[El Greco] Μόδα των Μανεκέν

Domenica είπε:
Μπάρμπι είχα δει από κοριτσάκια που τους είχαν φέρει συγγενείς ναυτικοί από το εξωτερικό και μου φαινόταν θεά (ίσως να είχα δει βέβαια πραγματικά ωραίες βερσιον μιλάμε για τα 80'ς), θυμάμαι πως σνόμπαρα κιόλας ένα φεγγάρι τις καημένες τις Μπιμπιμπο μου!
Και εγω τα ιδια Domenica!!! Τωρα που εγινα ολοκληρη γαιδουρα ομως τις αγαπαω ολες το ιδιο και χειροτερα! :)

Καμια φορα ελεγα, γιατι ρε μαμωτο δεν εχω κι εγω πατερα να δουλευει στην Τζέντα!!! Ολα τα κοριτσακια ειχαν εναν μπαμπα ή θειο που να δουλευει εκει!!! :D

Η MytinyWorld μας εχει κανει να ξαναδουμε με αλλα ματια πολλες κουκλες που τις κοιταζαμε με μισο ματι, πχ την Μοδα Μανεκεν, την Σιντυ Χασμπρο, και εκει την σνομπαραμε την καημενη η Σιντυ συγκρινοντας την με την Σιντυ Πεντιγκρι!!! :eek: #) :D Γιατι ο Σπιρτουλης, που τον ξανααγαπησαμε μεσα απο τα ποστ του El Greco Fanatic? :) Και ποσα αλλα παιχνιδια που εγω η ιδια ξαναανακαλυψα μεσα απο την συλλογη του Makisimos, η πρωτη ελληνικη συλλογη με την οποια ηρθα σε επαφη μεσα απο το Ρετρομανιαξ. Πριν απο αυτον ειχα ξεχασει εντελως την πληθωρα και την μοναδικοτητα των ελληνικων παιχνιδιων.

Ειμαι πολυ τυχερη που γνωρισα σπανια παιδια εδω, το καθε ενα με ξεχωριστες αδυναμιες σε διαφορετικα παιχνιδια, μα ολα με παιδικη ψυχη. Μαθαινοντας τους λογους για τους οποιους το καθενα παιδι εχει συνδεσει καποιο παιχνιδι με καποια γλυκια αναμνηση με εκανε να εκτιμω καθε παιχνιδι.

Αυτος ειναι αλλωστε ο λογος του Ρετρομανιαξ, να μας δωσει την ευκαιρια, μεσα απο εναν δημιουργικο διαλογο, να ανταλλαξουμε αποψεις και να αφησουμε στα χρονια που ερχονται ενα αρχειο με ολην την κουλτουρα των 70 / 80. Τα καλα της, τα κακα της και τα αξεχαστα της! :D

Η Μοδα Μανεκεν ειναι σιγουρα στα αξεχαστα!!! Μιας και ακομα την συζηταμε, οπως λεει και η Ραπουνζελ μας!!! :)
 
βρήκα μια κούκλα που κυκλοφορεί στην αγορά...ίδια η Αγγούρω! Πείτε μου, κάνω λάθος;
 
Πω πω ιδια ειναι η αγγουρω μας, GinaP!!! Μηπως μπορεις να μας δωσεις καποιο αλλο στοιχειο? Εννοεις κυκλοφορει στην αγορα τωρα ή στους διαφορους πληστηριασμους?
 
θα διαφωνήσω..λατρεμένο παιχνίδι 'όταν ήμουνα μικρός, το νόημα του παιχνιδιού ήταν πολύ δημιουργικό, ήταν κούκλα, στούντιο μόδας/ραπτικής και επιτραπέζιο μαζί,

βεβαία το όλο παιχνίδι ήταν κοπιά τού "Fashions by me!" της Hasbro ..

το ψάχνω απεγνωσμένα τώρα άλλα η στο ebay δεν το στέλνουν international η είναι σε πολύ κακή κατάσταση,

ξέχασα να αναφέρω ότι το ίδιο μοτίβο το δανειστήκανε και χρησιμοποιείτε και τώρα με μια καινούργια σειρά παιχνιδιών

από την Bandai που λέγετε "Harumika" οι οποίες φέρουνε την μορφή επαγγελματικής κούκλας βιτρίνας (με περούκες)..:







υπάρχουν επίσης και σε μορφή torso και extra κεφάλια(με ραμμένα μαλλιά):

http://www.flickr.com/photos/20789485@N05/3882235959/




'έχω ήδη παραγγείλει μερικές,lol,

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλώς ήρθες n66x! Χαίρομαι που βρέθηκε άλλος ένας υποστηρικτής της μόδας των μανεκέν(ε)!!!! :D :D:D:D:D:D:p
 
Ευχαριστώ mytinyworld!^_________^

ανακάλυψα επίσης οτι η Αμερικάνα FASHIONS BY ME! είχε κυκλοφορήσει σε Caucasian άλλα και σε African American version:

http://totallyjem.jemmagic.com/hasbrofashionbyme.html

τελεία και τα extra fashion set τους!!...Υποτίθεται ότι είχανε ίδιο, η παρόμοιο headmold με τις κούκλες Jem η τις Maxie...
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολυ που μου δώσατε την ευκαιρία να ξαναδώ αυτό το παιχνίδι έστω και σε φωτογραφίες!!!!!!!!!! Ηταν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια και όσο για την κούκλα μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά!!!! Ούτε καν σκεφτόμουν σαν κάτι ανατριχιαστικό τις εγκοπές, ίσα ίσα που μου άρεσε που έντυνα την κούκλα τόσο εύκολα :)

Θυμάμαι ότι παρόλο που οι γονείς μου είχαν ραφείο, κοντά στην μανούλα μου έμαθα να ράβω και να κεντάω κι εγώ από μικρή, η νύφη μου μου είχε κόψει τα πατρόν για τα φορεματάκια. Δυστυχώς την κουκλα κάποια στιγμή την πήρε κάποιος από τους ανηψιούς μου :( Ο συγκεκριμένος ανηψιός μου γενικά τρελλαινόταν από μικρός με τις κούκλες τύπου Barbie επειδή του θύμιζαν το γυναικειο σώμα και τελικά εξελίχτηκε και σε μεγάλος γυναικάς!!!! Μακάρι να μπορέσω να το ξαναβρώ αυτό το παιχνίδι, μου αρέσε πάρα πολύ κι ακόμη το θυμάμαι!!!!!!!!!!!
 
Το συγκεκριμένο παιχνίδι το είχα κι εγώ -εξαιρετική η πληροφορία πως το κουτί γράφει και hasbro- και θυμάμαι πως είχα παίξει πολλές ώρες. Η αλήθεια είναι πως μου προκαλούσε μια αμηχανία, για τους λόγους που αναφέρατε όλοι, αλλά η κούκλα είχε μια κομψότητα και ιδιαιτερότητα και η ιδέα είχε πρωτοτυπία για την εποχή της. Συμφωνώ πως ήταν επιτραπέζιο παιχνίδι. Δυστυχώς αυτό "χάθηκε" νωρίς, καθώς η μαμά μου χάριζε τα λιγοστά αλλά αγαπημένα παιχνίδια σε παιδάκια στο χωριό καταγωγής της (πάλι καλά). Το ανακάλυψα ξανά σε παιχνιδάδικο που έκλεισε πρόσφατα και το θυμήθηκα όταν το είδα.

