[El Greco] Μόδα των Μανεκέν

Για να τη δείτε καλύτερα :)

picture.php
 
Krios σε ευχαριστουμε πολυ που αφιερωσες τον χρονο σου στα κουκλολογικα μας!!! :)

Ετσι μπορουμε να διαβασουμε τι εταζε αυτην η διαφημιση!!! :)


Γοητευτικο
μανεκεν λεει....πούντο καλέ; :eek:
 
Μανεκέν

krios ευχαριστούμε για τη διαφήμιση σε μεγάλο μέγεθος. Εδώ φαίνεται πόσο άσχημη είναι...αλλά όποιος άνοιγε το κουτί και την έβλεπε:α.λιποθυμούσε β. έκλαιγε και ζητούσε άλλο παιχνίδι γ.την πετούσε...
 
Εγώ δεν την έχω δεί ποτέ αυτή τη κούκλα. Καλύτερα όμως χεχε :eek: To Γοητευτικο αυτό μανεκεν όντως που είναι? xaxaxα ψιλοτερατάκι δεν είναι? Σκέψου δηλαδή να έχεις καλές και γλυκές αναμνήσεις απο αυτή τη κούκλα και να τη δείς μετά απο τόσα χρόνια και να ξενερώσεις. Και αυτή η εγκοπή στο πλάι. LOL ουγκ :
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μανεκέν

Τελικά άρεσε σε κάποιον αυτό το μανεκέν;
 
Βρε παιδια η MytinyWorld μας την εχει αυτην την κουκλιτσα...και την αγαπαει γιατι εχει καλη ψυχη το κοριτσι οχι σας εμας που την καταβρισαμε :( Συγνωμη MytinyWorld μου.... :flower: Η δικη σου αλλωστε δεν ειχε ουτε ενα βρακι να βαλει και ειχε παψει να κανει καριερα οποτε δεν πιανεται :)

Και ο Μακισιμος την εχει στην συλλογη του το παιδι...Τωρα ντραπηκα που της εριξα τοσο δουλεμα της κουκλας μανεκεν...
 
Μανεκέν

Κάποιες φορές μπορεί κάποιες κούκλες μας λατρεμένη μου Αναστασία να είναι άσχημες αλλά εμείς τις αγαπάμε!

Όσο για την ψυχή της MytinyWorld μας ξεχωρίζει! Ελάχιστοι εδώ μέσα έχουμε τέτοια ψυχή διαμάντι. Ποτέ δεν ξέχασε το καλό που της έκανε κάποιος και απλόχερα έδωσε και στους άλλους παιχνίδια μοναδικά για να χαρούν. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρακαλώ παιδιά. Η ευγένεια της Αναστασίας όταν ζητήθηκε η φωτογραφία ήταν τόση που δεν θα αντιστεκόταν κανένας...έστω κι αν διέθετε τη μισή από τη δική της. Οπότε το ευχαριστώ παραχωρείται στην φίλη μας. :)
 
Μανεκέν

Η λατρεμένη Αναστασία είναι ένα σπάνιο πλάσμα με ήθος και έμφυτη ευγένεια! Φινετσάτη σε όλα της και με μια καρδιά διαμάντι! Σε ευχαριστούμε Αναστασία, εγώ όχι τόσο για τη φωτογραφία, αλλά για αυτό που είσαι!
 
Krios μου, αρκει να δει κανεις ποσα Thanked εχεις (Thanked 379 Times in 97 Posts) που δειχνει ποσα προσφερεις στο Φορουμ. Και το που βρηκες τον χρονο αμεσως να μας βαλεις την διαφημιση αυτη μας τιμα ιδιαιτερα!

Rapunjel μου γλυκεια, οσο υπαρχουνε διαμαντια και σπανιοι ανθρωποι αξιζει κανεις να κρατα ζωντανη την μαγεια των παιχνιδιων, οσα παρατραγουδα κι αν συμβουν.

Στην χωρα των παιχνιδιων, ειναι κανονας, οτι νικανε παντοτε οι καλοι. :)

Και το μανεκεν μας, κι ας ειναι σαν κακοχυμενος λουκουμας :D , ειναι ενα μοναδικο κομματι της ελληνικης Ελ Γκρεκο, κι οπως ειπες και εσυ το αγαπαμε το ιδιο! :flower:

Μακισιμο μου, μια μεγαλη χαρη, αν φυσικα δεν ειναι σφραγισμενο το κουτι και δεν ειναι προβλημα. Επειδη εισαι ο μονος που εχει την Μοδα Μανεκεν mint, οταν και αν ειναι δυνατον ριξε μας κανα ποστ με καμια φωτογραφια με το πως ειναι μεσα!

Ετσι να ξαναθυμηθουμε κι εγω και η Rapunjel παλιες κοριτσιστικες κουκλο/απογοητευσεις... :)
 
Μανεκέν

Μακάρι και στο παιχνίδι της ζωής να νικήσουν οι καλόι! Λέτε το μανεκέν να ήταν κακό και να έχασε και να χάθηκε;
 
Λίγες κούκλες με έχουν φρικάρει τόσο! Ημουνα μικράκι και με πήγαν σε σπίτι φιλικό να παίξω και είχαν την μόδα των μανεκέν. Κοίταζα την κούκλα μάλλον με αδιαφορία καθώς ήταν μάλλον ασχημούλα μέχρι που ανακάλυψα πως τα ρούχα έβγαιναν από μέσα της! Πόσο πιο λάθος μπορούσαν να το κάνουν οι κατασκευαστές? Τα ρούχα πρέπει να είναι πάνω ή έστω δίπλα στην κούκλα. Το τι συνειρμούς μου προκαλούσε ο μηχανισμός της δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!Γύρισα σπίτι άρρωστη. Με το δεδομένο πως αυτές οι κούκλες είναι πρότυπα για τα κοριτσάκια που θέλουν να δουν έτσι τα σώματα τους όταν μεγαλώσουν αυτό ήταν ένα κατασκεύασμα που δεν μου άρεσε καθόλου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λίγα λόγια για την ιστορία του παιχνιδιού αυτού.

Η Μόδα των μανεκέν δεν ήταν μια κούκλα. Ηταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με πολύ πρωτοποριακή σύλληψη για τα δεδομένα της εποχής (1982). Απευθυνόταν σε κοριτσάκια ηλικίας μέχρι 10-11 χρονών και ο σκοπός του ήταν το κοριτσάκι να παίξει το ρόλο του μοντελίστ. Φυσικά σε αυτές τις ηλικίες δεν θα μπορούσαν να χορηγηθούν βελόνες και κλωστές. Οπότε ο πιο σίγουρος και ασφαλής τρόπος (εκτός της κόλλας που για πρακτικούς λόγους δεν θα λειτουργούσε στο παίξιμο λόγω της δημιουργίας μόνιμου αποτελέσματος) ήταν αυτός ο τρόπος που σκέφτηκαν οι κατασκευαστές. Ηταν η υλοποίηση σε χειροπιαστό παιχνίδι, του κλασικού (απο τα βικτωριανά χρόνια καταγόμενου) παιχνιδιού με τις χάρτινες κούκλες που τους προσαρμόζεις πάνω τα χάρτινα ρουχαλάκια τα οποία στηρίζεις με χάρτινες εγκοπές. Σαν αυτά που έδινε στο οπισθόφυλλο η Μανίνα.

Παράλληλα, η ίδια εταιρία el greco διέθετε στην αγορά και την κούκλα bibi-bo ως fashion doll με τα ρούχα της ραμμένα για να την ντύνεις και να την βάζεις να υποδύεται ρόλους στο παιχνίδι. Η bibi-bo ήταν κούκλα, η μόδα των μανεκέν ένα επιτραπέζιο για κορίτσια.

Πάντως εγώ που έπαιξα πολύ με αυτό το παιχνίδι και μου χάρισε αρκετές ώρες δημιουργικής ενασχόλησης στην ηλικία των 9 χρόνων, δεν έπαθα τίποτα (θέλω να πιστεύω) με το πρότυπο του σώματος που παρουσίαζε. Μάλιστα, είχα πλήρη συναίσθηση σε εκείνη την ηλικία του λόγου ύπαρξης των εγκοπών μιας και ήταν μέρος και διευκόλυνση του παιχνιδιού.

Κατά τον ίδιο τρόπο ποτέ δεν βρήκα σοκαριστικό, κακό πρότυπο ή λόγο δημιουργίας εφιαλτών, το κεφάλι κούκλας που στηριζόταν σε μια βάση, το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και είχε σκοπό να μυήσει τα κοριτσάκια στο μακιγιάζ και την κομμωτική, καθώς είχε μια παλέτα με χρώματα για να μακιγιάρεις το κεφάλι και διάφορα τσιμπιδάκια και χτενάκια για να φτιάχνεις τα μαλλιά. Αντιλαμβανόμουν πλήρως το λόγο ύπαρξης μιας... κούκλας χωρίς σώμα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οντως ετσι ειναι! Ηταν ενα επιτραπεζιο παιχνιδι και οχι μια fashion doll, το καημενο το παρεξηγημενο Μανεκεν! :D Την επαθε κι αυτο σαν την αμοιρη την Bratz... :cry:

Εμεις τοτε ακομα περιμεναμε την πολυποθητη bibi-bo, κι εγω και η Rapunjel, για αυτο ειχαμε καταβρισει το καημενο το μανεκεν! :eek:

Προσωπικα κι εγω το θεωρώ πολυ εξυπνο και δημιουργικο μιας και απευθυνοτανε σε μεγαλυτερα κοριτσια. Οταν το ειδα σε εκεινο το σπιτι μικρουλα και ξενερωσα, το εκανα μαλλον επειδη "οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια"! :D :D Ειχαν πολυ πλουσια νονα, ενω εμενα η δικη μου με ειχε φτυσει κανονικα μετα την βαφτιση!!! :D

Και επειδη ημουν παντα και ασχετη με την μοδα ποτε δεν θα καταφερνα να δημιουργησω ενα ρουχο της προκοπης. :xm: Ενω η Μytimyworld, που διασκεδαζε πραγματικα να αλλαζει ρουχα στις κουκλες της, σιγουρα ηταν το καταλληλο κοριτσι για αυτο το παιχνιδι.

Το καθε παιδι ειναι μοναδικο, και το καθε παιχνιδι περιμενει στο ραφι του το καταλληλο παιδι για ατελειωτες ωρες ξεγνοιασιας και δημιουργιας. :flower:
 
Αναστασια είπε:
Το καθε παιδι ειναι μοναδικο, και το καθε παιχνιδι περιμενει στο ραφι του το καταλληλο παιδι για ατελειωτες ωρες ξεγνοιασιας και δημιουργιας. :flower:
Αυτό το πιστεύω κι εγώ Αναστασία μου! Επίσης να προσθέσω ότι κάθε παιχνίδι απευθύνεται και σε συγκεκριμένες ηλικίες. Εγώ ας πούμε δεν αγάπησα ποτέ τα πόνυ, ίσως και γιατί ήμουν 10-11 χρονών όταν βγήκαν στην αγορά και δεν έβρισκα κάποιο ενδιαφέρον σε ένα πόνυ που έχει ένα στάβλο, το χτενίζεις και το βάζεις να κάνει βόλτες ή αγώνες με τα άλλα πόνυ.

Οταν μου κάνανε δώρο τη μόδα των μανεκέν είχα ήδη τη sindy μου και ήμουν σε αναμονή για την bibi-bo την οποία έλαβα ως δώρο από τους γονείς μου την ίδια χρονιά! Επαιζα και με τα δύο παιχνίδια, γιατί το καθένα είχε το δικό του σκοπό.
 
Ημουν πολύ μικρή τότε 6-7 χρονών και οι εγκοπές μου φαίνοταν σαν τραυματα στο κορμί της κούκλας για αυτό και οι εφιάλτες! Συν και το οτι ήταν κάπως δύσχρηστη για μικρά παιδάκια. Τελικά πρέπει οι γονείς να προσεχουν τις ηλικίες που απευθύνεται το κάθε παιχνίδι δεν το είχα καταλάβει το νοημα του. Στα παιδικά μου μάτια έβλεπα ένα σώμα που έβγαζε χρωματιστά υφάσματα. Ενώ η Μπιμπιμπο μου φαίνοταν τέλεια και αψεγάδιαστη, τέλεια μικρογραφία της ιδανικής μαμάς, ο δε στάβλος των πόνυ (δώρο του "Αγιου Βασίλη" εκείνης της χρονιάς) μου έμοιαζε ένα ποίημα. Οι χάρτινες κούκλες είναι υπέροχες-έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο καλά μεταφράστηκαν ως ιδέα στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά δεν ήθελα να σας προσβάλω αλλά να καταθέσω με χιουμορ μια παιδική ανάμνηση.Πάντως από εμφάνιση έδειχνε λίγο πιο λαικιά από την καλοβαλμένη μικροαστή Μπιμπιμπο,την σουπερ μοντέλα Αμερικάνα Μπάρμπι και την Αγγλίδα αριστοκράτισσα Σίντυ!
 
Δεν μας προσβάλεις καλή μου, εδώ είμαστε για να καταθέτουμε όλοι τις εμπειρίες μας και τις αναμνήσεις μας! Απλά ήθελα να διευκρινήσω ότι ένα παιχνίδι που στα μάτια ενός παιδιού δείχνει άσχημο, στα μάτια ενός άλλου μπορεί να δείχνει όμορφο! Αυτό έχει να κάνει με πολλές συγκυρίες και για μένα η ηλικία είναι το πρώτο κομμάτι στο παζλ των συγκυριών αυτών!

Συμφωνώ ότι ήταν πιο ασχημη από την bibi-bo. Επειδή ήταν μανεκέν, δεν της δώσανε αθώο μουτράκι και ύφος, ακόμα και το σώμα της είναι πολύ διαφορετικό, οι αναλογίες παραπέμπουν σε μοντέλο. Τώρα που το καλοσκέφτομαι, ίσως να προσπάθησαν να της δώσουν (ενεπιτυχώς) τη μορφή της Φάρα Φώσετ που ήταν ίνδαλμα εκείνη την εποχή. Βρίσκω ότι έχουν πάρει πολλά στοιχεία από την ηθοποιό αυτή και κυρίως τα μαλλιά της.

Σαφώς και τότε θεωρούσαμε ότι η bibi-bo και η sindy είναι πιο όμορφες (η barbie δεν υπήρχε ακόμη στην Ελλάδα, οπότε αγνοούσαμε την ύπαρξή της!)
 
Μόδα των Μανεκέν [El Greco]

Θα συμφωνήσω με την πολυαγαπημένη mytinyworld.Ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και όλοι εμείς που το είδαμε απλά σαν μια κούκλα απογοητευτήκαμε από τις εγκοπές και την ακαμψία της. Και μόνο όμως που συζητάμε μετά από τόσα χρόνια για αυτό το παιχνίδι δείχνει ότι ήταν επιτυχημένο.

Λατρεμένη Αναστασία bibi-bo και ξερό ψωμί! :D Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Είναι πάντως τρομερό ως παιδί να περιμένεις ένα παιχνίδι με λαχτάρα και άλλο να σου παίρνουν!Μεγάλη απογοήτευση!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέτε!Νομίζω πάντως πως οι εγκοπές ήταν τελικά το πρόβλημα για τα μικρότερα κορίτσια γιατί χαλουσαν την τελειότητα του γυναικείου σώματος που ήθελαν να βλέπουν σε αυτές τις κούκλες.Σίγουρα οι παιδικές αναμνήσεις είναι πολύτιμες και ξεχωριστές για κάθε παιδί! Τώρα που το λες είχε κάποια στοιχεία από Φάρα Φόσετ και άλλα είδωλα της εποχής ιδίως στο άκαμπτο ,λαμπερό αλλά κάπως ψεύτικο ύφος. Μπάρμπι είχα δει από κοριτσάκια που τους είχαν φέρει συγγενείς ναυτικοί από το εξωτερικό και μου φαινόταν θεά (ίσως να είχα δει βέβαια πραγματικά ωραίες βερσιον μιλάμε για τα 80'ς), θυμάμαι πως σνόμπαρα κιόλας ένα φεγγάρι τις καημένες τις Μπιμπιμπο μου! Ο ναυτικός μπαμπάς μου δεν είχε φέρει καμία fashion doll από έξω. Οποιο κοριτσάκι είχε Μπαρμπι καμάρωνε πάρα πολύ στο νησί και δεν καταδέχοταν άλλες κούκλες.
 
Πίσω
Μπλουζα