Μπλα, μπλα, μπλα... από υποσχέσεις και θεωρίες όλα καλά, αλλά εάν δεν μάθουμε ΠΟΤΕ θα έρθει, ΠΟΣΟ θα κοστίζει και ΤΙ παιχνίδια ή χρήση θα έχει, δεν μπορούμε να το κρίνουμε ως μεγάλη επιτυχία. Ειδικά όταν έρχεται να κοντράρει κάτι που ήδη υπάρχει και έχει μία μεγάλη βάση από gamers εγκατεστημένη, ακόμα και εάν είναι υποδεέστερο. Χώρια που έχουμε μάθει στον εύκολο εντυπωσιασμό και μετά το ξαφνικό ξεφούσκωμα.
OK, πολύ ενδιαφέρον το project natal, αλλά μην πεθάνουμε κιόλας. Πόσοι έχουν σαλόνι 5 στρέμματα και τα απαραίτητα κουράγια για να μπορούν να τρέχουν και να χοροπηδάνε τριγύρω σαν τα κατσίκια μόνο και μόνο για να παίξουν ένα παιχνίδι; Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με αυτή την νοοτροπία και την εφαρμογή της σε όλα τα παιχνίδια. Κάποιες χρήσεις σίγουρα θα με ενδιέφεραν, αλλά η πλειοψηφία της παρουσίασης είχε το στοιχείο της υπερβολής και του ενθουσιασμού, κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού. Σίγουρα θα έχει πολλές εφαρμογές όταν θα έρθει, ενδεχομένως να προκαλέσει και κάποιο lag στις πωλήσεις του Wii (π.χ. εγώ ψηνόμουν να αποκτήσω ένα, αλλά εάν είχα δεύτερες σκέψεις, τώρα έχω ένα σοβαρό λόγο παραπάνω να μην ασχοληθώ με ένα grapy μηχάνημα). Αλλά μην θεωρούμε ότι θα φέρει και την επανάσταση ξαφνικά. Εδώ οι παίκτες (εγώ δηλαδή) έχουμε μάθει κάποια πράγματα να γίνονται με κάποιο Χ τρόπο, π.χ.: racing gaming με gamepad και ακόμη και η τιμονιέρα μου φαίνεται περιττή τόσο από άποψη ότι όσο και εάν προσπάθησα δεν μου ταιριάζει, όσο οι διαδικασίες εγκατάστασης και χρήσης της, πόσο μάλλον να οδηγάς χωρίς pads και τιμόνια με τα χέρια στον αέρα. Όλα εν τέλει θα κριθούν κυρίως από άποψης παιχνιδιών που θα συνοδεύουν ένα τέτοιο περιφερειακό, όσο κυρίως από τον τρόπο εφαρμογής του. Πάντως εάν παίζεις MW2 και κάθε φορά που είναι να φας μία σφαίρα κινήσαι ασυναισθητα δεξιά ή αριστερά και το τσιμπάει αυτό η κάμερα και το μεταφέρει στο παιχνίδι, είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική, αλλά να είμαι όρθιος και να περπατάω σε στυλ Michael Jackson για να παίξω ένα FPS μου κάθεται στον λαιμό...
Όσο για το Milo παίδες πάλι κουβέντες με AI; Χαθήκανε οι φίλοι και οι παρέες και πρέπει να κουβεντιάζουμε με το μηχάνημα; Δεν φτάνουν οι κουβέντες που κάνουμε με την κονσόλα μας σήμερα; (μπινελίκια όταν χάνουμε) Τέσπα, δεν λέω είχε και αυτό κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, δεν λέω, αλλά εάν με το project natal είμαι επιφυλακτικός, πόσο μάλλον με το Milo...
Facebook? WTF ελπίζω να μην το πάρει είδηση η γυναίκα μου και βάλει χέρι στην κονσόλα μου... Video Streaming? Who cares... εδώ δεν βλέπω blu ray, σιγά μην πληρώνω να κάνω streaming ταινίες και μουσική...
Live στην Ελλάδα, θα ήταν κάτι που θα μετρούσε για μένα. Φυσικά σαν gamer κρατάω αυτά που άμεσα μπορώ να χαρώ: FM3, MW2, MGS: R, τα επερχόμενα Halo και βλέπουμε τί άλλο... τίποτα για το Bioshock 2 είπανε;