Θα επανέλθω αν και όποτε συνέλθω από το σοκ και το μετα-σοκ που υπέστην πρόσφατα - όταν παρά την απόλυτη βεβαιότητα της ύπαρξης μιας σακούλας γεμάτης με 2 bibi-bo, περίπου 10 ρουχαλάκια, όλα α' περιόδου, τζον-τζον, σούκι, βίλυ, ανακάλυψα μόνο την καταπιεσμένη και επώδυνη ανάμνηση πως την είχα πετάξει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου, με δισταγμό μεν αλλά ως πράξη ενηλικίωσης. Αφού είχα κρατήσει αυτά τα τελευταία παιχνίδια για 20 χρόνια. Δεν έχω συνέλθει ακόμη, τυχαία σας βρήκα όλους εδώ με όλες αυτές τις απίστευτες πληροφορίες, για β' περίοδο και ρούχα/αξεσουάρ που δεν είχα καν ιδέα πως υπήρχαν. Να είστε καλά όλοι.

model2.jpg

model1.jpg
 
asmin και lane χαίρομαι που αγαπάτε κι εσείς αυτό το παιχνίδι!

Πρόσφατα βρήκα επιτέλους τη μόδα των μανεκέν! Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά, το παίξαμε μαζί με τη μικρή μου! Την ονόμασε "η κούκλα με τα μαντίλια"!! :D

Μερικές φωτογραφίες για να θυμηθούμε πώς ήταν μέσα το κουτί :)

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
ευχαριστούμε mytinyworld για τις φωτογραφίες! Με γεια, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ακόμη και το κουτί. Τα υφάσματα τα έχεις ήδη κόψει με βάση τα πατρόν ή όχι ακόμη; Θα ήταν ωραίο να δούμε ζωντανή την κολεξιόν σε φωτογραφίες, όπως είναι στο εξώφυλλο. Όταν ξαναπάω στο πατρικό μου, θα πάρω τα πατρόν για να κόψω τα υφάσματα και αν δεν τα έχει κάποιο μέλος φωτογραφίσει μέχρι τότε, πολύ ευχαρίστως να το κάνω, αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Θυμάμαι πάντως να προσπαθώ να βρω τρόπο να χρησιμοποιήσω τα υφάσματα ως ρούχα για τη bibi-bo...
 
lane, σ'ευχαριστώ! Δεν έκοψα ακόμη τα υφάσματα, σκεφτόμουν να μεγαλώσει λίγο ακόμη η (4χρονη) μικρή μου για να καταλαβαίνει καλύτερα το νόημα του παιχνιδιού... Προς το παρόν την ντύνει με τα... μαντίλια! :D Δεν έχει καταλάβει ότι τα υφάσματα πρέπει να κοπούν ;)

Περιμένουμε λοιπόν φωτογράφιση της κολεξιόν από εσένα lane! :happyjump:
 
ο Νικος ανεβασε τη διαφημιση,θα τη βρειτε εδω
 
Πω, πω.... Πόσα χρόνια με πήγατε τώρα πίσω!!!!!!!!!! Είχα το παιχνίδι, το είχα διαλύσει, δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα πλέον...
 
Διαβάζοντας το θέμα συνειδητοποίησα ότι έχω δεί αυτή την (ο Θεός να την κάνει) κούκλα από κοντά! Τί μου θυμίσατε! :rofl: Είχαμε πάει σε καποιο σπίτι και την είδα στα παιχνίδια. Νόμιζα ότι ήταν χαλασμενη κι έσκαβα μέσα στις εγκοπές με ένα ξυλάκι για να δώ πώς είναι εσωτερικά οι κούκλες! Αλλά μετά ένιωσα ότι άρχισε να με κοιτάει, φοβήθηκα ότι θ' αρχίσουν να βγαίνουν αίματα, θα με καταραστεί και θα με σκοτώσει και την παράτησα!

 

 

Για να μην παρεξηγηθώ, τις κούκλες τις φοβόμουν πάντα.

 


...για την ακρίβεια ακόμα...:nervous:
 

 

 

 


Πάντως ενώ ώς ιδέα είναι ενδιαφέρουσα την βρίσκω πολύ κακή για παιδικό παιχνίδι. Μπορούσαν να την κάνουν πιό όμορφη και τα ρούχα να σκαλώνουν αλλιώς πάνω της, πχ με κάποιο μαγνήτη.
 
Πίσω
Μπλουζα