Λοιπον,ας εκφρασω κι εγω τη θεση μου....
Καταρχην,εχοντας παιξει το demo,θα πω το εξης:Ναι,το παιχνιδι απο medium σε high detail εχει τεραστιες διαφορες,περισσοτερες απο καθε αλλο παιχνιδι..!!
(το ειχα ξαναπει αυτο αλλωστε αν θυμαστε...)
Απο κει και περα,στο δικο μου συστημα και σε 1024x768 με medium detail ολα,το demo του παιχνιδιου πηγαινε αξιοπρεπεστατα..!!Τωρα,αν το κανονικο παιχνιδι εχει επιτηδες βαρυνει ακομη περισσοτερο,ενταξει ρε παιδια,ενα fps ακομη ειναι κι αυτο στην τελικη,ΔΕΝ θα το παιξω,δεν χαλασε κι ο κοσμος...!
Επειδη ομως εχω διαβασει τα απειρα σε ελληνικα fora σχετικα με το παιχνιδι,ουτε ουτε η 8800GT το παιζει καλα,οτι θελει οπωσδηποτε διπυρηνο κι ανω,οτι 2 giga ram ειναι πολυ λιγα,εγω θα πω:Ψυχραιμια κυριοι..!!
Το 99% οσων γραφουν τετοια,ακομη το...αγοραζουν κι απλα κανουν υποθεσεις πανικου...!
Εχω κατα το παρελθον εκφρασει ξανα την αποψη οτι,παρακολουθωντας χρονια τις εξελιξεις στο PC hardware και την gaming επιπτωση αυτων,πλεον οι διαφορες μεταξυ γενιων του hardware για μενα δεν ειναι σε καμια περιπτωση τοσο ραγδαιες οπως παλαιοτερα (π.χ ο P4 ηταν μια εξελιξη σε σχεση με τον P3,αντιθετως ο CoreDuo ακομη δεν διαφερει σχεδον σε τιποτα απο εναν μονοπυρηνο στα games,καθοτι το 99% αυτων ΔΕΝ ειναι CPU-limited,η 8xxx σειρα σε σχεση με τις καλες καρτες της 7xxx σειρας ΔΕΝ εχει τη διαφορα που ειχε η 6xxx σειρα σε σχεση με την 5xxx σειρα,η super-duper πανγρηγορες μνημες ΔΕΝ εχουν διαφορα στα games σε σχεση με τις αργες,φθηνες μνημες,μαλιστα στο Bioshock αποδειχτηκε μεσα απο ενα test οτι η η διαφορα στην αποδοση ειναι της ταξης του....εξωπραγματικου 0.8% ...!!!! ) ,συνεπως το ολο παιχνιδι εντυπωσιασμου των εταιρειων με αφηνει παγερα αδιαφορο....
ΟΛΑ τα τελευταια fps που δοικιμασα στον γερικο P4 μου παιζουνε μια χαρα με μικρες παραχωρησεις,οποτε αν το Crysis ειναι η εξαιρεση αυτων,στην ευχη να παει....Αν παλι ειναι η αρχη του τελους για ολα τα παλια μηχανακια κι ολα τα games απο δω και στο εξης ακολουθησουν το δρομο αυτο,και παλι,εχω να παιξω για αρκετο καιρο,εως να φθηνυνουν ακομη περισσοτερο ολα τα απαραιτητα hardware κομματια,ωστε να φτιαξω με την ησυχια μου ενα PC για ολα τα νεα games,οταν αυτο θα ειναι απαραιτητο,κι οχι τωρα ακομη βεβαια...!!
Δηλαδη τελειωσαμε Painkiller,Jericho,Bioshock,COD4 και μας εμεινε μονο το Crysis σαν επιλογη..;;Δεν νομιζω...
Ξαναλεω:Αν εγω με το PC που εχω,μπορω να παιζω (ΟΧΙ σε 1650x1080,ειπα ξανα οτι δεν πεφτω στο τρικ των εταιρειων να θεωρω οτι οτιδηποτε κατω αυτου δεν ειναι αποδεκτη αναλυση,μη τρελαθουμε κιολας..!! ) ακομη τα παραπανω games,το hardware μου εχει βγαλει τα λεφτα του με το παραπανω,καθοτι ειναι καποιων,αρκετων ετων,μη τα ξαναλεμε αυτα....
Τελειωνω λοιπον λεγοντας οτι,ναι,αν καποιος θελει να παιζει σε 1920x1200 με full AA ΑF,με τα παντα σε ultra high detail,τοτε θελει ενα PC των 2500+ ευρω καθε 6 μηνες....Αν ομως δεν ειναι τοσο freak με την τεχνολογια (ο ορος δεν ειναι υποτιμητικος,σεβομαι απολυτα οποιονδηποτε ανηκει στην παραπανω κατηγορια,το ξεκαθαριζω αυτο...) και ''ανεχεται'' και τις παλιες,καλες αναλυσουλες της ταξης των 1024x768,1280x1024 με medium η high detail,το PC των 2500 ευρω,δεν θα του χρειαστει ποτε...