Dreamcast: Pal or Ntsc ?

user

RetroWannaBe
Joined
2 Αύγ 2010
Μηνύματα
87
Αντιδράσεις
3
Λοιπόν, τις τελευταίες μέρες ψάχνομαι για ηλεκτρονική αγορά dreamcast. Το βρήκα factory sealed ntsc και μαζί με ακόμα έναν επιπλέον offical factory sealed μοχλό και μεταφορικά μου κάθεται 120 ευρώ.

Τσεκάρωντας για pal συστήματα βρήκα πακετάκι που είναι dreamcast κουτατό + 2 μοχλόι official + keyboard + 7 games. Σύνολο με μεταφορικά 50 ευρώ.

Το θέμα είναι ποια συλλογή έχει μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών και πια έχει μεγαλύτερη συλλεκτική αξία.

Δώστε τα φώτα σας σε έναν απεγνωσμενό dreamcast-άκια ! ! ! ! ! :eek:
 
Με το NTSC τα παιχνιδια ειναι περισοτερα και ολα στα 60hz.

Oπως εχω πει αρκετες φορες, ελαχιστες κονσολες με οπτικο μεσο εχουν συλλεκτικη αξια.

Στη περιπτωση μας, μια κανονικη εκδοση Dreamcast εχει μηδενικη.

Απλα σε συμβουλευω να εχεις δυο DC ωστε οταν τα παιξει το λεηζερ να μην ψαχνεις στο ebay.
 
Ευχαριστώ για την συμβουλή, για το ntsc θα πάω.
 
Συλλεκτικη αξια, δεν εχουν τα απλα dreamcast.

Απο τιτλους, ειτε παρεις NTSC ειτε PAL, χρησιμοποιεις το boot cd UTOPIA

και παιζεις οποιοδηποτε τιτλο, ανεξαρτητα region.

Μια και το ανεφερες, το πακετακι PAL, εχει εξαιρετικη τιμη.

Απλα να θυμασαι οτι ειναι ebay, αρα ταχυδρομιο, αρα μπορει να

την ακουσει το λειζερ απο τους κραδασμους...
 
Τελικά πήρα το ntsc, χαλάλι του. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με την κατάσταση στην οποία θα μου φτάσει, αλλά στην χειρότερη περίπτωση ήτε θα δώ τι θα γίνει με τον seller ήτε θα πάρω μια refurbished, μόνο το body πολύ φτηνά.
 
mike είπε:
Συλλεκτικη αξια, δεν εχουν τα απλα dreamcast.Απο τιτλους, ειτε παρεις NTSC ειτε PAL, χρησιμοποιεις το boot cd UTOPIA

και παιζεις οποιοδηποτε τιτλο, ανεξαρτητα region.

Μια και το ανεφερες, το πακετακι PAL, εχει εξαιρετικη τιμη.

Απλα να θυμασαι οτι ειναι ebay, αρα ταχυδρομιο, αρα μπορει να

την ακουσει το λειζερ απο τους κραδασμους...
Μα και τα PAL για να ερθουν ελλαδα εξ αρχης με ταχυδρομειο ηρθαν απο καπου. Δεν κατασκευαζονται στην χωρα εδω :sweet_kiss:

Πες στο πωλητη απο εκει που το αγορασες να στο πακεταρει με πολυ φενιζολ και μπουρμπουληθροχαρτο (bubblewarp paper), να γραψει επανω FRAGILE και θα σαι οκ
 
μπουρμπουληθροχαρτο

LOL και παλι LOL !
 
μπουρμπουληθροχαρτο
ROFL!!! Καταπληκτική ελληνική λέξη, ιδιοκατασκευασμένη για πλήρες ετυμολογική επεξήγηση σπαζοντάς την στα συνθετικά της. Ανάλογη περίπτωση είναι και το κολυμπιθρόξυλο.
 
Πάντως καλύτερο και πιο παραστατικό από το "φλίς-φλίς" (το ακούω συνέχεια!)
 
Αφου οταν το γραφα και γω γελαγα χαχαχαχα!
 
Λοιπόν, έστω και αργά ας πω και την δική μου άποψη:

Ένα εργοστασιακά σφραγισμένο DC σταδιακά στα επόμενα χρόνια μπορεί να γίνει "συλλεκτικό", δεδομένου ότι είναι όλο και πιό δύσκολο να βρεθεί κάτι τέτοιο. Επί του παρόντος τα βρίσκεις περίπου στην τιμή που το βρήκες και εσύ. Φυσικά πρέπει να παραμείνει σφραγισμένο, ακόμα και το "played once" ακυρώνει πλήρως την συλλεκτικότητα. Ένα ανοιγμένο δεν έχει καμμία απολύτως συλλεκτική αξία και δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ, στο εξωτερικό τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές. Επομένως αν παίρνεις με σκοπό να το λιώσεις, αγόρασε 2 ανοιγμένα και όχι ένα σφραγισμένο. Θα πληρώσεις τα ίδια και θα έχεις και καβάντζα. Αν παίρνεις για συλλεκτικούς λόγους, κυνήγα τα πραγματικά συλλεκτικά μοντέλα (ιδίως κάτι απίθανα limited edition Ιαπωνικά) που οι τιμές τους είναι ήδη αρκετά ψηλά.

Με την συμβατότητα παιχνιδιών δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα, καθώς μια PAL κονσόλα μπορεί πανεύκολα να παίξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε 60 Hz. Ακόμα και τα ίδια τα PAL παιχνίδια έχουν τις περισσότερες φορές selector 50/60 Hz και παίζουν αέρα στα 60. Αλλά και για τα λίγα που δεν έχουν, μπορείς να πάρεις NTSC import και χρησιμοποιώντας για boot disc το Codebreaker ή το DC-X να παίξεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ στα 60 Hz. Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το Codebreaker, έχω τουλάχιστον 250 NTSC JP/US original games και ακόμα δεν βρήκα κάτι που να μην φορτώνει σωστά. Αντίθετα με ότι εσφαλμένα αναφέρθηκε, το UTOPIA ΔΕΝ φορτώνει όλα τα imports και αυτά που φορτώνουν γενικά παίζουν στα 50Hz. Avoid. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να αναφερθώ σε ISOz, patches κλπ "πλάγιες" λύσεις.

Όσον αφορά τώρα την επίσημη γκάμα παιχνιδιών για κάθε region, σε PAL κυκλοφόρησαν 216 παιχνίδια ενώ σε NTSC/US 247. Σε japanese δεν έχω κάνει ποτέ ακριβή απογραφή, χοντρικά είναι καμμιά 600ρια από τα οποία περίπου 50 είναι απόλυτα playable χωρίς γνώση Ιαπωνικής. Κάθε region έχει αρκετά αξιόλογα exclusives ενώ ο συνολικός αριθμός παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν στην Δύση (Ευρώπη ή Αμερική ή και στις δύο) είναι 271.

Α, και μια τελευταία συμβουλή:

Μην ακούς τον Wally, αυτός έχει γίνει XBox-ακιας από αμνημονεύτων ετών και το DC το αφήνει να σκονίζεται. :p
 
Sorry αλλα εχω και το utopia και το codebreaker και μπερδευομαι με τα ονοματα.

Τα χρησιμοποιειω και τα δυο, αλλα περισσοτερο αυτο με το γαιδαρο για σημα,

μαλλον το codebreaker θα ειναι.
 
ο γαιδαρος ειναι το utopia (εχω να το φορτωσω και χρονια φαντασου!)

edit : Maddog εκτος απο ebay ξερεις που αλλου πουλανε σφραγισμενα DC?
 
Ελάφι είναι υποτίθεται, όχι γάιδαρος. Αν και το πρόγραμμα είναι γάιδαρος όντως...τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που ανέφερα. :)

Daytime Dreamer: δεν υπάρχει καμμία συνεχής πηγή που να ξέρω, δηλαδή να βρίσκεις πάντα σφραγισμένα DC. Οπότε όντως το Ebay είναι η πιθανότερη λύση.
 
Στο θέμα πάντως, αν και για οτιδήποτε κυκλοφόρησε πριν το Dreamcast θα σου πρότεινα NTSC, το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει μια ιδιαιτερότητα: το PAL μηχάνημα μπορεί να βγάλει κανονικά NTSC σήμα χωρίς καμία μετατροπή και κυρίως χωρίς καμία διαφορά στην ταχύτητα. Στα Saturn π.χ. ακόμα και η μετατροπή δεν φτάνει γιατί κάποια από τα chip των γραφικών έχουν χαμηλότερο χρονισμό στην PAL έκδοση. Άρα το PAL είναι all around, παίζει όλα τα regions με ένα απλό boot CD, και παίζει και πόλλα από τα ευρωπαικά σε PAL ή NTSC. Δεν χρειάζεσαι ούτε μετασχηματιστές ρεύματος 220->110 ούτε τίποτα. Οπότε για Dreamcast αν δεν είσαι συλλέκτης κονσολών, προτείνω PAL για ευκολία και συμβατότητα.
 
αυτό για το Saturn πρώτη φορά το ακούω.... για πες κανα προβληματικό παιχνίδι να δοκιμάσω, γιατί όσα έχω τρέξει NTSC με το AR4in1 (ή πώς αλλιώς το λένε ΛΟΛ) μια χαρά NTSC σήμα βγάζει...
 
keropi είπε:
αυτό για το Saturn πρώτη φορά το ακούω.... για πες κανα προβληματικό παιχνίδι να δοκιμάσω, γιατί όσα έχω τρέξει NTSC με το AR4in1 (ή πώς αλλιώς το λένε ΛΟΛ) μια χαρά NTSC σήμα βγάζει...
Αμα δοκιμάσεις πέσμου και μένα.
 
Εχω δοκιμασει και εγω μερικα γιαπωνεζικα στο ευρωπαικο saturn, χρησιμοποιωντας

το unlock cartidge. Δεν παρατηρησα κατι, αλλα θα τα ξαναβαλω.
 
Πίσω
Μπλουζα