Σχετικά με την άποψη που εξέφρασαν παραπάνω τα παιδιά για τα όσα διαδραματίζονται στο DragonBall Z, σε αντιδιαστολή με το DragonBall, να γράψω κι εγώ τη γνώμη μου.
Το ότι στο Ζ (δηλαδή στα επεισόδια μετά το τουρνουά που νίκησε ο Goku τον Piccolo Jr.), εμφανίζονται εχθροί πιο "φαντεζί" και με ολοένα και αυξανόμενες και πιο ανυπέρβλητες δυνάμεις, προσθέτει ξέφρενη δράση στην πλοκή (όπως λέει ο Vetus) και το δραματικό στοιχείο που έλειπε από το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων επεισοδίων. Θα μου πείτε ότι εκεί υπήρχε ο Piccolo Daimao, αλλά αυτός ήταν απλώς ένας δαίμονας που ήθελε να κατακτήσει τον πλανήτη και να κάνει σκλάβους όλους τους κατοίκους του και όχι να τον καταστρέψει τελείως, αναφορικά με τον Buu!!! Επίσης, ο Frieza και ο Cell είναι επικεντρωμένοι στο να κατατροπώσουν τον Goku, οπότε μιλάμε ουσιαστικά για καταστάσεις μονομαχίας ανάμεσα στον πρωταγωνιστή και τους, στην κυριολεξία, εχθρούς ΤΟΥ! Εννοώ ότι οι κόντρες στο Z είναι πιο διαπροσωπικές, κάτι που δίνει μεγαλύτερη έκταση και βάθος στην προσωπικότητα του Goku και τον κάνει πιο ολοκληρωμένο ως χαρακτήρα. Ακόμα, στο DragonBall Z ο Toriyama ανέπτυξε ένα ολόκληρο σύμπαν γύρω από τον Goku και την παρέα του. Και, φυσικά, η σειρά δεν έχασε τα κωμικά στοιχεία που είχε στα πρώτα επεισόδιά της και την χαρακτήριζαν, αντίθετα πρόσθεσε σε αυτά την μορφή που λέγεται Buu, έναν από τους πιο κωμικούς (και συνάμα σατανικούς, βεβαίως βεβαίως) "κακούς" των anime, τον τραγελαφικό Mr. Satan και πληθώρα gags που προκαλούν αστείρευτο γέλιο στον αναγνώστη/θεατή. Έτσι, το Z δεν είναι σε καμία περίπτωση αδιάφορο, αλλά η άμεση συνέχεια του DragonBall και η ολοκλήρωση αυτού! Α, και είναι "ρετρό με τη βούλα", καθώς η διάρκειά του πρωτότυπου στην κυκλοφορία (manga και anime) είναι ακριβώς ό,τι εδώ θεωρούμε ως ρετρό.
Τώρα, σχετικά με την τελευταία προσθήκη στο σύμπαν του αγαπημένου μας manga/anime, το Battle of Gods, το είδα χθες βράδυ. Μου άρεσε σε γενικές γραμμές. Αναλυτικότερα (χωρίς spoilers, για τους yet to watch):
α) Η πλοκή έχει πολύ ενδιαφέρον, με την "επίσημη" (δια χειρός δημιουργού) πλέον παρουσίαση του "απόλυτου" και θρυλικού Saiyan, του Super Saiyan God. Επίσης, ο χαρακτήρας του Bills ισορροπεί απόλυτα ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο με τις κινήσεις του όσο και με τον τρόπο που μάχεται... Μόνο μελανό σημείο για μένα, η "μαλθακή" εμφάνιση του Vegeta, που παρουσιάζεται υπέρ του δέοντος αμήχανος...
β) Ο σχεδιασμός "φέρνει το DragonBall στον 21ο αιώνα"! Φοβερή λεπτομέρεια στα πλάνα, άριστη σκηνοθεσία, τέλεια απόδοση χρωμάτων!
γ) Η μουσική επένδυση είναι άκρως ανεβαστική και ταιριάζει "γάντι" με τις σκηνές.
δ) Ο Toriyama έκανε καταπληκτική δουλειά, αν και, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, είχε προς στιγμή ξεχάσει τις λεπτομέρειες της πλοκής της σειράς (ο αθεόφοβος!!!).
Γενικά, το Battle of Gods εντάσσεται, πράγματι, ομαλά μέσα στην μυθολογία του DragonBall και αφήνει, μάλιστα, και περιθώρια για περαιτέρω εξιστόρηση περιστατικών... Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση, πάντως, είναι η παρουσίαση των τίτλων τέλους (έχει γράψει σχετικά και ο Ajax87 παραπάνω), με εικονικό ξεφύλλισμα του manga, από την αρχή μέχρι το τέλος του, και όχι με απλά καρέ, όπως είχαν κάνει οι συντελεστές σε πολλές από τις προηγούμενες ταινίες του DragonBall! Πραγματικά πρωτότυπο (τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια)!!! Μυρίζομαι ιδέα του Toriyama εδώ... Για να δούμε τι άλλο θα δούμε στο μέλλον...