Emulation vs. the Real Thing

Emulation vs. the Real Thing

  • Emulation

    Ψηφοφορίες: 3 42,9%
  • Real Thing

    Ψηφοφορίες: 4 57,1%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    7
Νομίζω ότι το Real Thing είναι αναγκαίο για τα πιό αγαπημένα συστήματα του καθενός. Όπως ο Άλκης δεν θα αποχωριζόταν την Amiga του για χάρη του WinUAE ή ο Phil το 2600 του για χάρη του Stella, έτσι και εγώ δεν θα αποχωριζόμουν το DC μου για χάρη του NullDC, ακόμα και ενός ιδεατού NullDC με 100% compatibility. Η αίσθηση του αυθεντικού και αγαπημένου είναι καλύτερη από οποιοδήποτε emulation.

Από την άλλη, αν δεν είχα ασχοληθεί το 1997 με emulation, μάλλον η ζωή μου αυτά τα 12 χρόνια θα ήταν διαφορετική, ενώ ακόμα και η συλλογή μου με real things θα ήταν ή ανύπαρκτη ή πολύ μικρότερη. Και φυσικά μπόρεσα να δω ένα σωρό συστήματα και παιχνίδια που ποτέ δεν θα έβλεπα σε real thing, είτε λόγω κόστους είτε επειδή δεν με ενδιέφεραν τόσο ισχυρά ώστε να τα αγοράσω.

Οπότε τελικά ψήφισα emulation, καθώς επηρέασε όλη την ζωή μου... :)
 
Προσωπικά αδυνατώ να ψηφίσω.

Το ένα συμπληρώνει τ'άλλο, οι λόγοι γνωστοί και έχουν ήδη γραφτεί...

Ή ας το θέσω αλλιώς.

Χαίρομαι που υπάρχουν και τα δύο, με συνέπεια να μπορώ να απολαμβάνω τα videogames στο έπακρο... :)
 
Ψήφισα emulation, σίγουρα το real thing έχει άλλη αίγλη και κάποια συστήματα χάνουν πολύ στην εξομείωση, το vectrex ας πούμε με την απίστευτη του οθόνη και τα overlays δίνει μια άλλη αίσθηση και διαφοροποιεί πολύ την όλη εμπειρία.

Χάρην όμως στο emulation τόσα συστήματα κρατιούνται ζωντανά, γίνεται development και έχουν την δυνατότητα να τα γνωρίσουνε/προγραμματίσουνε/παίξουνε τόσο οι έχοντες όσο και οι μη έχοντες. Το emulation κρατάει ζωντανή την μεγάλη κληρονομιά των κονσολών και των micros.

(με άλλα λόγια αν δεν υπήρχε το emulation τα retro δεν θα φτάνανε για όλους :p )
 
ωραία όλα αυτά, αλλά όμως αν δεν υπήρχε το real thing δεν θα υπήρχε και το emulation... ;)

αν και η συζήτηση ξέφυγε από την αρχική ερώτηση που ήταν "τι προτιμάτε για το καθημερινό σας retrogaming" τελικά μπορεί να ψήφισα real thing (ναι σίγουρα θα το προτιμούσα) αλλά τελικά όλο με εμουλατόρια παίζω... :D
 
michpan είπε:
Την οθόνη, η οποία δεν ήταν καν CRT (στα παλιά παιχνίδια) αλλά τύπου τηλεόρασης (raster scan νομίζω τις λένε) και η εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική. Το mame έχει κάποιες επιλογές προσομοίωσης αλλά δεν καταφέρνει να πλησίασει το "feeling" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω) της τότε εμπειρίας ιδιαίτερα..
CRT ηταν ολες, οπως και οι τηλεορασεις. Απλως τα τελευταιας γενιας CRT monitors για υπολογιστες ειναι πολυ εξελιγμενα και με υπερβολικα καθαρη εικονα συγκριτικα. Τοσο που μοιαζει να προκειται για διαφορετικη τεχνολογια. Εγω εννοουσα CRT τυπου τηλεορασης και παλιων monitor.

Οσο για το ΜΑΜΕ και τις προσομοιωσεις του, συμφωνω οτι δεν καταφερνει πολλα, με εξαιρεση ισως το scanlines που χρησιμοποιω παντα.

michpan είπε:
Ναι, στο λέω επειδή έχω συνδέσει την 600άρα μου στην 37άρα TFT που έχω στο σαλόνι. Και μόνο η τεράστια ανάλυση και ο λόγος 16:9 χαλάει εντελώς την αίσθηση..
Το ξερω. Το ανεφερα μονο και μονο για να δειξω οτι δεν πρεπει να συνδεουμε το emulation με την TFT οθονη. Ασχετα αν συνηθως πανε μαζι, προκειται για ξεχωριστα θεματα.

Τουλαχιστον το aspect ratio ομως πρεπει να εχει επιλογη να στο διορθωσει
 
Προτιμω, αλλα και παιζω με emulators. Καποτε ημουνα του "real thing" ωσπου ενιωσα τον πονο να χαλαει κατι απο τον καιρο, απο την φιλτατη δεη, απο τα ανηψια μου κτλ.

Με emulators μπορω και κανω save state, μιας και πλεον δεν ειμαι σε θεση να παιζω σερι πανω απο καποιες ωρες, να βαλω φιλτρα για την εικονα οπου ειναι μακροτατα καλυτερα απο την κονσολα, να κανω backup τα saves ενος παιχνιδιου και παρα πολλα ακομα. Ειχα μια ενσταση για τον τροπο χειρισμου διαφορων παιχνιδιων, αλλα αυτο το ελυσα με το προγραμμα joytokey και την αγορα μερικων χειρηστηριων.
 
εγω ψηφισα emulation επειδη δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα (σσ Vectrex) αν και ειμαι υπερ του real thing...
 
bspus είπε:
Απλως τα τελευταιας γενιας CRT monitors για υπολογιστες ειναι πολυ εξελιγμενα και με υπερβολικα καθαρη εικονα συγκριτικα. Τοσο που μοιαζει να προκειται για διαφορετικη τεχνολογια. Εγω εννοουσα CRT τυπου τηλεορασης και παλιων monitor.
Τα CRT monitors που έχουμε δει από κοντά τόσα χρόνια δεν έχουν καμμία σχέση με τις οθόνες των παλιών arcades μιας κι εκείνες είχαν μόνο scanlines όπως και μία κοινή τηλεόραση, σε αντίθεση μ'ένα σχετικά σύγχρονο crt monitor που η οθόνη του αποτελείται από pixels κι έχει συγκεκριμένη ανάλυση - αυτό ήθελα να πω και μάλλον το ίδιο εννοούσες κι εσύ. Τον τρόπο απεικόνισης αυτό δύσκολο να τον ξαναπετύχεις εκτός κι αν βρεις τηλεόραση ή αυθεντική arcade οθόνη εκείνης της εποχής. Ακόμα και οι σημερινές τηλεοράσεις απέχουν αρκετά από τον άθλιο εκείνο τρόπο απεικόνισης που γουστάραμε τόσο τότε.. ! :)

Τουλαχιστον το aspect ratio ομως πρεπει να εχει επιλογη να στο διορθωσει
Ναι αλλά η μισή οθόνη πάει χαμένη όταν επιλέξεις 4:3..

Για να μην παρεξηγηθώ, με το emulation ασχολούμαι πολλά χρόνια, είχα φτιάξει και site με κατάλογο όλων των emulators που υπήρχαν κάποτε (ξεκίνησε σαν μέρος της mike's list, τέλος πάντων) και είμαι σαφώς υπέρ του μιας και μου έχει δώσει δυνατότητα να παίξω παιχνίδια σε συστήματα που ποτέ δεν είχα σπίτι μου (nintendo 64, dreamcast, playstation, playstation 2, nes, super nes, megadrive κλπ). Τώρα που πλέον μπορείς να τρέχεις emulators ακόμα και σε κινητό, είναι το κάτι άλλο.

Και μην ξεχνάμε emulators τύπου scummvm, emulators λειτουργικών συστημάτων (macos, dos κλπ) που σου παρέχουν δυνατότητες που τα συστήματα για τα οποία φτιάχτηκε το software δεν μπορούν..

Μιχάλης
 
Εγω μονο με το real thing μπορω! Για αυτο δεν εχω και πι-σι!

Anyway, παρατηρω οτι πολλοι εχουν playstation1 που δεν δουλευει και θα ηθελαν να το ξαναζωντανεψουν. Αυτο εκανα εγω προσφατα, αγοραζοντας μια καινουργια κεφαλη playstation (σφραγισμενη, στο κουτι της). Με 20 ευρω επαναφερεις στην ζωη το μηχανημα, που φυσικα διαβαζει τελεια. Αν τωρα θελετε να παιζετε σε emulators, γουστο σας, απλα το real εχει αλλη αισθηση.
 
Το real έχει άλλη αίσθηση σίγουρα, δεν συγκρίνεται με τους emulator, απλά έχει ένα κίνδυνο... λόγω του ότι το hardware που λειτουργείς εννοείται πως έχει πολλά χρονάκια στην πλάτη του μπορεί πολύ απλά να κάνει ένα τσαφ και γειά σας! Φαντάσου π.χ. στην amiga που έχει ένα σωρό emulators να βάζω ένα από τα μηχανήματα της συλλογής μου και με μια υπέρταση πάει. Και UPS να είχα εγώ απλά φοβάμαι να τα δουλεύω απλά για να μην χαλάσουν - δεν σε ρωτάνε ;)

Έτσι όταν αγοράζω ένα retro μηχάνημα για τη συλλογή μου απλά το ανοίγω μια φορά να δω ότι δουλεύει και μετά σφράγισμα :) ... και μετά ζήτω οι emulators και το mame:D
 
Real thing φυσικά!!!

Δεν μου αρέσει η ευκολία στην ζωή μου, αν δεν βάλεις δέκα φορές την κασσέτα στο mega drive μέχρι να παίξει ή να βάλεις το original cd και να χαζέψεις το artwork , δέν αξίζει!!

Τώρα αν χαλάσει ένα μηχάνημα,δεν πειράζει...υπάρχει καβάτζα,δεν είναι ακριβά πια τα retro μηχανηματάκια μας.

Την ίδια λογική έχω με όλα,ούτε mp3 δεν ακούω αν δεν έχω λιώσει πρώτα το αυθεντικό. :D
 
mike είπε:
Εγω μονο με το real thing μπορω! Για αυτο δεν εχω και πι-σι!Anyway, παρατηρω οτι πολλοι εχουν playstation1 που δεν δουλευει και θα ηθελαν να το ξαναζωντανεψουν. Αυτο εκανα εγω προσφατα, αγοραζοντας μια καινουργια κεφαλη playstation (σφραγισμενη, στο κουτι της). Με 20 ευρω επαναφερεις στην ζωη το μηχανημα, που φυσικα διαβαζει τελεια. Αν τωρα θελετε να παιζετε σε emulators, γουστο σας, απλα το real εχει αλλη αισθηση.
Συνήθως δεν χρειάζονται ούτε 20 ευρώ. Έχω δει κάμποσα που δουλεύουν μια χαρά αν τα βάλεις ανάποδα. Χωρίς πλάκα.

bspus είπε:
Πως μπαινεις στο Internet?
Ο Mike μπαίνει σε ένα είδος internet που δεν έχει απόλυτη σχέση με αυτό που γνωρίζουμε. Όταν του είπα πχ για torrent με κοίταζε πολύ περίεργα. :)

pitsunami είπε:
Real thing φυσικά!!!Δεν μου αρέσει η ευκολία στην ζωή μου, αν δεν βάλεις δέκα φορές την κασσέτα στο mega drive μέχρι να παίξει ή να βάλεις το original cd και να χαζέψεις το artwork , δέν αξίζει!!

Τώρα αν χαλάσει ένα μηχάνημα,δεν πειράζει...υπάρχει καβάτζα,δεν είναι ακριβά πια τα retro μηχανηματάκια μας.

Την ίδια λογική έχω με όλα,ούτε mp3 δεν ακούω αν δεν έχω λιώσει πρώτα το αυθεντικό. :D
Εξ ου και το γνωστό από αρχαίων ετών στους κύκλους των gamers-συλλεκτών Πιτσουνάμειο δίλημμα: ανοίγουμε το σφραγισμένο Radiant Silvergun για να παίξουμε real thing μέχρι να λιώσει ή βολευόμαστε από την αρχή με ένα CD-R; Και ας μην χαζέψουμε το artwork... ;)
 
Maddog είπε:
...Εξ ου και το γνωστό από αρχαίων ετών στους κύκλους των gamers-συλλεκτών Πιτσουνάμειο δίλημμα: ανοίγουμε το σφραγισμένο Radiant Silvergun για να παίξουμε real thing μέχρι να λιώσει ή βολευόμαστε από την αρχή με ένα CD-R; Και ας μην χαζέψουμε το artwork... ;)
Εεεε.....τώρα έπιασες τα άκρα! :D

Φυσικά και δεν υπάρχει δίλημμα,γράφουμε ένα ωραιότατο cdr και χαζεύουμε το sealed artwork που γυαλίζει κιόλας!!
 
Σε πειράζω...αλλά δεν άντεξα έτσι που ψηφίζετε αεράτα "real thing"! ;)

Αν και ξέρεις και εσύ ότι τα Γιαπωνέζικα πολλές φορές έχουν απίστευτα artwork στα manuals, αντίθετα με τα σχεδόν πάντα ξενέρωτα και "σκέτα" Δυτικά manuals. Οπότε με το sealed κάτι θα χάσεις έτσι και αλλιώς. :)
 
μονο για ενα παιχνιδι αξιζει το real thing:sensible soccer

για ολα τα αλλα μας εχουν σωσει τα emulators(και οι custom cabs φυσικα)
 
επιτρεψτε μου να πω την αποψη μου,ειναι ασκοπο(για μενα παντα μιλαω)να κρατας τις κονσολες οι οποιες εχουν εξομοιωθει,εφοσον μπορεις να τα εχεις ολα σε ενα(pc)η εξομοιωση στα περισσοτερα ειναι τοσο τελεια οπου τα κανεις και δειχνουν ακομα καλυτερα η χειροτερα η το ιδιο με πριν.και εχεις και ολους τους τιτλους τους διαθεσιμους στο σκληρο σου.

γιατι ενω εχεις πχ. το fusion με ολες τις roms διαθεσιμες,κρατας και το megadrive με τα 5-10-15 παιχνιδια ακομα,αφου δε θα το χρησιμοποιησεις ουτως η αλλως?μεσω emulation θα το θυμασαι και θα το χαιρεσαι για παντα και οχι πεταμενο(ομορφα βεβαια)σε ενα ραφι η να το λειτουργεις μια φορα το 6μηνο για το θεαθηναι,κοροιδευεσε,παλι στο fusion θα πας.

βεβαια τα ξερετε ολα αυτα,δε θα κανω εγω μαθημα στο θεμα emulation.

εγω θα το χαριζα σε κανα παιδακι για να δει πως επαιζαν οι παλαιοτεροι.

και μη μου πειτε οτι ειστε συλλεκτες επειδη εχετε 5 κονσολες απο παλια,ο συλλεκτης μαζευει μανιωδως οτι βρει μπροστα του.

αγαπω τα videogames σε βαθμο μεγαλου εθισμου,εχω περασει απολα τα γνωστα μηχανηματα απο το 87 και επειτα αλλα τα emulators μου εχουν λυσει τα χερια.

περιμενω αντιφασεις φυσικα...
 
Μην περιμένεις αντιφάσεις. Δεν μαζευόμαστε εδώ μέσα για να συγκρουστούν οι απόψεις μας.

Πιο πολλά είναι αυτά που μας ενώνουν εδώ μέσα, παρά το αντίθετο.

Όσον αφορά το να παριστάνουμε τους συλλέκτες, δεν τολμάμε πολλοί να πούμε πως είμαστε πραγματικοί συλλέκτες, γιατί βλέπουμε το τι έχουν μαζέψει μερικά από τα μέλη μας, όπως ο pitsunami για παράδειγμα και μαζευόμαστε στις γωνίτσες μας... :)
 
Βρε oyama82,εντελώς φιλικά,χαλάρωσε λίγο,τι...τσίτες είναι αυτές ; :p

(παρακολούθησα post σου και σε άλλο thread ;) )

Βλέπεις κανέναν εδώ μέσα να επιδεικνύεται,να τσακώνεται ή/και να προκαλεί ηθελημένα flames;

Μια χαρά το είπε ο ψηλός,ψάχνουμε πάντα όσα μας ενώνουν,κι όχι όσα μας χωρίζουν.. ;)
 
manos426f είπε:
Βρε oyama82,εντελώς φιλικά,χαλάρωσε λίγο,τι...τσίτες είναι αυτές ; :p (παρακολούθησα post σου και σε άλλο thread ;) )

Βλέπεις κανέναν εδώ μέσα να επιδεικνύεται,να τσακώνεται ή/και να προκαλεί ηθελημένα flames;

Μια χαρά το είπε ο ψηλός,ψάχνουμε πάντα όσα μας ενώνουν,κι όχι όσα μας χωρίζουν.. ;)
κοιτα να δεις αγαπητε,δεν εχω με κανεναν τιποτα,αλλιμονο και χαιρομαι που ειμαι εδω.ομως καμια φορα πρεπει να λεμε και καποια πραγματα που δεν ακουγονται τοσο ομορφα για να υπαρχει μεγαλυτερο ενδιαφερον και νοημα.του χωρου ειμαστε ολοι και λεμε τις αποψεις μας,αλλα δε μπορουμε να συμφωνουμε σε ολα
 
Πίσω
Μπλουζα