Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.422
Μονο αν είναι 144hz και πάνω (για μένα). Εχω δουλέψει σε 60hz LCDs και είναι πολύ κουραστικές λόγω motion blur και lag. Και οι CRT στα 60 είναι κουραστικές βέβαια λόγω flickering αλλά στα 75 μέχρι 85 που υποστήριζαν όλες ποτέ δεν είχα θέμα και δούλευα 10 ώρες την ημέρα ως γραφίστας. Στις LCD θες 144hz και πάνω για να έχεις ψιλο καθαρή εικόνα ενώ μετακινείς πράγματα στην οθόνη αλλιώς όλα θολώνουν. Ακόμα και στα 240hz πάλι έχεις λίγο ghosting στο text ενώ κάνει scroll αλλά το διαβάζεις. Για μένα είναι πολύ κουραστικό να πρέπει να σταματήσω την οθόνη για να διαβάσω κάτι και μετά να πάω απότομα στο επόμενο scroll για να διαβάσω το υπόλοιπο.Η lcd είναι για office και εφαρμογές γραφείου κατά την γνώμη μου.
Συν το ότι το mouse pointer είναι πιο "βαρύ" σε απλές 60hz LCD λόγω input lag. Θες TN panel με πολλά hz και ελάχιστα ms για να νιώθεις ότι το pointer είναι extension του χεριού σου, όπως ένα laser pointer. Σε απλές 60hz LCD νιώθεις ότι το pointer το τραβάς. Μπορει να μην σου φαίνεται αν έχεις καιρό να δουλέψεις σε CRT αλλά έχει διαφορά η οποία έχει σημασία, ειδικά στην δουλειά που ασχολείσαι 8 ώρες και πάνω. Εγώ που έχω και γρήγορο 240hz monitor και CRT και απλή LCD 60hz, με το που αλλάξω στο γρήγορο ή σε CRT νιώθω το pointer αμέσως πολύ πιο "ανάλαφρο". Aλλά φαντάσου ότι η CRT στα 85hz μου δίνει καθαρότερο scrolling και πιο άμεσο interaction ακόμα και από το 240hz LCD monitor.
Τελευταία επεξεργασία: