Οπότε τώρα που έχω μία καλή εικόνα σαν βάση, σειρά έχει το επόμενο ΠΟΛΥ δύσκολο project. Nα καταφέρω να εξαλείψω το motion blur από το LCD monitor και να κάνω το scrolling να φαίνεται καθαρό όπως στην CRT. Και εξηγούμαι:
Aυτό είναι ήδη δυνατόν να γίνει εφόσον ρυθμίσω την οθόνη στα 120hz και ενεργοποιήσω το black frame insertion μέσω RetroArch (οπότε 60frames του παιχνιδιού + 60 μαύρα ενδιάμεσα). To έχω δοκιμάσει και όντως εξαφανίζει όλη την θολούρα και ghosting στην κίνηση. Μάλιστα όταν το πρωτοτέσταρα εντυπωσιάστηκα! Περίμενα βελτίωση αλλά όχι σε βαθμό 100% όπως μια CRT. Δυστυχώς όμως αυτή η μέθοδος έχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα αφού καταστρέφει τα χρώματα κάνοντας τα όλα πιο μουντά και σκοτεινά. Λογικό αφού μπαίνει ένα μαύρο φόντο ανάμεσα από κάθε frame του παιχνιδιού.
Οπότε σκέφτηκα ότι η λύση είναι να φέρω τα χρώματα και την ένταση/φωτεινότητα σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οταν μπει το black frame να έρθουν όπως είναι στην φωτογραφία που ποσταρα. Αν το καταφέρω και αυτό θα είναι σαν να έχω μια CRT αφού και τα φίλτρα ειναι καλά και δεν θα υπάρχει θολούρα στο scrolling αλλά και καθόλου input lag αφού αυτό το monitor σκίζει σε αυτόν τον τομέα. Ειναι όμως δύσκολο γιατί κάποια χρώματα τα χαλάει περισσότερο από άλλα και άντε να βρεις τώρα την σωστή ισορροπία ώστε να έρθουν όλα μαζί σωστά... Αλλά θα το παλέψω.