CRT Gaming

Και αυτό που είπε ο @milntov ότι πόσοι υπάρχουν που δίνουν ένα σκασμό λεφτά να πάρουν scalers για retro κονσόλες για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα, δηλαδή το πιξελιασμένο, dithered, RAW look, και μάλιστα οι περισσότεροι είναι δικής μας γενιάς γιατί ποιος θα ήταν τόσο πωρωμένος να επενδύσει τόσα λεφτά για retro games.

Πανακριβες οι τιμες για το framemeister


Και τα pixels που βλεπουμε πχ στην παρακατω εικονα του final fight στο mame χωρις φιλτρα μπορουμε να τα δουμε και απο τις παλιες κονσολες οπως το snes μεσω framemeister.Με αυτο το αποτελεσμα παντως δεν θα επαιζα ποτε.

mame χωρις φιλτρα

final fight
haggar.jpg

Και η καθαρη εικονα που μπορει να βγαλει το framemeister σε lcd οθονες απο την αυθεντικη κονσολα snes

final fight
snes1.JPG

donkey kong country
snes.JPG
 
lcd τηλεοραση μεταμφιεσμενη σε γκουμουτσα crt τηλεοραση για retro gaming.:oops:

 
Μιας και παιζω μονο σε crt τα retro εβγαλα και αλλες φωτο απο κοντα σε γνωστα ρετρο παιχνιδια σε παλιες crt τηλεορασεις που φαινεται η μασκα. (shadow mask και aperture grille)

Συνδεσεις απο τα αυθεντικα snes - mega drive και emulators

Donkey kong country και mortal kombat απο το αυθεντικο snes σε sony trinitron 21" του 1990.(aperture grille)
Τα χρωματα και η λαμπερη εικονα που βλεπω στην crt εννοειται δεν μπορουν να φανουν τι ιδιο καλα στις φωτο.

1.JPG

2.JPG

Mortal kombat σε mame emulator χωρις φιλτρα με vga to scart rgb (σε sony trinitron 21" aperture grille)

3.JPG

Mortal kombat mame pc με 7-pin S-Video σε RCA adapter (σε crt τηλεοραση-shadow mask)
χωρις φιλτρα με επιλογη bitmap prescaling 8 για πιο καθαρη εικονα (σε επιλογη ntsc-m αν θυμαμαι καλα τωρα)

4.JPG

Sonic απο το αυθεντικο mega drive (crt tv - shadow mask)

5.JPG

Sonic σε mega drive emulator pc με συνδεση 7-pin S-Video σε RCA adapter (σε crt tv-shadow mask)
χωρις φιλτρα

6.JPG

snes emulator στο pc χωρις φιλτρα με την ιδια συνδεση παραπανω

7.JPG

pc mame svideo σε rca χωρις φιλτρα με επιλογη bitmap prescaling 8 (crt tv-shadow mask)

8.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι; ;)
 
Δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι; ;)

Με τιποτα Μαριε!!!Ειναι κατι που με μαγευει - ταξιδευει στις ομορφες εποχες του 90 με τον καλυτερο τροπο.

Aκομα παιζω snes-arcades κλπ και χαζευω τα γραφικα τους!!!με εντυπωσιαζουν ακριβως οπως και τοτε!!!Δεν μπορω να αφησω τις crt.
 
Mame σε crt tv aperture grille (pc με vga to scart rgb και αυθεντικες αναλυσεις)

Μεσα στο βαθυ μαυρο της crt λαμπυριζουν οι φιγουρες του mario - bowser (vs. super mario bros) δρακακι (bubble bobble)

Φωτο απο την crt μου

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Retro gaming χωρις φιλτρα σε lcd tv και σε crt tv aperture grille.Mιας και επαιζα arcades στο mame πριν οπως pac-man κλπ.Βλεπουμε παλι την μεγαλη διαφορα σε οθονες διαφορετικης τεχνολογιας.

Για το mame στην lcd υπαρχουν πολλα φιλτρα για την εικονα οπως φιλτρα hlsl-glsl η φιλτρα απο το retroarch κλπ η το απλο blinear filtering για οσους δεν θελουν πιξελιασμενα γραφικα.Οπως εγραψα και σε αλλο post οποιος εχει ορεξη ας βαλει καμια φωτο με καλα φιλτρα απο την lcd.

Αυθεντικες αναλυσεις στην crt tv και η συνδεση ειναι με το καλωδιο vga to scart rgb (κατασκευασμενο απο το μελος telonio).

LCD
1.JPG

CRT
2.JPG

LCD
3.JPG

CRT
4.JPG
 
Μιας και το εβλεπα στο youtube το cuphead σε παλιες crt τηλεορασεις ταιριαζει μια χαρα λογο ρετρο σχεδιασμου οπως σε μια εγχρωμη sony trinitron της δεκαετιας του 1960

 
Gaming με το αυθεντικο mega drive στην crt τηλεοραση μου 21" τεχνολογιας shadow mask

Γνωστα παιχνιδια του mega drive (λιγα εκατοστα απο την οθονη της crt τηλεορασης).Οπως παρατηρουσα την μασκα στην crt απο κοντα οταν επαιζα το παιχνιδι φαινοταν ολη η λεπτομερεια ως προς το βαθος της εικονας ο φωσφορος δηλαδη που βγαινει απο την μασκα φαινεται το μικρο αναγλυφο της μασκας κατω απο το γυαλι.Δεν μπορουμε να το δουμε αυτο απο τις φωτο.

Στα πιο δεξια σημεια στις παρακατω εικονες που φαινεται απο κοντα η crt ειναι πιο μακρια απο τον φακο του κινητου λογο μικρης κλησης στην οπτικη που βγηκε η φωτογραφια και για αυτο εκει χανεται η λεπτομερεια σε σχεση με τα πιο αριστερα σημεια στις εικονες.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και 2 φωτο ακομη για την λεπτομερεια στον σχεδιασμο των ρετρο παιχνιδιων απο τις αυθεντικες κονσολες pal snes και mega drive στις crt τηλεορασεις μου sony και philips 21"

Tα ιδια παιχνιδια και χωρις φιλτρα σε lcd με τα pixels για retro gaming (η pixel perfect αν μαζευτει η εικονα σε 8:7) για την διαφορα παλιας και συγχρονης εικονας στα ρετρο χωρις φιλτρα.Εννοειτε οποιος δεν θελει pixels βαζει το φιλτρο bilinear filtering στην lcd η crt φιλτρα hd φιλτρα κλπ

Super metroid σε crt tv sony trinitron 21" του 1990 και Ristar σε crt tv philips 21"

H λαμψη που βγαινει απο την μασκα της crt για μενα βγαζει ενα φανταστικο αποτελεσμα με τα χρωματα που λαμπιριζουν.
Δεν μπορει ομως να φανει η τελειοτητα της μασκας οπως την βλεπουμε κανονικα απο κοντα στην crt με τις φωτο.

LCD
1.JPG

CRT
2.JPG

LCD
3.JPG

CRT
4.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Castlevania στην ομορφη κονσολα nes συνδεδεμενη σε μια ομορφη crt τηλεοραση philips.

Φωτο απο την δημοσια ομαδα του facebook The CRT Collective



1588205849753.png
 
Ενταξει οι λεπτομερειες και η λαμψεις. Αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι η Samus ειναι πράσινη αντι για κίτρινη στην LCD.
 
Η samus στην lcd ειναι απο τον emulator snes9x v1.53 και βρισκεται στην αρχη του παιχνιδιου εκει που κατεβαινει απο το διαστημοπλοιο και μπαινει μεσα στην περιοχη της πρωτης πυλης αριστερα.
 
Kαι ο snes emulator snes9x v1.53 χωρις φιλτρα με συνδεση svideo 7 pin σε rca με ntsc σημα σε crt τηλεοραση τεχνολογιας shadow mask και σε lcd τηλεοραση για την διαφορα παλιας και συγχρονης εικονας στα ρετρο χωρις φιλτρα.Eννοειται ομως οτι η συνδεση vga to scart rgb στην crt tv με τις αυθεντικες αναλυσεις ειναι καλυτερη για την ποιοτητα της εικονας.

Το καλο με την συγκεκριμενη καρτα γραφικων svideo ειναι η απλη συνδεση με την crt τηλεοραση μεσω svideo 7 pin σε rca για ntsc σημα εννοειται στην crt αν και καποιες crt που ειχαν βγει μαλλον πριν το 2000 δεν υποστηριζουν ntsc σημα.Με επιλογες για την καθαροτητα της εικονας και με επιλογη anti flicker.Εχει και 1 gb gddr5 και τρεχει και τα παιχνιδια που παιζω στον model 3 emulator κομπλε.

LCD
1.JPG

CRT
2.JPG

LCD
3.JPG

CRT
4.JPG

LCD
5.JPG

CRT
6.JPG

LCD
7.JPG

CRT
8.JPG
 
μα μου κάνει εντύπωση τόση διαφορά από LCD se CRT.Δεν έχει η LCD κανένα αλγόριθμο demosaicing όπως έχουν οι ψηφιακές κάμερες;
 
μα μου κάνει εντύπωση τόση διαφορά από LCD se CRT.Δεν έχει η LCD κανένα αλγόριθμο demosaicing όπως έχουν οι ψηφιακές κάμερες;

Για αυτο τον λογο βαζω την εικονα των παιχνιδιων χωρις φιλτρα στους emulators σε crt tv και lcd.Για να βλεπουμε την μεγαλη διαφορα τεχνολογιας σε crt tv και lcd.Εννοειται οτι εχουν διαφορα φιλτρα οι emulators για την εικονα στην lcd ωστε να μην δειχνουν οπως παραπανω ασχημα με τα pixels.

οπως πχ τα φιλτρα στο retroarch

 
To θυμάμαι αυτό το video.

Παρόλα αυτά, για καλύτερο αποτέλεσμα με τα φίλτρα αυτά πρέπει να παραμετροποιήσει κάποιος τα ήδη υπάρχον presets. Tα defaults δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Επίσης η ποιότητα του συγκεκριμένου video είναι πολύ χαμηλή για να καταλάβεις το οτιδήποτε.
 
Tα defaults δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Οπως εχεις πει σε αλλο ποστ οι περισσoτεροι έχουν κατι βασικα scanlines (απλές γραμμές και τίποτε άλλο) η bilinear τα οποια δεν εχουν καν σαν default.Που να ξερει και ο νεος απο crt.

Αν καποιος παει να παιξει ρετρο παιχνιδια χωρις φιλτρα και τα βλεπει ετσι πιξελιασμενα για πρωτη φορα νομιζω θα ελεγε,,,τι ασχημα γραφικα!!!!
οπως στο παρακατω βιντεο που εχει την παρουσιαση του snes mini.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Καινουργιες φωτο για την λεπτομερεια στον σχεδιασμο των ρετρο παιχνιδιων απο την αυθεντικη κονσολα pal snes στην crt μου sony trinitron 21" του 1990.

Ειχα ξαναβαλει φωτο με το Magical Quest Starring Mickey Mouse πιο παλια αλλα ξαναβαζω νεα με καλυτερη αναλυση ωστε να μπορουμε να δουμε καλυτερα πως φαινονται απο κοντα τα retro games στην παλια crt μου sony trinitron 21".

Aladdin - Magical Quest Starring Mickey Mouse

Tα ιδια παιχνιδια και χωρις φιλτρα που μπορουμε να δουμε σε lcd με pixels απο emulator για την διαφορα παλιας και συγχρονης εικονας στα ρετρο χωρις φιλτρα.Εννοειτε οποιος δεν θελει pixels βαζει το φιλτρο bilinear filtering στην lcd η crt φιλτρα hd φιλτρα κλπ

Τα χρωματα στην trinitron crt μου αν και 30 χρονων τηλεοραση δειχνουν ακομα φανταστικα!!Δεν μπορει να καταλαβει καποιος απο τις φωτο ποσο τελεια φαινονται τα χρωματα στα παιχνιδια στην συγκεκριμενη crt.

snes9x v1.53 και τα pixels που μπορουμε να δουμε σε lcd
1.JPG

CRT
2.JPG

LCD
3.JPG

CRT
4.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα