Λοιπόν, έστω και αργά ας πω και την δική μου άποψη:
Ένα εργοστασιακά σφραγισμένο DC σταδιακά στα επόμενα χρόνια μπορεί να γίνει "συλλεκτικό", δεδομένου ότι είναι όλο και πιό δύσκολο να βρεθεί κάτι τέτοιο. Επί του παρόντος τα βρίσκεις περίπου στην τιμή που το βρήκες και εσύ. Φυσικά πρέπει να παραμείνει σφραγισμένο, ακόμα και το "played once" ακυρώνει πλήρως την συλλεκτικότητα. Ένα ανοιγμένο δεν έχει καμμία απολύτως συλλεκτική αξία και δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ, στο εξωτερικό τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές. Επομένως αν παίρνεις με σκοπό να το λιώσεις, αγόρασε 2 ανοιγμένα και όχι ένα σφραγισμένο. Θα πληρώσεις τα ίδια και θα έχεις και καβάντζα. Αν παίρνεις για συλλεκτικούς λόγους, κυνήγα τα πραγματικά συλλεκτικά μοντέλα (ιδίως κάτι απίθανα limited edition Ιαπωνικά) που οι τιμές τους είναι ήδη αρκετά ψηλά.
Με την συμβατότητα παιχνιδιών δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα, καθώς μια PAL κονσόλα μπορεί πανεύκολα να παίξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε 60 Hz. Ακόμα και τα ίδια τα PAL παιχνίδια έχουν τις περισσότερες φορές selector 50/60 Hz και παίζουν αέρα στα 60. Αλλά και για τα λίγα που δεν έχουν, μπορείς να πάρεις NTSC import και χρησιμοποιώντας για boot disc το Codebreaker ή το DC-X να παίξεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ στα 60 Hz. Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το Codebreaker, έχω τουλάχιστον 250 NTSC JP/US original games και ακόμα δεν βρήκα κάτι που να μην φορτώνει σωστά. Αντίθετα με ότι εσφαλμένα αναφέρθηκε, το UTOPIA ΔΕΝ φορτώνει όλα τα imports και αυτά που φορτώνουν γενικά παίζουν στα 50Hz. Avoid. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να αναφερθώ σε ISOz, patches κλπ "πλάγιες" λύσεις.
Όσον αφορά τώρα την επίσημη γκάμα παιχνιδιών για κάθε region, σε PAL κυκλοφόρησαν 216 παιχνίδια ενώ σε NTSC/US 247. Σε japanese δεν έχω κάνει ποτέ ακριβή απογραφή, χοντρικά είναι καμμιά 600ρια από τα οποία περίπου 50 είναι απόλυτα playable χωρίς γνώση Ιαπωνικής. Κάθε region έχει αρκετά αξιόλογα exclusives ενώ ο συνολικός αριθμός παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν στην Δύση (Ευρώπη ή Αμερική ή και στις δύο) είναι 271.
Α, και μια τελευταία συμβουλή:
Μην ακούς τον Wally, αυτός έχει γίνει XBox-ακιας από αμνημονεύτων ετών και το DC το αφήνει να σκονίζεται.