Bibi-bo: A' περίοδος (ρούχα + αξεσουάρ)

Soufle μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. Όσο για το ότι κάποια ρουχαλάκια από αυτά που έχω τα θεωρεί ιδιαίτερα μια εξπέρ σαν κι εσένα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο περήφανη μ' έκανες! Πήρα λίγο τα πάνω μου, κι ας μην έχω ακόμη κουκλίτσα να της τα φορέσω! Και σκέψου.. ότι είχα την Bibi-bo πεταλούδα που τώρα ούτε φωτό της δεν έχω αξιωθεί να βρω.. Τη νυχτικά την είχα πάρει μόνη της σε κουτί! Είχα την Bibi-bo roller, αλλά με το δερμάτινο σετ το οποίο αν και διατηρώ ακόμη λιώνει.. Σας την βάζω εδώ

attachment.php


Να και ο μηχανισμός roller μαζί με άλλα πραγματάκια της κούκλας.. Αυτό το συρταράκι τέρμα δεξιά σας θυμίζει τίποτα; Σπάω το κεφάλι μου από πού ήταν...

attachment.php


Κάπου εδώ τελειώνουν τα ρουχαλάκια που περισώθηκαν, έμειναν μερικά αξεσουάρ και κάτι λίγα του συζύγου (Τζον-τζον)! Αν θέλετε μου λέτε να σας βάλω φωτό κι από κει αν είναι κι αυτά μέρος τοy topic.

Soufle μου, από τα σχόλιά σας, πρέπει να έβαλες κάποια φωτογραφία, αλλά δυστυχώς σε εμένα δε φαίνεται τίποτα.. Πολύ θα ήθελα να δω την κουκλίτσα σου!

El-Greco μου, είσαι η προσωποποίηση της φιλοξενίας σε αυτή την ομάδα! Για όλους έχεις έναν καλό λόγο! ;)

Makisimos, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Απ' όσα έχω διαβάσει εδώ, εκτός από το ότι με συγκίνησες με διάφορα σχόλιά σου σε παιχνίδια (βλ. Αγκαλίτσα)! βλέπω ότι εδώ σου έχει πολύς κόσμος αδυναμία! Ελπίζω να έχουμε να πούμε πολλά!
 
Voula Stln είπε:
El-Greco μου, ζηλεύω με την καλή έννοια φυσικά, αλλά βλέπω τις δικές σας Bibi-bo και χαίρομαι! Σας βάζω δυο φωτό, η μια με ρόμπα και ρολλά και η άλλη το σύνολο με τη γούνα σε μαύρη version (..πόσο '80ς!!!) ;)
Μπηκες δυναμικα...καλη συνεχεια... :wave:

Θα βρεθει και κουκλα.....
 
Voula Stln πολύ ωραίο το δερμάτινο σετ και τα υπόλοιπα.Το συρταράκι δεν το έχω ξαναδεί και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μας έδειξες τόσα όμορφα πράγματα και για τα καλά σου λόγια.Φίλε Makisime σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
 
EL GRECO είπε:
Voula Stln πολύ ωραίο το δερμάτινο σετ και τα υπόλοιπα.Το συρταράκι δεν το έχω ξαναδεί και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μας έδειξες τόσα όμορφα πράγματα και για τα καλά σου λόγια.
El-Greco, αν εσύ ευχαριστείς γι αυτά που έδειξα εμείς οι υπόλοιποι τι πρέπει να πούμε για την υπέροχη συλλογή σου;!!! Σου αφιερώνω το ρουχαλάκι σκι του Τζον-Τζον με αγάπη! :)

attachment.php


Pardalotzatziki τι να κάνω;! Αφού διαβάζω τι λένε τα παιδιά, είπα κάποια στιγμή να πω κι εγώ κάτι! Να είσαι καλά! Από το στόμα σου και στης Bibi-bo τ' αυτί! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Voula Stln σε ευχαριστώ για την ωραία φωτογραφία με το ρουχαλάκι του Τζον Τζον του σκι. Να υποθέσω πως δεν έχεις ούτε Τζον Τζον και να αναζητάμε μαζί με τη bibi-bo και αυτόν;
 
EL GRECO είπε:
Voula Stln σε ευχαριστώ για την ωραία φωτογραφία με το ρουχαλάκι του Τζον Τζον του σκι. Να υποθέσω πως δεν έχεις ούτε Τζον Τζον και να αναζητάμε μαζί με τη bibi-bo και αυτόν;
El-Greco μου, ούτε αυτός μου έμεινε, αλλά έχω μερικά ρουχαλάκια για να τον θυμάμαι.. Ορίστε το γαμπριάτικο κοστούμι του, τιμής ένεκεν!

attachment.php
 
Voula Stln τέλειο το κουστούμι του Τζον Τζον! Πρώτη φορά βλέπω γιλέκο Τζον Τζον! Με επιμονή κι υπομονή όλα θα βρεθούν!
 
EL GRECO είπε:
Voula Stln τέλειο το κουστούμι του Τζον Τζον! Πρώτη φορά βλέπω γιλέκο Τζον Τζον! Με επιμονή κι υπομονή όλα θα βρεθούν!
El-Greco μου, με τη συλλογή που έχεις εσύ, να λες τόσο καλά λόγια για τα λίγα δικά μου κομμάτια, είναι τουλάχιστον.. μεγαλόκαρδο!

Και εδώ, μια φωτογραφία, απ' ότι μου έχει μείνει από τ' αξεσουάρ του κοριτσιού μου! Αν σας ζάλισα, να μου πείτε να σταματήσω...

attachment.php
 
Λοιπόν Βούλα, αναγνώρισα κάποια από τα πραγματάκια σου,,

Ανήκουν σε αυτά τα ρούχα...

Το ένα πουγκί -χρυσο ή ασημι- και το μπόα ανηκουν στην κουκλα φωτογραφιας κάτω μέση (ή ίσως στο Φρου Φρου)

Η μπλε πετσετέ τσάντα ανήκει στη κουκλα της φωτογραφιας πανω αριστερα.

Ένα μαυρο πουγκι ανηκει στη κουκλα της φωογραφιας κατω δεξια

Η κοκκινη τσαντα ανηκει στη κουκλα της φωτογραφιας κατω αριστερά

Ο μωβ κορσές στην μεσαία της πάνω σειράς.

Και η γαλάζια τσάντα με τον κρίκο, πάνω δεξιά.

Τωρα για την ροζ κορδέλα και την χρυση ζώνη, δεν γνωρίζω που ανήκουν :eek:

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Makisime, τι Bibi-bo detective είσαι συ; Ακρίβεια, ταχύτητα και φωτογραφικές αποδείξεις! Τη ροζ κορδέλα και τη χρυσή ζώνη, την φορούσα στην κούκλα μαζί με την τουαλέτα ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό σίγουρα και το σωστό σετάρισμα! Αχ.. Είχα και τις 2 αποχρώσεις αυτού του υπέροχου φορέματος.. :cry: Και πολλά πολλά άλλα.. Ευτυχώς που βλέπω τα δικά σας και χαίρομαι! Και κυρίως.. που βρίσκω άτομα σαν εσάς να μοιραστώ αυτή τη χαρά!!!!!!!!!!!!!!!
 
Voula Stln τέλεια και τα αξεσουάρ της bibi-bo! Να τα χαίρεσαι! Με το καλό να αποκτήσεις και μία κούκλα!
 
El-Greco μου, να είσαι καλά. Με αυτά που βλέπω από πωλήσεις έχω αρχίσει να απογοητεύομαι, αλλά δεν πειράζει, είμαι ευγνώμων γι αυτά που έχω, που για παιχνίδια που κράτησα από μικρή δεν είναι και λίγα.. Βλέπω και υπέροχες συλλογές όπως η δική σου με μεράκι και καμαρώνω :) Ορίστε και η πισίνα, ή μάλλον, ό,τι έμεινε απ' αυτή!!!

attachment.php
 
Voula Stln πολύ όμορφη η πισίνα! Να τη χαίρεσαι. Με το καλό να βρεις και την κούκλα!
 
Voula Stln μια χαρα κρατηθηκε η πισινα σου παρ όλα τα χρόνια που πέρασαν.. Λίγα πράγματα χάθηκαν.. Πάλι καλά..!! :cool:

Σήμερα βρέθηκε μια πολύ σπάνια bibi-bo και μάλιστα ολοκαίνουργια στο κουτί της...

Είναι η bibi-bo Φωτεινό όνειρο..


Είναι απ αυτά τα παιχνίδια που δεν συναντάς και κάθε μέρα.... :happyjump: :happyjump:Ελάχιστες φορές έχει βρεθεί αυτή η σειρά της bibi-bo, άγνωστο γιατί.. Θεωρώ ότι είχε μεγάλη επιτυχία κάπου το 1987 που κυκλοφόρησε και είναι απορίας άξιο, γιατί βρίσκεται τόσο δύσκολα, ενώ βρίσκονται πολύ πιο εύκολα παλιότερα ρουχαλάκια ή bibi-bo που κυκλοφόρησαν αρχές του 80!!

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:dribble::dribble::dribble::dribble: :cry: :cry: :cry: :cry:

Πάω να κλάψω στη γωνία μου.
 
Φίλε makisimo πολύ όμορφη η bibi-bo Φωτεινό όνειρο. Να τη χαίρεσαι. Εγώ πάντως δε θυμάμαι καθόλου τη bibi-bo Φωτεινό όνειρο, πέρα από την έντυπη διαφήμιση. Λόγω μη επιτυχίας της πιστεύω δεν επανακυκλοφόρησε όπως έγινε με άλλες bibi-bo και ρούχα που είχαν επιτυχία από τις αρχές. Για αυτό βρίσκουμε κάποια που ήταν πολύ επιτυχημένα, λόγω επανακυκλοφορίας τους σε κείνη τη δεκαετία 80-90.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπέροχο απόκτημα Makisimos! Θα έλεγα ότι χαρακτηρίζει τη μεταβατική περίοδο από την πρώτη στη δεύτερη! Κουκλίτσα πρώτης περιόδου με κουτί και φιλοσοφία δεύτερης περιόδου :) πάντα τέτοια ευρήματα σου εύχομαι!

El-Greco μου, πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σου! Δεν γνώριζα ότι τα επιτυχημένα της πρώτης περιόδου τα είχαν επανακυκλοφορήσει.. Είχα μείνει ότι από την εποχή της Star και μετά γίνονταν πολλές αντιγραφές (κυρίως από Barbie) γιατί το έβλεπα στις κούκλες μου! Καλή ώρα κι εδώ το φωτεινό όνειρο είναι ακόμη και στον τίτλο από τη σειρά Dream Glow της Barbie!
 
Συγχαρητήρια Μακισιμε, η κούκλα ειναι πολυ σπανια και πραγματικά κυκλοφόρησε μόνο το τελος του 1986 αρχες 1987, όπως και η Χαβάη. Αυτο ισως γιατι ηταν πολυδιαφημιζόμενη και τότε αντιμέτωπη στα ράφια με την νεόφερτη Barbie Dream Glow που λέει και η Βούλα. Φυσικά οι Ελληνες θα διαλεγανε να αγορασουνε τη bibi-bo η οποια διαφημιζοτανε και στην τηλεόραση σαν Φωτεινό όνειρο.

Ηθελα να ρωτήσω τη ρετροπαρέα αν έχουνε συναντήσει ποτε αυτο το ρούχο η έστω το χρυσό παλτό που ειναι απο το ίδο ύφασμα με την "χρυσή οπτασία"

Το ξέρω πως μοιάζει με το καπέλο της κρεμ γούνας ζιβάγκο, αλλα την εχω βρέι δύο φορές κομπλε και η δερματλινη ηταν στα χρώματα του Ουράνιο Τοξο. Πρόκειται για παραλλαγή η έιναι εντελώς άκυρο? Η ζώνη στη μέση με τους κρίκους ειναι custom και προφανώς μέρος απο το κολιέ κάποιου τυχερούλη της el greco. χεχε... ;)

Ιδού οι φώτος:







036_zpsa00pe8y2.jpg

034_zps4evsrfqy.jpg

044_zpsurtudxgp.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bibi-bo δεν έιμαι η πλέον ειδική αλλά το ύφασμα όντως μόλις το είδα πριν δω τι γράφεις, τη χρυσή οπτασία σκέφτηκα κι εγώ και το καπελάκι της γούνας, μόνο που αυτό απ' ότι βλέπω έχει κι ένα μεταλλικό διακοσμητικό. Παρόλα αυτά, δεν θυμάμαι να το έχω δει κάπου.. Αν το έχεις ξαναπετύχει και δεν είναι χειροποίητο, μήπως είναι τίποτα από Sindy pedigree? Πάντως είναι υπέροχο, ό,τι και να'ναι! 'Οπως και η κουκλίτσα! ;)
 
Αυτή η κούκλα μας κρύβει όλο εκπλήξεις... Βρήκα ένα ρουχαλάκι που νομίζω ότι δεν το έχουμε δει ποτέ άλλοτε... Είναι Α περιόδου, εχει τα γνωστά κουμπάκια της Ελ Γκρεκο και συνοδευεται απο μια κορδέλα που θέλω να πιστευω οτι πάει στα μαλλιά της μιας και εκεί βρέθηκε... (ισως όμως να ηταν και ζωνη, άγνωστο).

Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός οτι το σωμα της ηταν αθικτο... Ολοι ξέρουμε οτι με τον χρονο σχεδόν σε όλες τις μπιμπι μπο λογω του υλικου της έλιωναν τα πλαστικά τους.. Αυτη ομως οχι, δεν εχει το παραμικρό λιώσιμο, φαίνεται κι απο τα χέρια άλλωστε...!! Επίσης τα μαλλια της είναι σαν αυτα της Betty Bo αλλά δεν ειναι αυτη μιας και ειναι πολύ κοντίτερα απο αυτα της Betty Bo... Σίγουρα είναι μια κούκλα που δεν συναντάται συχνά ;)

attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα