Μικρό μου Πόνυ- Η ιστορία..!!!!
Αν ρωτούσατε ένα κοριτσάκι στην δεκαετία του 80 ποιο είναι το αγαπημένο του παιχνίδι, είναι σχεδόν βέβειο ότι θα είχε δύο εναλλακτικές απαντήσεις...
Την
ΒΙΒΙ ΒΟ ή
το ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ..!!!!
Αν ρωτήσετε σήμερα, αυτό το μικρό κοριτσάκι που πια θα έχει γίνει γυναίκα, τι χαρακτηριστικό θυμάσαι από το Πόνυ, είναι σίγουρο ότι η απάντηση θα ήταν "εκείνο το άρωμα του πλαστικού"..!!!
Αυτό το άρωμα λοιπόν , είναι το συστατικό που έκανε το Ελληνικό Μικρό μου Πόνυ το πιο διάσημο σε όλον τον κόσμο..!! Και δεν υπερβάλλω, κάθε άλλο, με μια βόλτα στο ebay θα αντικρίσεις τα
Ελληνικά Πόνυ να κοστίζουν καινούργια στο κουτί τους και 400 ευρώ(το περίεργο είναι ότι γίνεται και σφαγή ποιός θα το αποκτήσει) έναντι των υπόλοιπων Ευρωπαικών Πόνυ που κοστίζουν πολύ πολύ λιγότερο..!!!! Και οι αγοραστές συνήθως είναι από άλλες χώρες, ενώ ο χαρακτηρισμός που τους δίνουν είναι "extra rare smelly greek pony"!!!!!
Κατασκευάστρια εταιρεία, ποιά άλλη??? Η
El Greco..!!
Εδώ να σημειώσουμε πως τα δικαώματα για τα Πόνυ, ανήκαν στην HASBRO, και ή κατασκευή τους από την el greco, έγινε εν αγνοία της, όπως στα περισσότερα παιχνίδια της (π.χ μεγάλη διαστική διαμάχη είχαν για τα "κάστρα και πολιορκητές" τα οποία αποσύρθηκαν μετά από χρόνια).
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελληνικών Πόνυ, ήταν μια πιο διακριτική μάυρη γραμμή στο περίγραμμα των ματιών, που τα έκανε να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα Πόνυ του πλανήτη..!!
Τα πρώτα Πόνυ που κυκλοφόρησαν ήταν τα 8 "earth" Πόνυ..!!
Στις επόμενες 2 φωτό είναι το διαφημιστικό με τα Πόνυ και τα ονόματά τους, της
EL GRECO..!! Πρόκειται για τις μαμάδες Πόνυ, γιατί στην συνέχεια θα έρθουν και τα μωρά τους..!!! Τα μπεμπέ Πόνυ!!!