filmmusic
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 132
Aardvark είπε:H αληθεια ειναι οτι το μονο που μου εκανε κλικ στο Fantasia ειναι το σκετσακι με τον Μαθητευομενο Μαγο,η "ταινια" οπως προειπαν δεν ειχε την αναλογη επιτυχια στα ταμεια οταν πρωτοβγηκε αν και σημερα ειναι αναγνωρισμενη παγκοσμιως.
Λογω της ευκολιας θεασης σημερα ισως της δωσω μια 2η ευκαιρια.
Μόνο η 2η ευκαιρία να μην είναι σε κανά youtube με ποιότητα-μ'έκαψες.
Όσο κι αν φαίνεται "τρελλό" σε μερικούς (που αρκούνται στο απλώς να δουν μια ταινία και να "διαβάζουν τα γράμματα"), η ποιότητα του ήχου και της εικόνας παίζουν ρόλο κι αυτά..
Αν και στη Φαντασία, έχου παρθεί κάποιες ελευθερίες στην απόδοση των χρωμάτων στο Bluray ,με τις οποίες δε συμφωνώ καθόλου και αλλάζουν εντελώς την αισθητική!
(πχ όταν στο τέλος της Τοκάττας, τα backgrounds είναι σκοτεινά (σχεδόν μαύρα), με τα φωτεινά σχήματα να ξεπετιούνται για να δείξει το φως που βγαίνει από το σκοτάδι, και έρχεται μετά ο άλλος και μου το κάνει το background θαλασσί-ουρανί (!!!) στο Bluray τι να πεις!!! Χάθηκε όλος ο συμβολισμός! Γενικά όμως - επειδή το έχω ψάξει εξαντλητικά - η Disney "καταστρέφει" τις ταινίες της στα (περισσότερα) Bluray. Ένα πρόσφατο παράδειγμα το Sword in the Stone, το οποίο μοιάζει σα να έβαλαν ένα 10χρονο πιτσιρικά να παίξει με το photoshop στο restoration της ταινίας και να τα κάνει μαντάρα!)
Να θυμίσω επίσης σχετικά με τη Fantasia, ότι υπάρχει και μια κομμένη σκηνή με το Clair De Lune του Debussy, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε τελικά και η σκηνή χρησιμοποιήθηκε σε άλλη ταινία με άλλη μουσική (στο Melody Time νομίζω)
H original σκηνή υπάρχει στα extras του DVD, αλλά όχι στο Bluray!
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: