιπόν με το εγχείρημά σου και θα περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα!!
 
Ine μου, κι εγώ έχω συμβάλλει λίγο στο θέμα αυτό, η Αναστασία και η rapunjel μας είναι που μας έχουν δώσει τα φώτα τους! Αν θέλεις πάντως θέλεις κάτι από εμένα, ελεύθερα!
 
το κανω με μεγαλη ευχαριστηση κ ελπιζω το αποτελεσμα να αρεσει σε ολους!! το προσεξα για τη rapunjel οπως κ για την αναστασια..! κ πως να μην ειναι ολοι τους απιστευτοι οταν ασχολουνται με κατι τοσο μοναδικο!

προσωπικα, θα συνεχισω αυτο που κανω με τις αναλογες παραπομπες κ βλεπουμε...το μονο που ζηταω ειναι λιγη υπομονη γιατι το υλικο ειναι τεραστιο. αν θυμαμαι καλα τα ποστ ξεκινουν απ το 2009 οποτε φανταζεσαι τι δουλεια εχω μπροστα μου!επισης καλυπτω 2 νηματα. αν κ το ενα αφορα στη bibi-bo κ τα αλλο σε barbie κ λοιπες σκεφτηκα να τα ενωσω μιας κ πολλα πραγματα ισχυουν για ολες τις κουκλες. εννοειται πως αν κατι ειδικευεται σε καποια κουκλα θα φροντισω να το αναφερω!

ευχαριστω λοιπον πολυ!

****κοριτσια σας ευχαριστω πολυ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλο κουραγιο Ine!!!! :) Εχει μαζευτει πολυ υλικο και πραγματικα γινεται χαμος!!!

Υ.Γ. Εμεις σε ευχαριστουμε για τον χρονο σου και για την καλη σου διαθεση!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οπότε lne μπορείς να προχωρήσεις με το άρθρο σου. Καλό κουράγιο και αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαστε :)
 
Bibi-bo Restoration: Συντηρηση Ολικη Επαναφορα

Επεσε στα χερια σας βασανισμενη ασωματη κεφαλη bibi-bo? Με λιγη υπομονη και ακολουθωντας τις συμβουλες μας θα δειτε πως αυτη η κουκλα ειναι εφταψυχη!!!

Η αγαπημενη μας Mytimyworld διεσωσε ενα γλυκυτατο κεφαλακι μπιμπιμπο και μου το εστειλε γιατι το ξερει οτι μονο του σπανου τα γενια δεν γινονται! :flower: :flower: :flower:

(Σημειωση: θα με συγχωρησετε αλλα προς το παρον η κουκλα μου βγηκε κοκκινομαλλα μιας και ακομα περιμενω πακετο απο την αλλη ακρη της γης με ξανθα μαλλια τα οποια και θα προσθεσω, οταν και αν φτασει...)

Διαβαστε λοιπον μαζι μας το τουτοριαλ Bibi-bo: Extreme Make Over

attachment.php


Προβληματα κεφαλιου.

  • Το κεφαλακι της κουκλας το ειχε επιμεληθει κοριτσακι που παρακολουθουσε, οπως ολοι μας οταν ημασταν μικρα, το πειραματικο σχολειο κομμωτικης "Koyremeno Gydi Hair Creations".



  • Δυστυχως το βυνιλιο ειχε υποστει επιθεση απο βακτηρια γυρω απο τα ματια, που ειχαν μαυρισει το υλικο εσωτερικα, και μαρκαδορος ή στυλος ειχε αφησει τα χωρις οικτο σημαδια του γυρω απο τα μαλλια.



  • Για καλη μας τυχη τα πλαστικα ματακια της κουκλας ηταν αθικτα, και κανενα μαχαιρι δεν την ειχε μετατρεψει στον Σημαδεμενο. :D

Mια χαρα δηλαδη!!! Την σωνουμε ανετα! :flower:

1. Καθαριζουμε τα κομμενα μαλλια της κουκλας, αφαιροντας τα με μια πενσουλα απο μεσα, αφου πρωτα τα κοψουμε συριζα

attachment.php


2. Βαζουμε στην κουκλα την κρεμα αφαιρεσης λεκεδων για βινυλια κουκλας (Stain Remover),

(ψαξτε στο web με λεξεις κλειδια Stain Remover dolls retro και θα δειτε διαφορα προιοντα για αυτην την δουλεια). Η κρεμα αυτη πρεπει να μεινει στην κουκλα για τουλαχιστον 1 μηνα. Οποτε υπομονη. To βυνιλιο καθαριστηκε με ασετον πριν του βαλουμε την κρεμα.

attachment.php


3. Το αποτελεσμα θα μας ανταμειψει μετα απο εναν μηνα

Τουτοριαλ της αγαπημενης Ραπουνζελ, για τα μαλλια (reroot) 3 parts.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11454-Bibi-bo-%D3%F5%ED%F4%DE%F1%E7%F3%E7-%CC%E1%EB%EB%E9%DC-%CC%E1%EA%E9%E3%E9%DC%E6&p=185843&viewfull=1#post185843

Να και η bibi-bo μας με καθαρισμενο προσωπο και προσθετικη μαλλιων (παρακαλω μην με μαλωσετε που της εβαλα κοκκινα, ηταν ενα πειραμα και περιμενω να της προσθεσω και ξανθα! #) )

attachment.php


4. Η Φραουλιτσα μας μου ειχε δωσει μια φανταστικη ιδεα σε ενα ποστ της. :flower: Να χρησιμοποιησουμε για το μακιγιαζ της κουκλας κιμωλια, μιας και το δυσκολο μερος ειναι να πετυχεις το εφε sfumato της γαλαζιας σκιας της bibi-bo!

attachment.php


5. Βαφουμε λοιπον με την γαλαζια κιμωλια την σκια και μετα σφουμαρουμε το επιπλεον για να πετυχουμε πανω κατω αυτο το effetto sfumato που λεγαμε. Κραταμε διπλα μια αλλη bibi-bo για να αντιγραφουμε.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


6. Και τωρα βλεφαριδες (Για την προσθετικη βλεφαριδων ειχαμε κανει και ενα τουτοριαλ εδω:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthr...l=1#post185088

και εδω:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthr...l=1#post185274)

attachment.php


attachment.php


attachment.php


Να θυμαστε παντοτε 2 πραγματα, που δεν θα κουραστω ποτε να επαναλαμβανω

  • Να χρησιμοποιητε παντα υδροδιαλυτες κολλες (τυπο vinavil). Οι υπολοιπες θα καταστρεψουν το υλικο μετα απο μερικα χρονια και οι επομενες γενιες θα κλαινε.
  • Να ΜΗΝ χρησιμοποιειτε ποτέ βερνικια νυχιων και αλλα χημικα για να βαψετε την κουκλα γιατι και παλι θα κλαινε οι επομενες γενιες.
  • Να μην αφηνετε την κουκλα σε ηλιο, ζεστη κτλ.
  • Κοψτε τις βλεφαριδες μονο αφου πρωτα τις κολλησετε στα ματια της. Αν τις κοψετε πριν τις κολλησετε θα ειναι πολυ δυσκολο να τις πιασετε μετο τσιμπιδακι για να τις τοποθετησετε.


Ετοιμη η μικρη νεραιδουλα μας! Εδω φοραει ενα ρουχο winx! Το σωματακι ειναι vintage Sindy pedigree. Καλη επιτυχια!!!

attachment.php


attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα