Do it yourself!

soufle είπε:
Βρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση??? Μήπως ξέρει κανείς πως μπορείς να βάψεις βαμβακερό λευκό ύφασμα χωρίς να βγαίνει στο πλύσιμο?? :xm: :xm:
Υπάρχουν ειδικά χρώματα. Πάρε καλό χρώμα όμως γιατί τα φτηνά ξεβάφουν ευκολα. Αφού το βάψεις το σιδερώνεις για να "σταθεροποιηθεί" το χρώμα
 
Να σαι καλά Kambia μου!! Θα κοιτάξω σε κανένα μεγάλο βιβλιοπωλείο μήπως έχει στα είδη χειροτεχνίας. Δεν είχα ιδέα ότι ήθελε και σίδερο!! Ευχαριστώ πολύ!!
 
Soufle μου, αυτά τα χρώματα που βάφουν υφάσματα, τα έχω δει να πωλούνται σε μαγαζιά με είδη ραπτικής (Καλυβιώτης κλπ). Οπότε, σιγουρέψου αν αυτά που έχουν τα βιβλιοπωλεία κάνουν για ύφασμα. Αυτά που σου λέω είναι ειδικά για ύφασμα.
 
Soufle κάνε μια βόλτα σε art-time ή Χελιδόνη που έχουν ποικιλία σε τέτοια χρώματα και είναι εξειδικευμένα. Θα βρεις και στο Πλαισιο αλλά εκεί δεν εχεις και πολλές επιλογές. Αν χρειαστείς καμιά βοήθεια "σφύρα" μιας και η ζωγραφική σε ύφασμα είναι το φόρτε μου ;)
 
:flower: Να σαι καλά Kambia μου!! Εγώ μόνο στο Μαλλιάρη θα κοίταζα!! Άσε που τα άλλα 2 ούτε που τα ήξερα!! Είναι σίγουρο ότι μένω και γω στην ίδια πόλη??? Αρχίζω να έχω αμφιβολίες... :p :p

Πολυτάλαντη και εσύ!!! Τι βγάζει τελικά το retromaniax!!! ;)
 
Θα σας δείξω πως επιχείρησα να φτιάξω την νυφική ανθοδέσμη της sindy από το νυφικό white wedding του 1979.

Τα υλικά που χρειάστηκα

picture.php


Με βελόνα και κλωστή "σούρωσα" τη δαντέλα, αφήνοντας ένα μικρό κενό στη μέση για να περάσουν τα λουλούδια

picture.php


picture.php


Πέρασα τα λουλούδια και έδεσα την κορδέλα

picture.php


picture.php
 
Πω πω Mytinyworld μου, μου εδωσες φοβερη ιδεα!!!! Εχω μια νυφη αγαμπρη και αν/ανθοδεσμητη!!! Τελειο το τουτοριαλ σου!!! :)
 
Εχω μια νυφη αγαμπρη και αν/ανθοδεσμητη!!! :)

:bow: ok!! Οποιοδήποτε σχόλιο θα καταστρέψει τη μοναδικότητα της έκφρασης...

Καλή μου mytiny απίστευτα όμορφη!! Να σαι καλά που μας το έδειξες!! Είναι πραγματικά πολύ όμορφο όταν με απλά υλικά αλλά με μεράκι καταφέρνουμε να επαναφέρουμε πράγματα που χάθηκαν.. γεια στα χεράκια σου!!
 
Η χρυσοχέρα soufle μας, που μας έχει πολλές φορές αποδείξει τι αριστουργήματα φτιάχνουν τα χεράκια της, ανέλαβε να φτιάξει την πετσετέ φορμίτσα και τσαντούλα από το σετ θαλάσσης και ένα τοπάκι και την τσάντα για το ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ! Ιδού τα αποτελέσματα!!!

Soufle μου, σε υπερ-υπερ-ευχαριστώ! :thanx2:

Απλά.... υποκλίνομαι! :bow:

DSC_2280.jpg

DSC_2261.jpg
 
Πω πω... τι φτιαχνουνε ρε συ οι αξεσουαρομαζωχτρες και πατεντο/χρυσοχερες!!! :eek: o_Oo_OΕμεινα με το στομα ανοιχτο σαν τον χανο!!!! :eek: o_O:D:D:D

Μπραβο Soufle μου, φιγουρινια τις εκανες με αυτα τα αριστουργηματα τις bibi-bo της ΜytinyWorld!!! :flower:

Συγχαρητηρια και παλι συγχαρητηρια!!! Εχεις κανει postdoc στο Elgreco University?

Αν μαθεις να φτιαχνεις και τα κουτια να βαζεις μεσα τα ρουχα που ραβεις, μιλαμε μπορεις να κανεις μεγαλη ζημια στους συλλεκτες!!! :D Φοβερο ταλεντο! :cool:
 
Καλή μου mytiny να τα χαίρεσαι!! Τελικά το ροζ πετσετέ ήταν ακριβώς στην ίδια απόχρωση!! Πολύ χαίρομαι που σε βρίσκει η νέα χρονιά με ολοκληρωμένα τα συνολάκια διότι αν ισχύει ότι θα σου πάει γούρι σε βλέπω να τα ολοκληρώνεις όλα ως το τέλος του χρόνου!! ;) :D Ελπίζω με τα αυθεντικά αυτή τη φορά!!

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Αναστασάκι μου και mytiny!! Τι γέλιο έριξα με το Elgreco University!! Που τα βρίσκεις!! Δεν έχω βέβαια το ταλέντο της Rapunjel μας που φτιάχνει ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους αλλά άμα με πιάσει το πείσμα το θρακιώτικο δεν σταματάω μέχρι να το πετύχω!! Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την προγιαγιά μου... ;) :flower: :D
 
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου soufle μου!! :flower: Να'ναι καλά αυτό το πείσμα σου, αλλά και το ταλέντο σου, γιατί μπόρεσα να φορέσω στις κούκλες μου δυο φορεσιές που κάθονταν παραπονεμένες! :D Τι να τα κάνω τα αυθεντικά, soufle μου, εδώ έχω χειροποίητα έργα τέχνης! :cool: :flower:
 
Σήμερα παιδάκια θα σας δείξω πως φτιάχνουμε πιατάκια για τις κουκλοκουζίνες. Ο makisimos ενθουσιάστηκε από τα πιατάκια που συνόδευαν τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και νομίζω ότι είναι ώρα να τα ρίξω από το βάθρο τους διότι δεν ήταν τίποτε άλλο από φτηνοπραγματάκια που τα βρήσκει καθένας στο σπίτι του. Πρόκειται λοιπόν για μια μεταλική πιατέλα σερβιρίσματος που φτιάχτηκε από μια μεταλλική θήκη για ρεσό που το έκοψα ωσ τη μέση και μετά δίπλωσα τα άκρα προς τα μέσα. Το δεύτερο πιατάκι, το μπλε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το εσωτερικό από ένα καπάκι Coka Cola Zero. Αναφέρω ειδικά αυτό διότι είναι από τα μόνα μπουκάλια στα οποία είμαι σίγουρη ότι υπάρχει. Το αφαιρείς με τη μύτη ενός μαχαιριού και έτοιμο!! Αν έχει κάποιος το κουράγιο μπορεί να το βάψει ή να εκτυπώσει όμορφα πιατάκια και να τα κολλήσει στο εσωτερικό. Δυστυχώς η ιδέα δεν είναι δική μου!! Κάπου πέτυχα αυτό το χρήσιμο tutorial αλλά έφαγα τον κόσμο και δεν το βρίσκω. Αν το βρω θα το περάσω. Παρακάτω οι εικόνες είναι πιο κατατοπιστικές νομίζω...

http://miniatures.about.com/od/dollhouseprintables/ss/cntrybluetea_4.htm

http://miniatures.about.com/od/dollhouseprintables/ss/redheartteaset_3.htm

Σε αυτά τα links έχει να εκτυπώσεις πιατάκια

DSC01834.JPG

DSC01837.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλή ιδέα soufle μου! Ευχαριστούμε!

Σήμερα θα ήθελα να σας δείξω μια προσπάθεια να αντικαταστήσω το καπελάκι της γούνας της bibi-bo.

