Σε ποσες ιντσες παιζεις με τα φιλτρα στην hd??
Πιο παλια (οταν επαιζα ακομη σε hd τα παλια παιχνιδια) ειχα τσεκαρει φιλτρα σε πιο μικρη οθονη και φαινοταν λιγο καλυτερα σε οθονη 4:3 19"tft παρα σε μια μια 32" lcd αλλα τοτε η αποδοση των crt φιλτρων ηταν πολυ μακρια απο το αποτελεσμα που εχει μια καλη crt τηλεοραση.
Φαντασου να μην υπηρχαν τα crt φιλτρα και να υπηρχε μεχρι σημερα μονο η επιλογη bilinear filtering και η επιλογη με τα pixels.Ποσοι θα αντεχαν να παιζουν στην hd ετσι?
Αυτήν την στιγμή έχω δύο οθόνες, ένα PC monitor καλό στα 240hz 25 ιντσες αλλά με TN panel προφανώς και μία τηλεόραση LCD από το 2011 περίπου στις 32 ίντσες.
Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο και στις δύο όσον αφορά τα φίλτρα, απλά η τηλεόραση έχει λίγο πιο έντονα χρώματα ίσως λόγω IPS panel.
Το screenshot είναι από το PC monitor αν και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό έχει σημασία.
Πάντως μπορώ να σου πω πως τα CRT filters στο RetroArch και ειδικά αν τα πειράξεις κι εσύ λίγο, μπορούν να βγάλουν πολύ καλά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλά και πρέπει να ξεσκαρτάρεις βέβαια, δεν ξέρω εσύ τι αποτελέσματα έχεις δει στο παρελθόν αλλά έχω δει αρκετά κακά παραδείγματα. Το θέμα είναι να βρεις τον σωστό συνδυασμό και settings από μονος σου.