Αναστασία μου, τα πρώτα πόνυ είναι της Hasbro. Πρώτη φορά βγαίνουν το 1982, 4 πονυ, τα οποία μας ήρθαν και στην Ελλάδα και από την επόμενη χρονιά αρχίζουν και βγαίνουν σε διάφορα χρώματα/ σχέδια κλπ (μονόκεροι, "γήινα" πόνυ, πήγασοι, μωρά, με χρωματιστά μαλλάκια κλπ κλπ κλπ). Στην Ελλάδα δεν τα κάνουμε εισαγωγή απ' έξω, αλλά τα φτιάχνει η Ελ Γκρέκο. Σταδιακά, αρχίζουμε και εισάγουμε πόνυ από Ευρώπη και κυκλοφορούν παράλληλα με τα ελληνικά. Κλείνοντας η Ελ Γκρέκο σταματούν και τα ελληνικά πόνυ και μας μένουν μόνο τα εισαγωγής, της Hasbro. Αυτά μέχρι το 1992 περίπου. Όσα πόνυ βγήκαν μέχρι τότε είναι τα λεγόμενα "πρώτης γενιάς" (G1).
Μετά από μερικά χρόνια, στα μέσα της δεκαετίας του 90, λανσάρεται η παιδική σειρά "My little pony tales" κ η Hasbro ξαναβγάζει πόνυ, με διαφορετικό σχεδιασμό. Δε μοιάζουν και πολύ με τα πρώτα κ, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι τα ασχημότερα πόνυ.
Αυτά είναι τα πόνυ "δεύτερης γενιάς" (G2).
Στις αρχές των 00s (γύρω στο 2003 μου φαίνεται) η Hasbro ξαναβγάζει μικρά πόνυ. Αφορμή στέκεται η ταινία "Avery minty christmas", όπου βλέπουμε τα πόνυ αλλαγμένα πάλι. Τα πόνυ αυτά κυκλοφορούν μέχρι σήμερα και είναι τα λεγόμενα "τρίτης γενιάς" (G3). Τέτοια έχετε εσύ και η Rapunjel.
Τέλος, μέσα στο 2009 η Hasbro άρχισε να βγάζει πάλι πόνυ με διαφορετικό πάλι σχεδιασμό, τα οποία μπορείς να βρεις στα σετ "Ponyville". Αυτά τα συναντάμε ως G3.5 ή G4, στη γλώσσα των συλλεκτών.
Αυτή είναι η πορεία των πόνυ μέχρι σήμερα, σε γενικές γραμμές. Αν σας ενδιαφέρει, πείτε μου να ψάξω να βρω φωτογραφίες και να επανέλθω!