Βέβαια, επειδή το καπέλο δεν το έχω δει ποτέ από κοντά, έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο, όμως πιστεύω ότι ταιριάζει. Για τη ζώνη ήμουν πιο τυχερή, καθώς είχα τη ζώνη της ρόλερ που ήταν για πέταμα γιατί είχε λιώσει, έτσι αφαίρεσα το κούμπωμα και τα κρικάκια και έφτιαξα μια ίδια με καφέ δερματίνη. Αυτές οι δύο ζώνες πρέπει να ήταν ίδιες απ'ότι καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες. Για το καπέλο, χρησιμοποίησα γουνάκι που πωλείται με το μέτρο, ένα κομάτι καφέ δερματίνη και ένα μεταλλικό διακοσμητικό. Ενωσα το γουνάκι αφού μέτρησα να είναι ίσο με την περίμετρο του κεφαλιού της bibi-bo. Το γύρισα από την ανάποδη και πάνω στο ρέλι που είχε έραψα απο την ανάποδη τη δερματίνη, "σουρώνοντάς" της όπου χρειαζόταν για να πάρει το σχήμα σκούφου. Μετά το γύρισα και πρόσθεσα το διακοσμητικό!Οι φωτογραφίες δείχνουν την προσπάθεια αυτή!

DSC_2397.jpg

Ευχαριστώ πάρα πολύ τη fraoulitsa που μου χάρισε τη γούνα ΖΙΒΑΓΚΟ και για τις φωτογραφίες της δικής της που με βοήθησαν να φτιάξω τη ζώνη και το καπέλο! :thanx2: :thanx2:
pencil.png


DSC_2394.jpg

DSC_2396.jpg

DSC_2393.jpg
 
Καλή μου mytiny καταπληκτική δουλειά!!!!! :bow: :bow:Τόσο το καπέλο όσο και η ζώνη!! Αν δεν το έλεγες ούτε που θα το καταλάβαινα ότι δεν είναι το αυθεντικό!! Χίλια μπράβο και πάλι!! :cheers: :cheers: :cheers:
 
Να'σαι καλά soufle μου!!! :) Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Βέβαια, το σκουφάκι είναι λίγο άτσαλα ραμμένο, αλλά είπαμε, δίνω ακόμη τη μάχη να μάθω να ράβω λίγο ίσια!!! #)
 
Κοριτσια τι να πω παραπανω; Για μενα η πατεντα ειναι και θα ειναι ανωτερη του οριτζιναλ!!!!!!! :flower:

Και εσεις στην πατεντα ειστε απιαστες!!! :)
 
κοριτσια ολα καταπληκτικα αυτα που φτιαχνεται!!τα κουκλοσπιτα υπερπαραγωγη!ηθελε να ασχοληθω κ γω πριν χρονια, επαιρνα κ της deagostiny το περιοδικο, αλλα τελικα ολα συσκευαστηκαν σε κουτες...το ωραιοτερο απ ολα ομως ειναι το οτι μοιραζεστε τις ιδεες σας, μπραβο!

εχω λοιπον να μοιραστω κ γω κατι μαζι σας.καπου ειχα διαβασει οτι θελατε να φτιαξετε σκουλαρικια. μια ιδεα ειναι το συρματακι για χειροτεχνιες. περνατε μια χαντρουλα στη μια ακρη κ στροφογυρνατε το συρμα ωστε να κανει κατι σαν κομπο κ να μη φυγει η χαντρα. τελος την αλλη ακρη την τσακιζετε λιγο κ περνατε το συρμα μεσα στην τρυπα του αυτιου. η τσακιση γινεται για να μη φυγει το σκουλαρικι. το δοκιμασα αλλα δεν ειναι η καλυτερη λυση καθως βγαινει σχετικα ευκολα, δεν ειναι πολυ σταθερο.δυστυχως δεν εχω φωτο τωρα αλλα θα φροντισω...

επιπλεον απειδη δεν καθομαι σε ησυχια, ηθελα να φτιαξω μια ινδη νυφη. βρισκω κουκλες εθνικ στο ιντερνετ κ ζηλευω! (με την καλη εννοια παντα). ηθελα λοιπον να προσπαθησω να εχω μια στη δικη μου συλλογη!πηρα μια barbie απ τις σημερινες(δυσκολευτικα να βρω μελαχρινη, γιατι βρε παιδια??) κ συμφωνα με τις οδηγιες ολων εδω μεσα (ποσο σας ευχαριστω!)την εβαψα.

για να μπω στο ψητο, η ινδη νυφη φοραει πολλα κοσμηματα.θα σας πω τι εκανα εγω κ ισως κατι σας φανει χρησιμο.το καλυτερο για κολιε κ βραχιολια ειναι το συρματακι για χειροτενιες.ειναι ευκαμπτο, κοβεται ευκολα με ψαλιδακι ή πενσακι κ στριφογυριζοντας δυνατα τις ακρες γινεται κομπος που δεν λυνεται οπως η κλωστη ή κατι παρομοιο που μπορει να κοπει ή να λυθει.περαστε στο συρμα πολλες χαντρες κ φορεστε τα στην κουκλα!

α επισης επειδη ειχε ενα δαχτυλακι πεταχτο, της εβτιαξα με συρμα κ μια χαντρουλα δαχτυλιδι!

επειτα αγορασα απο μαγαζι με ειδη ραπτικης αλυσιδιτσα με το μετρο.ετσι της εφτιαξα αυτη τη ''στεκα'' ας την πω που φορουν οι ινδες γυρω απ το κεφαλι.στο κεντρο του κεφαλιου ψηλα φορουν επισης ενα κοσμημα.πως φτιαχτηκε αυτο : πηρα το ''θηλυκο'' μερος απο μια σουστα κ της περασα χρυση κλωστη.στο κεντρο της σουστας εβαλα μια καρφιτσα με μεγαλο χρωματιστο κεφαλι.περασα κ την αλυσιδα απ την καρφιτσα κ την καρφωσα στο κεφαλι της κουκλας!αουτς!

επισης θα προσεξετε στις φωτο παρακατω οτι φοραει βραχιολακια απο αλυσιδα. ειναι η ιδια αλυσιδα κομμενη στο καταλληλο μεγεθος κ ενωμενη με μικρα κρικακια που θα βρειτε σε μαγαζια με ειδη ραπτικης παλι. περαστε κ χαντρουλες στο κρικακι, κλειστε το κ ετοιμο τα βραχιολι!!

κ τελος τα σκουλαρικια...λοιπον αφου προμηθευτηκα καρφιτσες με χρωματιστα κεφαλια, σκεφτηκα να τις κοψω σε καποιο σημειο για να γινει το σκουλαρικι.δεν τα καταφερα ομως αλλα τελικα, καλυτερα για τον εξης λογω : λυγιζοντας την κρφιτσα κ παιρνωντας τη μες στο κεφαλι, δεν προκειται να βγει αν δεν τραβηχτει κ γινει μια μικρη μανουβρα. πολυ σημαντικο καθως πριν τη βαλω στο αυτι, περασα σε καθε καρφιτσα ενα μικρο κομματι αλυσιδας που στο τελος εχει ενα κρικακι κ μια χαντρα ασορτι με τα βραχιολια. βαρος δηλαδη...

και οι φωτο:

τα υλικα...DSC00136.jpg

κ η ινδη μου (ανεμενει το υφασμα για το σαρι της) DSC00138.jpg

DSC00133.jpg

DSC00137.jpg
 
Έχω μείνει άφωνη!!!! :bow: :bow: :bow: :bow::dribble::dribble: Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που έκανες!!! Το μακιγιάζ είναι τέλειο και τα κοσμήματα πραγματικά μοναδικά!!! Έχεις εκπληκτικό ταλέντο!!! Να τη χαίρεσαι τη πανέμορφη Ινδή σου η οποία όχι απλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις έθνικ κούκλες που έχω συναντήσει , είναι κατά πολύ ανώτερη και ΟΟΑΚ!!! Ευχαριστούμε για το θαυμάσιο tutorial και περιμένουμε να τη δούμε με το εκπληκτικό της νυφικό σάρι!!!
 
soufle μου πραγματικα μου αναπτερωσες το ηθικο!!!σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!! επισης χαιρομαι που αρεσαν τα κοσμηματα ελπιζω να δωσω ιδεες σε οποιον χρειαστει!ειναι τρομερο το ποσο δυναμη δινουν τα καλα λογια για την συνεχιση κ ολοκληρωση μιας ιδεας, να σαι καλα!

η νυφη ειναι ετοιμη αλλα της λειπει η φωτογραφιση κ...παπουτσια. ειναι δυσκολο να βρω παπουτσια στο χρωμα του φορεματος. σκεφτηκα να τα φτιαξω μονη μου καθως βρηκα αυτο : http://fashiondollshoes.blogspot.com/ . εχω ξετρελαθει μ αυτα τα χειροποιητα παπουτσια, αλλα αλλο να το βλεπεις κ αλλο η πραξη. παντως θα το παλεψω κ αν δεν τα καταφερω θα ψαξω να της βρω...

καλη συνεχεια σε ολους!!!
 
Πίσω
Μπλουζα